به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمد نظری روز پنجشنبه در نشست شورای مسکن مازندران در ساری افزود که به طور متوسط سالانه در مناطق روستایی مازندران ساخت حدود ۱۰ هزار واحد مسکونی نیاز است و طی چهار سال در قالب طرح نهضت ملی مسکن می توان ۴۰ هزار خانه برای اهالی روستاهای استان ساخته شود.
وی با اظهار این که گسترش طرح خودمالکی می تواند مشکل کمبود زمین را در مازندران برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن رفع کند ، گفت که در حال حاضر ساخت یک هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی خود مالکی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در مازندران در دست ساخت است.
نظری با اعلام این که برای ساخت خانه در طرح نهضت ملی مسکن مازندران حدود یک هزار و ۵۰۰ هکتار زمین نیاز است ، افزود که با برنامهریزیهای انجام شده تاکنون یک هزار هکتار تامین شده و درصدد هستیم با اجرای طرح خود مالکی هم بحث کمبود زمین را رفع کنیم و هم این که اقشار مختلف مردم مازندران طبق فرهنگ و سنتشان با دریافت تسهیلات، خانه های خود را در ملک شخصی بسازند.
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران همچنین گفت که در چارچوب طرح نهضت ملی مسکن ، ۲۳ هزار و ۲۵۰ واحد خانه قرار است در بافت فرسوده مناطق شهری استان ساخته شود که فشار کمبود زمین را کم خواهد کرد.
وی با بیان این که روند ساخت خانه در طرح نهضت ملی مسکن از ماه های گذشته در استان آغاز شده است، گفت : در زمان حاضر عملیات ساخت ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار در قالب این طرح در مازندران در دست اجرا است و عملیات ساخت ۷۵۶ واحد مسکونی هم با همراهی بسیج سازندگی در هفته های گذشته در مازندران کلنگ زنی شد.
طرح نهضت ملی مسکن را دولت سیزدهم برای خانه دار کردن مردم ارائه کرد. قرار است در چارچوب آن سالانه یک میلیون واحد مسکونی ساخته و تحویل متقاضیان شود. سهم مازندران از این طرح سالانه ۳۸ هزار و در مجموع ۱۵۲ هزار خانه است.
طبق مقررات نهضت ملی مسکن، متقاضیان با داشتن پنج شرط تاهل، سرپرست خانوار بودن و مردان مجرد ۲۳ سال به بالا، حداقل سابقه پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا، نداشتن مالکیت خصوصی و در نهایت عدم استفاده از امکانات دولتی از اول انقلاب در حوزه مسکن، میتوانستند نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
بر اساس این قانون، زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن، معلولان جسمی و حرکتی با ۲۰ سال سن میتوانند در قانون جهش تولید مسکن (نهضت ملی مسکن) مشارکت داشته باشند.
همچنین، قانون برای سرپرستان خانوار، محدودیت سنی نگذاشته است چرا که این افراد سرپرست خانوار تعریف میشوند و برای قانونگذار متاهل یا سرپرست خانوار بودن ملاک است. در عین حال، زنان و مردان سرپرست خانوار که به دلیل متارکه به صورت مجردی زندگی میکنند و سرپرست فرزندان خود هستند خانوار تلقی شده و بدون ملاک سن میتوانستند ثبتنام کنند.
نظر شما