فهرست اخبار دانستنیها
-
دراگونفلای، اولین مانع سفر خود به تایتان را کنار زد
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- یک مانع مهم از مسیر مأموریت پیشگامانه دراگونفلای برداشته شد تا این فضاپیما بتواند در سال ۲۰۲۸ میلادی به تایتان، بزرگترین قمر سیاره زحل، سفر کند.
-
پیشبینی ابتلا به بیماری روانی باآزمایش چشمی ساده
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- یافتههای پژوهشگران نشان میدهد که استعداد ژنتیکی برای ابتلا به اسکیزوفرنی با نازکشدن شبکیه چشم مرتبط بوده و تصویربرداری ارزان و غیرتهاجمی شبکیه ابزاری مفید برای پیشگیری از ابتلا به اسکیزوفرنی یا تشخیص زودهنگام آن است.
-
کاسموس ۴۸۲؛ فضاپیمایی که ۵۳ سال دور زمین گشت
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- فضاپیمای کاسموس ۴۸۲ که برای کاوش در سیاره زهره به فضا پرتاب شده و به دلیل بروز اختلال در عملکرد موتورش از انجام مأموریتش بازمانده بود، پس از ۵۳ سال گردش به دور زمین، بهزودی دوباره وارد جَو سیاره ما خواهد شد.
-
چرا اندازه دور کمر با افزایش سن، بیشتر میشود
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- اندازه دور کمر در میانسالی افزایش مییابد و پیبردن به دلیل آن به دانشمندان کمک میکند با طراحی درمانی هدفمند از این رویداد پیشگیری کنند.
-
عوارض و نشانههای زایمان زودرس کدامند
دانستنیهاتهران- ایرنا- زایمان زودرس یکی از چالشهای مهم دوران بارداری است که میتواند پیامدهای جدی و گاه جبرانناپذیری برای سلامت نوزاد از جمله اختلالات تنفسی، ضعف سیستم ایمنی، ناتوانی در تنظیم دمای بدن و حتی آسیبهای مغزی در نوزاد را به دنبال…
-
کاهش احتمال ابتلا به سرطان با انجام کارهای منزل و پیادهروی
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- یافتههای پژوهشگران نشان میدهد هم فعالیت بدنی سبک و هم فعالیت بدنی متوسط تا شدید روزانه مثل انجام کارهای منزل و پیادهروی، احتمال ابتلا به سرطان را کاهش میدهند.
-
ساخت نوعی رنگ که میکروبهای مضر را میکُشد
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- دانشمندان نوعی رنگ حاوی ضدعفونیکننده ساختهاند که در صورت تماس با میکروبهای مضر آنها را از بین میبرد و میتوان از آن روی سطوح مختلف بیمارستانها و فضاهای عمومی استفاده کرد.
-
بهبود عملکرد مغز نوجوانان با خواب بیشتر
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- به گفته پژوهشگران، نوجوانانی که زودتر به رختخواب میروند و بیشتر از همسالان خود میخوابند، مهارتهای ذهنی بیشتری دارند و در آزمونهای شناختی امتیاز بالاتری کسب میکنند.
-
با هوش مصنوعی مؤدب باشیم یا نه
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- به گفته مدیرعامل شرکت اُپِناِیآی (OpenAI)، استفاده از کلمات مؤدبانه مانند «لطفاً» و «متشکرم» در گفتوگو با چَتجیپیتی دهها میلیون دلار هزینه دارد؛ اما عدهای معتقدند این امر باعث شکلگیری تعاملات مثبت با هوش مصنوعی…
-
فضاپیمای لوسی از سیارک عجیب عکس گرفت
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- فضاپیمای لوسی با عبور از فاصله ۹۶۰ کیلومتری سیارکی با ظاهر عجیبوغریب، تصاویر آن را ثبت کرد تا دانشمندان بتوانند ساختارهای پیچیده آن را با جزئیات مطالعه کنند.
-
با کدام رژیم غذایی، سالمندی سالمتری داشته باشیم
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- حاصل یک مطالعه ۳۰ ساله نشان داد که پیروی از رژیمهای غذایی سرشار از غذاهای گیاهی و کاهش مصرف غذاهای فوقفرآوریشده، احتمال تجربه سالمندی سالم را افزایش میدهد.
-
کاهش ۱۳.۷ درصدی زلزلههای ایران در فروردین ۱۴۰۴ نسبت به ماه قبل
علم و فناوری ایرانتهران- ایرنا- بر اساس آخرین گزارش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، کشور در فروردینماه امسال ۵۰۷ بار لرزید و این در حالیست که در اسفندماه گذشته، وقوع ۵۸۸ زمینلرزه در ایران به ثبت رسید.
-
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران:
نمایش بارش شهابی ِاتادَلوی از نیمه اردیبهشتماه
دانستنیهاتهران- ایرنا- مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از بارش شهابی اِتادلوی در روزهای ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه امسال خبر داد و گفت که این بارش، یکی از بارشهای معروف شهابی سالانه است.
-
پزشکان هشدار دادند؛
داروی محبوب کاهش وزن باعث افسردگی میشود
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- پزشکان هشدار میدهند که داروهای محبوب کاهش وزن مانند اوزِمپیک (Ozempic) ممکن است باعث افسردگی شوند.
-
ابداع روشی جدید برای شناسایی نانوپلاستیکها در مایعات بدن
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- پژوهشگران پلتفرم حسگری طراحی کردند که با استفاده از نور لیزر نانوپلاستیکها را در مایعات بدن شناسایی و ترکیبات آنها را تجزیهوتحلیل میکند.