تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد

سمنان - ایرنا - رییس جهاد کشاورزی گرمسار با تاکید بر اینکه تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان از حبله‌رود وجود ندارد، گفت: کشت محصولات کم‌آب‌بر در شرایط فعلی در دستور کار است.

علی جورابلو روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه ۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در شهرستان گرمسار وجود دارد، بیان کرد: جمعیت کثیری از مردم این شهرستان در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند که بحران خشکسالی و کمبود آب مهم‌ترین چالشی است که کشاورزان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه تضمینی برای تأمین حقابه کشاورزان گرمساری از منبع دائمی حبله‌رود وجود ندارد، افزود: در شرایط کنونی بسیاری از کشاورزان این منطقه به دلیل کم‌آبی دچار خسارت شدند و مسئولان مرتبط باید در خصوص تأمین حقابه کشاورزان به جد ورود کنند.

رییس جهاد کشاورزی گرمسار با تأکید بر اینکه کشت محصولات کم‌آب‌بر در شرایط فعلی در دستور کار است، گفت: در سال زراعی گذشته به کشاورزان توصیه شد برای کشت بهاره، ذرت را به‌عنوان محصول کم‌آب‌بر جایگزین پنبه کنند.

توسعه کشت گلخانه ای مقرون به صرفه

وی با بیان اینکه در بین محصولات باغی زیتون به‌عنوان یک محصول کم آب بر قرار دارد، ابراز کرد: ۷۰۰ هکتار از اراضی گرمسار زیر کشت پنبه، ۸۰۰ هکتار زیر کشت ذرت و یکهزار و ۴۰۰ هکتار از باغ‌های این شهرستان زیر کشت زیتون است که یکهزار هکتار باغ مثمر و مابقی غیرمثمر محسوب می‌شود.

رییس جهاد کشاورزی گرمسار توسعه کشت گلخانه‌ای را از دیگر راهبردهای عملیاتی و مقرون به صرفه برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و تولید بیشترین محصول از کمترین زمین عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۴۰ هکتار گلخانه در گرمسار وجود دارد و از مهم‌ترین محصولات گلخانه‌ای تولیدشده در این منطقه می‌توان خیار، فلفل، گوجه و بادمجان معرفی کرد.

استان سمنان با بیش از ۵۳ هزار بهره‌بردار، سالانه درمجموع بیش از یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی شامل زراعی، باغی، دام و طیور و آبزیان تولید می‌کند که بخش عمده‌ای از این تولیدات مازاد بر نیاز مردم استان سمنان است.

از کل گستره بخش کشاورزی استان سمنان ۸۷ هزار هکتار بخش زراعی، ۷۰ هزار هکتار باغ و ۴۰ هزار هکتار آیش است.

تولیدات بخش زراعی استان سمنان سالانه ۹۲۰ هزار تن و میزان محصولات باغی سالانه ۴۸۰ هزار تن است و سالانه بیش از ۲۹۰ هزار تن نیز انواع محصولات دامی در استان سمنان تولید می‌شود.

بیش از ۵۰ درصد از گستره استان سمنان به میزان پنج و ۲ دهم میلیون هکتار نواحی بیابانی است و ۳۵۰ هزار هکتار را جنگل و سه و هشت‌دهم میلیون هکتار را مرتع شامل می‌شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha