۷ دی ۱۴۰۱، ۱۲:۳۷
کد خبرنگار: 1880
کد خبر: 84982080
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عربستان سرآمد نقض حقوق بشر در جهان

۷ دی ۱۴۰۱، ۱۲:۳۷
کد خبر: 84982080
عربستان سرآمد نقض حقوق بشر در جهان

تهران- ایرنا- دکتر راشد الراشد از رهبران جنبش معارض بحرین و از دوستان نزدیک آیت الله نمر با توجه به نقض حقوق بشر در انحاء مختلف از سوی عربستان سعودی از جمله گردن زدن یک شخصیت برجسته دینی بدون توجه به حقوق و ارزش های دینی، انسانی، اجتماعی و بین المللی آل سعود را سرآمد نقض حقوق بشر در جهان خواند.

وی در آستانه هفتمین سالگرد شهادت آیت الله نمر باقر النمر رهبر شیعیان عربستان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اعلام این مطلب افزود، ایشان از شخصیت ها و چهره های بزرگ و نماد و سمبل مبارز سیاسی در عصر حاضر در جامعه عربستان با توجه به شرایط حاکم بر این کشور بود.

آیت الله نمر پس از چهار سال زندان در ۱۲ دی ماه ۱۳۹۴ (دوم ژانویه ۲۰۱۶) از سوی آل سعود گردن زده شد. این اقدام عربستان با موجی از اعتراضات مردم عربستان، مراجع و شیعیان جهان و سازمان های منطقه ای و بین المللی مواجه شد.

قرار است از سوی کمیته بین المللی برگزاری سالگرد آیت الله شهید نمر روز پنجشنبه ۸ دی ماه از ساعت ۷ شب در مجتمع امام صادق (ع) در شهر مقدس قم با حضور شخصیت هایی چون حجت الاسلام و المسلمین سید عباس موسوی نماینده جنبش النجبای عراق و شیخ عبدالله الدقاق نماینده حوزه علمیه بحرین برگزار شود.

عربستان سرآمد نقض حقوق بشر در جهان

سخنرانی یکی از شخصیت های معارض عربستان و قرائت بیانیه مخالفان جزیره العرب و شیعیان عربستان از بخش های دیگر این برنامه است.

الراشد با اشاره به این که آل سعود با این اقدام خود همه حقوق بشر و حقوق ادیان را زیر پا گذاشت، تصریح کرد، حاکمان عربستان تلاش دارند با این اقدامات خود بر اهالی جزیره العرب ثابت کنند که در صورت عدم سکوت در برابر سیاست های آنان آینده ای مشابه آیت الله نمر در انتظار آنان است.

وی یکی از اهداف گردن زدن آیت الله شیخ نمر با شمشیر را ارسال پیام برای نخبگان عربستان جهت سکوت در برابر شرایط حاکم بر این کشور خواند و تاکید کرد، هر جامعه ای در هر مقطعی مشکلات خاص خود را دارد ولی الراشد: گردن زدن یک عالم دینی از سوی آل سعود در عصر کنونی بر خلاف همه موازین و تمدن بشری است.این مبارز بحرینی گردن زدن با شمشیر را روش و فرهنگ حاکمان سعودی با مخالفان خود برای حل مشکلات به صورت ظاهری خواند و خاطرنشان کرد، این اقدام آل سعود که با سکوت سازمان های بین المللی مدعی حقوق بشر صورت گرفت، ثابت کرد که ارزش های بین المللی نیز از سوی این سازمان ها در مواقع خاص از سوی خودشان نادیده گرفته شده و زیر پا گذاشته می شود.

عربستان سرآمد نقض حقوق بشر در جهان

حبس جنازه گردن زده آیت الله نمر

دکتر راشد الراشد در ادامه با اشاره به این که بعد از گذشت ۷ سال از شهادت آیت الله نمر هنوز جنازه ایشان تحویل خانواده نشده است تا دفن شده و برای ایشان مراسم و برنامه ای برگزار شود،ادامه داد، در حال حاضر خاندان و خانواده ایشان در انتظار تحویل جنازه هستند تا بر اساس آئین و مذهب خود به خاک بسپارند و برای ایشان مراسم متناسب با شخصیت و شان ایشان برگزار کنند، ولی حاکمان عربستان جرات نمی کنند تا حتی جنازه را تحویل خانواده بدهند.اکنون این سوال مطرح است که آل سعود بر اساس کدام ارزش های اخلاقی به خود اجازه می دهند که جنازه یک شخصیت را هفت سال بعد از اعدام حبس کند.

الراشد تاکید کرد، اکنون یکی از درخواست های خانواده آیت الله نمر، همه گروه های دینی و اجتماعی و حوزه های علمیه در کشورهای مختلف جهان تحویل جنازه ایشان به خانواده است

گردن زدن آیت الله نمر نقض فاحش آزادی بیان

این مبارز بحرینی با تاکید بر این که باید در نظر داشت که گردن زدن آیت الله نمر به عنوان نماد و سمبل یک شخصیت دینی برجسته نقض فاحش و آشکار آزادی بیان از سوی حاکمان عربستان است، تصریح کرد، مهم ترین پیام این اقدام از سوی آل سعود این است که کسی نباید در جامعه عربستان بر خلاف رویه حاکمان آن و بر اساس دیدگاه های خود حرفی بزند و یا انتقاد کند.

الراشد افزود، یکی از علل دستگیری و اعدام ایشان بیانیه ای با عنوان "بیانیه کرامت"بود که به خاطر شرایط حاکم بر عربستان برای مقام های این کشور ارسال کرد و با توجه به این که دو سال بعد از ارسال این بیانیه مقام های عربستان پاسخی به آن ندادند و برای پیگیری این بیانیه مجبور شد تا به صورت حضوری با آنان صحبت کند.

عربستان سرآمد نقض حقوق بشر در جهان

وی با اشاره به این که بیانیه مزبور بعد از بی پاسخ ماندن از سوی ال سعود به صورت علنی منتشر شد تا همگان از آن اطلاع پیدا کنند، خاطر نشان کرد، مهم ترین پیام و درخواست این بیانیه رعایت حقوق شهروندان شیعه در عربستان همچون دیگر پیروان مذاهب در این کشور بود که برای آل سعود با توجه به نوع نگاه به دیگر اتباع خوش نیامد.

بیانیه مرجع و شخصیت جهان اسلام درباره شهادت آیت الله نمر

الراشد در ادامه تصریح کرد، با شهادت آیت الله نمر و با توجه به نوع اعدام ایشان از سوی آل سعود ۱۷ مرجع و شخصیت جهان اسلام در محکومیت این اقدام بیانیه صادر کردند که در نوع خود بی نظیروبی سابقه بود و این اقدام به خاطر این صورت گرفت که نباید ایشان را به عنوان یک شخصیت دینی برجسته گردن زد و حاکمان عربستان و رژیم های منطقه نمی توانند با این نمادها و سمبل ها به این صورت برخورد کنند.

گردن زدن آیت الله نمر بیانگر وضعیت شیعیان در عربستان

وی تاکید کرد، یکی دیگر از موضوعاتی که به دنبال اعدام آیت الله نمر برای جهانیان به اثبات رسید، وضعیت شیعیان در جامعه عربستان بود و این اقدام نشان داد که آنان در چه وضعیتی خونینی در این جامعه زندگی می کنند و حاکمان چه برخوردهایی با آنان دارند.

این مبارز بحرینی پیام دیگر گردن زدن آیت الله نمر را اثبات این موضوع خواند که حاکمان عربستان به دنبال انتقال این پیام به مردم عربستان هستند که در این جامعه شمشیر در پشت گردن همه افراد است و هرگونه اقدامی بر خلاف خواست آنان پاسخی جز گردن زدن نخواهد داشت.

پیوستن مردم قطیف و بحرین به انقلاب اسلامی بعد از پیروزی

الراشد در ادامه مصاحبه با خبرنگار ایرنا در ارتباط با تاثیر انقلاب اسلامی در بین کشورهای مختلف جهان به خصوص در میان مردم کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت، چند ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره) شیعیان قطیف و بحرین نیز مبارزات خود را گسترش دادند و انتفاضه سال ۱۴۰۰ هجری قمری در این راستا بود.

عربستان سرآمد نقض حقوق بشر در جهان

وی ادامه داد، در جریان این انتفاضه آیت الله نمر نیز که یکی از رهبران آن بود بر اثر شلیک تیر از سوی ماموران آل سعود زخمی شد و چند گلوله به پای ایشان اصابت کرد که مجبور به عمل جراحی برای خارج کردن آنها از پای خود شد.

عربستان سرآمد نقض حقوق بشر در جهان

این دوست صمیمی آیت الله نمر در ادامه با اشاره به فروتنی و تواضح خاص در شخصیت ایشان خاطر نشان کرد، با ارتحال حضرت امام (ره) آیت الله نمر تصمیم گرفتند تا با ایجاد حوزه علمیه قائم (عج) در منطقه سیده زینب (س) در سوریه دروس حوزوی را تا سطح عالی و مکاسب تدریس کند و نتیجه این اقدام ایشان نیز تربیت شاگردانی در این حوزه بود.

الراشد افزود، در ادامه فعالیت های حوزوی آیت الله نمر به دنبال اعلام عفو عمومی در سال ۱۹۹۵ در عربستان ایشان به قطیف بازگشت وشروع به تدریس درس خارج وبرگزاری نماز جمعه برای اولین بار در این منطقه کرد و اکنون ما شاهد فعالیت های شاگردان تربیت کرده ایشان در عربستان هستیم و برخی از آنان در زندان هستند.

آیت الله نمر از افراد خاندان معروف نمر در عربستان است که ۱۰ خرداد ۱۳۳۸ هجری شمسی (۲۱ ژوئن ۱۹۵۹) در العوامیه عربستان به دنیا آمد.

وی با اشاره به این که آیت الله نمر بر اساس آیات و احادیث از کسی جز خداوند قادر متعال ترس و هراس نداشت، خاطر نشان کرد، ایشان در ادامه فعالیت های دینی خود اقدام به بنای مسجد رسول اعظم (ص) در منطقه العوامیه کرد که آل سعود بعد از گردن زدن ایشان این مسجد را با خاک یکسان کردند تا شاید بتوانند بعد از اعدام ایشان همه نمادها و نشان های باقی مانده از فعالیت های دینی ایشان را نیز محو کنند.

این شخصیت مبارز بحرینی در پایان با اشاره به تاثیر فعالیت ها و شخصیت آیت الله نمر در میان شیعیان و تاکید بر ضرورت مطالعه آثار فقهی ایشان از سوی عموم مردم خاطر نشان کرد، بی دلیل نیست که اکنون بعد از شهادت ایشان برخی مدارس و حوزه های علمیه در کشورهای منطقه از جمله عراق به نام آیت الله نمر نامگذاری شده است و یا مزارهایی به صورت نمادین برای ایشان ایجاد شده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha