ولی جهانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به فراهم نمودن شرایط برای حضور ارزیابان سازمان یونسکو برای ثبت جهانی شهرک تاریخی ماسوله مقتضی است شرکتها و دفاتر خدمات مسافرتی سراسر کشور از برنامه ریزی برای بازدید از مکان مذکور تا نیمه مهرماه خودداری کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه برطرف کردن رفع موانع ثبت جهانی تقریبا به اتمام رسیده بر آموزش و آگاهسازی مردم محلی و نسل نو نسبت به مزایای ثبت جهانی ماسوله تاکید کرد و گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی برای دانش آموزان در حال انجام است.
جهانی گفت: در این کارگاه آموزشی کودکان با اهداف ثبت جهانی ماسوله، پرورش حس همکاری، مسئولیت پذیری و نوع دوستی، درک اجتماعی، شناسایی ارزشهای فرهنگی و تاریخی جامعه و پیامدهای ناشی از رها سازی زباله در طبیعت آشنا شدند.
وی همچنین در ادامه بر ضرورت مدیریت پسماند تاکید و عنوان کرد: عملیات پاکسازی مسیر «اشکلت زدول» توسط دوستداران طبیعت و تشکل های مردم نهاد انجام شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با تاکید بر لزوم پاکسازی جاده ها و محورهای منتهی به شهر تاریخی ماسوله گفت:مهمترین هدف پاکسازی حریم این جاده ها از بینبردن آلودگیهای بصری، ایجاد منظر و فضای زیبا برای گردشگران، فرهنگسازی به منظور رعایت مسائل زیستمحیطی و دعوت همگانی از مردم برای خودداری از ریختن زباله در حریم جاده ها است.
این مسئول، ضمن درخواست همکاری فعالان گردشگری کشور و استان برای کمک به تحقق ثبت جهانی ماسوله تصریح کرد: از ورود تورهای گردشگری تا پایان مراحل ثبت ممانعت می شود و به یاری خداوند متعال پس از ثبت، این خطه همچون گذشته میزبان گردشگران از سراسر جهان خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از رشد ۱۰۰ درصدی مسافران ورودی به گیلان در ۵ ماهه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل خبر داد و گفت: در این مدت حدود ۳۲ میلیون مسافر به استان وارد شدهاند.
جهانی عنوان کرد: از این جمعیت فقط طی ۲ ماه تیر و مردادماه ۱۹ میلیون نفر به گیلان سفر کردند که این رقم نسبت به دوره مشابه سال گذشته نزدیک به ۲۷ درصد رشد دارد.
ماسوله با قدمتی حدود یکهزار سال در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن و در دل جنگلهای البرز قرار دارد، سال ۱۳۵۴ با شماره ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و هم اکنون فرآیند ثبت جهانی را طی می کند.
شهرک تاریخی ماسوله در سال ۲۰۰۷ در میراث تاریخی یونسکو به طور موفق ثبت شد تا مسیر هرگونه تغییر و آسیب به آن بسته شود. در گذر سالها، این شهر رفت و آمد مدیران، کارشناسان بینالمللی، ملی و استانی بسیاری را به خود دید که بررسیها و گزارشات متعددی را از این قطعه تاریخی به همراه داشت.
اما همچنان پرونده جهانی شدن ماسوله اندرخم یونسکو باقی مانده بود تا اینکه آبان ماه ۱۴۰۰ ماسوله عنوان شهر کامل از نگاه ارزیابان بین المللی را از آن خود کرد که به اعتقاد کارشناسان قدمی مهم در مسیر ثبت جهانی آن محسوب میشود.
بهمن ماه سال گذشته ثبت منظر فرهنگی شهر تاریخی ماسوله نیز در فهرست میراث جهان اسلام (آیسسکو) خبری تازه و امیدبخش برای این شهر و دوستداران میراث فرهنگی بود و در اوایل ۱۴۰۱ ماسوله به اتحادیه شهرهای تاریخی جهان پیوست.
عزم مسئولان گیلان در پی سلسله پیگیریهای مدام در رفع موانع ثبت جهانی ماسوله که در صدر آنها پیگیری و حمایتهای استاندار این خطه قرار دارد، پس از گذشت ۱۱ سال از آغاز فرآیند این پروسه جزمتر شده است.
گیلان طی پنج ماه میزبان بیش از۳۰ میلیون گردشگر بود در این میان ثبت جهانی ماسوله بعنوان برند گردشگری استان از یک سال قبل به اولویت بارز استان بدل شده و اینک استاندار خبر از حضور ارزیابان یونسکو در مهرماه را اعلام کرده است.
نظر شما