به گزارش خبرنگار ایرنا، این شناور دارای ۱۲.۵۰ متر طول و ۳.۵۰ متر عرض با قابلیت دریانوردی در آب های کم عمق و ساحلی با ارتفاع موج پایین است و به عنوان نخستین نمونه بومی شناور تندرو آتش نشان (آتشخوار) با تکیه بر توان و تخصص نیروهای بومی ساخته شده است.
این شناور تندرو با توجه به اهمیت ایمنی و اطفای آتش در بنادر صیادی و تجاری جزیره قشم به صورت ۱۰۰ درصد داخلی طراحی و ساخته شده و پس از انجام آزمایش های مخلف عملی به ناوگان ایمنی این جزیره پیوست تا در صورت بروز حادثه و آتش سوزی، در کمترین زمان برای خاموش کردن آتش اقدامات لازم صورت گیرد.
در کوران تحریم های ناجوانمردانه دشمنان نظام جمهوری اسلامی علیه اقتصاد و دانش بومی ایرانیان، تلاش های جمعی و شبانه روزی متخصصان جوان ایرانی بر پایه دانش بومی توسط مجموعه دانش بنیان مدکندآلوی قشم می تواند راه دستیابی به هدف مشترک برای رونق و پویایی اقتصاد دریاپایه این منطقه را هموار سازد.
براساس رویکرد مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در تکمیل و ارتقای تجهیزات اطفای حریق در جزیره، مقرر شده ۲ پهپاد آتش نشان و یک آتش خوار تندرو به ناوگان ایمنی جزیره اضافه شود.
پرنده آتش نشان به عنوان یک محصول دانش بنیان ایرانی فناورانه و نوآورانه برای نخستین بار در کشور در حال تولید است و قشم پیشگام استفاده از این فناوری جدید است.
از دیگر ویژگی های این پرنده آتش نشان می توان به سرعت بالای این وسیله در رسیدن به محل آتش سوزی و انعطاف پذیری مناسب آن اشاره کرد.
این پرنده به دلیل کنترل از راه دور به راحتی از موانع عبور می کند و به هسته آتش نزدیک می شود و با توجه به دوربین های حرارتی و دید در شبی که روی آن نصب شده اطلاعات خوبی را از وضعیت و حجم حریق در اختیار تیم عملیاتی قرار می دهد و پشتیبان و حمایتگر خوبی برای آتش نشانان به شمار می رود.
این پرنده می تواند تا ارتفاع ۱۰۰ متر پرواز کند و با توجه به اینکه از پایین به سیستم برقی متصل است محدودیتی در زمان پروازی ندارد و می تواند ساعت ها عملیات انجام دهد.
شیوه کار پرنده به این صورت است که آب و فوم مخازنی که روی زمین قرار دارند را توسط شیلنگ و نازل خروجی به سمت هسته آتش هدایت می کند.
بنابر برنامه ریزی های انجام شده و توافق با شرکت سازنده، قرار است این محصول دانش بنیان تا پایان امسال به ناوگان ایمنی منطقه آزاد قشم اضافه شود.
نهضت ارتقای ایمنی جزیره قشم با جدیت اجرایی می شود
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در این مراسم گفت: طراحی، ساخت و پیوست نخستین شناور تندرو آتش نشان (آتشخوار) کشور توسط یکی از مجموعه های بومی جزیره، تنها یک نماد و نمونه از ظرفیت های جزیره جهانی قشم است که با اعتماد به جوانان و دانش بومی به انجام رسید.
عادل پیغامی ادامه داد: در سال جاری نهضت ارتقای ایمنی و مدیریت بحران را در نقاط مختلف این جزیره را پیگیری و اجرایی خواهیم کرد و پیوست این شناور تندرو آتش نشان به ناوگان ایمنی جزیره، نخستین اقدام ویژه در این زمینه است.
وی با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته برای ارتقای سطح ایمنی این جزیره افزود: برای طراحی و احداث سوله های چند منظوره بحران در نقاط مختلف پیش بینی هایی انجام شده که به مرور زمان و در آینده نزدیک اجرایی می شود.
با پیوستن این شناور آتش خوار بی گمان شاهد کاهش خسارات جانی و مالی ساکنان، صیادان، بازرگانان و فعالان اقتصادی این منطقه خواهیم بود.
این شناور با هدف ارتقا ایمنی موتور لنج ها و محموله های تجار و بازرگانان بندر بهمن قشم با حضور معاونین توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور، مدیران شهرستانی و سازمان منطقه آزاد در این بندر مستقر شد.
نظر شما