تلاش ستاد اربعین کرمانشاه برای تردد ۲.۵ میلیون زائر عتبات عالیات از مرز خسروی

قصرشیرین- ایرنا- مرز رسمی خسروی در قصرشیرین، نزدیکترین نقطه از کشورمان به کربلای معلا و قدیمی‌ترین مرز برای تردد زائران عتبات عالیات بوده که این روزها ستاد اربعین کرمانشاه با تمام توان پای کار آمده تا با تقویت زیرساخت‌های لازم زمینه تردد زائران را از این معبر قدیمی به عتبات عالیات تسهیل کند.

 به گزارش خبرنگار ایرنا، مرز رسمی خسروی با داشتن زیرساخت های بسیار خوب و با قدمت زیادی که دارد مسیر ولایت و قدیمی ترین مرز برای تردد زائران به عراق است و قرار است امسال نیز تردد زائران از این مرز قدیمی از سر گرفته شود.

امروز جمعه ۲۷ خرداد ماه با وجود دمای بالای هوای شهرستان مرزی و گرمسیر قصرشیرین استاندار کرمانشاه به همراه مسوولان و مدیران کل و همچنین روسای کمیته های مختلف ستاد اربعین راهی قصرشیرین شد تا ضمن بازدید از زیرساخت های موجود و پایانه بین المللی مرز خسروی و همچنین پارکینگ ها و دیگر ظرفیت های این مرز جلسه ستاد اربعین استان را در پایانه مرز خسروی برگزار کند.

هفته آینده اولین کاروان زائران عتبات عالیات از مرز خسروی عازم عراق می شوند 

استاندار کرمانشاه در جلسه ستاد اربعین استان کرمانشاه در پایانه بین المللی مرز رسمی خسروی گفت: هفته آینده اولین کاروان زائران عتبات عالیات از مرز رسمی خسروی عازم عراق می شوند.

«بهمن امیری مقدم» افزود: استان های معین باید تکلیف داشته باشند تا تعهدات خود را نه به صورت موقت بلکه به صورت دائمی انجام دهند.

 وی اظهار داشت: دستگاه ها باید تمام امکانات و ظرفیت های لازم را به کار ببندند تا با تقویت زیرساخت ها، زمینه تردد ۲ میلیون نفری زائران از مرز خسروی را داشته باشیم.

تلاش ستاد اربعین کرمانشاه برای تردد ۲.۵ میلیون زائر عتبات عالیات از مرز خسروی

استاندار کرمانشاه گفت: طرف عراقی نیازمند کمک و همکاری ما برای ارائه خدمات بهتر است و همچنین مسوولان باید تقویت و ایجاد زیرساخت ها در مرز سومار هم را در نظر داشته باشند.

امیری مقدم افزود: امنیت پارکینگ‌ها بسیار حائز اهمیت است و چشمه های دستشویی باید به صورت دائمی توسط استان های معین ایجاد شود.

استاندار کرمانشاه در ادامه سخنانش گفت: باز شدن راه کربلا مدیون شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی است و تلاش می‌کنیم ترد در مرز خسروی به صورت ۲۴ ساعته باشد.

وی افزود: در جلسات ۲ وزیر کشور ایران و عراق تفاهم بر این کار شده و امید است ۲۴ ساعته باشد و اگر عراق بپذیرد تردد از مرز سومار نیز انجام می شود از این رو باید در مرز سومار نیز آمادگی داشته باشیم.

امیری مقدم اظهار کرد: وزارت خارجه، قرارگاه رمضان و نمایندگی ها ارتباط بیشتری با عراق داشته باشند و نیازمندی ها را به ستاد اربعین استان اعلام کنند.

وی اضافه کرد: تلاش ما باید امسال ویژه باشد آنچه در جلسات اربعین لحاظ می‌شود سریعا پیگیری شود و مسوولان کمیته ها برای پیگیری وظایف منتظر کسی نباشد.

نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه ادامه داد: تمام دستگاه‌های اجرایی موظف هستند در کمیته ها عضو شوند و مصوبات کمیته ها برای همه اعضا لازم الاجرا است.

وی گفت: زائری که وارد استان می‌شود باید پوشش فرهنگی داده شود تمام مساجد طول مسیر و مراکز فرهنگی برنامه های خود را برای این کار اعمال کنند و تمام بلوارهای مسیر از ورودی استان تا خسروی به نام امام حسین (ع) و خروجی ها از خسروی به سمت کرمانشاه به نام امام رضا (ع) مزین شود.

امیری مقدم بر هماهنگی لازم با کشور عراق تاکید کرد و گفت: نشستی در روزهای آینده با مقامات عراقی داریم و طرح جامع اربعین در استان باید به تمام دستگاها ابلاغ شود، زیرساخت‌های لازم برق، آب و اینترنت مدنظر قرار گیرد تا در این ایام قطعی نداشته باشیم.

شهرستان مرزی قصرشیرین عصاره کل ایران اسلامی است 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه و رئیس کمیته زیرساخت ستاد اربعین استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه و شهرستان مرزی قصرشیرین از درباز تاکنون قدمگاه زائران عتبات عالیات بوده و قصرشیرین به واسطه حضور رزمندگان زیادی که در این شهر داشتیم و همچنین قدمگاه شهدای هشت سال دفاع مقدس، عصاره کل ایران است.

«منوچهر فخری» اظهار داشت: جلساتی با استان‌های معین داشتیم که قرار شد ماشین آلات خود را مستقر کنند و نسبت به تعهدات خود در راستای حضور در شهرستان و خدماتی که به آن ها محول شده اقدام کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه گفت: مکاتباتی با بنیاد مستضعفان داشته ایم که قرار شد نسبت به تحویل سیمان به اداره راهداری اقدام کند.

وی ادامه داد: بهسازی و ساماندهی قطعه ۱۰ بزرگراه کربلا در مسیر جاده خسروی باید انجام بگیرد و میراث فرهنگی نسبت به تعریض کمربندی جاده خسروی ایراد گرفته بود که تاکنون ۶ جلسه شهرستانی در این رابطه انجام شده و هرچه سریعتر باید این موضوع انجام گیرد.

فخری بر استفاده از ظرفیت‌های خیرین برای تامین آب آشامیدنی و سرویس‌های بهداشتی نیز تاکید کرد.

                                                                          

تلاش ستاد اربعین کرمانشاه برای تردد ۲.۵ میلیون زائر عتبات عالیات از مرز خسروی

۱۶ اکیپ راهداری در حال انجام زیرساخت های لازم هستند 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کرمانشاه نیز گفت: امروز ۱۶ اکیپ راهداری در حال کار برای اجرای زیرساخت های لازم در مرز خسروی هستند که ۲ هفته آینده برای سالن های مسافری افزایش گیت را داریم که برای تهیه و تجهیز آن هماهنگی لازم با تهران را داشتیم.

«فریبرز کرمی» افزود: برای نصب سایه بان در نقطه صفر و توسعه آن سه میلیارد تومان نیاز است که باید تشریفات مناقصه آن انجام شود.

 وی ادامه داد: برای تعریض درب خروجی باید با هماهنگی طرف عراقی انجام شود و نیازمند رایزنی مرزبانی با طرف عراقی است.

رفع نقاط حادثه خیز در مسیر تردد زوار 

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه نیز گفت: در گردنه پاتاق یک تقاطع غیر هم‌سطح در مسیر و همچنین رفع یک نقطه حادثه خیز با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان انجام شده است.

«مهرداد آهکی» افزود: هشت کیلومتر از جاده ریخک در کمربندی قصرشیرین به سرپل ذها به چهار خط ارتقا داده شده که  هفته آینده افتتاح رسمی می‌شود و سه سال بود که عملیات اجرایی قطعات ۹ و ۱۰ بزرگراه کربلا  تعطیل بود که در هفته آینده عملیات اجرایی آن شروع می شود و با توجه به حجم عملیات سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اظهار داشت: در بحث ورودی میدان قصرشیرین از مسیر کمربندی یک کیلومتر آن مشکل میراث فرهنگی داریم که مقرر شد با ما همکاری لازم را داشته باشند و در زمینه این کار با تدابیر انجام شده در ورودی کمربندی خسروی ۵۰ میلیار تومان صرفه جویی کردیم که عملیات این کار از ۲ روز قبل شروع شده است.

وی همچنین از طراحی میدان شهید سلیمانی خبر داد و گفت: قرار شد ۲۰ هزار تن سیمان توسط بنیاد مستضعفان در اختیار ما قرار گیرد تا کار را با شدت بیشتری پیش ببریم.

قصرشیرین قدمگاه شهدا و دلسوختگان است

فرماندار قصرشیرین نیز گفت: قصرشیرین قدمگاه شهدا و دلسوختگان اهل بیت (ع) است که اهمیت این نقطه مرزی و آوازه آن قدمت تاریخی دارد و این بخشی از دروازه ابریشم بوده است.

«مرادعلی تاتار» افزود: مرز خسروی از گذشته های دور محل تردد زوار بوده و راه دسترسی آسان و فاصله کوتاه شهرهای آن و به عراق و وجود زیرساخت های بسیار خوب از مزایای این مرز مهم است.

وی اظهار داشت: تجربه سال ۹۸ را داریم که برای تردد در اربعین زوار این مرز را ترجیح می‌دهند و در زمان بازگشایی با جمعیت زیادی روبرو خواهیم شد.

فرماندار قصرشیرین گفت: باید بیشترین امکانات را فراهم کنیم و این نیازمند تدبیر استاندار است، ضمن اینکه برای تسهیل تردد گیت‌های ورودی را بیشتر کنیم چون گیت‌های کنونی جوابگو نیست و سبب توقف طولانی می‌شوند و از همین الان باید به فکر باشیم.

وی ادامه داد: از هم اکنون باید برای زیرساخت‌ها چاره اندیشی شود چون زمان زیادی نداریم و باید در ۲ماه باقیمانده شرایط را فراهم کنیم.

تاتار همچنین مساله اسکان و تغذیه را با توجه به احتمال ورود جمعیت بالای زوار به شهر قصرشیرین مطرح کرد و گفت: برای اسکان بیش از ۳۰ هزار نفر باید موکب مستقر کنیم.

او همچنین بر تعیین زمان در جلسه امروز برای دستگاه های خدمات رسان تاکید کرد.

                                                                             

تلاش ستاد اربعین کرمانشاه برای تردد ۲.۵ میلیون زائر عتبات عالیات از مرز خسروی

۲۷ موکب برای پذیرایی از زائران در عراق مستقر می شود

مسوول ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه و رییس کمیته مشارکت های مردمی نیز گفت: ۲۷ موکب در عراق دایر می کنیم و کار بزرگی را در زمینه اعزام خادمان موکب ها و استقرار آن ها انجام می دهیم و باید باید طوری تلاش کنیم که زوار با خاطره خوب از استان خارج شوند.

«بهمن صحرایی» افزود: باید دستگاه ها در راستای برپایی موکب ها کمک کنند زیرا هم برای تردد از خسروی و هم برای تردد از مرز مهران زائران از استان ما تردد می‌کنند.

وی اظهار داشت: مسیر خسروی یک مسیر تاریخی است و باید تلاش برای احیای فرهنگ میزبانی را داشته باشیم با توجه به تاکید استاندار نیازمند حرکت جهادی است.

مسوول ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه گفت: شهرستانهای دیگر از جمله اسلام آباد غرب، دالاهو و سرپل ذهاب باید برای محل اسکان را لحاظ کنند و تدابیر لازم برای بر پایی موکب ها را در این مناطق داشته باشیم.

صحرایی ادامه داد: فعالیت اصلی ما در قصرشیرین است که محل اسکان و تغذیه است و اولویت با موکب های مردمی بوده و باید فرهنگ هر خانه یک موکب در قصرشیرین را داشته باشیم.  

وی افزود: زوار علاوه بر خیر و برکت معنوی خیر مادی هم دارند که قصرشیرین از این مزیت بهره مند خواهد شد.

اربعین فرصتی برای تلاش و معرفت افزایی است 

امام جمعه قصرشیرین نیز گفت: اربعین یک فرصت برای تلاش معرفت افزایی است که علاوه بر شناخت نیازهای زائران یک آسیب شناسی هم داشته باشیم.

حجت الاسلام «صادق صالحی» اظهار داشت: استاندار کرمانشاه جهادی کار را شروع کرده اند و این جلسه نشان دهنده اتفاقات خوبی برای کنگره عظیم اربعین و سربلندی از این آزمون است.

وی اظهار داشت: این کار باید پیوست فرهنگی داشته باشد و اگر زائر این مسیر را طی کند و تغییر نداشته باشد ارزش خود را از دست می‌دهد.  

حجت الاسلام صالحی گفت: باید ۶۰ روحانی برای تبلیغ در این مسیر مستقر کنیم و اربعین بزرگ ترین اجتماع بشری است که اگر معرفت در آن نباشد با دیگر اجتماعات بشری تفاوتی نخواهد داشت و این مساله است که باید کمیته فرهنگی اربعین مدنظرداشته باشد.

امام جمعه قصرشیرین ادامه داد: اگر بیانات رهبر معظم انقلاب را در این مورد مد نظر قرار دهیم بی شک تبدیل به یک تمدن بزرگ اسلامی می‌شود که زمینه اتصال به ظهور آقا امام زمان (عج) را دارد.

کمیته امنیتی و انتظامی با افتخار در خدمت زوار است 

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه و مسوول کمیته امنیتی انتظامی گفت: این کمیته و نیروهای ما با نگاه اعتقادی و جهادی با توان توان و افتخار در راستای خدمت رسانی به زائران است.

سردار «علی اکبر جاویدان» افزود: ۶۵ درصد زائران مرز مهران در استان ایلام از استان کرمانشاه عبور می‌کنند که در سنوات گذشته که هم خسروی فعال نبود در خدمت زوار بودیم.

وی اظهار داشت: تامین نظم و امنیت پایش و کاهش جرائم را داریم و همکاران ما قابلیت لازم را دارند و در زمینه ترافیک و عبور و مرور نیز که یک مساله مهمی است برنامه داریم.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه ادامه داد: باید روحیه جهادی لحاظ کنیم و جدیت و تلاش هم پشتوانه کار ما باشد و تناسبی باید بین ظرفیت پذیرش زوار با طرف عراقی نیز باشد.

وی بر هماهنگی بیشتر با مسولان طرف عراقی تاکید کرد و گفت: هر لحظه  به ما اعلام کنند ما می‌توانیم در بحث گذرنامه در مرز سومار نیز خدمات بدیم و وضعیت پارکینگ ها  باید به سیستم پایش تصویری و امنیت مناسب لحاظ شود.

سردار جاویدان افزود: ترانزیت کالا در ایام اربعین یک بحث مهم است زیرا تردد زوار در کنار صادرات کالا مساله مهمی است که باید تدابیر لازم برای آن لحاظ شود.

وی تاکید کرد: کنترل جمعیت در مسیر ورودی نصرآباد و خسروی نیز باید انجام شود و متناسب با پذیرش طرف عراقی باشد.

تلاش ستاد اربعین کرمانشاه برای تردد ۲.۵ میلیون زائر عتبات عالیات از مرز خسروی

قرارگاه  اربعین سپاه در قصرشیرین فعال است 

جانشین فرمانده سپاه نبی اکرم (ص) استان کرماشناه نیز گفت: قرارگاه اربعین سپاه در قصرشیرین فعال است و امکانات لازم  برای جابجایی زوار و ۱۰هزار پخت غذا را در شهرستان داریم و درمانگاه سیار در قصرشیرین احداث خواهیم کرد و از نظر امنیتی تدابیر لازم را لحاظ می کنیم.

سردار «مسعود قنبری» افزود: ۱۰ روز مانده به اربعین امکانات لازم را در قصرشیرین مستقر خواهیم کرد.

تمام اقدامات ما در مرز خسروی منوط به توافقات و رایزنی های ما با مقامات عراقی است

فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه نیز گفت:تمام اقدامات ما در مرز خسروی منوط به توافقات و رایزنی های ما با مقامات عراقی است. پهنای سرعت اینترنت در عراق از ایران کمتر است و توسعه گیت‌ها برای تردد و افزایش آن لازم است.

سردار «کیاست سپهری» افزود: با توجه به گرمای هوا و ازدحام جمعیت باید تدابیر لازم را لحاظ کنیم و برای برگشت زوار از این مرز باید راهنماهای خوبی در کربلا و دیگر شهرهای زیارتی عراق داشته باشیم.

وی همچنین بر ایجاد مکانی مناسب برای رایزنی‌های اضطراری با طرف عراقی تاکید کرد و افزود: اورژانس هوایی با عراق باید مورد توجه قرار گیرد تا در صورت احتمال حادثه خدمات رسانی در کم ترین زمان ممکن انجام شود و هماهنگی برای استقرار موکب داران در ۲ طرف مرز انجام شود.

به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که  این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.

تلاش ستاد اربعین کرمانشاه برای تردد ۲.۵ میلیون زائر عتبات عالیات از مرز خسروی

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت»  ملقب کرده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha