۳ خرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۴۹
کد خبرنگار: 1270
کد خبر: 84765120
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هوای بوکان هم در وضع بحرانی قرار گرفت

۳ خرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۴۹
کد خبر: 84765120
هوای بوکان هم در وضع بحرانی قرار گرفت

مهاباد - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان با بیان اینکه شاخص آلایندگی هوا در این شهرستان در حالت بحرانی قرار گرفت، گفت: میزان آلودگی هوا هم اکنون به ۱۲ برابر حد مجاز رسیده است.

آوات بازیار روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا  افزود: با توجه به افزایش غلظت گرد و غبار در هوای جنوب آذربایجان غربی و به تبع آن در بوکان و تداوم این وضعیت، اطلاع رسانی و همچنین انجام اقدامات لازم به منظور مقابله و کاهش آلودگی ضرورت دارد.

وی ادامه داد : طبق این شاخص، میزان ذرات موجود در هوای این شهرستان هم اینک به بیش از هزار و ۳۰۰ میکروگرم بر مترمکعب و بیش از ۱۲ برابر حد مجاز رسیده است که این شرایط برای تمام گروه‌های جامعه بویژه بیماران قلبی و تنفسی، کودکان، مادران باردار و افراد سالخورده ناسالم است و توصیه می‌شود این افراد از ترددهای غیرضروری در هوای آزاد خودداری کنند.

وی ادامه داد: بر همین اساس هوای این شهرستان از نظر شاخص‌های منواکسیدکربن، ازن، دی اکسیدنیتروژن، دی اکسیدگوگرد پاک و از نظر ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون و در شرایط بحرانی است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان اضافه کرد: آلودگی هوا منشا خارجی داشته و از طریق کشور عراق و وزش باد شدید وارد مرزهای غربی کشور شده است.   

بیماران و سالمندان در میاندوآب از منزل خارج نشوند

مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب گفت: با توجه به وجود ریزگردها در این شهرستان تمامی افراد به ویژه بیماران، سالمندان، کودکان و مادران باردار به دلیل وقوع پدیده گرد و غبار از منزل خارج نشوند.

شهرام احمدی در گفت و گو با ایرنا افزود: بیماران و افراد آسیب پذیر و همچنین افرادی که به دلیل اشتغال به اموری که نیازمند به حضور مستمر در فضاهای باز است، در زمان خروج از منزل از ماسک استفاده کنند.

وی اضافه کرد: شهروندان همچنین در زمان حضور در هوای آزاد و خارج از منزل از دویدن و فعالیت هایی که منجر به افزایش تعداد تنفس فرد می شود، خودداری کنند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب تاکید کرد: بیماران مبتلا به آسم و افرادی که به دلیل گرد و غبار دچار تنگی نفس، سرفه های مکرر و درد قفسه سینه می شوند، در صورت تداوم علایم به مراکز درمانی و پزشک مراجعه کنند و برنامه درمانی خود را ادامه دهند.

احمدی اظهار کرد: در شرایط بحرانی تمامی افراد حتی افراد سالم و سپس بیماران و افراد آسیب پذیر (سالمندان، نوزادان، کودکان و ماردان باردار) از تحرک و فعالیت زیاد در منزل نیز بپرهیزند و درب و پنجره ها را بسته نگه دارند.

وی اضافه کرد: شستشوی دست ها و استحمام می تواند به زدودن ذرات گرد و غبار از سطح بدن و جلوگیری از انتقال آن ها به مجاری تنفسی و گوارشی کمک کند.

وی گفت: به دلیل کاهش دید افقی و احتمال وقوع تصادف و حوادث ترافیکی حتی الامکان از رانندگی و انجام اموری که نیازمند برخورداری از دقت و دید کافی است خودداری شود.

 به گزارش ایرنا، میاندوآب با ۲۸۵ هزار نفر جمعیت به عنوان سومین شهر پرجمعیت آذربایجان‌غربی است و فاقد ایستگاه سنجش کیفیت هواست و با وجود شرایط بد آب  و هوایی مدارس و اداره‌های میاندوآب تعطیل نشد.

در فصل بهار و تابستان گرد و غبار و وزش باد مهمترین عامل آلایندگی هوای این شهرستان و کشور است که اغلب منشا آن خارجی است.

با وجود در بحران قرار گرفتن کیفیت هوای بوکان ا ادارات دولتی باز بود و این امر باعث مشکلاتی برای برخی از کارکنان دولتی شده است.

شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده ‌است.

نفوذ این ذرات به بدن باعث ایجاد بیماری‌های مختلف قلبی و ریوی می‌شود؛ هم اکنون ۱۰ ایستگاه سنجش آنلاین آلودگی هوا در شهرستان‌های مختلف آذربایجان غربی راه‌اندازی شده و فعال است.

از این ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، پنج ایستگاه در شهر ارومیه قرار دارد و در شهرهای خوی، سلماس، بوکان و سردشت نیز هر کدام یک ایستگاه دایر شده و یک ایستگاه سنجش نیز در حاشیه دریاچه ارومیه نصب شده ‌است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha