۳۰ بهمن ۱۳۹۹، ۱۹:۱۰
کد خبرنگار: 1303
کد خبر: 84234615
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اقبال آذر؛ ترنم تار بیگجه خانی و لطافت تصنیف عارف

تهرن- ایرنا- گروه اقبال آذر در سومین شب از سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر از علاقمندان خود با موسیقی استاد بیگجه خانی و تصنیف‌های عارف پذیرایی کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، اجرای گروه اقبال آذر در سومین شب از سی و ششمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر عصر امروز از ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه بصورت مجازی پخش شد.

در این اجرا که مانند سایر اجراهای جشنواره سی و ششم موسیقی فجر به دلیل شرایط کرونایی حاکم بر جمعه از پیش ضبط شده بود، گروه اقبال آذر قطعاتی نظیرپیش درآمد اثر استاد بیگجه خانی، تکنوازی تار توسط آناهیتا رمضانی، چهارمضراب دشتی اثر استاد بیگجه خانی، ساز و آواز دشتی، تصنیف گریه کن اثر عارف، ساز آواز، ضربی عشاق با همراهی سبحان مهدی پور، ساز و آواز و تصنیف ابوعطا( مطرب مجلس) را اجرا کرد.

این گروه نام خود را به یاد ابوالحسن قزوینی (۱۲ آبان ۱۲۴۲ الوند قزوین − ۳ اسفند ۱۳۴۹ تبریز) معروف به «اقبال‌السلطان» و «اقبال آذر» خواننده موسیقی اصیل ایرانی و صاحب یکی از قوی‌ترین صداها در آواز ایرانی، اقبال آذر نامیده است. 

اعضای گروه اقبال آذر در اجرای مربوط به سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر را سبحان مهدی پور خواننده و سرپرست، حمیدرضا برزویی نوازنده سنتور و تنظیم کننده قطعات، آناهیتا رمضانی نوازنده تار، احسان لیوانی نوازنده نی، پوریا کشاورز نوازنده کمانچه، مسعود پاد نوازنده عود، سهیل الله دادیان نوازنده تنبک و مائده اسمعیلی نوازنده دف و دایره تشکیل داده بودند.

جشنواره سی و ششم موسیقی فجر در یک نگاه

سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر در بخش غیر رقابتی میزبان ۱۰۰ گروه موسیقی در حوزه موسیقی دستگاهی، نواحی، کلاسیک و تلفیقی است که برای حضور در جشنواره از طریق فراخوان ثبت نام کردند، در مرحله نخست ۶۱ گروه انتخاب شدند و در نهایت ۱۰ گروه برای اجرا به جدول جشنواره راه یافته اند.
با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا و اضافه شدن بخش رقابتی، جدول برنامه ها تغییرات اجرایی نسبت به جشنواره های قبل دارد. بر اساس تقسیم بندی هیات انتخاب در هر بخش، ۴۰ درصد گروه‌ها از بخش فراخوان و ۶۰ درصد گروه‌ها با تایید هیات انتخاب به جشنواره دعوت شدند. 
همزمان با این جشنواره و در بخش جنبی، دومین دوره مسابقه موسیقی و رسانه و بخش پژوهشی از ۲۸ بهمن به دبیری حسن ریاحی برگزار خواهد شد.  این رویداد چهارم اسفند، پس از آخرین اجراها در فضای مجازی، با معرفی برگزیدگان بخش رقابتی، جایزه موسیقی و رسانه، جایزه ترانه به کار خود پایان خواهد داد.

تجلیل از چهار هنرمند موسیقی کشورمان بانو ملیحه سعیدی و آقایان احمد علی راغب، حسن ناهید و محمدرضا اسحاقی گرجی از جمله برنامه های جنبی این دوره از مهم ترین رویداد موسیقی کشورمان خوهد بود.

در دو روز گذشته گروه‌های ایستم از خراسان، کوئینتت زهی رسپینا به سرپرستی بهزاد عبدی، دوئت ویلا مادلنا از کشور اتریش، کوارتت زهی نماد به سرپرستی ستاره بهشتی و گروه ژاو، گروه خاوران،تریو(JAZZ) از کشور آلمان به سرپرستی تیموفولبرشت، گروه وحید اسداللهی، گروه موسیقی ماهیما به خوانندگی حجت اشرف زاده و کنسرت به یاد استاد به خوانندگی مظفر شفیعی از طریق سایت رسمی جشنواره موسیقی فجر، سایت انجمن موسیقی ایران و تیوال پخش شد.

در بخش جنبی سی و ششمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر دو نشست پژوهشی با عنوانهای سیر تطور ترانه با سخنان حسن علیشیری و مجید افشاری در تاریخ ۲۸ بهمن و آسیب شناسی موسیقی پاپ در دو دهه گذشته با سخنان محمدرضا چراغعلی و پدرام کشتکار در تاریخ ۲۹ بهمن ماه از رادیو گفتگو پخش شده است.

اجراهای سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۸ بهمن آغاز شده تا ۴ اسفند در سایت های سایت رسمی سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر،انجمن موسیقی ایران و تیوال،نواک، تماشا خونه و گپ فیلم پخش می شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha