واکسن های نوترکیب گره گشای بحران های بیولوژیک در کشور هستند

کرج - ایرنا - مدیر تحقیق و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، با اشاره به تولید نسل جدید واکسن های نوترکیب در این موسسه گفت: واکسن های نوترکیب گره گشای بحران های بیولوژیک در کشور هستند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، دکتر سید رضا بنی هاشمی روز جمعه در حاشیه مراسم افتتاح خط تولید نسل جدید واکسن های نوترکیب که با حضور وزیر جهاد کشاورزی در موسسه رازی برگزار شد، افزود: خط تولیدی که امروز همزمان با دومین سفر رییس جمهور به البرز راه اندازی شد سایت اسکیل آپ صنعتی تحقیق توسعه و تولید واکسن‌های نو ترکیب و ادجوانت های پیشرفته ای است که پیش از این در کشور نمونه آن وجود نداشت .

وی اظهار کرد: یکی از مزایای این سایت تبدیل تمام واکسن های نوترکیب به مقیاس صنعتی است و دیگر نکته مثبت آن توانایی تبدیل ایده به مرحله تولید ایده هایی است که در سطح آزمایشگاهی هستند.

بنی هاشمی گفت: ما در این سایت توانایی لازم را داریم تا نسل جدید واکسن هایی که در جهان شروع به تولید می شود را با سرعت بالاتر به مرحله تولید برسانیم .

مدیر تحقیق و توسعه موسسه رازی ادامه داد : با توجه به تولید ادجوانت های نسل جدید کشور در این سایت که پیش از این ما در این حوزه وارد کننده بودیم، می توانیم این ادجوانت ها را در اختیار بخش های تولیدی و تحقیقاتی قرار دهیم.

بنی هاشمی با بیان اینکه این سایت در حوزه تولید ادجوانت ها در منطقه مقام اول را دارد، اضافه کرد: ما در جهان جزو پنج شرکتی هستیم که موفق به این دستیابی به این دانش شده ایم و اکنون از دیگر کشورها نامه و درخواست هایی داریم‌ تا همکاری مشترک در ارتباط با تولیدهای مشترک در این حوزه داشته باشیم و در این ارتباط چند مورد وجود دارد که امیدواریم بتوانیم‌در سالهای آتی به مرحله تولید و صادرات برسیم.

وی با بیان اینکه رازی واکسن های داخل بینی در حوزه کرونا را تولید کرده و در سطح منطقه ای و جهانی با این توانمندی ما آشنا شده اند، گفت: رازی می تواند برای تولید محصولات مشترک با دیگر کشورها همکاری های مشترک داشته باشد.

همزمان با دور دوم سفر رییس جمهور به استان البرز و با حضور وزیر جهاد کشاورزی خط تولید واکسن های نوترکیب جدید در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی راه اندازی شد.

به گزارش خبرنگارایرنا، خط تولید واکسن های جدید نوترکیب یک دستاورد ملی است و ظرفیتی را پدید آورده است تا در صورت حملات ویروسی و میکروبی همچون کرونا در کمترین زمان ممکن امکان تولید واکسن های مورد نیاز جهت مقابله با آن و دفاع و صیانت از مردم شریفمان فراهم گردد.

با این دستاورد ملی ظرفیت تولید سالانه ۲۰۰ میلیون دز واکسن از نسل جدید واکسن های نوترکیب فراهم شده که گواه جبران خسران های ماضی و حرکت پرشتاب در مسیر پیشرفت علمی در کشور می باشد.

در یک نگاه تطبیقی در حوزه بین الملل نیز ضمن خودکفایی در تولید این نسل از واکسن ها ، کشور را در زمره گروه تولیدکنندگان بزرگ کشورهای اروپایی و امریکایی قرار داده و ضمن جلوگیری از خروج ارز از کشور زمینه ارز آوری را نیز فراهم آورده است.

بر اساس این گزارش همزمان با راه اندازی خط تولید واکسن های نوترکیب جدید ، ساختمان تحقیق، توسعه و تولید واکسن های نوترکیب و ادجوانت های نسل جدید» نیز به بهره‌برداری سید.
این ساختمان به منظور تولید واکسن های برپایه پروتئین نوترکیب که به عنوان بهترین و ایمن ترین واکسن های نسل جدید جهان معرفی می شوند، ساخته شده است.

با بهره برداری از این ساختمان، نخبگان صنعت واکسن سازی کشور می توانند با استفاده از امکانات موجود در این مجموعه، محصول خود را به مرحله تولید و تجاری سازی برسانند.

ادجوانت سیستمی محصولی وارداتی است، در ایران تولید نمی شود و در جهان تنها چند کشور معدود توانایی ساخت آن را دارند؛ با بهره برداری از این ساختمان اما، ادجوانت سیستمی اختصاصی موسسه رازی که نتیجه ۱۳ سال کار مطالعاتی و پژوهشی محقق موسسه رازی است و در ساخت واکسن رازی کووپارس مورد استفاده قرار گرفت، در این ساختمان به تولید خواهد رسید. (ادجوانت سیستمی به عنوان آخرین نسل ادجوانت ها در جهان شناخته می شود.)

در ساخت این پروژه، از صفر تا صد، تمام اصول و قوانین GMP جهانی و استانداردهای اروپایی رعایت و اجرا شده و مقدمه ای برای همکاری های مشترک جهانی است.

تجهیزات و دستگاه های نصب شده در این ساختمان، از معتبرترین شرکت های سازنده خریداری و از جدیدترین تکنولوژی های صنعت واکسن سازی استفاده شده است.

هزینه ساخت این ساختمان و خط تولید آن ۴۵۰ میلیارد ریال و سه میلیون یورو بوده است.

رییس جمهور و هیات دولت در راستای دور دوم سفرهای استانی از صبح امروز جمعه میهمان مردم البرز هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha