تغییر نام مدارس خیرساز بدون توافق با آنها امکان‌پذیر نیست

تهران-ایرنا- وزیر آموزش‌وپرورش در بخشنامه‌ای بر عدم‌ تغییر نام مدارس خیر ساز بدون توافق با آنها یا وراثشان تأکید کرد.

به گزارش روز سه شنبه مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، در بخشنامه محسن حاجی میرزایی  آمده است:  مشارکت خیرین مدرسه‌ساز در توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی، پرورشی و ورزشی وزارت آموزش‌وپرورش یک موهبت ارزشمند و ظرفیت بی‌بدیل برای رشد و پیشرفت نظام تعلیم و تربیت به شمار می‌آید؛ حفظ و تقویت این فرصت یک ضرورت سازمانی است.

در ادامه این بخشنامه وزیر آموزش و پرورش یادآور شده است: از سوی دیگر قوانین بالادستی ازجمله تأکیدات مصرح در سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش و مصوبه شماره ۶۶۳ شورای عالی آموزش‌وپرورش و فرمایش رهبر فرزانه انقلاب اسلامی  که مجموعه خیرین مدرسه‌ساز را از پدیده‌های مبار ک انقلاب و کشور نامیدند و تأکید فرمودند که اسم مدرسه‌هایی را که خیرین ساخته‌اند تغییر ندهند، همچنین نظر به اهمیت گسترش مشارکت‌های مردمی در ساخت و تجهیز فضاهای آموزشی و پرورشی که دربسته اجرایی تحولی «آجر به آجر» نیز مورد تأکید قرارگرفته است، ضرورت همراهی و همگامی با خیرین مدرسه‌ساز دوچندان می‌شود.

در این بخشنامه تاکید شده است: در همین ارتباط انتظار دارد به‌منظور پیشگیری از «تغییر نام و کاربری مدارس خیر ساز» موارد ذیل از سوی مدیران کل محترم آموزش‌وپرورش استان‌ها به‌دقت رعایت شود و از هرگونه تغییر نام و کاربری مدارس احداثی توسط خیرین گرامی مدرسه‌ساز، ممانعت به عمل آید.

وی همچنین در این بخشنامه تصریح کرده است: به استناد مفاد مصوبه ۶۶۳ شورای عالی آموزش‌وپرورش (ضرورت تجلیل خیرین) تغییر نام و کاربری مدارس خیر ساز (مگر به اذن خیرین) ممنوع است و مدیران کل آموزش‌وپرورش با نظارت مستمر و دقیق در این مساله، از بروز آن پیشگیری کند. به استناد ماده ۳ آیین‌نامه اجرایی بند «ت» ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه، تغییر نام مدارس خیر ساز بدون توافق با آن‌ها یا وراثشان امکان‌پذیر نیست.

وزیر آموزش و پرورش همچنین یادآور شده است: نوع کاربری و نام مدارس خیرساز باید بر اساس تفاهم‌نامه اولیه که بین خیر و مجمع خیرین مدرسه‌ساز و اداره کل نوسازی مدارس استان منعقد می‌شود، تعیین شود.

در این بخشنامه همچنین آمده است: ازآنجا که این تفاهم‌نامه‌ها به امضای مدیران کل آموزش‌وپرورش استان نیز می‌رسد، پس از امضا ملاک و مبنای تصمیم‌گیری خواهد بود و بر طبق موارد ذکرشده در آن باید عمل شود.   مدیران کل آموزش‌وپرورش از تاریخ صدور این بخشنامه نسبت به رفع موارد مشابه که موجب نارضایتی خیرین شده است اقدام و نتیجه اقدامات را حداکثر ظرف یک ماه آینده به سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اعلام کنند.

حاجی میرزایی همچنین در  این بخشنامه افزود: رعایت نیات خیر یا خیرین یک رویکرد اصولی است و مدیران کل باید تمام مساعی و اهتمام خویش را در تمام سطوح مدیریتی ادارات کل و مناطق آموزش‌وپرورش برای حفظ کرامت خیرین به عمل‌آورند. بدیهی است حفظ و تقویت ظرفیت مشارکت‌های مردمی و به‌ویژه خیرین مدرسه‌ساز یک راهبرد اساسی برای وزارت آموزش‌وپرورش است و رعایت آن ضروری است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جامعه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha