سامانه‌ نوین آبیاری بروجن چهارمحال و بختیاری بهره‌برداری شد

شهرکرد – ایرنا – سامانه نوین آبیاری بارانی در سطح ۱۲۰ هکتار در روستای بیژگرد شهرستان بروجن چهارمحال و بختیاری با ۸۹ میلیارد ریال اعتبار در قالب طرح چله خدمت به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری روز سه‌شنبه در این آیین گفت: سیستم نوین آبیاری بارانی روستای بیژگرد از نوع کلاسیک ثابت با آبپاش متحرک و کشت گندم، جو و کلزا اجرا شده است.

حسین برزگر افزود: با بهره‌برداری از این طرح آبیاری نوین بارانی زمینه اشتغال ۷۲ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم و بهره‌مندی ۹۸ خانوار فراهم می‌شود.

وی اظهار داشت: طرح آبیاری نوین بارانی در روستای بیژگرد بروجن با ۸۹ میلیارد ریال اعتبار اجرا شد که از این میزان اعتبار ۵۰ میلیارد ریال آورده متقاضی و بخش خصوصی و ۳۹ میلیارد ریال از محل اعتبارات بلاعوض و دولتی هزینه شده است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: در زمان حاضر ۳۵ درصد از زمین‌های کشاورزی کشور زیرپوشش آبیاری تحت فشار قرار دارد.

صفدر نیازی افزود: سال گذشته تخصیص خوبی در بخش اعتبارات نبود اما امسال در صورت تخصیص اعتبارات مصوب به خصوص در بخش اجرای سامانه‌های نوین آبیاری اعتبارات به ۲برابر سال گذشته افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به کشاورزی مناسب در شهرستان بروجن اظهار داشت: این شهرستان در بخش تولیدات کشاورزی به خصوص سیب زمینی و گندم وضعیت بسیار مطلوب و امکان توسعه نیز وجود دارد.

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دشت‌های پررونق منطقه گندمان، فرادنبه، سفید دشت و بلداجی گفت: شهرستان بروجن میزبان بهترین و مرغوب‌ترین زمین‌های چهارمحال و بختیاری است و فرصت سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی در این شهرستان وجود دارد.

غلامرضا میرزایی افزود: براساس درخواست کشاورزان گندمان ۲۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی این منطقه زیرپوشش حمایت یارانه‌ای دولت قرار گیرند.

وی با اشاره به اختصاص یارانه دولتی به ۳۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی بروجن اظهار داشت: زمین‌های کشاورزی این شهرستان نسبت به سایر شهرستان‌های استان بیشتر است به همین دلیل انتظار می‌رود سهمیه یارانه‌ای این شهرستان کاهش پیدا نکند.

فرماندار بروجن با اشاره به اینکه این شهرستان پیشانی خشکسالی در چهارمحال و بختیاری است گفت: توسعه طرح‌های آبیاری تحت فشار با توجه به توانمندی‌ها و قابلیت‌های کشاورزی در این شهرستان باید تقویت و توسعه یابد.

فتاح کرمی افزود: حمایت از بخش کشاورزی در شهرستانی که بیشترین و بهترین زمین و خاک را دارد ضروری است.

به گزارش ایرنا، بهره‌برداران بخش کشاورزی شهرستان بروجن هفت هزار و ۸۰۰ خانوار هستند.

چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

بروجن در ۶۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha