به گزارش ایرنا، این ۲۱ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در نامه ای به هیات امنای دانشگاه کلمبیای نیویورک نوشتند: «زمان آن است که دانشگاه قاطعانه عمل کند، اردوگاه را منحل کند و امنیت و ایمنی همه دانشجویان خود را تضمین کند.»
در این نامه که توسط جاش گاتهیمر و دن گلدمن رهبری میشود، ادعا شده است که معترضان حامی فلسطین "تمایلی به امضای یک توافق منطقی برای پایان تحصن" ندارند. آنها می گویند این اتفاق باید رخ دهد تا کلمبیا شامل متمم ششم قانون حقوق مدنی آمریکا شود.
در این نامه آمده است: زمان مذاکره به پایان رسیده است. اکنون زمان اقدام است. در نهایت وظیفه هیات امنا است که عمل کند. اگر هر یک از متولیان مایل به انجام این کار نیستند، باید استعفا دهند تا با افرادی جایگزین شوند که به تعهدات قانونی دانشگاه تحت عنوان متمم ششم پایبند هستند."
این تلاش ها فشار سیاسی بیشتری را بر مقامات کلمبیا وارد می کند. پیش از این برخی از جمهوری برجسته خواهان کناره گیری مینوچه نعمت شفیق، رئیس کلمبیا شدند.
بر اساس گزارش ها، مقامات کلمبیا از اظهار نظر مستقیم در مورد این نامه خودداری کردند. با این حال، شفیق روز دوشنبه بیانیه ای صادر کرد و متعهد شد که با وجود ناآرامی ها در محوطه دانشگاه، مراسم آغاز به کار برگزار کند.
رئیس دانشگاه کلمبیا گفت که مذاکرات با دانشجویان معترض بر سر چگونگی برچیدن اردوگاه و پایبندی به سیاست های کلمبیا به نتیجه نرسیده است.
شفیق نوشت: «متأسفانه، ما نتوانستیم به توافق برسیم.» او خطاب به دانشجویان یهودی و سایر دانشجویانی که «جو را در هفتههای اخیر غیرقابل تحمل میدانستند» تأکید کرد که دانشگاه «متعهد است که کلمبیا را برای همه امن کند».
به گزارش خبرنگار ایرنا، دانشجویان معترضان دانشگاه کلمبیا خواهان توقف سرمایه گذاری این دانشگاه در شرکت های تسلیحاتی وابسته به اسرائیل هستند. این دانشگاه در گذشته نیز در مواردی دیگر به درخواست دانشجویان از سرمایه گذاری صرف نظر کرده است.
یکی از خواستههای اصلی گروههای دانشجویی طرفدار فلسطین در دانشگاه کلمبیا از هفته گذشته این بوده است که این دانشگاه وجوه سرمایهگذاری را از شرکتهایی که از حملات اسرائیل به غزه سود میبرند، خارج کند.
بر اساس گزارش سی ان ان، سرمایه دانشگاه کلمبیا ۱۳.۶ میلیارد دلار است و توسط یک شرکت سرمایه گذاری متعلق به دانشگاه مدیریت میشود.
گروه آپارتاید دایوست دانشگاه کلمبیا - ائتلافی از گروههای دانشجویی در پشت این جنبش - شامل درخواست های دیگر از جمله بازگشت وجوه ارائه شده از چندین سازنده سلاح و شرکتهای فناوری است که با دولت اسرائیل تجارت میکنند.
این گروه اعلام کرده است که این شرکت ها «از آپارتاید، نسلکشی، و اشغال نظامی فلسطین توسط اسرائیل» سود می برند.
سی ان ان می گوید: این اولین بار نیست که چنین خواسته هایی مطرح می شود. دانشگاه کلمبیا سابقه فعالیت دانشجویی دارد، از گرفتن دانشگاهی مشهور در سال ۱۹۶۸ در چند پردیس مختلف برای افزایش آگاهی در مورد جنگ ویتنام تا اعتصاب غذا بر سر مسائلی مانند گسترش دانشگاه در منهتن بالا.
دانشجویان معترض نیز سابقه فشار بر کلمبیا در جنبشهای مختلف برای توقف سرمایه گذاری دارند.
در سال ۲۰۰۰، دانشگاه یک کمیته مشورتی در زمینه سرمایهگذاری مسئولیتپذیر اجتماعی، متشکل از دانشجویان، اساتید و فارغالتحصیلان، برای ارائه بازخورد به مدیران سرمایهگذاریهای کلمبیا ایجاد کرد. این گروه یک فرآیند رسمی برای ارائه پیشنهادات توقف سرمایه گذاری دارد.
آپارتاید دایوست دانشگاه کلمبیا در ماه دسامبر یک پیشنهاد رسمی به کمیته برای توقف سرمایه گذاری های مربوط به اسرائیل ارائه کرد که هنوز موفقیت آمیز نبوده است. دانشجویان کلمبیا در دانشکده کارشناسی این دانشگاه، هفته گذشته به حمایت از پیشنهاد توقف سرمایه گذاری رای دادند. دانشجویان همچنان به تلاش برای پذیرش این پیشنهاد توسط دانشگاه ادامه می دهند.
در حال حاضر، دانشگاه کلمبیا از سرمایه گذاری در پنج حوزه از جمله تنباکو، عملیات زندان خصوصی، زغال سنگ، سودان و سوختهای فسیلی خودداری می کند. این تصمیمگیری ها در دهه گذشته گرفته شدهاند. اما سابقه توقف سرمایه گذاری این دانشگاه حتی به عقب تر برمی گردد.
حمایت از مردم غزه و اعتراض ها به سیاست های دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حمایت همه جانبه از رژیم اسرائیل، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاههای آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراض ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاههای آمریکا بر اساس گزارش رویترز، حدود ۵۵۰ نفر دستگیر شده اند.
این اعتراض ها در پی حمایت های همه جانبه دولت بایدن از اسرائیل و کشتار بی وقفه مردم غزه به تلافی شکست این رژیم در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و نیز عدم اجرای هرگونه آتش بس فوری و به منظور پایان دادن به کمک های نظامی و امنیتی واشنگتن به تل آویو صورت گرفته است.
«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا پنجم اردیبهشت ماه، قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی یف را امضا کرد.
لایحه کمک ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان پس از ماهها تاخیر و اختلاف ابتدا در مجلس نمایندگان و سپس مجلس سنای این کشور به تصویب رسید و با امضای بایدن به قانون تبدیل شد.
استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می سازد.
اینگونه سرکوبهای خشونت آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی اسرائیل به شمار می رود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.
این تجمعات اعتراضی همچنین نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدانهای بیدار در آمریکا، از جمله جامعه مسلمانان آن کشور، و نیز نگرانی های روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.
نظر شما