آماده‌باش تمام‌عیار کرمان برای مقابله با بحران احتمالی باران سیل‌آسا

کرمان - ایرنا - نشست شورای اداری استان کرمان شامگاه یکشنبه باهدف ایجاد آمادگی برای تمامی دستگاه ها و ادارات استان به منظور مقابله با سیلاب احتمالی بارش های سیل آسای پیش بینی شده طی ۴۸ ساعت آینده اختصاص داشت.

به گزارش ایرنا، در پیش بینی سازمان هواشناسی و صدور هشدار قرمز مبنی بر ورود سامانه بارشی قوی به چند استان جنوبی از جمله استان کرمان از اواخر وقت فردا دوشنبه و بارش های سیل آسای روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری، شورای اداری استان کرمان به ریاست استاندار تشکیل جلسه داد.

در این نشست آخرین وضعیت نقشه ها و الگوهای بارشی در روزهای آینده در استان بررسی و اقدامات و پیش بینی های لازم را برای جلوگیری و کاهش خسارات احتمالی مرور شد و مدیریت عالی استان دستورات و توصیه های ضروری را صادر کرد.

تمامی فرمانداران نیز به همراه امامان جمعه در شهرستان ها از طریق وبیناری در این جلسه شرکت داشتند.

استاندار کرمان با اشاره به بارش های فراوان پیش رو اظهار داشت: نقشه های هواشناسی نشان از جدی بودن بارندگی ها به ویژه در جنوب استان دارد، البته بارندگی در تمام شهرهای کرمان پیش بینی شده است.

آماده باش کرمان برای مقابله با سیل احتمالی

محمدمهدی فداکار ادامه داد: عمده بارش ها در شهرستان های قلعه گنج، منوجان، جازموریان، رودبار جنوب، نَرماشیر و ریگان است که عمده این شهرها به علت موقعیت جغرافیایی در برابر بارش ها بی پناه هستند.

وی با اشاره به فواید این بارش ها برای استان کرمان تصریح کرد: نباید بگذاریم این رحمت الهی برای مردم زحمت شود، همه دستگاه ها باید کمک کنند.

استاندار کرمان گفت: هماهنگ شده تا فرمانداران ستاد بحران تشکیل دهند و همه مرخصی های مدیران دستگاه ها تا پایان بارش ها لغو شود و فرمانداران، شهرداران و دهیاران همه باید حضور داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: تنظیم سیل‌بندها، ترمیم بندهای خاکی و غیره تا فردا باید انجام و از ظرفیت مردم به ویژه سران طوایف برای مقابله و کاهش خسارات استفاده شود و اگر نیاز به تخلیه جایی وجود داشته باشد باید اقدامات انجام بپذیرد.

فداکار افزود: راهداری برای مراقبت از جاده ها اقدام کند، امکانات و نیروی انسانی در منطقه مستقر شود و آمادگی کامل برای چالش های پیش رو وجود داشته باشد.

وی تاکید کرد: مخابرات، اداره کل ارتباطات‌ و جهاد کشاورزی شمال و جنوب استان پیش بینی های لازم را داشته باشند تا حد امکان آسیب های احتمالی کمتر شود و ادارات و سازمان های شمال استان از جنوب کرمان حمایت کنند.

استاندار کرمان ادامه داد: بازبینی سدها، مسیل ها و کانال های کشاورزی و مسیر رودخانه ها حتما باید انجام و دامداران هوشیار باشند تا خودشان و دام ها آسیب نبینند و در رابطه با عشایر اقدامات لازم نیز انجام شود.

وی تاکید کرد: ادارات کل جنوب و شمال عشایری برای جابه جایی عشایر هماهنگی های لازم انجام دهند؛ همچنین مدارس و سایر نهادها آمادگی اسکان موقت شهروندان را داشته باشند.

وی بیان کرد: انبارهای هلال احمر به ویژه در جنوب پر شود و گروه های مردمی برای مقابله با سیل تشکیل و مدارس و سالن های ورزشی نیز برای اسکان آماده باشد.

فداکار اظهار داشت: تمام تجهیزات آماده باشد و در مراکز حساسی مثل پمپ بنزین ها و نانوایی ها نیز پیش بینی ها برای تهیه سوخت و آرد نیز انجام شود؛ همه مردم کمک کنند تا از دام، کشاورزی و منازل خود مراقبت کنند و دستگاه ها آماده خدمت رسانی باشند و کوتاهی پذیرفته نیست.

وی تاکید کرد: اطلاع رسانی به مردم‌ از، طریق رسانه ها ضرورت دارد و فرمانداران برای اطلاع رسانی به شهرستان های خود با هماهنگی صدا و سیما حتما اقدام لازم انجام شود.

مدیرکل هواشناسی استان کرمان نیز گفت: میانگین بارش ها در استان تاکنون طی امسال ۶۰ میلی متر بوده که نسبت به میانگین بلند مدت که ۱۳۰ میلی متر بوده، خیلی کم است و بعید می دانیم با بارندگی‌های پیش رو جبران شود.

احسان عراقی زاده با اشاره به مدل های هواشناسی که به استان وارد می شود تصریح کرد: میزان بارش ها در چند روز آینده در استان بسیار خوب است و احتمال می دهیم که در مناطق کوهستانی شاهد برف و تگرگ نیز باشیم.

وی ادامه داد: در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری در جنوب استان یارش های نسبتا سنگینی داریم و پیش بینی می کنیم که حدود ۸۰ تا ۹۰ میلی متر بارندگی در جنوب و غرب استان را در بازه زمانی کوتاه مدت شاهد باشیم.

مدیر کل هواشناسی استان کرمان تاکید کرد: بارندگی ها از اواخر وقت فردا دوشنبه شروع می شود که اوج آن روزهای سه شنبه و چهارشنبه است و روز پنجشنبه این سیستم از استان خارج می شود.

وی خاطر نشان کرد: در پی پیش بینی هواشناسی هشدار نارنجی و قرمز برای استان کرمان صادر شده که هشدار قرمز برای نیمه جنوبی استان کرمان است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان نیز گفت: تمامی مرخصی های اعضای ستاد بحران استان و شهرستان ها تا پایان هشدارهای هواشناسی لغو شده است.

حمید سالخورده افزود: هشدار سطح قرمز برای استان کرمان صادر شده که در سه سال گذشته چنین هشداری نداشته ایم؛ جاری شدن رواناب و آبگرفتگی معابر انتظار می رود، فرمانداران و اعضای ستاد مدیریت بحران تا فردا اقدامات لازم را انجام دهند.

وی تاکید کرد: فرمانداران شهرستان ها اسکان اضطراری و موقت را پیش بینی کنند و مکان های جمعیتی که در امتداد و نزدیکی سیلاب ها قرار دارند را به طور مرتب رصد و پایش کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان خاطر شان کرد: اطلاع رسانی از طریق رسانه ها و صدا و سیما پیگیری، مردم از مخاطرات آگاه شوند و توانمندی ها را پای کار بیاورند.

وی استقرار تجهیزات راهداری، آمادگی خانه های هلال احمر، استقرار تیم های پلیس و نیروهای امدادی در مسیرهای پرمخاطره و تشکیل تیم های تخصصی جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن را خواستار شد.

سالخورده بیان کرد: ادارات آب، برق و گاز تیم های عملیاتی را در نظر داشته باشند و آب منطقه ای رصد رودخانه ها را انجام دهد؛ تجهیزاتی مانند ژنراتورهای برق و پمپ ها در دسترس باشند.

وی اظهار داشت: کوچ عشایر به تاخیر بیافتد و عشایر از چرای دام در ارتفاعات خودداری کنند؛ میراث فرهنگی نیز اماکن گردشگری و بومگردی ها که ایمن نیستند را غیر فعال کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha