به گزارش ایرنا، مراوهتپه از جمله شهرستانهای کم برخودار استان گلستان است که نام آن اول دیماه امسال و در جریان سفر رییس جمهور بیشتر بر سر زبانها افتاد و حدود ۲ ماه پس از این سفر تاریخی نیز افتتاح مدرسه یک کلاسه برای تنها هشت دانش آموز دختر و پسر روستای کوهستانی چُرلی دوباره خبرساز شد.
روستایی که اگرچه بیش از یک قرن قدمت دارد اما کوهستانی و سختگذربودن آن از یک سو و کم توجهی و غفلت مسوولان برای ایجاد زیرساختهای اولیه زندگی و نیز شرایط اقلیمی و خشکسالی سالهای گذشته سبب مهاجرت اهالی به شهر شد.
اهالی این روستا که هم اکنون ۱۵ خانوار و ۵۵ نفر جمعیت دارد، درسال ۹۳ از روشنایی برق برخوردار شدند و از آب چشمهای که در حومه روستا قرار دارد نیاز آبی و شرب خود را تامین میکنند.
ساکنان اصلی روستای چُرلی ترکمن و اهل سنت هستند و به گفته «عبدالمالک گوگلان» عضو شورای این روستا هنوز از گاز طبیعی در این روستا خبری نیست و تنها نیمی از جاده ۳۵ کیلومتری روستا آسفالت است و بقیه مسیر شنی و خاکی است که در بارندگی تردد در آن انجام نمیشود یا به سختی صورت میگیرد.
گوگلان اضافه کرد: کم توجهی مسوولان در گذشته به ایجاد زیرساختهای خدماتی و نیز خشکسالیهای چند سال اخیر سبب کوچ بیشتر اهالی شده است ضمن اینکه سکنه فعلی هم برای تامین بیشتر نیازهای خود مجبورند به نزدیکترین روستا که ۱۵ کیلومتر فاصله دارد، بروند.
اگرچه ممکن است یکی از دلایل کم توجهی مسوولان به روستای چُرلی مراوهتپه در سالهای گذشته، پایین بودن جمعیت آن بوده باشد اما اهتمام به مقوله تعلیم و تربیت فرزندان اهالی روستا از هفت سال قبل با استقرار یک دستگاه کانکس مورد توجه مسوولان وقت قرار گرفت.
درس خواندن در کانکس فلزی در شرایط اقلیمی منطقه (سرمای زمستان و تا حدودی گرمای اواخر فصل بهار) اگرچه برای «عامر، اسلن، ذاکر، محمدزهان، فواد، عدنان، زاهد و زلفا» هشت دانش آموز مقطع ابتدایی روستای چُرلی مصائب و مشکلات خود را داشت اما از رفتن به مدرسه روستای همجوار در فاصله ۱۵ کیلومتری بهتر بود.
با این حال پس از استقرار دولت سیزدهم و راهبرد توجه به مناطق مرزی و روستایی کمترتوسعه یافته کشور در حوزههای گوناگون از جمله رعایت عدالت آموزشی، ساخت مدارس نوساز به جای مدارس کانکسی، خشتی و کپری مورد توجه قرار گرفت.
اهتمام دولت سیزدهم به تعلیم و تربیت در مراوهتپه
به گفته مدیر آموزش و پرورش مراوهتپه، این شهرستان مرزی ۱۵۰ مدرسه دارد که ۱۴ هزار و ۴۳۲ دانش آموز دختر و پسر از مقطع ابتدایی تا متوسطه دوره دوم در آنها درس میخوانند.
محمدرضا حاجیلیدوجی افزود: از مجموع دانش آموزان مراوهتپه ۹ هزار و ۳۷۴ نفر در مقطع ابتدایی، سه هزار و ۱۰۷ نفر در مقطع متوسطه دوره اول و بقیه در مقطع متوسطه دوره دوم مشغول تحصیل هستند.
وی اضافه کرد: از مجموع مدارس مراوهتپه ساختمان ۳۰ مدرسه آن قدیمی، فرسوده و نیاز به بازسازی دارد ضمن اینکه سه مدرسه این شهرستان در روستاهای با جمعیت پایین، کانکسی است.
حاجیلی دوجی ادامه داد: در دولت سیزدهم تلاش زیادی برای حذف مدارس کانکسی مراوهتپه در قالب طرح شهید پناهی انجام شد که یکی سال قبل در روستای گل چشمه و دیگری دهه فجر امسال در روستای چُرلی تبدیل به مدارس نوساز شدند.
مدیر آموزش و پرورش مراوهتپه افزود: مدرسه یک کلاسه روستای چُرلی که فقط هشت دانش آموز مقطع ابتدایی دارد، دهه فجر امسال با زیربنای ۷۷ مترمربع فضای آموزشی، ۵۰ متر فنسکشی و ۱۰۰ مترمربع محوطهسازی افتتاح شد.
وی اظهارداشت: برای ساخت این آموزشگاه ۱۵ میلیارد ریال هزینه شده که سه میلیارد و ۹۰ میلیون ریال آن را بنیاد برکت، سه میلیارد و ۳۸۰ میلیون ریال را نیکوکار «حاج علی اکبر ابراهیمی» و بقیه هم توسط اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گلستان تامین کرده است.
حاجیلی دوجی همچنین گفت: فرایند اداری حذف تنها مدرسه کانکسی باقی مانده مراوهتپه در روستای «شاخلی» با ۲۱ دانش آموز انجام شده و ساخت مدرسه جدید این روستا درسال آینده آغاز خواهد شد.
وی با یادآوری سفر اول دیماه امسال رییس جمهور به مراوهتپه افزود: در این سفر هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی و نوسازی مدارس این شهرستان مرزی مصوب شد که با تخصیص آن تحول بزرگی در ایجاد یا بهسازی فضاهای آموزشی آن رخ خواهد داد.
واکنش وزیر آموزش و پرورش به ساخت مدرسه یک کلاسه در مراوهتپه
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ساخت مدرسه یک کلاسه در روستای کمترتوسعه یافته و صعب العبور «چُرلی» شهرستان مرزی مراوهتپه، تصریح کرد: ساخت این آموزشگاه نشان از اهتمام دولت به عدالت آموزشی برای تمام دانش آموزان ایران حتی در دور افتادهترین نقاط است.
«رضامراد صحرایی» در واکنش به افتتاح این مدرسه یک کلاسه نوشت: « وقتی میگوییم آموزش و پرورش در دور دستترین نقطههای کشور هم هست یعنی همین تصویر مدرسه یک کلاسه روستای دور افتاده و صعب العبور «چرلی» شهرستان مراوهتپه با تعداد فقط هشت دانشآموز. دولت سیزدهم باتوجه به بحث عدالت آموزشی برای تمام دانش آموزان کشور عزیزمان ایران در این روستای دوره افتاده و صعب العبور چنین مدرسهی زیبایی را تمام امکانات ساخته و برای استفاده دانش آموزان خوب، به آنها هدیه داده است.»
شهرستان مراوهتپه افزون بر ۶۷ هزار نفر جمعیت دارد که در ۲ نقطه شهری و ۱۱۰ روستا در گستره سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع سکونت دارند.
نظر شما