دانشگاه‌ها در انتخابات فرصت عادلانه به همه افراد و جریان‌های سیاسی بدهند

تهران - ایرنا - معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تشکیل ستاد انتخابات در این وزارتخانه خبر داد و گفت: دانشگاه‌ها در ایام انتخابات باید فرصت عادلانه به همه جریان‌ها، افراد و گروه‌ها بدهند تا نشاط سیاسی در مراکز آموزش عالی ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، عبدالحسین کلانتری در جمع معاونان فرهنگی دانشگاه های فنی و حرفه ای سراسر کشور با تاکید بر برنامه ریزی در دانشگاه ها برای ایام انتخابات افزود: افق و مقصد نهایی تمام برنامه ها باید انتخابات باشد و ما مکلف هستیم نسبت به آن ورود جدی پیدا کنیم و بر اساس چهار رکن که رهبر معظم انقلاب فرمودند، عمل کنیم.

وی ادامه داد: وزارت علوم و دانشگاه ها به صورت خاص رسالت سنگینی در حوزه مشارکت در انتخابات برعهده دارند، این وظیفه مهمی است؛ به هر حال این مسئله شب قدر سیاسی کشور است و انتخابات جایگاه ویژه ای دارد. مجلس قوی، ایران قوی را می سازد و مجلس ضعیف فاصله ما را با افق هایی که مدنظر داریم، بیشتر می کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: مجلس گوهره نظام است، اگر برای ما معیار رهبر معظم انقلاب و حضرت امام خمینی (ره) است، مشارکت در انتخابات محوری مهم در بیانات این بزرگواران بوده و در سخت ترین شرایط هم هیچ وقت به تعویق نیفتاده است.

کلانتری تصریح کرد: میان داری و محوریت در انتخابات را باید به تشکل های دانشجویی بسپاریم. آنها ماهیتاً با این گونه فعالیت ها پیوند داشته و ظرفیت لازم را دارند. ما نیز باید فضاسازی کنیم و نهراسیم. وظیفه تمامی مدیران ستادی وزارت علوم و دانشگاه ها این است که از فعالیت های دانشجویی حمایت کنند. باید از ظرفیت های قانونی استفاده کرد و فرصت عادلانه به همه جریان ها، افراد و گروه ها داده شود تا نشاط سیاسی در دانشگاه ها به وجود آید.

وی همچنین گفت: شرایط باید برای رویدادهای انتخاباتی مهیا شده و از سلایق شخصی پرهیز شود. مواردی در دانشگاه ها بود که بعضا مشکلاتی پیش آمد که مستقیماً ورود کردیم. ستاد انتخابات در وزارت علوم نیز با محوریت معاونت فرهنگی این وزارتخانه شکل گرفته و ابلاغیه های لازم صادر شده است. وظیفه ما رونق دادن به فضای انتخاباتی کشور است.

به گزارش ایرنا،‌ دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفندماه در سراسر کشور برگزار می‌شود.

دانشگاه‌ها در ایام انتخابات فرصت عادلانه به همه افراد و جریان‌های سیاسی بدهند

تشکیل ستاد مرکزی دهه فجر در وزارت علوم

معاون وزیر علوم به نزدیکی ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: وزارت علوم ابلاغیه ای را درخصوص برگزاری برنامه های دهه فجر در دانشگاه ها تهیه کرده است که ارسال می شود. ستاد مرکزی دهه فجر در این وزارتخانه فعالیت خود را آغاز کرده است.

کلانتری تصریح کرد: انقلاب اسلامی مردمی ترین انقلاب قرن بود و یک اتفاق متفاوتی در این گوشه جهان افتاد که کل آن را متاثر کرد. باید به این مسئله بسیار اهمیت داد، به ویژه در شرایطی که هجمه های بسیاری در حال شکل گیری است. برخی درصدد هستند تا با این روایت غلط، آن را فروبکاهند به یک توطئه، در صورتی که انقلاب در دل مردم ایران ریشه دوانده است. حضرت امام (ره) با اتکای به این ملت این انقلاب را پیش بردند.

وی اظهار داشت: به تعبیر امام راحل در پیامی که ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ دادند؛ امروز روز امامت امت است. چرا که در نگاه حضرت امام خمینی (ره) امت نقش اساسی را در انقلاب اسلامی ایفا کرده است و به تبع در نگاه رهبر معظم انقلاب نیز این موضوع ریشه دوانده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: باید انقلاب اسلامی را خوب روایت کرد و عظمت آن را نشان داد. ما با نسلی روبرو هستیم که حتی جنگ را از نزدیک لمس نکرده است. مسائلی که برای ما بدیهی است و با آن زیست کردیم، برای آنها قابل باور نیست، ارزش هایی که بر اساس آن انقلاب اسلامی شکل گرفته است.

کلانتری تاکید کرد: بنابراین دهه فجر باید بسیار جدی گرفته شود به معنای دقیق کلمه تکثیر و توجه به ارزش های انقلاب اسلامی، آینده کشور را تضمین می کند. به همین علت است که رهبر معظم انقلاب بیانیه گام دوم را ارائه دادند و در این بیانیه ارزش های اصیل را مورد اشاره قرار می دهند. در حوزه عدالت خیلی کار کردیم ولی با افق ها فاصله داریم.

وی تصریح کرد: خوانش بیانیه گام دوم انقلاب و تحلیل و تفسیر آن بسیار مهم است، جمع خوانی بیانیه گام دوم موثر است، حتی معاونان دانشگاه ها هم باید آن را مدنظر قرار دهند. ما سندی معتبر تر از این بیانیه در سطح کلان نداریم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: باید ترسیمی از چهره حضرت امام (ره) برای دانشجویان داشته باشیم که ایشان در چه شرایطی رهبری انقلاب را به دست گرفتند و چگونه بین اخلاق و عرفان و سیاست یک پیوند ایجاد کردند.

تحول مستلزم جسارت و برنامه است

کلانتری در بخش دیگری از سخنان خود تعامل و هم افزایی در حوزه فرهنگ را بسیار موثر و حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: چون فرهنگ نسخه واحدی ندارد و این نکته مهمی است. در حوزه آموزش روش های مشخص و آیین نامه های روشنی وجود دارد و متناسب با آن عمل میشود اما در حوزه فرهنگ پیچیدگی و ظرافت وجود دارد.

وی یادآور شد: طبیعت حوزه فرهنگی این است که با موقعیت و شرایط پیوند دارد ولی در بقیه حوزه ها اینگونه نیست، این هم افزایی ها به انتقال تجارب کمک می کند و این حائز اهمیت است.

معاون وزیر علوم به آغاز فرآیند اردوهای راهیان نور دانشگاهیان هم اشاره و تصریح کرد: امیدواریم امسال نیز با همت مضاعف نسبت به این موضوع توسط دانشگاه ها نگاه شود. این اعزام ها بیشترین تاثیر را بر فضای دانشگاه دارد، تجربه ما نشان می دهد برنامه هایی که با موضوع شهدا پیوند دارند؛ بیشترین تاثیر را در فضای فرهنگی دانشگاه ها می گذارند. بنابراین از این اردوها باید حمایت شود تا دانشجویان با سلایق مختلف بتوانند در این اردوها شرکت کنند.

کلانتری با تشریح مطالبه رهبر معظم انقلاب برای تحول فرهنگی افزود: حضرت آیت الله خامنه ای در اولین دیداری که با هیات دولت سیزدهم داشتند، علنی و خصوصی به مسئله تحول در عرصه فرهنگی تاکید کردند. ما در این مسیر از خواسته و مطالبه ایشان عق هستیم . گام هایی برداشته شده و اتفاقات مثبتی افتاده است اما با آن افق و چشم انداز فاصله داریم.

وی تاکید کرد: تحول مستلزم جسارت و برنامه است و همه ما که اینجا هستیم امروز ضرورت این تحول را احساس می کنیم. با مدل قبلی نمی توان کنش فرهنگی اساسی در مجموعه های آموزش عالی داشت. تحول فضای فرهنگی جزو الزامات است اما باید در این مسیر گام برداشت. در این مسیر چند اتفاق کلیدی باید رخ دهد؛ هر گونه نگاه تحولی در عرصه فرهنگ باید مبتنی بر مشارکت تمامی ذینفعان باشد، لذا رویکرد های فرهنگی بالا به پایین کاربرد ندارد و جواب نمی دهد.

برای ایجاد تحول باید به سراغ جبهه مردمی انقلاب رفت

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر اینکه برای ایجاد تحول باید به سراغ جبهه مردمی انقلاب رفت، گفت: مسائل کلان کشور را همین جبهه مردمی انقلاب حل کرده است؛ از مسئله دفاع مقدس تا کرونا و فتنه را در نظر بگیرید که همین جبهه مردمی آن را حل کرده است. این ظرفیت ها بود که پای کار آمدند.

کلانتری افزود: باید شرایط را برای مشارکت قانونمند و هدفمند مجموعه های دانشجویی شناسنامه دار مهیا کنیم. بهترین محل صحیح و خطای دانشجو ها دانشگاه است اگر بناست برنامه های مختلفی در دانشگاه شکل بگیرد اداره آن را به دست دانشجویان بسپارید. دانشجو در این مسیر احساس هویت می کند.

وی در ادامه سخنان خود بر استفاده از ابزارها، قالب ها، روش ها و طراحی های نوین تاکید کرد و اظهار داشت: تحقق این موضوع نیز مستلزم مشارکت دانشجویان است، بنابراین نوآوری هم ایجاب می کند که دانشگاه ها به مجموعه های دانشجویی میدان بدهند.

معاون وزیر علوم یادآور شد: حکمرانی فرهنگی ایجاب می کند با مدل هوشمند حکمرانی کنیم، روش های قبلی پاسخگو نیست. بخشی از این حکمرانی هوشمند توسط سامانه فرنما انجام شذه است و ما تمام نظام حمایتی فرهنگی را به سمت فرنما سوق می دهیم.

کلانتری تاکید کرد: استفاده از ظرفیت های بیرون دانشگاه هم باید در اولویت قرار گیرد. مرزها بین دانشگاه و بیرون دانشگاه کمرنگ شده است و باید از این فرصت استفاده کرد. از ظرفیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیگر وزارتخانه ها و استانداری ها باید استفاده کرد تا نگاه تحولی رخ دهد. بحث تحولی که رهبر معظم انقلاب مطرح کردند بسیار مهم تر از اصلاحات به معنای جزئی آن است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار علم و آموزش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha