۶۷۰ تن ماهیان سردآبی از چهارمحال و بختیاری صادر شد

شهرکرد - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به صادرات ۴۰۰ تن ماهی سردآبی از این استان در سال گذشته گفت: با تمهیدات اندیشیده شده در نیمه نخست امسال ۶۷۰ تن ماهی از این استان به خارج از کشور صادر شده است.

به گزارش ایرنا، حسین برزگر روز پنجشنبه در شورای گفت وگوی دولت با بخش خصوصی که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور برگزار شد، افزود: این میزان ماهی به کشورهای حاشیه خلیج فارس، ارمنستان، تاجیکستان، روسیه و ترکیه صادر شده است.

وی با بیان اینکه صادرات را از جمله الزاماتی دانست که باید در حوزه پرورش ماهی به آن توجه کرد، اظهار داشت: سرانه مصرف ماهی در زمان حاضر زیر یک کیلوگرم است که ضمن اصلاح الگوی مصرف باید در زمینه صادرات آن نیز تلاش بیشتری انجام شود.

بزرگر با اشاره به فعالیت ۱۰ واحد کارخانه فرآوری با بیش از ۳۰ هزار تن ظرفیت بسته‌بندی در چهارمحال و بختیاری گفت: در حوزه فرآوری در زمان حاضر به غیر تولید تن ماهی، هیچ فعالیت دیگری انجام نمی‌شود.

برزگر ادامه داد: از سال گذشته در بخش صادرات ۲ واحد کارخانه فرآوری موفق به گرفتن کد IR شدند و اکنون ۲ واحد دیگر با هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در دست اجرا هستند.

وی با اشاره به فعالیت ۴۰۰ مزرعه پرورش ماهی و ۴۰ مزرعه تولید بچه ماهی با ظرفیت تولید ۳۰ میلیون قطعه بچه ماهی در چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: سال گذشته از این شمار مزرعه ۲۵ هزار تن ماهی قزل آلا برداشت شده است.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در زمان حاضر ۱۰ کارخانه بسته‌بندی و فرآوری با ظرفیت ۳۰ هزار تن در استان وجود دارد و چهارمحال و بختیاری تنها استانی است که آبزیان تولیدی در آن به صورت شکم خالی بسته‌بندی می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت ۱۴ مرکز تولید ماهیان زینتی با ظرفیت تولید بیش از ۵۰۰ هزار قطعه اظهار داشت: در زمان حاضر ۲۱ واحد تولید خوراک آبزیان در چهارمحال و بختیاری با ظرفیت بیش از ۳۷۵ هزار تن در سال به عنوان بخشی از حلقه تولید و ارزش زنجیره آبزیان فعال است.

برزگر ادامه داد: در زمان حاضر ۷۰ درصد خوراک میگوی پرورشی و ۴۰ درصد خوراک آبزیان کشور در چهار محال و بختیاری تولید می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت پرورش ماهی در قفس در چهار محال و بختیاری گفت: اجرای این پروژه از سال ۸۸ تا ۹۰ در دریاچه سد کارون با برآورد تولید چهار هزار تن ظرفیت طراحی شد و درزمان حاضر یک هزار و ۲۵۰ تن ماهی از این ظرفیت فعال و نوع ماهی پرورشی این قفس ها نیز از نوع قرل آلای رنگین کمانی است.

به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، این استان ظرفیت تولید ۵۰ هزار تن زالو را دارد.

وی با اشاره به فعال کردن تحقیقات شیلات در چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به ظرفیت استان در بخش آبزی پروری ارتقای ساختار شیلات استان به اداره کل از جمله موضوعات مورد درخواست در سفر دور دوم هیات دولت به این استان است.

صادرات ۶۵۰ تن بادام چهارمحال و بختیاری

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سهم این استان از سطح ۱۵۰ هزار هکتار بادام آبی و دیم با ۱۶۴هزار تن تولید ۲۰ هزار هکتار با تولید سالانه ۲۰ تا ۲۵ هزار تن است.

برزگر ادامه داد: با پیگیری‌های انجام شده و اظهار محصول بادام از گمرک استان تاکنون ۶۵۰ تن محصول تولیدی استان به خارج از کشور صادر شده است.

شهرک بادام یکی از حلقه‌های زنجیره ارزش

به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، عملیات اجرایی شهرک بادام این استان از سال ۹۸ به عنوان یکی از حلقه‌های زنجیره ارزش آغاز شده است و در همین ارتباط تعداد نهالستان‌های فعال استان از سه به ۱۶ نهالستان افزایش یافته است.

وی همچنین با تاکید بر اصلاح باغات درجه ۲ و حذف و جایگزینی باغات درجه سه گفت: توسعه باغات از دهه ۷۰ در چهارمحال و بختیاری آغاز شد با این وجود درزمان حاضر بیشتر باغ‌های استان به جوان‌سازی، حذف و جایگزینی نیاز دارند.

حذف ماده ۱۵۹ قانون برنامه پنجم به صلاح سرمایه‌گذاران نیست

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: حذف ماده ۱۵۹ امور اقتصادی و دارایی در خصوص معافیت شرکت‌ها و تولیدی‌هایی که به جهت سرمایه‌گذاری کار می‌کنند از قانون برنامه هفتم توسعه موجب نگرانی برای استان‌های کم برخوردار از جمله این استان شده است.

شهرام زارع فارسانی افزود: حذف این ماده قانونی از برنامه هفتم توسعه می‌تواند برای این واحدهای تولیدی و شرکت‌های سرمایه‌گذار مشکل ساز شود.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود مسوولان و دست اندرکاران نسبت به حفظ ماده ۱۵۹ که در قانون برنامه پنجم توسعه ارائه شده بود را حذف کنند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با آب و هوایی سرد و خشک و برخورداری از منابع آبی شامل چشمه‌ها، قنات‌ها، چاه‌های کشاورزی، رودخانه‌ها، تالاب‌ها و سدهای مخزنی کشاورزی و برق‌آبی شرایط آب و هوایی مناسبی برای تکثیر و پرورش ماهیان سردابی به‌ویژه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان دارد.

چهارمحال و بختیاری با تولید سالانه بیش از ۲۶ هزار تن ماهی قزل‌آلا از ۴۸۰ مزرعه پرورش ماهی رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی کشور را در یک دهه اخیر به خود اختصاص داده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha