به گزارش روز شنبه ایرنا، پس از خریداری نفت روسی زیر قیمت بازار توسط پاکستان در تابستان امسال که طی آن ۱۰۰ هزار تن به بندر کراچی ارسال شد، اکنون اسلامآباد در تکاپوی یک قرارداد بلندمدت با مسکو برای خریداری نفت ارزان است.
مقامات دولتی در پاکستان می گویند که واردات نفت روسیه بخشی از استراتژی اسلامآباد برای تقویت روابط دیپلماتیک با مسکو بوده است.
علاوه بر این پاکستان برای تامین نیازهای نفتی خود وابستگی شدید به کشورهای خاورمیانه دارد لذا خرید نفت روسیه راهی را برای آن کشور برای واردات انرژی از بازارهای متنوع باز کرده است.
پاکستان به دلیل کمبود ذخایر ارزی (دلار) و اختلاف بین ایالات متحده و روسیه بر سر اوکراین، اعتبارات اسنادی (LC) را در بانک چین برای انجام این پرداخت های نفتی خود به روسیه باز کرده است.
روزنامه انگلیسی زبان «اکسپرس تریبیون» پاکستان امروز در گزارشی به نقل از منابع آگاه نوشت: اسلامآباد سفر هیاتی به مسکو تا ۱۸ مهر (دهم اکتبر) را برنامه ریزی کرده است که دستور کار اصلی آن مذاکره با طرف روسی برای قرارداد بلندت نفت از این کشور خواهد بود.
در این گزارش آمده است: پاکستان از روسیه میخواهد که یک قرارداد بلندمدت نفتی منعقد کند و در عین حال در سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه باقی بماند. اما منابع آگاه گفتند که روسها نسبت به میزان جدیت طرف پاکستانی برای قرارداد بلندمدت نفت نگران هستند.
این منابع افزودند که پاکستان از روسیه میخواهد برای واردات نفت خام در درازمدت، معیاری معادل ۶۰ دلار در هر بشکه - قیمت واقعی در بندر - تعیین کند. این بدان معناست که روسیه نیز هزینه حمل و نقل نفت تا پاکستان را متقبل خواهد شد.
تریبون نوشت: ایالات متحده قبلاً اعلام کرده بود که به پاکستان اجازه میدهد نفت خام را از روسیه وارد کند اما با سقفی که توسط اعضای گروه هفت اعلام شده بود.
اتحادیه اروپا، کشورهای عضو گروه ۷ و استرالیا در دسامبر گذشته سقف قیمت نفت روسیه را شصت دلار در هر بشکه اعلام کرده بودند. اکنون پاکستان از روسیه می خواهد تا نفت خام را با همان سقف قیمتی که آمریکا از آن حمایت می کند، ارائه دهد.
اکسپرس تریبیون نوشت: پیش تر پاکستان و روسیه توافق کرده بودند تا یک «سازوکار ویژه SVP» با هدف واردات نفت خام از روسیه راه اندازی کنند اما این طرح هنوز راه اندازی نشده و منجر به تاخیر در معامله بلندمدت نفتی میان دو کشور می شود. روسیه همچنین نگرانی های جدی در مورد جدی بودن پاکستان برای ورود به یک قرارداد بلندمدت نفت خام مطرح کرده بود.
نظر شما