از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

تهران-ایرنا- حمله هوایی رژیم صهیونیستی به شهر شهبا در استان سویدای سوریه، احتمال تعویق انتخابات ترکیه، اختلاف مرزی فلیپین و چین، اعلام نافرمانی مدنی فلسطینیان علیه رژیم صهیونیستی و ادامه اعتراض‌ها علیه کابینه نتانیاهو مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شمال شرق سوریه

منابع خبری شنبه شب از حمله موشکی به پایگاه نیروهای آمریکایی در حومه دیرالزور واقع در شمال شرق سوریه خبر دادند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

منابع محلی از حمله موشکی به پایگاه نیروهای آمریکایی مستقر در میدان نفتی «العمر» واقع در حومه دیرالزور خبر دادند.

بر اساس این گزارش، در پی این حمله موشکی زبانه‌های آتش از داخل پایگاه آمریکایی به آسمان زبانه کشیده است.

در همین رابطه ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) اعلام کرد که دو فروند راکت به نزدیکی پایگاه نیروهای ایٔتلاف بین‌المللی در مجاورت میدان نفتی کونکو در شمال شرق سوریه اصابت کرده است.

سنتکام مدعی شد که این حمله هیچ خسارت جانی و مالی نداشته است.

پایگاه‌های نیروهای آمریکایی در سوریه هرازگاهی هدف حملات راکتی و پهپادی قرار می‌گیرد.

با شکست گروه تروریستی داعش به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال ۱۳۹۶، نیروهای آمریکایی مستقیما جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه کردند.

مناطق تحت اشغال نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) تحت حمایت آن‌ها در الحسکه و دیگر مناطق شمالی سوریه، همواره شاهد اعتراضات شهروندان سوری به حضور اقدامات تروریستی اشغالگران و شبه نظامیان علیه ساکنان این مناطق است.

دولت سوریه بارها تاکید کرده است که این شبه نظامیان و آمریکایی‌ها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت ندارند و حضور آنان غیر قانونی است.

https://irna.ir/xjLN2c

**ادامه اعتراض‌ها علیه کابینه نتانیاهو / هزاران نفر در فلسطین اشغالی تظاهرات کردند

منابع خبری شنبه شب گزارش دادند، هزاران نفر برای هفتمین هفته در تل آویو و سایر شهرهای فلسطین اشغالی علیه کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

تظاهرات گسترده‌ای در تعدادی از مناطق فلسطین اشغالی علیه کابینه نتانیاهو و برنامه‌های وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی برای ایجاد تغییرات در دستگاه قضایی این رژیم برگزار شد.

بر اساس این گزارش، معترضان خواستار استعفای نخست وزیر رژیم صهیونیستی به سبب مسائل مرتبط با فساد شدند.

این گزارش می‌افزاید، پلیس رژیم صهیونیستی همزمان با آغاز تظاهرات تعدادی از خیابان‌های اصلی در تل آویو را بسته است.

روزنامه عبری زبان معاریو گزارش داد، بر اساس برآوردها، حدود یکصد هزار نفر در تظاهرات ضد حکومتی در خیابان کابلان تل آویو شرکت کردند.

اعتراضات علیه کابینه نتانیاهو روبه گسترش است و برای هفته‌های متمادی، صهیونیست‌ها به خیابان‌ها آمده‌اند تا مانع از تحقق اصلاحات قضائی مورد نظر وی شوند.

در هفته های گذشته، ده‌ها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی بودند.

این تظاهرات‌ها در سایه جدال شدید بین ائتلاف کابینه راست افراطی به ریاست نتانیاهو و جناح اپوزیسیون به ریاست «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی برگزار شده است.

سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو را برای تضعیف دستگاه قضایی و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری می‌دانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.

https://irna.ir/xjLN24

**روسیه: اوکراین از سلاح شیمیایی استفاده کرد

مقامات نظامی روسیه روز شنبه اعلام کردند، ارتش اوکراین سلاح شیمیایی حامل یک سم ناشناس را بر مواضع ارتش روسیه در نزدیکی روستاهای اوروژاینویه و ولیکایا نووسلکا در مسیر اوگلدار پرتاب کرد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

یک افسر نظامی ارتش روسیه گفت: در صبح روز ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن) دو پهپاد اوکراینی بر فراز مواضع ارتش روسیه در نزدیکی اوگلدار ظاهر شدند. یکی از پهپادها بلافاصله سرنگون شد اما پهپاد دوم موفق شد مواد شیمیایی خود را روی مواضع ما پرتاب کند.

این افسر با اشاره به اینکه دو سرباز روسی که در معرض انفجار این مواد شیمیایی قرار گرفتند دچار سوختگی ریه شده‌اند، افزود: هر دو سرباز روسی دارای علائم بارز مسمومیت از جمله حالت تهوع و تحریک غشاهای مخاطی بودند.

وی گفت: قطعه‌های سلاح منفجر شده و مهمات پهپاد ساقط شده برای بررسی ارسال شده است.

اسپوتنیک عکسی از این سلاح شیمیایی به دست آورده که شبیه یک لوله استوانه‌ای فلزی است که انتهای آن پوشیده شده است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

https://irna.ir/xjLN29

**اعلام نافرمانی مدنی فلسطینیان علیه رژیم صهیونیستی

گروه‌های ملی و اسلامی فلسطین بامداد امروز یکشنبه در بیانیه‌ای در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی اعلام نافرمانی مدنی کردند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

گروه‌های ملی و اسلامی و جنبش جوانان در اردوگاه شعفاط واقع در شمال شرق قدس اشغالی از بامداد امروز (یکشنبه) نافرمانی مدنی علیه رژیم اشغالگر و نهادهای آن اعلام کردند.

در این بیانیه آمده است: این نافرمانی مدنی در واکنش به جنایت‌های کابینه افراطی و نژادپرستانه رژیم اشغالگر علیه ملت فلسطین در قدس و همه مناطق فلسطینی به ویژه اقدامات انتقامجویانه، سرکوبگرانه، شکنجه، ظلم و تحقیر روزانه فلسطینیان در ورودی اردوگاه شعفاط است.

گروه‌های فلسطینی از کارگران خواستند تا از حضور در محل کار خود در اراضی اشغالی خودداری کرده و هرگونه تعامل با رژیم اشغالگر اعم از اجرای معاملات رسمی، پرداخت قبوض، عوارض و مالیات شهرداری این رژیم را تحریم کنند.

گروه‌های ملی و اسلامی فلسطین همچنین خواستار بسته شدن جاده منتهی به ورودی اردوگاه شعفاط و ممانعت از عبور و مرور افراد از این ورودی شدند.

شرایط این روزهای سرزمین‌های اشغالی و بطور خاص در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیله‌ای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیست‌ها را می‌دهند و همین امر شرایط ویژه‌ای را برای صهیونیست‌های غاصب رقم زده است.

تا پیش از این صهیونیست‌ها فقط در جنوب سرزمین‌های اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینی‌ها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیست‌های بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.

https://irna.ir/xjLN2t

**دیدار مقامات آمریکا و چین در مونیخ و خط و نشان‌های واشنگتن برای پکن

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا برای نخستین بار در پی سرنگونی بالون اطلاعاتی چین با "وانگ ایی" دیپلمات ارشد پکن در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ دیدار و بصورت حضوری گفت وگو کرد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا که در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت کرده است، اعلام کرد با "وانگ ایی" دیپلمات ارشد و رئیس دفتر کمیسیون روابط خارجی مرکزی حزب کمونیست جمهوری خلق چین دیدار و گفتگو کرده است.

وزیر خارجه دولت بایدن گفت که در این گفتگو حضور بالون اطلاعاتی چین بر فراز حریم هوایی ایالات متحده را محکوم و تاکید کرده است هرگز نباید دوباره تکرار شود.

وزیر امور خارجه آمریکا افزود که در مورد عواقب حمایت های مادی از روسیه در جنگ اوکراین نیز هشدار داده است و همچنین بر باز بودن خطوط ارتباطی واشنگتن - پکن تاکید کرده است.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره این دیدار گفت که بلینکن در این دیدار با تکرار اظهارات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه واشنگن به دنبال یک جنگ سرد جدید نیست، در عین حال تاکید کرد که واشنگتن هیچ‌گونه نقض حاکمیت ایالات متحده را تحمل نمی‌کند و این اقدام غیرمسئولانه هرگز نباید تکرار شود.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه بلینکن درباره برنامه بالون های نظارتی پکن در بیش از ۴۰ کشور در ۵ قاره جهان با وانگ ایی گفتگو کرده است، افزود: بلینکن با تکرار اظهارات بایدن گفت که ما خواهان درگیری با جمهوری خلق چین و یک جنگ سرد جدید نیستیم.

ند پرایس ادامه داد: وزیر امور خارجه ایالات متحده بر اهمیت حفظ گفتگوهای دیپلماتیک و خطوط باز ارتباط در همه زمان ها تاکید کرد.

بلینکن پیش از این نیز، همزمان با اعلام حضور بالون اطلاعاتی چین بر فراز حریم هوایی ایالات متحده آمریکا نیز با این مقام ارشد چین گفتگو کرده بود.

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید ۲۸ بهمن ماه به وقت محلی به خبرنگاران در واشنگتن درباره گفتگوهای آمریکا و چین در پی سرنگونی بالون اطلاعاتی پگن افزود: متاسفانه خطوط نظامی باز نیستند و این واقعا موضوعی است که دوست داریم آن را اصلاح کنیم.

کربی همچنین درباره سفرآنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به پکن که در پی سرنگونی بالون چینی، لغو شد، گفت که اکنون "زمان مناسبی" برای سفر بلینکن به چین نیست.

در پی سرنگونی بالون اطلاعاتی چین بر فراز حریم هوایی ایالات متحده توسط ارتش این کشور، روابط دفاعی این دو کشور تیره تر شد و پاتریک رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا خبر داد که وزیر دفاع چین حتی حاضر نشد تماس تلفنی آستین را پاسخ نداد.

وی افزود: ما به باز نگاه داشتن خطوط ارتباطی بین آمریکا و چین برای مدیریت مسئولانه روابط باور داریم. خطوط تماس بین ارتش‌ها ما در چنین مواقعی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا و رئیس پنتاگون نیز پس از سرنگونی بالون چینی تاکید کرد که او از درخواست برای بازگشایی خطوط ارتباطی با چین دست نخواهد کشید.

وزیر دفاع آمریکا در مصاحبه با شبکه ان بی سی گفت: وقتی اتفاقی می افتد، (چین) به نوعی تمایل دارد کانال های ارتباطی نظامی خود را ببندند.

رئیس پنتاگون افزود: فکر می کنم این کار خطرناک است، اما مرا از ادامه تشویق آنها برای باز کردن خطوط ارتباطی باز نمی دارد. فکر می کنم این کار درستی است.

ایالات متحده آمریکا اخیرا چهار شئی را بر فراز آمریکای شمالی ساقط کرده است که اولین مورد آن یک بالون اطلاعاتی چینی در سواحل کارولینای جنوبی در چهارم فوریه بود.

مقامات آمریکایی دوم فوریه (۱۳ بهمن ماه) برای نخستین بار بصورت علنی اعلام کردند که ایالات متحده در حال ردیابی یک بالون نظارتی مشکوک چین بوده که برای چند روز بر فراز حریم هوایی این کشور مشاهده شده است.

نخستین پیامد کشف و شناسایی بالون اطلاعاتی چین بر فراز حریم هوایی ایالات متحده، تعویق سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به پکن بود.

سرانجام عصر شنبه به وقت محلی، چهارم فوریه (۱۵ بهمن ماه) ارتش آمریکا بالون چینی را که باعث افزایش تنش میان واشنگتن - پکن شده بود، با جنگنده اف ۲۲ در سواحل کارولینا سرنگون کرد.

https://irna.ir/xjLN2m

**چندین انفجار پی در پی دمشق را به لرزه در آورد

چندین انفجار مهیب لحظاتی قبل دمشق پایتخت سوریه را به لرزه درآورد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

دلیل صدای مهیب انفجارها هنوز مشخص نیست ولی احتمالا حمله هوایی رژیم صهیونیستی به دمشق بوده است.

هم اکنون صدای خودروهای امدادی به گوش می‌رسد و از جنوب دمشق شعله‌های آتش نمایان است.

در حالی چندین انفجار دمشق را لرزاند که در ۱۷ بهمن ماه نیز مردم این شهر زمین لرزه شدیدی را احساس کردند که در اثر آن پنج استان شمال غرب این کشور خسارت‌های زیادی دید.

پدافند هوایی و پدافند موشکی ارتش سوریه چندین راکت را رهگیری کردند.

در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به مناطقی در دمشق، تاکنون ۱۳ نفر به شهادت رسیدند و شمار زیادی مجروح شدند.

در حال حاضر نیروهای امنیتی اجازه حضور خبرنگاران و افراد در محل اصابت را نمی‌دهند.

https://irna.ir/xjLN2x

**چین: واکنش آمریکا به ماجرای بالون‌های تحقیقاتی مضحک است

وانگ یی دیپلمات ارشد پکن واکنش مقامات کاخ سفید به ماجرای ورود بالون تحقیقاتی به حریم هوایی ایالات متحده آمریکا را هیستریک و مضحک خواند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

وانگ یی در سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: این اقدام نشانگر قدرت آمریکا نیست بلکه برعکس نشان داد که این کشور ضعیف است.

دیپلمات ارشد پکن افزود: به اعتقاد من سرنگونی این بالون بخشی از تلاش کاخ سفید برای تحریف اذهان عمومی از مشکلات داخلی دولت جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا بود.

وانگ یی سپس این پرسش را از مسئولان کاخ سفید پرسید که «بالون‌های زیادی در آسمان وجود دارند و آیا شما می‌خواهید تک تک آنها را سرنگون کنید؟»

آمریکا پس از سرنگون کردن بالون تحقیقاتی چین ادعا کرد ناوگان بالون‌های چین به طور خاص برای جاسوسی استفاده می‌شوند و مجهز به تجهیزات پیشرفته هستند و می‌توانند سیگنال‌های ارتباطی و سایر اطلاعات حساس از اهداف در سراسر جهان را جمع آوری کنند.

دولت بایدن ۶ شرکت هوانوردی و فناوری چین را در ارتباط با این حادثه تحریم کرده است.

https://irna.ir/xjLN2B

**شهر شهبا در استان سویدای سوریه هدف حمله هوایی رژیم صهیونیستی قرار گرفت

منابع آگاه اعلام کردند همزمان با حمله بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی به دمشق، شهر شهبا در استان سویدا در جنوب سوریه نیز مورد حمله این رژیم قرار گرفت.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

منابع آگاه اعلام کردند که سایت رادار تل المسیح ارتش سوریه در جنوب شهر شهبا مورد حمله بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.

احتمالا در حمله بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی به دمشق به غیر از مناطق مسکونی چندین سایت نظامی در پایتخت دمشق و حومه آن نیز مورد حملات هوایی قرار گرفته‌اند.

چندین انفجار مهیب بامداد امروز یکشنبه دمشق پایتخت سوریه را به لرزه درآورد.

پدافند هوایی و پدافند موشکی ارتش سوریه چندین راکت را رهگیری کردند.

در پی این تجاوز رژیم صهیونیستی به مناطقی در دمشق، تاکنون ۱۳ نفر به شهادت رسیدند و شمار زیادی مجروح شدند.

https://irna.ir/xjLN2F

**چین: آمریکا از مداخله در مساله تایوان پرهیز کند

وزارت امورخارجه چین هشدار داد: آمریکا باید از مداخله در مساله تایوان پرهیز کرده و هرگونه دیدار رسمی و مبادلات نظامی با جزیره تایوان را متوقف کند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

وانگ ونبین سخنگوی وزارت امورخارجه چین روز شنبه گفت: چین از آمریکا خواست تا به تعهد رهبر ارشد خود مبنی بر حمایت نکردن از جدایی‌طلبان هواخواه «استقلال تایوان» عمل کند و هرگونه دیدارهای رسمی و مبادلات نظامی با جزیره تایوان را متوقف و از مداخله در مساله تایوان یا ایجاد عوامل جدید تنش میان چین و تایوان پرهیز کند.

اظهارات وانگ پس از آن بیان شد که فایننشال تایمز گزارش داد که مایکل چیس مقام ارشد پنتاگون در حوزه چین، قصد دارد در روزهای آینده از جزیره تایوان بازدید کند.

وی گفت، چیس ارشدترین مقام دفاعی ایالات متحده خواهد بود که از سال ۲۰۱۹ به این جزیره سفر می‌کند.

وانگ افزود که موضع چین در مخالفت با مبادلات رسمی میان ایالات متحده و جزیره تایوان ثابت و روشن است و از این کشور خواست که به اصل چین واحد و سه بیانیه مشترک پیشین چین و ایالات متحده در این خصوص، پایبند باشد.

بر اساس گزارش روز جمعه رسانه‌های آمریکایی، خبر سفر چیس به تایوان زمانی منتشر شد که جمهوری‌خواهان در کمیته‌های امور خارجی و خدمات نیروهای مسلح کنگره آمریکا از جو بایدن رئیس‌جمهور این کشور خواستند تا زمانی که درخواست بودجه مالی سال ۲۰۲۴ خود را در ماه آینده ارائه می‌کند، پیشنهادی ۲ میلیارد دلاری برای کمک نظامی به تایوان را نیز در آن بگنجاند.

تارنمای اخبار نظامی «دیفنس نیوز» نامه‌ای به امضای جیم ریش، عضو رتبه‌بندی کمیته روابط خارجی سنا را منتشر کرد که در آن نامه از بایدن خواسته شده تا بودجه کلی تامین مالی نظامی خارجی وزارت امورخارجه را افزایش دهد تا موجبات اعطای کمک‌های مالی اضافی به تایوان به منظور خرید تجهیزات دفاعی از ایالات متحده فراهم شود.

تحلیلگران هشدار دادند با توجه به اینکه روابط چین و ایالات متحده به دلیل واکنش بیش از حد ایالات متحده به بالن سرنگون شده چینی در وضعیت حساسی قرار دارد، هر گونه تحریک بیشتر، به ویژه در مورد منافع اصلی چین مانند مسئله تایوان، می‌تواند روابط دوجانبه را بیش از پیش به خطر بیندازد.

لی هایدونگ استاد انستیتوی روابط بین‌الملل دانشگاه روابط خارجی چین، به گلوبال تایمز گفت: هم جمهوری‌خواهان و هم دموکرات‌های آمریکا سعی کرده‌اند از مسئله تایوان برای مهار چین استفاده کنند و اکنون مجلسِ تحت کنترل جمهوری‌خواهان با اعمال نظرات خود در بودجه دولت آمریکا، قصد دارد کمک‌های نظامی بیشتری به جزیره تایوان ارائه کند.

لی اظهار کرد: هدف نامه جمهوری‌خواهان این است که بایدن را به رفتار تهاجمی‌تری در مورد مسئله تایوان سوق دهند و رفتار محتاطانه بایدن در مورد این مسئله ممکن است با انتقاد شدید جمهوری‌خواهان مواجه شود.

وی افزود: این موضوع ممکن است منجر به رسیدگی غیرمنطقی‌تر آمریکا در رابطه با مسئله تایوان شود.

لی خاطرنشان کرد: جمهوری‌خواهان کنگره علاوه بر اعمال فشار بر بایدن، قصد دارند با استفاده از این نامه، فضای حمایت از جزیره تایوان را در جامعه آمریکا برانگیزند و به این وسیله از افکار عمومی علیه دموکرات‌ها استفاده کنند.

به گفته تحلیلگران، جمهوری‌خواهان تلاش می‌کنند تا در مسئله تایوان، کنترل امور را از دست کاخ سفید خارج کرده و از آن در جهت منافع حزبی خود استفاده کنند و این تحریکات بر روابط چین و آمریکا تأثیر خواهد گذاشت.

لی گفت: مسئله تایوان موضوع مهمی در روابط چین و آمریکا است. با این حال، سیاست فعلی ایالات متحده درباره این جزیره دو پاره شده است. کاخ سفید استراتژی خود را دارد در حالی که به نظر می‌رسد کنگره راهبرد دیگری را اتخاذ می‌کند که در نتیجه سیگنال‌های متفاوتی از سوی ایالات متحده به دست می‌آید.

لی خاطرنشان کرد: ایالات متحده چه در فروش تسلیحات به تایوان و چه در موضوع دیدار مقامات رسمی‌اش از این جزیره باید محتاطانه عمل کند، زیرا اقدامات این کشور می‌تواند روابط دوجانبه را بیش از پیش تحت فشار قرار داده و به چالش بکشاند.
https://irna.ir/xjLN2J

**رئیس جمهور فیلیپین: حتی یک وجب از خاک کشور خود را از دست نمی‌دهیم

درپی بالا گرفتن تنش‌های دریایی مانیل و پکن در دریای چین جنوبی، رئیس جمهور فیلیپین تاکید کرد این کشور حتی یک وجب از خاکش را از دست نمی‌دهد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

فردیناند مارکوس شنبه شب در سخنانی گفت: کشور شاهد تنش‌های ژئوپلیتیک شدیدی بوده است که با آرمان‌های صلح ما مطابقت ندارد و امنیت و ثبات کشور، منطقه و جهان را تهدید می‌کند.

وی تصریح کرد: کشور حتی یک وجب از خاک خود را از دست نخواهد داد و ما به حفظ تمامیت ارضی و حاکمیتمان مطابق با قانون اساسی خود و قوانین بین المللی ادامه خواهیم داد و ما برای تامین امنیت مردم با همسایگان خود کار خواهیم کرد.

سه‌شنبه گذشته سفیر چین در مانیل به وزارت امور خارجه فیلیپین احضار شد و مراتب نگرانی جدی دولت مانیل از مزاحمت گشت ساحلی چین به یک فروند شناور گارد ساحلی فیلیپین و همچنین صیادان فیلیپینی در آب‌های دریای چین جنوبی به وی ابلاغ شد.

وزارتخانه‌های امور خارجه و دفاع فیلیپین اعلام کردند این شناور گشت ساحلی چین با انداختن شعاع نوری لیزر شدید برای مدتی بینایی نظامیان مستقر در عرشه قایق گارد ساحلی فیلیپین را مختل کرده است.

دریای چین جنوبی دریایی حاشیه‌ای است که بخشی از اقیانوس آرام به‌شمار می‌آید و ناحیه‌ای در حدود سه و نیم میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگهٔ تایوان را دربر می‌گیرد.

پس از پنج اقیانوس جهان این دریا بزرگ‌ترین ناحیهٔ دریایی جهان است. جزیره‌های واقع در دریای چین جنوبی که با هم یک مجمع‌الجزایر را تشکیل می‌دهند بالغ بر صدها عدد و عمدتاً خالی از سکنه هستند.

چین تقریباً بر کل این دریا ادعای مالکیت می کند اما آمریکا این دریا را از آب‌های بین‌المللی می‌داند و همواره بر حق قانونی کشتی‌ها و زیردریایی‌هایش در رفت‌وآمد در این دریا تأکید می‌کند.

https://irna.ir/xjLN2T

**مکرون: روسیه نباید درهم شکسته شود

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفت: روسیه باید در اوکراین شکست بخورد اما نباید درهم شکسته شود.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

مکرون در مصاحبه با فرانس ۲۴ افزود: من متقاعد شده‌ام که در نهایت جنگ اوکراین از نظر نظامی به نتیجه نمی‌رسد.

رئیس جمهور فرانسه گفت: با طرز فکر برخی افراد که معتقدند هدف ما باید شکست کامل روسیه و حمله به خاک این کشور باشد، مخالف هستم.

مکرون تاکید کرد: این گروه بیش از هر چیز به دنبال این هستند که روسیه در هم شکسته شود اما این هرگز موضع فرانسه نبوده و نخواهد بود.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

از برگزاری دور اول و دوم گفت‌ وگوهای صلح بین روسیه و اوکراین در هفته نخست این درگیری‌ها تا آخرین روزها و ساعت‌های سال ۲۰۲۲ که از یک طرف مسکو برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی می‌کرد و کی‌یف در واشنگتن به دنبال دریافت حمایت‌های مالی و تسلیحاتی بیشتر برای ادامه جنگ بود گرفته، تا هفته نخست سال جدید میلادی که پیشنهاد آتش‌بس یک‌جانبه روسیه از طرف اوکراین رد شد و اروپا از ارسال سامانه‌های جدید نظامی به اوکراین پرده برداشت؛ تاکنون دورنمایی برای صلح دیده نشده است.

آمریکا بر اساس آمارها از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در پنجم اسفند سال گذشته تاکنون میلیاردها دلار به کی‌یف کمک نظامی و مالی کرده است. دولت بایدن حتی در شرایطی که روسیه پیشنهاد آتش بس موقت را مطرح و سازمان ملل از آن استقبال کرده بود، وعده ارسال حمایت‌های نظامی و تسلیحاتی را داده بود که به اعتقاد تحلیلگران نشانه تمایل واشنگتن برای ادامه درگیری‌ها و تشدید تنش‌ها در اوکراین است.

https://irna.ir/xjLN2W

**وضعیت اسفناک سلامت روانی دختران در آمریکا / دبیرستانی‌ها به خودکشی فکر می‌کنند

مرکز ملی کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا در گزارش جدید خود، وضعیت سلامت روانی دختران نوجوان و جوان این کشور را به شدت نگران کننده خواند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

نزدیک به یک سوم دختران دبیرستانی در آمریکا می‌گویند بارها به خودکشی فکر کرده‌اند.

این رقم نشانگر افزایش ۶۰ درصدی در یک‌دهه گذشته است.

حدود ۱۵ درصد از دختران دبیرستانی آمریکا گفته‌اند که در معرض تجاوز به عنف قرار گرفته‌اند.

از هر ۱۰ دختر دبیرستانی در آمریکا ۶ نفر به حدی ناامید و مایوس است که فعالیت‌های روزمره خود را کنار گذاشته است.

در گزارش جدید مرکز ملی کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا با عنوان «بررسی رفتارهای مخاطره آمیز جوانان» که در دبیرستان‌های دولتی و خصوصی انجام شده، آمده است وضعیت سلامت روانی دختران دبیرستانی بسیار نگران کننده است.

رشد یافتن در یک فرهنگ اعتیاد به رسانه‌های اجتماعی، معیارها و استانداردهای زیبایی غیرواقعی و ناممکن، تنفر آنلاین، فشار تحصیلی، مشکلات اقتصادی، شک به خود و خشونت جنسی، انزوا و گوشه گیری از مهمترین معضلات روحی روانی دختران دبیرستانی آمریکا عنوان شده است.

بحران نبود سلامت روانی نوجوانان، خانواده‌های آمریکایی را بیش از پیش نگران کرده است.

اختلافات نژادی، قومی و مذهبی، فرهنگی و طبقه اجتماعی بر پیچیدگی‌های بحران روحی روانی دختران دبیرستانی آمریکا افزوده است.

https://irna.ir/xjLN2Z
**هند یک نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
هند از ساخت یک نیروگاه هسته‌ای جدید در شمال این کشور خبر داد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

دولت هند شنبه اعلام کرد نیروگاه هسته‌ای جدید در ایالت هاریانا در شمال هند ساخته می‌شود.

به گفته دولت، این نیروگاه هسته‌ای که اولین نیروگاه در شمال هند است، در شهر گوراخپور در منطقه فتح آباد، در ۱۵۰ کیلومتری شمال دهلی نو پایتخت هند احداث می‌شود.

جیتندرا سینگ، وزیر اتحادیه هند گفت که تصمیم به ساخت یک نیروگاه هسته‌ای در راستای اولویت افزایش ظرفیت هسته‌ای این کشور است.

وی افزود که موافقت کلی برای ساخت ۱۰ راکتور هسته‌ای توسط دولت صادر شده است.

هم اکنون حدود سه درصد از برق مورد نیاز هند از طریق ۲۲ نیروگاه هسته‌ای با تولید ۶ هزار و ۷۸۰ مگاوات برق تامین می شود.

هند در برنامه خود در راستای کاهش آلاینده های کربنی، استفاده کمتر از سوخت‌های فسیلی و تأمین انرژی مورد نیاز این کشور، قصد افزایش ظرفیت هسته ای خود دارد.

دولتمردان هندی در برنامه بلند پروازانه در نظر دارند میزان تولید برق هسته‌ای این کشور را به ۲۰ درصد افزایش دهند.

https://irna.ir/xjLN32
**اوگاندا: به همکاری نظامی با روسیه ادامه می‌دهیم

وزیر خارجه اوگاندا در حاشیه نشست اتحادیه آفریقا که در پایتخت اتیوپی برگزار شد گفت که این کشور با وجود تحریم‌های غرب علیه روسیه به همکاری نظامی با مسکو ادامه می‌دهد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

«حاجی اودونگو» افزود: بیشتر تجهیزات نظامی اوگاندا ساخت روسیه است بنابراین با وجود تحریم‌ها، اوگاندا باید برای ادامه دفاع از خود تجهیزات موجود خود را ارتقا دهد.

وی اضافه کرد: موضوع تحریم‌ها پیچیده است اما برای ما همکاری نظامی موضوع مرگ و زندگی است و ما به همکاری ادامه خواهیم داد زیرا باید زنده بمانیم.

وزیر خارجه اوگاندا همچنین گفت: پرسنل نظامی اوگاندا در نشست کمیته دولتی همکاری‌های نظامی - فنی در روسیه شرکت کردند.

اودونگو افزود: تا آنجا که من به یاد دارم، گروهی از افسران اوگاندایی به مسکو رفتند و در واقع با همکاران خود ملاقات کردند و من فکر می‌کنم که ارتش دو کشور به تفاهماتی در مورد چگونگی ادامه همکاری رسیده‌اند.

مقام‌های اوگاندایی طی سال‌های اخیر از تمایل کشورشان برای خرید تسلیحات بیشتر از روسیه خبر دادند.

همچنین اوگاندا در سال ۲۰۱۲ از روسیه ۶ جنگنده سوخو ۳۰ ام کی۲ خریداری کرده بود.

https://irna.ir/xjLN37

**یونیسف: بحران یمن ۸ میلیون کودک را از تحصیل محروم کرده است

صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که بحران در یمن، بیش از ۸ میلیون کودک یمنی را از حق برخورداری از آموزش و تحصیل محروم کرده است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

یونیسف هشدار داد که آینده میلیون‌ها کودک یمنی به خاطر محرومیت از تحصیل در نتیجه جنگ در این کشور در خطر است.

یونیسف با بیان اینکه جنگ یمن ۸.۱ میلیون کودک در این کشور را از تحصیل بازداشته و آینده آنها را به خطر انداخته، تأکید کرد که تحصیل حق هر کودک و اولویت یونیسف است.

گزارش آماری صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نشان می‌دهد که تعداد کودکان یمنیِ قربانیِ تجاوزگری ائتلاف سعودی به یمن از مرز ۱۱ هزار نفر فراتر رفته است.

بر اساس آمار یونیسف، در مجموع سه هزار و ۷۷۴ کودک یمنی شهید و ۷ هزار و ۲۴۵ کودک دیگر مجروح شده‌اند.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.

این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساخت‌های این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آن‌ها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.

آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنی‌های سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که بار دیگر تمدید شد و ۱۰ مهر پایان یافت.

https://irna.ir/xjLN38

**افسر سابق ارتش آمریکا: مردم ایران عاشق رهبرشان هستند
افسر سابق جنگ روانی ارتش و سازمان جاسوسی ایالات متحده آمریکا (سیا) می‌گوید مردم ایران عاشق رهبرشان هستند و همه شایعات علیه مسئولان جمهوری اسلامی ایران بی اساس است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

اسکات بنت در مصاحبه با این تارنما تاکید کرد باید به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه جایزه نوبل صلح داده شود زیرا خصومت آمریکا در حمایت از اوکراین را در این جنگ مخاطره آمیز تحمل کرده است.

وی افزود: غرب در برابر روسیه جنگ نیابتی جنون آمیزی به راه انداخته است؛ حال آنکه قدرت نظامی روسیه در نهایت دولت های اروپایی و اوکراین را شکست خواهد داد.

بنت خاطر نشان کرد: مردم اروپا دولت های کشورهای خود را به خاطر حمایت از اوکراین سرزنش خواهند کرد زیرا این جنگ نیابتی به زیان اروپایی‌ها تمام خواهد شد.

این افسر سابق ارتش آمریکا خاطر نشان کرد: مقامات آمریکایی نومیدانه و از روی استیصال سعی دارند به طور همزمان علیه ایران، روسیه و چین جنگ به راه بیندازند تا حمایت مردم آمریکا را از تصمیمات سیاسی غلط خود جلب کنند.

بنت افزود: ایالت متحده برای توجیه جنگ علیه دشمنانش به دروغ متوسل می‌شود.

وی با هشدار در مورد تکرار اشتباهات آمریکا در جنگ عراق، به بیان مشاهدات و یافته‌های خود در جمهوری اسلامی ایران در خلال سفر به این کشور در سال ۲۰۱۸ میلادی پرداخت و نوشت: مردم ایران فرهیخته، وارسته و آرام هستند.

این افسر سابق ارتش آمریکا گفت: کاخ سفید و موساد با تبلیغات دروغین می‌گویند ایران زنان را سرکوب می‌کند حال آنکه من دیده‌ام که چندین خانم در سمت‌های دولتی بالا مشغول به کار بودند.

وی همچنین اذعان کرد که مردم ایران عاشق رهبرشان هستند و همه شایعات در مورد اقدامات دیکتاتور مابانه مسئولان ایران دروغ و بی اساس است.

بنت در ادامه گفت: ایرانی‌ها با مردم آمریکا دوست هستند و فقط با دولت آمریکا مشکل دارند.

این افسر سابق ارتش آمریکا در پایان با اشاره به انحرافات آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی در ایالات متحده تأکید کرد که سرباز آمریکایی با وجود سلاح‌های پیچیده‌ای که در اختیار دارد، بسیار ضعیف تر از سربازان ایرانی، روس و چینی است.

https://irna.ir/xjLN2X
**مقام نظامی یمن: عربستان نمی‌تواند نقش میانجی را داشته باشد

معاون نخست وزیر در امور امنیتی و دفاعی دولت نجات ملی یمن بامداد یکشنبه گفت که عربستان نمی‌تواند نقش میانجی را برای حل بحران یمن داشته باشد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

«جلال الرویشان» گفت: برای شهروند یمنی یا حتی برای ناظر بیرونی قابل قبول یا منطقی نیست که عربستان سعودی پس از این همه جنایت خود را میانجی معرفی کند.

وی افزود: اینکه متجاوز به میانجی تبدیل شود، این موضوعی است که نه دین، نه منطق و نه عقل آن را می‌پذیرد بنابراین عربستان نباید نقشی را برعهده بگیرد که مناسب او نیست و باید دست از محاصره بردارد و برای خروج از این بن بست، نیروهای خود را از یمن خارج کند.

معاون نخست وزیر در امور دفاعی و امنیتی یمن همچنین گفت: پرونده بشردوستانه یک حق مردمی است که ارتباطی به مذاکرات نظامی و سیاسی ندارد، اما جامعه جهانی هنوز از این پرونده به عنوان کارت مذاکره استفاده می‌کند.

الرویشان افزود: کشورهای ائتلاف دوباره از پرونده بشردوستانه به عنوان کارتی برای دستیابی به دستاوردهای سیاسی استفاده می‌کنند.

وی اضافه کرد: ما جدیت مشخصی در موضع عربستان که جدای از تمایلات آمریکا باشد، ندیدیم و این تعلل به نتیجه‌ای نمی‌رسد.

معاون نخست وزیر در امور دفاعی و امنیتی یمن در ادامه گفت: به نظر می‌رسد توجه آمریکا به یمن با وجود جنگ در اوکراین و جاهای دیگر منحرف نشده و همچنان به دنبال تجاوز به یمن است.

الرویشان در پایان گفت: نیروهای مسلح یمن در صورت تداوم تعلل سعودی - آمریکایی آمادگی اتخاذ تدابیر لازم را دارند.

پیش تر سرلشکر محمد ناصر العاطفی وزیر دفاع یمن گفته بود از ائتلاف متجاوزان می‌خواهیم تا دیر نشده از فرصت داده شده به آن‌ها توسط رهبر انقلاب یمن استفاده کنند.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.

اما ائتلاف سعودی در سایه مقاومت دلاورانه مردم و نیروهای مسلح یمن و عملیات موشکی و پهپادی ویژه آنها در رسیدن به این اهداف شکست خورد و مجبور به قبول آتش بس شد که این آتش‌بس نیز پس از سه مرحله دو ماهه در نتیجه کارشکنی‌های ائتلاف متجاوز عربی پایان یافت و دیگر تمدید نشد.

عبدالملک بدرالدین الحوثی رهبر انقلاب مردم یمن بارها کشورهای متجاوز را به استفاده از فرصت آتش بس‌های یکجانبه یمنی‌ها فراخوانده است.

وی پیشتر اعلام کرده بود که متجاوزان در صورت از دست دادن این فرصت‌ها پشیمان خواهند شد.

https://irna.ir/xjLN3c

**کره جنوبی: حمله روسیه به اوکراین، کره شمالی را جسورتر کرده است

پارک جین وزیر امورخارجه کره جنوبی گفت که حمله روسیه به اوکراین، کره شمالی را جسورتر کرده است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

وزیر امورخارجه کره جنوبی شنبه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ تصریح کرد: همان‌گونه که شاهد هستیم، حمله روسیه به اوکراین و توجه جهانی به جنگ در اروپا، موجب شده تا رژیم کیم جونگ اون در کره شمالی جسورتر شود و این جسارت را با پرتاب موشک‌های تهاجمی از جمله موشک‌های بالستیک قاره‌پیما به نمایش بگذارد.

پارک افزود: کره شمالی آزمایش موشک بالستیک را که احتمالا یک موشک قاره‌پیما است، پس از وقفه‌ای تقریبا ۵۰ روزه از سر گرفته که به‌وضوح نشان‌دهنده قصد این کشور برای انجام اقدامات تحریک‌آمیز بیشتر است.

دولت آمریکا نیز با تایید این مطلب که کره شمالی روز شنبه یک موشک بالستیک دوربرد را آزمایش کرده، گفت: این اقدام، نقض آشکار قطعنامه‌های متعدد شورای امنیت سازمان ملل است.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه کره شمالی که روز جمعه منتشر شد، این کشور نسبت به «پاسخ‌های قوی مستمر و بی‌سابقه» در صورت ادامه رزمایش‌های نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی هشدار داده بود.

کره شمالی طی مراسم رژه شبانه هفته گذشته از چندین موشک جدید بالستیک قاره پیما رونمایی کرد که قادر به هدف قرار دادن هر نقطه‌ای از جهان است. برخی کارشناسان معتقدند این موشک‌ها می‌توانند نمونه اولیه موشک‌های قاره پیمای بالستیک با سوخت جامد باشند.

در ویدئویی که در ۹ فوریه (۲۰ بهمن) تلویزیون دولتی کره شمالی پخش کرد، پرچمی نامعلوم که روی موشک‌ها قرار گرفته نشان می‌دهد ارتش این کشور احتمالا واحدی جداگانه برای آزمایش این سلاح‌ها ایجاد کرده است.

«چو هان بوم» از اعضای بنیاد وزارت اتحاد دو کره در سئول در مصاحبه با خبرنگاران تصریح کرد: این پرچم‌ها وجود واحد جدید موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای کره شمالی را تائید می‌کنند.

کره شمالی در سال گذشته، بزرگ‌ترین موشک بالستیک قاره پیمای (ICBM) خود را آزمایش کرد. مقامات در سئول و واشنگتن می‌گویند که پیونگ یانگ برای از سرگیری آزمایش تسلیحات هسته‌ای برای اولین بار از سال ۲۰۱۷ آماده شده است.

https://irna.ir/xjLN3b

**کمک‌های رژیم صهیونیستی به مردم سوریه رسید، بمب و راکت

در حالی که مردم سوریه با مشکلات ناشی از زلزله مهیب ۱۷ بهمن ماه دست و پنجه نرم می کنند، بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی بامداد امروز (یکشنبه) چندین منطقه مسکونی و نظامی در داخل و اطراف دمشق پایتخت سوریه را هدف قرار دادند که در اثر آن شماری از مردم و نظامیان سوری به شهادت رسیدند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

حمله بامداد یکشنبه بمب افکن های رژیم صهیونیستی به سوریه در دو مرحله انجام شد؛ حمله اول داخل و اطراف دمشق را هدف قرار داد و حمله دوم نیز شهر "شهبا" در استان سویدای سوریه را هدف حمله هوایی قرار داد.

حمله بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی به دمشق به غیر از منطقه مسکونی "کفرسوسه" که ساختمان های نخست وزیری و وزارت خارجه سوریه نیز در آن قرار دارند، چندین سایت نظامی در دمشق و حومه آن را هدف قرار داد.

منابع آگاه اعلام کردند که سایت رادار "تل المسیح" ارتش سوریه در جنوب شهر شهبا در استان سویدا در جنوب سوریه نیز مورد حمله بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.

ارتش سوریه اعلام کرده که پدافند هوایی و پدافند موشکی این یگان توانسته برخی از راکت های شلیک شده از منطقه جولان اشغالی را رهگیری و منهدم کند.

بنابر اعلام برخی منابع، در پی تجاوز بامداد امروز رژیم صهیونیستی به سوریه، تاکنون ۱۳ نفر که اکثر آنها غیر نظامی هستند به شهادت رسیدند و شمار زیادی نیز مجروح شدند.

حملات بامداد امروز بمب افکن های رژیم صهیونیستی به سوریه و به ویژه مناطق مسکونی این کشور در حالی انجام می شود که مردم سوریه هنوز از شوک زلزله مهیب ۱۷ بهمن ماه که خسارت های فراوانی در پنج استان شمال غرب این کشور وارد کرده، خارج نشده اند.

حملات بامداد امروز بمب افکن های رژیم صهیونیستی به سوریه در حالی صورت گرفت که مردم آسیب دیده این کشور به دلیل حجم خسارت های فراوان به کمک های جامعه جهانی برای ادامه حیات خود نیاز دارند، ولی خوی جنایتکارانه رژیم صهیونیستی باز هم نشان داد که آنها به جای ارسال کمک های امدادی، بمب و راکت به مردم سوریه هدیه دادند؛ هر چند باید گفت که مردم سوریه هیچگونه نیازی به کمک های صهیونیست ها ندارند و آن را قبول نخواهند کرد ولی شلیک چندین راکت در این شرایط و شهادت شماری از مردم سوریه نشان دیگری از قساوت قلبی سران جنایتکار تل آویو دارد، رژیمی که پایه و اساس آن جنایت و خون ریزی است.
https://irna.ir/xjLN3j

**تحلیلگر آمریکایی: دولت بایدن راه‌هایی برای تشویق ایران حتی خارج از برجام بیابد

یک تحلیلگر ارشد آمریکایی با بیان اینکه دیپلماسی بین ایران و آمریکا دشوار است به دولت جو بایدن پیشنهاد داد: برای احیای برجام راه‌هایی برای تشویق تهران بیابد حتی اگر این اقدامات خارج از چارچوب این توافق باشد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

جورجیو کافیرو تحلیلگر ارشد آمریکایی و مدیر اجرایی موسسه تحلیل وضعیت خلیج فارس و محقق مسائل حوزه غرب آسیا (خاورمیانه) است. او این مطلب را در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در نیویورک بیان کرد.

دیپلماسی میان ایران و آمریکا دشوار است

از این تحلیلگر آمریکایی سوال شد: همه سیاستمداران، کشورها و اعضای شورای امنیت، برجام را بهترین توافق بین‌المللی می‌دانند، اما با توجه به اتفاقات داخلی ایران، تمرکز کشورهای غربی معطوف به ناآرامی‌ها است و مذاکرات برای احیای برجام از دستور کار خارج شده است. با توجه به اینکه دیپلماسی همیشه بهترین راه حل مشکلات است و دولت بایدن همواره بر این مسیر تاکید داشته است، راه حل و توصیه شما به کشورهای غربی به ویژه آمریکا برای از سرگیری مذاکرات احیای برجام چیست؟

این تحلیلگر ارشد مسایل خاورمیانه پاسخ داد: چشم انداز احیای برجام بسیار ضعیف است. هیچ تحلیلگر واقع‌بینی انتظار احیای این توافق در آینده نزدیک را ندارد. با وجود تبلیغات بایدن هنگام انتخابات مبنی بر احیای برجام، اکنون کمی بیش از دو سال از آغاز به کار دولت او می گذرد و برجام احیا نشده است.

مدیر اجرایی موسسه تحلیل وضعیت خلیج فارس گفت: توصیه من به تیم بایدن این است که هنگام رسیدگی به موضوع هسته ای ایران، دیپلماسی را دنبال کنند. اگرچه دیپلماسی بین آمریکا و ایران دشوار است، اما اگر واشنگتن بتواند راه‌هایی برای تشویق تهران به محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای خود بیابد و در قبال شفاف‌تر شدن فعالیت‌های هسته ای ایران برخی تحریم‌ها علیه تهران لغو شوند، حتی اگر این اقدامات خارج از چارچوب برجام باشد، امری مثبت خواهد بود.

کافیرو در پاسخ به این سوال « با توجه به عهدشکنی آمریکا در زمینه های مختلف به خصوص خروج از برجام و برخی معاهدات بین المللی، آیا واشنگتن طرف قابل اعتمادی برای هرگونه توافق و مذاکره ای هست؟»، گفت: هر چهار سال، انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا برگزار می‌شود و سیاست خارجی واشنگتن بسته به اینکه کدام نامزد پیروز شده و وارد کاخ سفید شود، می تواند به اشکال مهمی تغییر کند. مذاکره دولت اوباما با ایران و سایر کشورها بر سر برجام و سپس امضای توافق چندجانبه با آنها و نابودی این توافق در دولت ترامپ، تنها نمونه‌ای از این تغییر سیاست است.

مدیر اجرایی موسسه تحلیل وضعیت خلیج فارس افزود: دیدگاه شخصی من این است که اکنون آمریکا به سختی می‌تواند سایر کشورهای جهان را متقاعد کند تا به توافق منع گسترش تسلیحات هسته ای وارد شوند، بخصوص اگر عناصری در عرصه سیاسی آمریکا با چنین توافق‌هایی مخالف باشند و در صورت کسب قدرت، واشنگتن را از دست توافق ها خارج کنند.

کافیرو در پاسخ به سوالی در مورد «دلیل پیروی اروپا از برخی سیاست های غلط آمریکا در جهان به خصوص در ارتباط با ایران و تبعات چنین سیاستی»، گفت: قدرت های اروپایی پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام در ماه مه (اردیبهشت/ خرداد) ۲۰۱۸ در دولت ترامپ در شرایط دشواری قرار گرفتند. هیچ کدام از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از این اقدام حمایت نکردند و مقامات اروپایی نگران عواقب آن بودند.

مدیر اجرایی موسسه تحلیل وضعیت خلیج فارس اظهار داشت: با این حال، با توجه به نفوذ واشنگتن بر اعضای اتحادیه اروپا و نیز نقش قدرتمند آمریکا در سیستم مالی بین‌المللی، کشورهای اروپایی از تحریم‌های دولت ترامپ علیه تهران، پیروی کردند. با این حال، به دلیل جنگ در اوکراین و (ادعای) نقش ایران در این جنگ، اکنون حمایت بسیار بیشتری در میان دولتمردان اروپایی از سیاست‌های ضد ایرانی وجود دارد.

سقوط دو هزار و ۵۰۰ سال سلطنت در ایران، ضربه بزرگی به آمریکا بود

تحلیلگر ارشد آمریکایی در پاسخ به سوال دیگری در مورد علت اساسی دشمنی غربی ها با ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: شاه ایران در سال هایی که در قدرت بود برای منافع سیاست خارجی آمریکا مفید بود. در طول جنگ سرد و در میان نگرانی آمریکا از نفوذ شوروی و ملی گرایی عربی در خاورمیانه، شاه شریک مهم واشنگتن بود. به قول ریچارد نیکسون رئیس جمهور پیشین آمریکا، ایران، ترکیه و اسرائیل «پلیس های وظیفه» واشنگتن در حاشیه منطقه عربی بودند.

کافیرو ادامه داد: سقوط دو هزار و ۵۰۰ سال سلطنت ایران در سال ۱۹۷۹ ضربه بزرگی به آمریکا بود. انقلاب اسلامی تأثیر عمده‌ای بر منطقه داشت که آمریکا و دیگر قدرت‌های غربی را بسیار ناراضی کرد. از سال ۱۹۷۹، واشنگتن ایران را به عنوان یک تهدید بزرگ برای منافع خود و بسیاری از متحدان و شرکای آن در خاورمیانه و فراتر از آن در نظر گرفته است. برای دهه‌ها، برنامه‌های سیاست خارجی ایران و آمریکا به ‌رغم موارد خاصی از همسویی منافع ملی دو کشور مانند برکناری طالبان در سال ۲۰۰۱، با هم در تضاد بوده اند.

دلیل نفرت آمریکا از ایران و سپاه

از این تحلیلگر ارشد آمریکایی درباره علل گسترش ایران هراسی و اسلام هراسی از سوی برخی کشورهای غربی و حمایت از کسانی که به این سیاست ها دامن می زنند، سوال شد و او پاسخ داد: هر قدر از تاثیر بحران گروگانگیری در سال های ۱۹۷۹-۱۹۸۱ در گسترش ایران هراسی در آمریکا بگویم کم است. آن داستان پرتنش، آمریکا را تحقیر کرد و بسیاری از آمریکایی ها هنوز ایران را به خاطر آن بحران نبخشیده اند. پس از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، ایران در مخالفت با اشغالگری آمریکا نقش ایفا کرد و همین امر نیز به نفرت فراوان آمریکا از جمهوری اسلامی ایران و به طور مشخص‌تر از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کمک کرد. زمانی که واشنگتن و متحدانش عراق را پس از تهاجم سال ۲۰۰۳ اشغال می کردند، بسیاری از آمریکایی ها به دلیل حمله شبه نظامیان شیعه مورد حمایت ایران به نیروهای آمریکایی در این کشور، کشته یا زخمی شدند.

اهانت کنندگان به مقدسات مسلمانان، افراط گرایان هستند

مدیر اجرایی موسسه تحلیل وضعیت خلیج فارس در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به نظر شما چرا قرآن سوزی و اهانت به مقدسات مسلمانان از سوی کشورهای غربی مورد حمایت قرار می گیرد؟ نیز گفت: درک این نکته مهم است که بیشتر مقامات در دولت های غربی و اعضای جوامع غربی مخالف برنامه های افراد سرشار از نفرت و اقدامات قرآن سوزی آنها هستند.

کافیرو ادامه داد: کسانی که در غرب دست به چنین اعمال شنیعی می زنند، افراطی هستند. اما، متاسفانه، افراط گرایان می توانند تأثیرگذار باشند و از حمایت های آزادی بیان در کشورهایی مانند سوئد برای گسترش تعصب گرایی و اسلام هراسی استفاده می کنند.

ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده است.دولت بایدن سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته و به بهانه حقوق بشری در حمایت از ناآرامی ها در ایران تاکنون تحریم هایی را همگام با متحدان غربی خود اعمال کرده و از هیچ اقدامی فروگذار نکرده و به صراحت بیان کرده است که به جای تمرکز بر مذاکره و رویکرد دیپلماسی که همواره شعار آن را سرداده، بر ناآرامی های ایران متمرکز بوده اما مدعی است در پی تغییر رژیم در ایران نیست.

دولت بایدن این روزها همچنین در پی تعمیق روابط تهران - مسکو، ایران را به ارسال سلاح به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین متهم می کند که مقامات جمهوری اسلامی ایران بشدت این ادعا را رد کرده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران، سندی است که تحریم‌ها به صورت حداکثری رفع و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

https://irna.ir/xjLN2D

**دیدار وزرای خارجه پاکستان و اوکراین در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ

وزیر امور خارجه پاکستان طی دیدار با همتای اوکراینی خود در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ بر لزوم استفاده از دیپلماسی برای توقف فوری جنگ اوکراین تاکید کرد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

دیدار«بلاول بوتو زرداری» با همتای اوکراینی درحالی صورت می‌گیرد که اسلام‌آباد اخیرا گزارش‌ها مرتبط با ارسال تجهیزات دفاعی پاکستان به کی‌یف را نادرست خواند.

دولت پاکستان به رغم فشارهای غربی حاضر به عقب نشینی از موضع بی طرفی خود در قبال جنگ اوکراین نشده و همزمان از طرفین درگیر پایان جنگ از طریق تعامل و مذاکرات با مطالبه می‌کند.

براساس این گزارش، زرداری در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ طی دیدار با «دیمیتری کولبا» وزیر خارجه اوکراین نسبت به ادامه درگیری‌ها میان مسکو و کی‌یف ابراز نگرانی کرد.

وی تاکید کرد: پاکستان بر حل فوری جنگ اوکراین از طریق دیپلماسی تاکید می‌کند و نگران تداوم‌ این وضعیت است.

زرداری با ابراز خرسندی از دیدار با وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد که طرفین طیف گسترده‌ای از مسائل مهم و تقویت روابط میان دو کشور را مورد بررسی قرار دادند.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان پنجشنبه گذشته با تاکید بر موضع بی‌طرفی اسلام‌آباد در قبال جنگ اوکراین، تامین تجهیزات دفاعی برای این کشور را تایید نکرد.

دولت پاکستان حاضر به موضع گیری علیه روسیه نیست، اما نگرانی جدی خود را بارها نسبت به طولانی شدن جنگ اوکراین و تبعات سنگین آن بر منطقه و جهان ابراز داشته است.

اوایل فروردین امسال فرمانده وقت ارتش پاکستان با اذعان به نگرانی‌های امنیتی روسیه در بحث تحرکات ناتو و رویکرد غرب در قبال مسکو، جنگ اوکراین را یک فاجعه بزرگ خوانده و خواستار توقف فوری آن شد.

https://irna.ir/xjLN4H

**مخالفت آمریکا با گسترش شهرک سازی رژیم صهیونیستی
وزیر خارجه آمریکا در یک تماس تلفنی با نتانیاهو با تاکید بر مخالفت جدی واشنگتن با هرگونه اقدام‌ یک‌جانبه و تنش‌زا، خواستار گام برداشتن در مسیر «بازسازی آرامش» شد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

ند پرایس سخنگوی این وزارتخانه اعلام کرد آنتونی بلینکن در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر حمایت واشنگتن از یک راه حل دوجانبه از طریق مذاکره و مخالفت این کشور با سیاست‌هایی که دوام آن را به خطر می‌اندازد، تاکید کرد.

وی همچنین با اشاره بر مخالفت جدی آمریکا با هرگونه اقدام یک جانبه تنش‌زا، بر نیاز طرفین برای گام برداشتن در جهت آرام‌سازی فضا تاکید کرد.

براساس این گزارش، بلینکن و نتانیاهو در این تماس درباره چالش‌های منطقه‌ای از جمله تهدید ایران برای رژیم صهیونیستی گفت‌وگو کردند و وزیر امور خارجه آمریکا بر تعهد مستحکم واشنگتن در رابطه‌ با مسائل امنیتی این رژیم تاکید کرد.

همچنین، بلینکن روز گذشته با محمود عباس رئیس تشکیلات خود گردان فلسطین نیز دیدار و گفت‌وگو کرده بود.

وی در این دیدار نیز بر تعهد ایالات متحده به راهکار دو دولت از طریق مذاکره و مخالفت با سیاست‌هایی که این مسیر را به خطر می‌اندازد، تاکید کرده بود.

اظهارات وزیر خارجه آمریکا درحالی است واشنگتن در تلاش است از صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار توقف فوری شهرک سازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری است، جلوگیری کند.

در روزهای گذشته،‌ وزرای خارجه فرانسه آلمان، انگلیس، آمریکا و ایتالیا نیز در بیانیه‌ای مخالفت خود را با تصمیم اخیر کابینه رژیم صهیونیستی درباره شهرک سازی در کرانه باختری اعلام کردند.

در همین رابطه، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» اخیرا گزارش داد که در جلسه کابینه امنیتی این رژیم با قانونی کردن ۹ شهرک از ۷۷ شهرک غیرقانونی که «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی صهیونیستی درخواست قانونی کردن آنها را داده بود، موافقت شد.

وزارت خارجه آمریکا پیشتر اعلام کرد بود که واشنگتن از تصمیم رژیم اسرائیل برای پیشبرد شهرک‌سازی و ساخت نزدیک به ۱۰ هزار واحد مسکونی جدید و آغاز روند قانونی کردن ۹ پاسگاه در کرانه باختری به شدت نگران است.

https://irna.ir/xjLN3T

**افزایش شمار جان باختگان توفان گابریل نیوزیلند به ۱۱ نفر

تعداد جان باختگان توفان گابریل در نیوزیلند امروز یکشنبه به ۱۱ نفر افزایش یافت و این درحالی است که هنوز از شرایط هزاران نفر از هفته گذشته و با شروع این توفان در نورث آیلند اطلاعاتی در دسترس نیست.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

توفان گابریل در نیوزیلند ۱۲ فوریه (۲۳ بهمن) از سواحل نورث آیلند آغاز و منجر به خسارت های گسترده شد. کریس هیپکنیز نخست وزیر نیوزیلند توفان گبریل را بزرگترین فاجعه طبیعی این کشور نامید.

پلیس نیوزیلند امروز یکشنبه با اعلام مرگ ۲ نفر دیگر در منطقه "هاکز بی" شمار کشته شدگان را به ۱۱ نفر افزایش داد.

پلیس گزارش کرد همزمان ۵ هزار و ۶۰۸ نفر در سراسر کشور در مناطق غیرقابل دسترس باقی مانند که در این میان هزار و ۱۹۶ نفر اعلام کردند که در امنیت به سر می برند و زنده هستند. مقامات پیش تر گفته بودند برای تعداد کمی حدود ۱۰ نفر که مفقود هستند نگرانند.

تلاش های برای امداد و نجات همچنان ادامه دارند و تیم هایی از شورای اوکلند در حال بازسازی فوری ساختمان های آسیب دیده و خانه های تخریب شده در مناطق ساحلی موریوا و پیها واقع در ۶۰ کیلومتری اوکلند هستند.

مقام های اورژانس و ارتش نیوزیلند روز گذشته تدارکات مهم و حیاتی را از طریق بالگرد به مناطق آسیب دیده رساندند. حدود ۶۲ هزار منزل روز گذشته برق سراسری نداشتند.

نخست وزیر نیوزیلند در مصاحبه با خبرنگاران گفت واکنش به این بحران همچنان ادامه دارد و مردم در سراسر نورث آیلند در حال همکاری با گروه های امداد و نجات هستند. پلیس نیز ۱۰۰ نیروی اضافی به منطقه هاکز بی اعزام کرده است.

منطقه شمال شرقی نیوزیلند که این بار نیز بیشترین آسیب را دیده است و ۷۵ درصد از جمعیت کشور یعنی حدود ۵ میلیون نفر در آن زندگی می کنند در سال ۱۹۸۸ نیز در اثر طوفان موسمی بولا چندین میلیون دلار خسارت دید و در آن زمان ۷ نفر نیز جان خود را از دست دادند.

براساس داده های مرکز دولتی لرزه شناسی ژئونت نیوزیلند زلزله ای به بزرگی ۶.۱ ریشتر نیز روز چهارشنبه گذشته نزدیک ولینگتون و در عمق ۴۸ کیلومتری این کشور را لرزاند. این زمین لرزه در پی طوفان گابریل اتفاق افتاد.

https://irna.ir/xjLN5h

**رویترز: اتحادیه اروپا برای اوکراین مهمات می‌خرد

خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌ها و مقام‌های اروپایی نوشت که این نهاد به صورت اضطراری به دنبال یافتن راهی برای خرید مهمات برای تامین نیازهای جنگی اوکراین است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

این خبرگزاری اعلام کرد که پیش بینی می شود وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در نشست فردا (دوشنبه/ ۱ اسفند) در بروکسل طرح خرید عمده گلوله توپ ۱۵۵ میلیمتری را که به شدت مورد نیاز کی یف است، مطرح کنند.

یک مقام اتحادیه اروپا دیروز (۲۹ بهمن) در مورد این پیشنهاد استونی گفت که انتظار نمی رود در نشست پیش رو تصمیم خاصی گرفته شود و به احتمال زیاد ظرف چند روز آینده در این مورد اطلاع رسانی خواهد شد.

به گفته این دیپلمات، اتحادیه بر نحوه تامین مالی این خرید و افزایش تولید کارخانجات مهمات سازی تمرکز کرده است.

به نوشته رسانه های استونی، نیروهای اوکراینی روزانه ۲ تا ۷ هزار گلوله توپ و ارتش روسیه نیز بین ۲۰ تا ۶۰ هزار گلوله توپ شلیک می کند.

دیپلمات ها و مقام های اروپایی مشخص نکردند که اتحادیه اروپا برای این خرید چقدر هزینه خواهد کرد. با این حال رسانه های استونی نوشتند که خرید ۱ میلیون گلوله توپ ۱۵۵ میلیمتری در سال جاری حدود ۴ میلیارد یورو تمام خواهد شد.

https://irna.ir/xjLN5G
**مخالفت ناتو با درخواست اوکراین برای دریافت بمب خوشه ای
دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درخواست اوکراین برای دریافت بمب‌های خوشه‌ای و تسلیحات آتش‌زای حاوی فسفر را رد کرد و گفت که ناتو چنین تسلیحاتی عرضه نمی‌کند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

ینس استولتنبرگ روز شنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ به شبکه ان‌تی‌وی گفت: ناتو این نوع سلاح را نه پیشنهاد داده و نه عرضه کرده است. ما توپخانه و دیگر سلاح ها را ارائه می‌کنیم نه بمب‌های خوشه‌ای.

با اینحال دبیر کل ناتو مدعی شد غرب نباید نگران باشد که افزایش حمایت های نظامی از اوکراین تنش در جنگ را افزایش می‌دهد. به اعتقاد وی، بزرگترین خطر این است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه پیروز شود.

روز جمعه معاون نخست وزیر اوکراین در کنفرانس مونیخ درخواست مهمات خوشه‌ای و تسلیحات آتش‌زای حاوی فسفر کرده بود. استفاده از هر دو سلاح بسیار جنجال برانگیز است و مهمات خوشه‌ای طبق یک معاهده بین‌المللی که روسیه و اوکراین آن را امضا نکرده اند، ممنوع است.

متعاقب آن دیمیتری کولبا وزیر خارجه اوکراین از این مقام ارشد اوکراینی و درخواستش برای تسلیحات در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ دفاع کرد و گفت از آنجاییکه اوکراین عضو معاهده منع کننده استفاده از این سلاح نیست، می‌تواند به صورت قانونی از آنها استفاده کند.

کولبا در ادامه مدعی شد که کی‌یف شواهدی دارد که روسیه از بمب‌های خوشه‌ای علیه کشورش استفاده می‌کند.

تسلیحات خوشه‌ای بمب‌ها و موشک‌هایی هستند که بالای هدف منفجر شده و مواد انفجاری زیادی به اطراف پرتاب می‌کنند. سلاح آتش‌زای حاوی فسفر هم می‌تواند منجر به مسمومیت یا سوختگی شدید شود.

https://irna.ir/xjLN5L

**سفیر روسیه در آمریکا: واشنگتن در پی بحران‌سازی در مساله اوکراین است

سفیر روسیه در واشنگتن در واکنش به اظهارات معاون رئیس جمهوری آمریکا که از «جنایت روسیه علیه بشریت در اوکراین» سخن‌گفته بود، عنوان کرد که این لفاظی‌ها با هدف بحران‌سازی در جنگ جاری صورت گرفته‌است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در آمریکا امروز یکشنبه گفت که واشنگتن در تلاش است مسکو را اهریمنی جلوه دهد و با طرح اتهام جنایت علیه بشریت به بحران اوکراین دامن بزند.

کامالا هریس معاون رئیس جمهوری آمریکا دیروز (شنبه) گفت که دولت جو بایدن رسما به این نتیجه رسیده که روسیه در جریان جنگ یک ساله در اوکراین مرتکب «جنایت علیه بشریت» شده است.

سفیر روسیه در آمریکا سپس ادامه داد: هیچ شکی وجود ندارد که هدف اصلی واشنگتن از این لفاظی ها ایجاد بحران در جنگ اوکراین است.

به گفته دولت آمریکا، سازمان‌های مورد حمایت آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده، از زمان آغاز جنگ در اوکرین بیش از ۳۰ هزار جنایت جنگی را به ثبت رسانده‌اند. مقامات اوکراینی نیز اعلام کرده اند که در حال تحقیق در مورد گلوله باران کلانشهر «باخموت» در روز پنجشنبه هستند که می تواند جنایت علیه بشریت باشد.

کمیسیون تحقیق تحت حمایت سازمان ملل متحد در ارتباط با اوکراین نیز گفته است که جنایات جنگی را شناسایی کرده اما هنوز به این نتیجه نرسیده که آیا این جنایات علیه بشریت است یا خیر.

روز جمعه نخستین سالگرد حمله روسیه به اوکراین خواهد بود؛ جنگی که به کشته شدن ده ها هزار نفر شده و آوارگی میلیون ها نفر منجر شده و نظام جهانی را تحت تاثیر قرار داده است.

https://irna.ir/xjLN7v

**تلاش آمریکا برای وارد کردن جنگنده‌ها به صحنه جنگ اوکراین

آمریکا پس از ارسال تسلیحات پیشرفته از جمله تانک‌های تهاجمی به اوکراین، حالا در صدد است تا پای جنگنده‌ها را به جنگ اوکراین باز کند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

نشریه پولیتیکو گزارش داد که ژنرال ارشد آمریکایی در اروپا به قانونگذاران ایالات متحده گفت، ارسال تجهیزات غربی پیشرفته به اوکراین از جمله جنگنده‌های اف-۱۶، پهپادها و موشک‌های دوربرد می‌تواند به کی‌یف کمک کند تا در آسمان‌ها حمکرانی کرده و دفاع خود علیه روسیه را تقویت کند.

به گفته ۵ منبع آگاه، کریستوفر کاوولی فرمانده مرکز فرماندهی آمریکا در اروپا صبح جمعه در جلسه‌ای که با حضور بیش از ۱۰ سناتور و اعضای مجلس نمایندگان پشت درهای بسته برگزار شد، به سوالی مبنی بر اینکه آیا جنگنده‌های اف-۱۶ به اوکراین برای پیروزی علیه روسیه کمک می‌کند، پاسخ مثبت داد.

کاوولی گفته است که اوکراین به موشک‌های دوربرد نیاز دارد تا به نیروهایش اجازه هدف قرار دادن مواضع روسیه از راه دور را بدهد.

وی در کنفرانس امنیتی مونیخ به قانونگذاران آمریکایی گفت که واشنگتن و متحدانش باید پیشرفته‌ترین تسلیحات را به اوکراین ارسال نمایند. این شامل جنگنده‌ها، پهپادها و موشک‌های با برد بیش از ۱۰۰ کیلومتر است و همین تسلیحات، کی‌یف را در موقعیت بهتری برای عقب راندن نیروهای روسی قرار می‌دهد.

این ژنرال آمریکایی همچنین معتقد است که اوکراین به تجهیزات و تسلیحات پیشرفته نیاز دارد تا این جنگ سخت را پیش ببرد. فرمانده مرکز فرماندهی آمریکا در اروپا اضافه کرد که غرب باید کی‌یف را بمنظور دستیابی بیشتر به مواضع روسیه در مرز اوکراین تجهیز کند.

اظهارات این ژنرال آمریکایی در حالی مطرح شده است که گفتگو در منطقه ترانس‌آتلانتیک برای ارائه جنگنده‌های پیشرفته به اوکراین شدت یافته است.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین از مدتها پیش جنگنده درخواست کرده و باور دارد که خلبان‌های اوکراینی مهارت کافی برای آموزش هواپیماهای ساخت غرب و کنترل آسمان را با وجود سامانه‌های دفاع هوایی روسیه دارند.

هنوز جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و برخی دیگر از سران اروپایی این درخواست را نپذیرفته و گفته اند که ارائه تانک‌ها و توپخانه در مرحله فعلی جنگ مهم‌تر است.

https://irna.ir/xjLN78

**احتمال تعویق انتخابات ترکیه با سخنان دوپهلوی اردوغان قوت گرفت

رئیس جمهوری ترکیه در واکنش به مباحث مطرح شده در خصوص تعویق زمان انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور طی سخنانی دو پهلو گفت: "انتخابات دستور کار ما نیست، زلزله است."

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

رجب طیب اردوغان در نشست حزب عدالت و توسعه با انتقاد از بحث احزاب مخالف و منتقد درباره انتخابات با وجود فاجعه زلزله افزود: "در حال حاضر برای صحبت در مورد انتخابات زود است."

وی در اجتماعی نمایندگان حزب متبوع خود بیان کرد: اپوزیسیون به جای توجه به آلام مردم زلزله‌زده، به صورت دائم در فکر انتخابات است، اما امروز زمان و مکان صحبت در مورد آن نیست.

این سخنان اردوغان در حالی بیان می شود که احزاب مخالف با انتقاد از عملکرد دولت ترکیه در مدیریت بحران زلزله و پیشنهاد تعویق انتخابات به مدت یک سال یا حداقل ۶ ماه از سوی بولنت آرینچ از یاران وی، خواستار برگزاری انتخابات در موعد مقرر ۱۸ ماه ژوئن ۲۰۲۳ ( ۲۸ خردادماه ۱۴۰۲) هستند.

اردوغان در این اجتماع حزبی، مدیریت بحران زلزله را تنها دستور کار دولت ترکیه در حال حاضر عنوان کرد و ادامه داد: "در وضعیت فعلی کاری مهمتر و اولویت‌دارتر از زلزله نداریم."

بیان این سخنان دوپهلو نشان دهنده این است که دولت وی که در ۱۱ استان زلزله زده جنوب ترکیه نیز به مدت سه ماه وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده، قصد برگزاری انتخابات در موعد قانونی خود را ندارد.

رئیس جمهوری ترکیه اضافه کرد: مخالفانی که در مورد انتخابات تبلیغ می کنند، بدانند که اکنون زمان صحبت در مورد آن نیست چرا که اکنون باید برای اسکان زلزله زدگان، شهرهای کانکسی و سپس اقامتگاه‌های دائمی ساخته شود.

وی وعده داد که دولتش صدها هزار خانه جدید را خواهد ساخت و در این بحران سخت مردم ترکیه را تنها نخواهد گذاشت.

این سخنان اردوغان در حالی بیان می‌شود که در صورت برگزاری انتخابات در موعد مقرر و شکست احتمالی وی در انتخابات، او باید تابستان امسال قدرت را واگذار کند ولی بیان چنین سخنانی نشان می‌دهد که دولت اردوغان قصدی برای برگزاری انتخابات در موعد مقرر را ندارد.

هفته گذشته "بولنت آرینچ" از رهبران حزب حاکم عدالت و توسعه و رئیس پیشین پارلمان ترکیه پیشنهاد تعویق انتخابات به علت وقوع زلزله اخیر را داد که با واکنش تند اپوزیسیون ترکیه مواجه شد.

آرینچ در پیشنهاد خود اعلام کرده بود که در این شرایط قانونا و عملا امکان برگزاری انتخابات وجود ندارد و باید انتخابات حداقل ۶ ماه یا یکسال به تعویق بیفتد ولی این سخنان او در محافل سیاسی ترکیه جنجال برانگیخت.

رهبر حزب جمهوری خواه خلق ترکیه و جدی‌‎ترین رقیب اردوغان نیز در واکنش به این پیشنهاد، خواستار تعیین و اعلام تاریخ دقیق انتخابات ترکیه شد و اعلام کرد که بر اساس اصل ۷۸ قانون اساسی ترکیه، انتخابات تنها در صورت وقوع جنگ قابل تعویق است.

وقوع دو زلزله شدید ۷.۷ و ۷.۶ ریشتری در ترکیه، علاوه بر پیامدهای شدید اجتماعی و اقتصادی، موجب بر هم خوردن نظم امور سیاسی این کشور شده و بحث در خصوص احتمال تعویق زمان برگزاری انتخابات ترکیه بالا گرفته است.

پیش از این، تاریخ رسمی و قانونی انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه برای ۱۸ ماه ژوئن ۲۰۲۳ ( ۲۸ خردادماه ۱۴۰۲) برنامه‌ریزی شده بود ولی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری این کشور با جدی‌تر شدن انتقاد به قانونی نبودن حضور او در این رقابت و با تغییر تاریخ انتخابات، زمان آن را به ۱۴ ماه مِی (۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) جلو کشید.

با این حال وقوع زلزله سحرگاه ۱۷ بهمن ماه، برگزاری این انتخابات را در هاله‌ای از ابهام فرو برده و این روزها در محافل سیاسی و رسانه‌ای این کشور، موضوع زمان برگزاری انتخابات و تعویق آن حتی تا یک سال آینده هم مطرح شده است.

رئیس جمهوری ترکیه هفته پیش نیز در اعتراض به رویکرد احزاب مخالف درباره انتخابات، این احزاب را به تلاش برای سوء‌ استفاده از درد و رنج مردم و وضعیت موجود پس از زلزله متهم کرد و گفت: مردم پاسخ چنین برخوردهای زشت و تلاش برای سودجویی از وضع موجود را خواهند داد.

اگرچه اصل ۷۸ قانون اساسی ترکیه تنها «به دلیل جنگ» اجازه تعویق انتخابات را برای یک سال می‌دهد، اما ادعاهایی مبنی بر این که حزب حاکم به دنبال راه‌هایی برای تعویق انتخابات توسط شورای عالی انتخابات است، مطرح شده است.

برابر این اصل، تحت عنوان «تعویق انتخابات و انتخابات میان دوره‌ای» تنها استثنای وضعیت جنگی پیش‌بینی شده و بر این اساس، اگر به دلیل جنگ، امکان برگزاری انتخابات وجود نداشته باشد، شورای عالی انتخابات ملی ترکیه ممکن است تصمیم بگیرد که انتخابات را یک سال به تعویق بیندازد.

بر اساس قانون اساسی ترکیه، تصمیمات شورای عالی انتخابات ترکیه در زمینه انتخابات نیز که مسئولیت «مدیریت و نظارت کلی» بر انتخابات را بر عهده دارد، قابل اعتراض به قوه قضاییه یا هر مرجع دیگری نیست و بر این اساس، تصمیمات آن نیز قطعی است و با توجه به این امر، احزاب مخالف احتمال به تعویق افتادن یک ساله انتخابات در این کشور را مطرح می‌کنند.

تاکنون تنها اردوغان برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه نامزدی خود را به صورت رسمی اعلام کرده و احزاب مخالف که تحت عنوان میز ۶ گانه گرد هم آمده‌اند، قصد داشتند تا نامزد نهایی خود را ۱۳ فوریه ۲۰۲۳ برابر با ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ معرفی کنند که به علت وقوع زلزله معرفی نکردند.

انتخابات پیش رو، دومین دور انتخابات ریاست جمهوری ترکیه پس از تغییر نظام سیاسی این کشور از پارلمانی به ریاستی و بیست و هشتمین دوره انتخابات مجلس این کشور محسوب می شود.

دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و منتخبان مردم در مجلس ترکیه نیز که ۶۰۰ عضو دارد، در مدت پنج سال بر کرسی می‌نشینند.

https://irna.ir/xjLN8b

**فرانسه به تغییر حکومت در روسیه معتقد نیست

رئیس جمهوری فرانسه پس از سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ در پاسخ به سوالی با زیر سوال بردن امکان اجرای تغییر حکومت در روسیه به دلیل آنچه که در اوکراین در جریان است، گفت: یک لحظه هم به تغییر حکومت اعتقاد ندارم.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

فرانسوا آیسبورگ (François Heisbourg) مشاور ارشد امور اروپا در مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک (IISS) لندن، پس از سخنرانی امانوئل مکرون با اشاره به تاکید مکرون بر تعلق همیشگی روسیه به اروپا، از وی پرسید: هیچ احتمالی برای برقراری صلح پایدار با روسیه وجود دارد؟

مکرون پاسخ داد: من یک لحظه نیز به تغییر حکومت اعتقاد ندارم. وقتی که می شنوم خیلی ها از تغییر حکومت صحبت می کنند، از آنان می پرسیم تغییر به که؟ شخص بعدی کیست؟ رهبرتان کیست؟ چگونه اجرایش می کنید؟ در دهه گذشته تغییر حکومت در بسیاری از کشورها پیش آمده که کاملاً شکست خورده اند.

رئیس جمهوری فرانسه گفت: این رژیم (روسیه) و علائقش و مردمش وجود دارند. ابتدا می خواهیم که به اوکراین کمک کنیم تا سرزمین را نجات داده و استقلال مردمش را حفظ کند. مسئله اینجاست که چگونه اوضاع را تغییر داده و توازنی را ایجاد کنیم که به آنها اجازه دهد تا چیزی قابل دوام را به روسیه ارائه دهند.

فرمول بندی آن خیلی زود است. اکنون مسئله مقاومت است و اوکراین بتواند مناطقی را پس گرفته و روسیه را وادار سازد که بر اساس شرایط اوکراین به میز مذاکره باز گردد. مسئله این است که چگونه وضعیت جدید را برای روسیه قابل قبول و برای همه کشورها دائمی سازیم.

مکرون در مصاحبه دیروز (۲۹ بهمن) با تلویزیون فرانس ۲۴ نیز گفته بود: من متقاعد شده‌ام که در نهایت جنگ اوکراین از نظر نظامی به نتیجه نمی‌رسد. با طرز فکر برخی افراد که معتقدند هدف ما باید شکست کامل روسیه و حمله به خاک این کشور باشد، مخالف هستم.

مکرون تاکید کرد: این گروه بیش از هر چیز به دنبال این هستند که روسیه در هم شکسته شود اما این هرگز موضع فرانسه نبوده و نخواهد بود.

https://irna.ir/xjLN92

**وزیر امورخارجه هند جورج سوروس را برای جهان خطرناک دانست

وزیر امور خارجه هند با بیان این که جهان دموکراتیک به بحث در مورد دموکراسی نیاز دارد، سرمایه‌گذار میلیاردر جورج سوروس را به دلیل اظهاراتش در مورد دموکراسی هند پیرمرد خطرناک نامید.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

سوبرانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، روز شنبه در کنفرانسی در سیدنی گفت که اظهارات سوروس نوعی «دیدگاه یورو آتلانتیک» است.

سوروس، روز پنجشنبه، در سخنرانی پیش از کنفرانس امنیتی مونیخ، از نارندرا مودی، نخست وزیر هند انتقاد کرد و گفت که هند یک دموکراسی است اما مودی یک دموکرات نیست.

وی گفت: باید در مورد دموکراسی، بحث و گفتگوی بیشتری داشته باشیم، از جمله ارزش‌هایی که دموکراسی را تعریف می‌کند که جهان دوباره متعادل شده و اندیشه یورو آتلانتیک، ضعیفتر شود.

جیشانکار در پاسخ به سوالی در مورد سوروس، گفت: او پیر، ثروتمند و خطرناک است، زیرا اتفاقی که می افتد این است که وقتی چنین افرادی و چنین دیدگاه ها و سازمان هایی از این دست در واقع منابع را برای شکل دادن به روایت ها سرمایه گذاری می کنند.

وزیر خارجه هند افزود که رای دهندگان هند تصمیم گرفتند که کشور چگونه باید اداره شود و این دموکراسی است.

وی گفت که این اظهارات ما را نگران می کند. ما کشوری هستیم که استعمار را پشت سر گذاشته ایم، می دانیم که وقتی مداخله خارجی وجود دارد چه اتفاقی می افتد.

اندیشکده موسسه سیاست استراتژیک استرالیا میزبان کنفرانسی یک روزه بود که در آن جایشانکار در یک سخنرانی بر نیاز فوری به ریسک زدایی از اقتصاد جهانی با به دست گرفتن ریاست هند در گروه 20 تاکید کرد.

وی پیشتر با آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا دیدار کرد. استرالیا به دنبال افزایش تجارت خود با هند برای کاهش اتکای خود به چین است و گروه امنیتی کوواد را با هند تشکیل داده است که شامل ایالات متحده و ژاپن نیز می شود.

https://irna.ir/xjLN7P

**وزیر خارجه پاکستان: تهدید امنیتی افغانستان جدی‌ترین مساله منطقه است

بلال بوتو زرداری وزیر امور خارجه‌ پاکستان در نشست امنیتی مونیخ گفت تهدیدهای نشات گرفته از افغانستان مهم‌ترین مساله در منطقه‌ است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

زرداری هشدار داد اگر طالبان اراده و ظرفیت برای مقابله با گروه‌های شبه‌نظامی فعال در افغانستان را نداشته باشند، ورود تروریسم به مناطق دیگر فراتر از پاکستان زمان زیادی نمی‌برد.

روزنامه دانش پاکستان به نقل از زرداری گزارش داد تهدیدهای امنیتی و تروریستی نشات‌ گرفته از افغانستان مهم‌ترین موضوع در منطقه‌ است.

وی خاطر نشان کرد جامعه جهانی و دولت موقت طالبان درباره این موضوع جدیت کافی نشان نداده‌اند.

به گفته وی، "نگرانی این است که اگر ما (جامعه جهانی) و دولت موقت افغانستان (طالبان) این گروه‌ها را جدی نگیریم و آنان (طالبان) اراده و ظرفیت مقابله با گروه‌های تروریستی را نشان ندهند، این گروه‌ها فعالیت‌های تروریستی را در منطقه انجام خواهند داد – ما در حال حاضر شاهد افزایش فعالیت‌های تروریستی در پاکستان از زمان سقوط کابل هستیم – اما طولی نمی‌کشد که به مناطق دیگر نیز برسد. "

وی افزود راه‌حل کلیدی این است که طالبان و جامعه جهانی متقاعد شوند و حضور تروریسم در مرزهای افغانستان را بپذیرند و اراده ای برای مبارزه با آن نشان دهند.

زرداری همچنین خواستار یافتن راهی برای ایجاد ظرفیت برای طالبان با هدف ایجاد ارتش دائمی نیز شد.

وی افزود طالبان نه ارتش دائمی و نه نیروی ضدتروریسم و امنیت مرزی مناسب دارد.

به‌گفته زرداری، در این شرایط طالبان توانایی مقابله با تهدیدهای تروریستی را ندارند. وزیر امور خارجه‌ پاکستان به این موضوع اشاره کرد که پس از سقوط کابل و ادامه جنگ اوکراین، توجه جهان به افغانستان کم شده‌است.

وی در بخشی از سخنان خود گفت پاکستان نمی‌خواهد به افغانستان حمله و اشتباهات گذشته را تکرار کند. به گفته وزیرخارجه پاکستان، بهترین سناریو این است که نهادهای مجری قانون در افغانستان فعال شوند.

زرداری تاکید کرد پاکستان به هر نحوی که بتواند به کمک کردن به افغانستان ادامه خواهد داد. وی افزود هیچ مقاومتی علیه طالبان وجود ندارد و بزرگ‌ترین تهدید برای این گروه در حال حاضر داعش‌ است.

https://irna.ir/xjLN9M

**رئیس پلیس رژیم اسرائیل: نگران آغاز ترورهای داخلی هستم

رئیس پلیس رژیم صهیونیستی از آماده باش تمام دستگاه های امنیتی رژیم برای مقابله با احتمال انجام سوءقصدهایی در داخل سرزمین های اشغالی به دلیل اختلافات سیاسی بین صهیونیستها خبرداد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

روزنامه صهیونیستی "معاریو" به نقل از یعقوب شبتای رئیس پلیس رژیم صهیونیستی نوشت: سرویس‌های امنیتی اسرائیل هشدارهای زیادی در مورد احتمال ترور دریافت کرده اند بنابراین نگرانی واقعی از وقوع چنین عملیات‌هایی در تشکیلات این رژیم وجود دارد.

این مقام صهیونیستی تاکید کرد که رژیم صهیونیستی در حالت تنش و اضطراب به سر می برد و اوضاع داخلی آن به سمت تشدید تنش پیش می رود.

این مقام صهیونیست با ادعای اینکه نمی توان عنوان قیام فلسطینیان را به جریان جاری در کرانه باختری و قدس اشغالی اطلاق کرد، در عین حال گفت که با افزایش مجوز حمل سلاح برای شهرک نشینان به بهانه مقابله با پاسخ فلسطینیان به جنایات رژیم اسرائیل، این رژیم در مسیر افزایش روزانه تنشهای داخلی پیش می رود.

رئیس پلیس اسرائیل، اظهار داشت : سرویس های امنیتی اسرائیل به دقت همه اظهارات تهدیدآمیز را از ترس رخدادن ترورهای سیاسی در داخل زیر نظر دارند .

ائتلاف حاکم راست افراطی به ریاست نتانیاهو از زمان روی کار آمدن یک سری اقدامات و تصمیماتی را اتخاذ کرده است که از نظر جناح اپوزیسیون و «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی باعث خواهد شد که این رژیم به سمت تشدید بحران داخلی و حتی جنگ داخلی حرکت کند. تصمیم کابینه نتانیاهو برای تغییرات در نظام قضایی رژیم صهیونیستی هم اکنون به محور تنش های سیاسی و اختلاف نظرها بین ائتلاف حاکم و جناح اپوزیسیون منجر شده است.

اعتراضات علیه کابینه نتانیاهو روبه گسترش است و برای هفته‌های متمادی، صهیونیست‌ها به خیابان‌ها آمده‌اند تا مانع از تحقق اصلاحات قضائی مورد نظر وی شوند.

در هفته های گذشته، ده‌ها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی بودند. شب شب نیز هزاران نفر از صهیونیست ها در اعتراض به همین اصلاحات قضایی به خیابانها آمدند. برخی منابع شمار صهیونیست های شرکت کننده را تا ۲۵۰ هزار نفر برآورد کردند.

این تظاهرات‌ها در سایه جدال شدید بین ائتلاف کابینه راست افراطی به ریاست نتانیاهو و جناح اپوزیسیون به ریاست «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی برگزار شده است.

سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو را برای تضعیف دستگاه قضایی و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری می‌دانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.

https://irna.ir/xjLN7p

**حزب الله: تحریم های آمریکا کم تر از جنگ نظامی نیست

رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان گفت که تحریم های آمریکا علیه لبنان و دیگر کشورها کم تر از جنگ نظامی نیست.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

سید هاشم صفی الدین، رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان در سخنانی اظهار داشت: تحریم های آمریکا علیه لبنان و علیه کشورهایی که موافق مواضع آن ها نیستند، نوعی جنگ است که کمتر از جنگ نظامی نیست و هدف آن کشتار و نابودی انسان ها است.

وی گفت: مقاومت از طریق برنامه ریزی ها و امکانات خود که طرف آمریکایی نیز به خوبی از آن ها مطلع است، با این تحریم ها مقابله خواهد کرد.

سید هاشم صفی الدین با انتقاد از پیشنهاد برخی لبنانی ها به طرف آمریکایی و تسلیم شدن در برابر آن انتقاد کرد و گفت که این پیشنهادها مشکل لبنان در زمینه انتخاب رئیس جمهور و زمینه های اقتصادی را حل نخواهد کرد و تنها راه حل مشکلات لبنان برداشت تحریم های آمریکا است.

رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان گفت: کسانی که از طریق اقدامات تخریبی و یا شبکه های اجتماعی علیه مقاومت هجمه وارد و علیه آن توطئه چینی می کنند باید از خودشان خجالت بکشند و از این کارهای خود دست بردارند.

وی گفت که تمام تلاش های آن ها همانند تلاش های اربابانشان با شکست مواجه خواهد شد.

سید هاشم صفی الدین تاکید کرد که هدف اساسی حزب الله حفظ کرامت انسان و بالا بردن شأن و منزلت اوست برخلاف محور غربی که هدف آن نابودی انسان در تمامی سطوح است.

وی در پایان خاطرنشان کرد که حزب الله تمام امکانات خود را در راستای خدمت به مردم خود به کار خواهد گرفت.

پیش از این نیز شیخ علی دعموش معاون شورای اجرایی جنبش حزب الله لبنان گفت: اگر هنوز افرادی معتقدند برای حل مناسب بحران لبنان می توانند به کشورهای خارجی بویژه آمریکا تکیه کنند، اشتباه است و این مسأله به سود لبنان نیست.

وی ادامه داد: برای واشنگتن، منافع لبنانی‌ها و این که در آن یک رئیس جمهور قوی، شجاع و وطن پرست روی کار بیاید، مهم نیست، تنها مسأله حائز اهمیت برای ایالات متحده این است که چگونه منافع و اهداف خود و رژیم صهیونیستی را برآورده کند.

دوران ریاست جمهوری میشل عون ۳۱ اکتبر ۲۰۲۲ (۹ آبان ماه) پایان یافت و از آن زمان لبنان دچار خلأ سیاسی شده است.

مجلس نمایندگان لبنان پس از برگزاری جلسات متعدد هنوز نتوانسته است که فردی را به عنوان ریاست جمهوری انتخاب کند.

https://irna.ir/xjLNbr

**هند رکورد واردات نفت روسیه را شکست

واردات نفت روسیه توسط هند در ژانویه ۲۰۲۳ (دی-بهمن سال جاری) به رکورد ۱.۴ میلیون بشکه در روز رسید.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

این رقم در مقایسه با دسامبر(آذر-دی سال جاری) با افزایش ۹.۲ درصدی روبرو شده است.

بر اساس این گزارش، مسکو بزرگترین فروشنده نفت به دهلی نو به طور ماهانه محسوب می‌شود و پس از آن عراق و عربستان سعودی هستند ...

سهم نفت خام روسیه در ژانویه به رکورد ۲۸ درصد از واردات نفت هند رسید و روسیه همچنان به عنوان تامین کننده اصلی عراق و عربستان سعودی باقی ماند.

واردات نفت عراق توسط هند در ژانویه به بالاترین میزان در هفت ماه گذشته یعنی ۹۸۳ هزار بشکه در روز رسید که ۱۱ درصد نسبت به دسامبر افزایش داشت.

پیش تر، اولکساندر مرژکو رئیس کمیته امور خارجی پارلمان اوکراین با درخواست از آمریکا برای همبستگی کامل در برابر حمله روسیه، از واشنگتن خواست برای جلوگیری از ادامه خرید انرژی هند و چین از روسیه، تحریم های ثانویه بر آنها اعمال کند .

https://irna.ir/xjLNcJ

**موسسه اروپایی: تحریم‌های یکجانبه غرب علیه سوریه جنایت علیه بشریت است

موسسه اروپایی «فنک» در تحلیلی با استناد به آخرین گزارش «ألینا دوهان» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره وضعیت زلزله زدگان سوریه تاکید کرد: با توجه به وضعیت فاجعه‌بار کنونی سوریه که همچنان رو به وخامت است، ادامه تحریم‌های یکجانبه، جنایت علیه بشریت و علیه کل مردم سوریه است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه


این تحلیل موسسه اروپایی «فنک» که توسط دیده بان اروپایی ویژه مسائل خاورمیانه منتشر شده است، موضوع اثرات زلزله ویرانگر در سوریه و تاثیرات تحریم‌های یکجانبه غرب علیه مردم این کشور بر امدادرسانی به آسیب دیدگان این بلای طبیعی را بررسی کرده است.

در این تحلیل آمده است که پس از ۱۲ سال از آغاز جنگ تروریستی علیه سوریه، این کشور صبح روز ۶ فوریه ۲۰۲۳ با زمین لرزه ویرانگری مواجه شد که جان هزاران نفر را گرفت. این زمین لرزه با قدرت ۷.۸ ریشتر که در ۲۸ سال گذشته در این منطقه رخ نداده بود، سوری‌ها را با ویرانی‌ شدید خانه ها و محل سکونت خود روبرو کرد

وزارت بهداشت سوریه اواخر روز سه‌شنبه هفته گذشته اعلام کرد که آمار نهایی قربانیان زمین‌لرزه در بخش تحت کنترل دولت سوریه به یک هزار و ۴۱۰ نفر رسیده است و سازمان ملل تعداد کل قربانیان در این کشور را هشت هزار و ۵۰۰ نفر تخمین زده است.

با توجه به ضعف امکانات و نبود ابزار آلات تخصصی بویژه در سایه تحریم های یکجانبه غربیها، عملیات امدادرسانی و آواربرداری با کندی پیش رفته است. در همین ارتباط، «کارمن سولانا» یک کارشناس آتشفشان در دانشگاه «پورتسموث» انگلیس اظهار داشت: شانس نجات مردم تا حد زیادی به سرعت عملیات تیم‌های امدادی و وجود امکانات و همچنین مقاومت زیرساخت‌ها بستگی دارد.

موسسه اروپایی «فنک» با اشاره به اینکه کارکنان اورژانس در مناطقی که برای بیرون آوردن مردم از زیر آوار ساختمان‌ها مشغول کار هستند، با وضعیت ناگواری روبرو هستند، افزود: یکی از نمونه‌های دشوار، اتفاقی است که در منطقه الرمل (شنی) جنوبی در شهر لاذقیه رخ داد. این منطقه شاهد فروریختن هفت ساختمان چند طبقه و ویرانی کامل آن‌ها بر سر ساکنانشان بودیم و ساکنان این منطقه همچنان در حال بیرون کشیدن افرادی هستند که در زیر آوار مانده اند.

یکی از بازماندگان در صفحه فیسبوک خود نوشت: آن لحظه سخت‌ترین لحظه زندگی من بود. خواهرم در حالی که او را زیر آوار بغل کرده بودم فوت کرد. مادرم هم فوت کرد. پدرم همچنان با من صحبت و به من التماس می‌کرد. من و پدرم زنده ماندیم اما همه چیز را از دست داده ایم.

یکی از نیروهای امدادی در آنجا گفت: در تلاش هستیم مجروحان را از زیر آوار بیرون بیاوریم، این افراد برادر و همسایه ما هستند و ما نمی‌توانیم آن‌ها را اینگونه رها کنیم و به همان اندازه که از نجات یکی از مجروحان خوشحال می‌شویم وقتی یکی از متوفیان را از زیر آوار بیرون می‌کشیم، بسیار متاسف می‌شویم.

وی افزود: یکی از کسانی که زیر آوار بود از ما خواست تا یک اره به او بدهیم تا چوبی را که به مادرش فشار می‌آورد بُرش دهد اما متاسفانه نتوانستیم به موقع این ابزار را به او برسانیم تا او نجات یابد.

ترس و نگرانی از زلزله در ذهن بازماندگان حک شده است. یکی از نجات‌یافته‌ها می‌گوید: چهل ثانیه‌ای که در زلزله بر ما گذشت از همه سال‌های جنگ (تحمیلی) که تجربه کردیم، سخت‌تر بود. وقتی خانه بر اثر زلزله ترک برداشت نقشه زندگی‌ام از جلوی چشمانم عبور کرد و احساس کردم قرار است بمیرم سپس در یک چشم به هم زدن، احساس کردم این پایان کار باشد اما زنده ماندم.

موسسه فنک با اشاره به اینکه وضعیت دشواری که سوری‌ها تجربه کردند، به ساکنان سوریه محدود نمی‌شود، افزود: در اروپا، بسیاری از سوری‌ها به دلیل اتفاقاتی که برای خانواده‌هایشان افتاده است، با فشار روانی فوق العاده‌ای مواجه هستند.

یکی از سوری‌های ساکن سوئد به این موسسه گفت: خانواده من هنوز زیر آوار هستند. من نمی‌توانم به سوریه بروم. تنها کاری که می‌توانم بکنم این است که به همسایه‌هایمان زنگ بزنم و به آن‌ها التماس کنم که به دنبال پدر و مادرم بگردند زیرا آن‌ها همچنان زیر آوار هستند.

بلافاصله پس از وقوع زلزله، جامعه مدنی و اهالی دمشق و استان‌های دیگر سوریه برای امدادرسانی به مردم مناطق زلزله زده بسیج شدند. انجمن های خیریه و نهادهای مردمی زیادی در این راه اقدام به ارسال کمک و مساعد در امر آوار برداری کردند.

گروهی از فعالان سوری به فنک گفتند که بسیج شدن جامعه مدنی سوریه نشان‌دهنده اتحاد مردم این کشور و ابتکارات بشردوستانه آن‌ها است. یک فعال سوری گفت: ما می‌دانیم که به دلیل تحریم‌ها علیه سوریه در این دنیا کاملاً تنها هستیم و در این خصوص جامعه بین‌المللی ساکت است و در ارائه کمک‌های بشردوستانه کوتاهی می‌کند.

از سوی دیگر، مردم سوریه امروز از جدایی شمال سوریه از بقیه استان‌های آسیب دیده به خاطر اشغالگری تروریستها در آنجا ابراز تاسف می‌کنند. در همین راستا، جنبش «البناء الوطنی» (سازندگی ملی) با صدور بیانیه‌ای خطاب به تمامی قدرت‌ها و بازیگران اجتماعی و سیاسی خواست سوریه را به عنوان کشور فاجعه زده و کشوری که با یک فاجعه ملی مواجه است، اعلام کنند.

در این پیوند، «خالد حبوباتی» رئیس هلال احمر سوریه اعلام کرد که این سازمان به دنبال کمک‌رسانی به همه نیازمندان است. وی افزود: ما آماده هستیم تا در صورت دسترسی ایمن به منطقه، کاروان‌های کمک‌ها را از طریق جاده به شمال غرب سوریه از جمله ادلب بفرستیم.

«مصطفی رضوان» خبرنگار سوری که از نزدیک مناطق و استان‌های زلزله زده سوریه را دیده است گفت که وضعیت در آنجا فاجعه بار و بسیار بد است.

رضوان افزود که استفاده از تعبیر «شهر یا منطقه ویران شده» برای این مناطق، هیچ اغراق نیست زیرا کشور به دلیل تحریم‌ها در سطح پزشکی بسیار فرسوده و وضعیت بسیار بدتر شده است.

وی تاکید کرد که به دلیل اعمال تحریم‌ها و کمبود تجهیزات پزشکی، امکانات و کادر پزشکی کافی برای مقابله با چنین فاجعه‌ای وجود ندارد.

رضوان از مشاهدات خود گفت و افزود: برخی از افراد با ابتدایی‌ترین ابزارها از جمله چکش برای آواربرداری استفاده می‌کنند.

وی افزود: وسعت ساختمان‌های فروریخته در جبله، لاذقیه، حلب و حماه بسیار بزرگ است.

این خبرنگار سوری تصریح کرد که عملیات جستجو در حماه متوقف شده است زیرا مقامات ذیصلاح پایان عملیات نجات را اعلام کردند.

رضوان با تاکید بر اینکه ورود کمک‌های بشردوستانه از طریق هوا ضروری است خواستار خنثی‌سازی مواضع سیاسی اتخاذ شده غرب در برابر این فاجعه انسانی بزرگ شد.

وی اظهار داشت: طبق آنچه دیدم و بررسی کردم، افراد آسیب‌دیده زیادی که خانه‌هایشان فروریخته است یا استحکام خود را از دست داده است به خیابان‌ها، مساجد و استادیوم‌ها پناه برده‌اند و آن‌ها به هر کمکی از جمله غذا، دارو به ویژه شیر خشک و وسایل گرمایشی، پتو و وعده‌های غذایی نیاز دارند.

موسسه اروپایی «فنک» از طریق گفت و گو با سایر خبرنگاران سوری که مناطق آسیب دیده را بررسی کرده اند، نوشت: دانشجویان از شهرهای دیگر سوریه در مناطق آسیب دیده سرگردان شده‌اند و منتظر هستند تا از این مناطق خارج شوند.

این موسسه اروپایی با اذعان به اینکه سوری‌ها به شدت از اثرات تحریم‌های غربی علیه خود رنج می‌برند، افزود: آخرین گزارش منتشر شده توسط «ألینا دوهان» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، این موضوع را تایید می‌کند.

دوهان در گزارش خود تاکید کرده است که تحریم‌های یکجانبه مانع ارائه خدمات حیاتی از جمله تامین آب، برق، تجهیزات گرمایشی، حمل و نقل، سرپناه، آموزش، بازگشت پناهندگان و آوارگان سوری و تامین واکسیناسیون شده است.

براساس این گزارش، تحریم‌های غرب علیه مردم سوریه مانع از اجرای پروژه‌های دانشگاهی، فرهنگی، زیست محیطی و حفظ و احیای میراث ملموس و ناملموس مردم سوریه شده است و تاثیر این تحریم‌ها بر کل جمعیت و عملکرد جامعه مدنی سوریه ویرانگر است.

گزارش «ألینا دوهان» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد تاکید کرده است که این تحریم‌ها همچنین تاثیر مخربی بر همه دسته‌های حقوق بشر دارند.

دوهان اذعان کرد که تحریم‌های غرب علیه سوریه با تلاش سازمان‌ها و افرادی که مایل به ارائه کمک هستند، مقابله می‌کند به‌ویژه اینکه مانع نقل و انتقالات بانکی و جلوگیری از ارسال کمک‌های بشردوستانه می‌شود.

بر اساس گزارش این مقام سازمان ملل، این امر ناشی از تبعیت بیش از حد بانک ها، شرکت‌های حمل و نقل و بیمه‌ها از تحریم‌های غرب است و تسریع در تحویل کمک‌ها و نقل و انتقالات بانکی اغلب اخذ استثنائات متعدد را می‌طلبد.

دوهان در این زمینه تاکید کرد که خودداری بانک‌ها و شرکت‌های تولیدکننده دارو، مواد خام و تجهیزات پزشکی و سایرین از تایید حواله‌های بانکی برای ارسال به سوریه منجر به کمبود چشمگیر دارو و تجهیزات پزشکی در این کشور شده است.

وی در پایان گزارش خود تاکید کرد که حفظ حقوق بشر در سوریه بدون بازسازی تمامی زیرساخت‌ها و خدمات حیاتی با همکاری سازمان‌ها و آژانس‌های سازمان ملل متحد و با کمک‌های بشر دوستانه مستمر و بی‌قید و شرط امکان‌پذیر نیست.

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در این زمینه گفت: با توجه به وضعیت فاجعه‌بار کنونی سوریه که همچنان رو به وخامت است، ادامه تحریم‌های یکجانبه ممکن است جنایت علیه بشریت و علیه کل مردم سوریه باشد.

https://irna.ir/xjLLxZ

**هیچ ایرانی در حمله هوایی دیشب رژیم صهیونیستی به دمشق آسیبی ندیده است

بنابر کسب اطلاعات دقیق از منابع موثق و حضور میدانی خبرنگار ایرنا در محل اصابت راکت در منطقه کفرسوسه دمشق، هیچ فرد ایرانی در حمله جنایتکارانه بمب افکن های رژیم صهیونیستی به این منطقه آسیبی ندیده است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

بامداد امروز (یک شنبه) بمب افکن های رژیم صهیونیستی چندین منطقه در دمشق، اطراف دمشق و جنوب سوریه را هدف حملات هوایی تجاوزکارانه خود دادند که در اثر آن ۱۳ سوری که اکثر آنها غیر نظامی هستند به شهادت رسیده و شماری نیز مجروح شدند.

مکان مورد اصابت راکت دقیقا همان جایی است که در۲۳ بهمن ماه سال ۱۳۸۶ حاج "عماد مغنیه" فرمانده نظامی اسطوره حزب الله در ترور عوامل رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.

از بامداد امروز برخی شبکه های خبری و مجازی ادعاهایی درخصوص شهادت شماری از ایرانی ها در دمشق منتشر کردند که هیچ یک صحت ندارد.

حمله بامداد دوشنبه بمب افکن های رژیم صهیونیستی به سوریه در دو مرحله انجام شد؛ حمله اول داخل و اطراف دمشق را هدف قرار داد و حمله دوم نیز شهر "شهبا" در استان سویدای سوریه را هدف حمله هوایی قرار داد.

حمله بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی به دمشق به غیر از منطقه مسکونی "کفرسوسه" که ساختمان های نخست وزیری و وزارت خارجه سوریه نیز در آن قرار دارند، چندین سایت نظامی در دمشق و حومه آن را هدف قرار داد.

منابع آگاه اعلام کردند که سایت رادار "تل المسیح" ارتش سوریه در جنوب شهر شهبا در استان سویدا در جنوب سوریه نیز مورد حمله بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.

ارتش سوریه اعلام کرده که پدافند هوایی و پدافند موشکی این یگان توانسته برخی از راکت های شلیک شده از منطقه جولان اشغالی را رهگیری و منهدم کند.

حمله جنایتکارانه بامداد امروز بمب افکن های رژیم صهیونیستی در حالی صورت گرفته که مردم سوریه با مشکلات ناشی از زلزله مهیب ۱۷ بهمن ماه دست و پنجه نرم می کنند.

https://irna.ir/xjLNd3

**السودانی: نشست‌های ایران و عربستان به زودی از سرگرفته می شود

نخست وزیرعراق گفت: تلاش‌ها برای نزدیک‌تر کردن عربستان و ایران ادامه دارد و به زودی نشست هایی را که بین دو طرف متوقف شده است، از سر خواهیم گرفت.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

«محمد شیاع السودانی» امروز (یکشنبه) این مطلب را در نشست هم اندیشی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ بیان کرد.

نخست وزیر عراق درباره رابطه کشورش با آمریکا و ایران اظهار داشت: آمریکا یک شریک راهبردی برای عراق است و تنها شریک امنیتی نیست و ایران همسایه ما است و در زمینه‌های مختلف با این کشور روابط دیرینه و تاریخی داریم بنابراین رابطه متوازن با آمریکا و ایران بر اساس قاعده منافع ملی عراق امری مقبول است.

وی با اشاره به اینکه دولت جدید این کشور اصلاحات در بخش امنیتی را آغاز کرده است، همچنین تاکید کرد: نیروهای ما (نیروهای عراقی) قادر به برقراری امنیت و ثبات در این کشور هستند و موضع ما درخصوص نیاز نداشتن به نیروهای رزمی وابسته به ائتلاف بین المللی واضح است و فقط نیازمند هیات های مستشاری هستیم.

نخست وزیر عراق درباره تاثیر وضعیت سوریه بر عراق گفت: وضعیت امنیتی در سوریه از جمله وجود اردوگاه الهول و زندان‌هایی که تعداد زیادی از تروریست‌ها را در خود جای داده است، چالشی برای عراق است،

السودانی با اشاره به اینکه تداوم حضور خانواده‌ها در اردوگاه الهول (که شماری از آنها خانواده های عناصر گروه تروریستی داعش هستند) تهدیدی برای منطقه است، گفت: اردوگاه الهول ۶۰ هزار نفر را در خود جای داده است که نیمی از آن‌ها عراقی هستند و دولت هر ماه ۱۵۰ خانواده عراقی را از آنجا برمی گرداند و آن‌ها را برای بازپروری امنیتی وارد اردوگاه الجدعه می‌کند.

وی با بیان اینکه "عراق تعداد زیادی از اتباع خود را از اردوگاه الهول خارج کرد و امیدواریم کشورهای جهان نیز همین کار را انجام دهند"، اظهار داشت: دولت عراق توانسته است روند نابرابری‌ها و اختلافات سیاسی را کنترل کند و به دنبال ایجاد برابری برای همه عراقی‌ها بدون تبعیض است و به اقلیت‌ها این اطمینان را می‌دهد.

السودانی در این نشست هم اندیشی در حاشیه کنفرانس مونیخ با تاکید بر اینکه عراق کلید راه حل در منطقه است، گفت: دولت ما ۵ اولویت دارد و برای اصلاحات ساختاری اقتصاد تلاش می‌کند.

وی افزود: دولت‌های قبلی عراق در زمینه گاز و برطرف کردن مشکلات بیان‌زایی سرمایه‌گذاری نکردند و دولت فعلی برطرف کردن این مشکلات را در اولویت قرار داده است.

السودانی با بیان اینکه مردم عراق به نظام دموکراتیک پایبند هستند، افزود: گام‌های بزرگی برای غلبه بر مشکلات بین بغداد و اربیل برداشته شده است.

وی با تاکید بر اینکه در طول سال جاری پایان عمر بقایای عناصر داعش در عراق است، گفت که برای بازگرداندن تروریست‌های (خارجی) تحت تعقیب (به کشورهایشان) و جلوگیری از تامین مالی آن‌ها به کمک جامعه جهانی نیاز داریم.

https://irna.ir/xjLNbx

**ماهواره‌های چینی برای امدادرسانی در ترکیه مستقر شدند

بر اساس جدیدترین گزارشهای خبری، چین چند ماهواره را برای ثبت تصاویر مناطق زلزله زده در ترکیه مستقر کرده است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

این اقدام چین به ترکیه کمک می‌کند تا وضعیت ناشی از به جا مانده از زلزله را تجزیه و تحلیل کند و منابع امدادی را به طور موثرتر تخصیص دهد.

براساس این گزارش، محققان با استفاده از تصاویر دریافتی از سوی رادارها موسوم به «سار» قادر خواهند بود میزان خسارات ناشی از زمین لرزه‌ها تشخیص دهند و به اطلاعات مهمی دست یابند.

سیستم «L-SAR ۰۱» چین یک گروه ماهواره‌ای متشکل از دو ماهواره مجهز به سار باند ال، با نام‌های « L-SAR ۰۱A» و «L-SAR ۰۱B» است. این دو ماهواره در سال گذشته میلادی در مدار قرار گرفتند. ارائه داده‌هایی برای پشتیبانی از مدیریت منابع زمینی، نقشه برداری، جنگل‌داری و پیشگیری از بلایای طبیعی و امدادرسانی را زمره وظایف این ماهواره ها به شمار می آید.

فناوری سار دارای یک سیستم راداری تصویربرداری ریزموج است که امواج الکترومغناطیسی را به زمین مخابره می کند و با استفاده از پژواک دریافت شده می‌تواند تصاویر ریزموج با وضوح بالا از سطح زمین را دریافت کند.

به دنبال وقوع زمین لرزه های شدیدی که ترکیه و سوریه را در ششم فوریه( ۱۷ بهمن ماه) لرزاند، محققان چینی تصاویر سار پس از زلزله را از ماهواره «L-SAR ۰۱» در ۱۰ فوریه (۲۱ بهمن ماه) به دست آوردند.

https://irna.ir/xjLNf8

**چالش ارتش آمریکا برای جذب نسل جوان

بنابر نتایج یک نظر سنجی جدید، هراس از مرگ و آسیب‌های جسمی و روانی، دلایل اصلی جوانان آمریکایی برای خودداری از پیوستن به ارتش است که این امر به کاهش قابل توجه جذب سالانه نیرو و روی آوردن به شیوه‌های نوین تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی منجر شده است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

روند کاهشی استخدام نیروهای جدید در ارتش آمریکا که سال گذشته میلادی ۱۵ هزار مورد کمتر از تعداد تخمینی را ثبت کرد، نگرانی بسیاری از مقام‌های آمریکایی را برانگیخته است.

رسانه‌های آمریکایی در ماه‌های گذشته بارها و بارها به مشکل ارتش این کشور در جذب سربازان جدید پرداخته و دلایل احتمالی آن را بررسی کرده‌اند. در همین راستا، به تازگی پژوهشی با هدف هدایت ارتش آمریکا و کمک به درک صحیح‌تر از آنچه که تمایل جوانان آمریکایی را برای پیوستن به ارتش کاهش داده، صورت گرفته است.

بر این اساس، ارتش آمریکا بخشی از نتایج این پژوهش را که در طول ۴ ماه در بهار و تابستان ۲۰۲۲ میان جوانان ۱۶ تا ۲۸ ساله آمریکایی انجام شد، با آسوشیتدپرس در میان گذاشته است.

ژنرال الکس فینک رییس بخش بازاریابی ارتش آمریکا، در این رابطه سه دلیل اصلی خودداری جوانان از پیوستن به بخش‌های نظامی را ترس از مردن، نگرانی از اختلال روانی PTSD (تروما و ضربه روحی ناشی از تجربه یا مشاهده یک حادثه جدی) و دوری از خانواده و دوستان برشمرد:

فینک با بیان اینکه جوانان نسل جدید آمریکا، اگرچه برای نظامیان احترام قائل هستند اما ارتش در زندگی آن‌ها جایگاهی ندارد، توضیح داد: پیوستن به ارتش در زندگی مدرن و فرهنگ روزمره‌ای که جوانان آمریکایی با آن خو گرفته‌اند، قابل درک نیست.

وی خاطر نشان کرد ۱۰ درصد از شرکت‌کنندگان در پژوهش مذکور اعلام کردند با توجه به نحوه عملکرد ارتش آمریکا در ماموریت‌های اخیر خود از جمله خروج از افغانستان و همچنین استفاده دولت از ارتش برای سرکوب اعتراض‌ها در آمریکا،‌ به مدیریت و نحوه اداره این نهاد نظامی بی‌اعتماد هستند.

در پژوهش صورت گرفته، درصد کمتری از پرسش‌شوندگان نیز به مسائلی از جمله واکسیناسیون اجباری کرونا، شرایط نامساعد زندگی در پایگاه‌های ارتش، اجبار در انجام ماموریت‌ها و همچنین نابرابری‌های نژادی و جسنیتی اشاره کرده‌اند.

ارتش آمریکا به منظور جبران کمبود جذب سال گذشته، بهبود افکار عمومی و مقابله با مشکلی که می‌تواند به یک بحران بدل شود، به ارائه امکانات جدید و تغییر در رویکردها از جمله در بخش‌های تبلیغات و جذب نیرو روی آورده است.

آیا ارتش آمریکا برای حل مشکل کمبود جذب به فعالان فضای مجازی روی آورده است؟

خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی که امروز منتشر کرد از تغییر باور مردمی از ارتش در آمریکا به عنوان یک چالش عظیم یاد کرده و به حواشی اخیر درباره با یک اینفلوئنسر جوان آمریکایی که در اقدامی ناگهانی شروع به انتشار تصاویر خود در لباس سبز ارتش کرده، پرداخته است.

اسپوتنیک در گزارش خود مطرح می‌کند: آیا ارتش آمریکا برای حل مشکل کمبود جذب به فعالان فضای مجازی روی آورده است؟

پیش از این رسانه‌های آمریکایی گزارش کرده بودند که ارتش در حال بررسی ارائه مجوز به سربازان برای استفاده از رسانه های اجتماعی مانند تیک تاک است تا نیرو جذب کنند.

بنابر این گزارش، کریستین ورموت وزیر ارتش آمریکا با اذعان به اینکه مشکل کمبود نیرو در ارتش یک حقیقت است،‌ عنوان کرد: اکنون ارتش با چالش بزرگی برای جذاب ساختن این شغل مواجه است.

جرمی شپرد یک محقق در حوزه سیاست در این رابطه با تایید اظهارات ورموت، تصریح کرد: با توجه به بی‌اثری روش‌های قدیمی جذب ارتش،‌ از جمله برقراری تماس‌های تلفنی و یا ایجاد دفاتر ارتش در مدارس، واقع‌بینانه‌ترین راهکار، روش مستقیم و بازاریابی هدف‌گذاری شده از طریق بسترهای دیجیتال موجود است.

اسپوتنیک می‌افزاید: اینجا است که فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به کمک ارتش آمریکا می‌آید. یک روز یک دختر جوان آمریکایی دنبال کننده‌های خود را با انتشار تصاویری که نشان می‌دهد او به خدمت ارتش درآمده است، غافلگیر کرد. پس از آن او هر روز تصاویری از زندگی خود به عنوان سرباز ارتش در صفحه‌های خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارد و تاکنون دنبال کنندهای او به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرده‌اند.

بر این اساس،‌ اگرچه دولت آمریکا به استفاده از او به عنوان بخشی از راهبرد تبلیغات رسانه‌ای برای تقویت ارتش اذعان نکرده است اما نویسندگان این گزارش معتقدند که نفوذ این چنینی به زندگی روزمره جوانان، تشخیص اینکه کدام تصویر نشان‌دهنده واقعیت است را دشوار و آنان را سردرگم می‌کند.

کاهش جذب نیرو به دلیل شروع همه‌گیری کرونا

اسپوتنیک در این گزارش با رد استدلال پنتاگون مبنی بر اینکه که همه‌گیری کرونا و حضور نداشتن افسران جذب در مدارس باعث این کاهش و کمبود شده، ادامه می‌دهد: شیب کاهشی در جذب سالانه نیرو توسط ارتش آمریکا در پنج سال گذشته ثابت بوده است.

طبق اظهارات وزیر ارتش آمریکا، تنها ۲۳ درصد از جوانان آمریکایی در بازه سنی ۱۷ تا ۲۴ سال، از نظر جسمانی و فیزیکی آمادگی لازم برای پذیرش در ارتش را دارا هستند.

در همین رابطه، مارک نیودیگیت یک افسر ارتش آمریکا امور مربوط به جذب نیرو به شبکه ای‌بی‌سی نیوز در کارولینای شمالی (ABC11) گفت: جذب افراد گام نخست است زیرا هرچه که پیش‌ برویم از تعداد متقاضیان کاسته می‌شود.

وی توضیح داد که با توجه به معیارهای گزینش ارتش از جمله وضعیت سلامتی، آزمون‌های تحصیلی و آمادگی جسمانی، بخش قابل توجهی از متقاضیان اولیه کنار گذاشته می‌شوند. به عنوان مثال تنها ۵۶ درصد از متقاضیان سال گذشته در آزمون تحصیلی موفق بودند.

به گفته نیودیگیت، بخش عظیمی از جمعیت آمریکا شرایط خدمت نظامی در ارتش را دارا نیستند.

گفتنی است با توجه به پایان یافتن همه‌گیری کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن، همچنان نسبت به بهبود وضعیت جذب نیرو در ارتش امیدواری وجود دارد.

وزیر ارتش آمریکا در این رابطه به آسوشیتدپرس گفت: ارتش برای سال ۲۰۲۳ هدف دشوار جذب ۶۵ هزار نیرو را تعیین کرده که این تعداد، ۲۰ هزار نفر از شمار جذب شده در ۲۰۲۲ بیشتر است. اگرچه پیش‌بینی درباره تحقق این هدف دشوار است اما ارتش باید تمام توان خود را برای جذب حداکثری انجام دهد.

بررسی‌های پیشین پنتاگون نشان داده است که تنها ۹ درصد جوانان آمریکایی واجد شرایط، به حضور در ارتش این کشور تمایل دارند. به گفته یک مقام ارشد دفاعی، نیروی هوایی آمریکا به تنهایی با کمبود بیش از چهار هزار سرباز روبه‌رو است.

https://irna.ir/xjLN6J

**مدرسه ایرانیان دمشق هیچگونه آسیبی ندیده است

گزارش میدانی خبرنگار ایرنا از محل اصابت راکت در منطقه کفرسوسه دمشق، حاکی از آن است که در حمله جنایتکارانه بامداد امروز (یک شنبه) بمب افکن های رژیم صهیونیستی به این منطقه، هیچگونه آسیبی به مجتمع امام خمینی (ره) یا همان مدرسه ایرانیان وارد نشده است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

از بامداد امروز برخی شبکه های خبری و مجازی ادعاهایی درخصوص شهادت شماری از مسئولان ایرانی در دمشق و همچنین هدف قرار گرفتن مدرسه امام خمینی (ره) منتشر کردند که هیچ یک صحت ندارد. محل اصابت راکت چند ساختمان با مجتمع امام خمینی (ره) فاصله دارد و حتی شیشه های این مجتمع نیز آسیب ندیده است.

این مجتمع دارای دو قسمت مجزای دخترانه و پسرانه می باشد که در همه مقاطع تحصیلی از ابتدایی تا انتهایی متوسطه فعال است.

بامداد امروز (یکشنبه) بمب افکن های رژیم صهیونیستی چندین منطقه در دمشق، اطراف دمشق و جنوب سوریه را هدف حملات هوایی تجاوزکارانه خود دادند که در اثر آن ۱۳ سوری که اکثر آنها غیر نظامی هستند به شهادت رسیده و شماری نیز مجروح شدند.

مکان مورد اصابت راکت دقیقا همان جایی است که در۲۳ بهمن ماه سال ۱۳۸۶ حاج "عماد مغنیه" فرمانده نظامی اسطوره حزب الله در ترور عوامل رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.

حمله بامداد دوشنبه بمب افکن های رژیم صهیونیستی به سوریه در دو مرحله انجام شد؛ حمله اول داخل و اطراف دمشق را هدف قرار داد و حمله دوم نیز شهر "شهبا" در استان سویدای سوریه را هدف حمله هوایی قرار داد.

حمله بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی به دمشق به غیر از منطقه مسکونی "کفرسوسه" که ساختمان های نخست وزیری و وزارت خارجه سوریه نیز در آن قرار دارند، چندین سایت نظامی در دمشق و حومه آن را هدف قرار داد.

منابع آگاه اعلام کردند که سایت رادار "تل المسیح" ارتش سوریه در جنوب شهر شهبا در استان سویدا در جنوب سوریه نیز مورد حمله بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.

ارتش سوریه اعلام کرده که پدافند هوایی و پدافند موشکی این یگان توانسته برخی از راکت های شلیک شده از منطقه جولان اشغالی را رهگیری و منهدم کند.

https://irna.ir/xjLNfw

**خبرنگاران اندونزیایی : رسانه های غربی تصویر نادرستی از ایران منعکس می کنند

سه تن از خبرنگاران و فعالان رسانه ای اندونزی ؛ با اشاره به تلاش رسانه های غربی برای ارایه تصویر نادرست و وارونه از جمهوری اسلامی ایران ؛ بر ضرورت گسترش همکاری های رسانه ای میان کشورهای دوست برای مقابله باجریان یکسویه خبری دنیای استکبار تاکید کردند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

" محمد روسمادی " مدیر سردبیران اجرایی روزنامه راکیات مردکا ؛ " تگو سانتوسا " استاد دانشگاه و از مدیران ارشد خبرگزاری ریپابلیک مردکا و " عارفین اشداد " از فعالان رسانه ای و بنیانگذار پایگاه خبری کومپاران اندونزی روز یکشنبه با حضور در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی از بخش های مختلف ایرنا دیدن کردند.

فعالان رسانه ای اندونزی در دیدار با مدیران و سردبیران خبرگزاری جمهوری اسلامی بااشاره به سابقه دیرینه روابط دوستانه دوکشور خاطر نشان کردند که رسانه های خبری ایران و اندونزی به عنوان دو کشور اسلامی نقش موثری در توسعه و تقویت روابط فیمابین دارند.

آنان با اشاره به تبلیغات منفی رسانه های غربی درباره واقعیت های ایران ؛ گفتند که واقعیت های ایران با اخبار کذب و منفی که رسانه های غربی درباره ایران منتشر می کنند ؛ تفاوت آشکاری دارد و ایرنا به عنوان یک مرجع مهم خبری نزد رسانه های اندونزی جایگاه ویژه ای دارد.

فعالان رسانه ای اندونزی ؛ حضور زنان در عرصه های مختلف بویژه حضور بانوان در جایگاه خبرنگار ؛ دبیر و سردبیر در ایرنا را نمونه ای از جایگاه مهم زنان در ایران دانستند و گفتند که این درحالی است که تبلیغات رسانه های وابسته به غرب درباره جایگاه زنان در ایران کاملا با آنچه ما از نزدیک مشاهده می کنیم ؛ متفاوت است .

موضوع زندگی مسالمت آمیز میان ادیان و مذاهب مختلف در ایران ، تاکید بر اشتراکات میان شیعه و سنی از جمله دین ؛ کتاب و پیامبر و ضرورت اتحاد و همدلی و وحدت میان مذاهب مختلف برای مقابله با دشمنان جهان اسلام از دیگر مباحثی بود که در ملاقات هیات رسانه ای اندونزی با مدیران ایرنا مطرح شد .

به گفته فعالان رسانه ای اندونزی ؛ جمهوری اسلامی ایران به خاطر مواضع ضد استکباری خود در میان فعالان سیاسی و رسانه ای اندونزی جایگاه مهم و مشهوری دارد.

در این بازدید ؛ فعالان رسانه ای با حضور در تحریریه خبر ایرنا از نزدیک در جریان فرایند تهیه ؛ تولید و انتشار اخبار در ایرنا قرار گرفتند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان یک رسانه رسمی و حاکمیتی در حال حاضر علاوه بر زبان فارسی اخبار و تولیدات خبری خود را به زبانهای انگیسی؛ عربی؛ فرانسه، المانی، روسی، چینی، اردو، اسپانیولی و ترکی استانبولی منتشر می کند.
https://irna.ir/xjLNgr

**پسکوف: آمریکا عامل اصلی مناقشات بین‌المللی است

سخنگوی کاخ کرملین در واکنش به اظهارات ویکتوریا نولاند معاون وزیر خارجه آمریکا درباره شبه جزیره کریمه گفت که ایالات متحده عامل اصلی مناقشات حاکم در عرصه بین‌المللی است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

دیمیتری پسکوف در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «روسیا 1» گفت که اظهارات نولاند معاون سیاسی وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه کریمه یک هدف نظامی مشروع است، یکبار دیگر نقش آمریکا به عنوان منشا اصلی تنش‌های بین‌المللی را ثابت کرد.

سخنگوی کاخ کرملین تصریح کرد که نولاند عضو گروهی از تندروترین جنگ طلبان در سیاست آمریکا است و مسکو با این نقطه نظر بسیار آشنا است.
پیش از این نولاند اعلام کرده بود که ایالات متحده از حملات اوکراین به تاسیسات نظامی واقع در کریمه حمایت می‌کند و آنها را "اهداف مشروع" خوانده بود.

مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفته بود تازمانی که کریمه "غیرنظامی نشود" اوکراین امن نخواهد بود.
پسکوف در واکنش به این صحبت‌های وی تاکید کرد: این اظهارات بار دیگر عمق اختلافات ما را برجسته می‌کند و تاکیدی بر نقش ایالات متحده به عنوان تحریک کننده اصلی تنش‌های بین‌المللی کنونی است.

https://irna.ir/xjLNdF

**هیات پارلمانی لبنان با رئیس جمهوری سوریه دیدار کرد

شبکه تلویزیونی المیادین امروز یکشنبه از سفر یک هیات پارلمانی لبنان به سوریه و دیدار آن با بشار اسد رئیس جمهوری این کشور در دمشق خبر داد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

شبکه المیادین اعلام کرد که هیات پارلمانی لبنان هم اکنون درحال دیدار و رایزنی با بشار اسد رئیس جمهور سوریه است.

بر اساس این گزارش، هیات لبنانی قرار است با فیصل المقداد وزیر خارجه سوریه و حموده صباغ رئیس مجلس این کشور نیز دیدار و رایزنی کند.

اخیرا نیز عبدالله بو حبیب وزیر خارجه لبنان در راس یک هیئت وزاری به سوریه سفر کرده بود. وی در این سفر با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.

دو طرف در این دیدار زلزله اخیر سوریه و روند امدادرسانی به زلزله زدگان و همچنین حمایت‌های لبنان از دولت سوریه در این زمینه را مورد بررسی قرار دادند.

بو حبیب همچنین دیداری با فیصل المقداد همتای سوری خود انجام داد.

زمین لرزه بزرگی اخیرا جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.

در جریان این زمین لرزه ۷.۸ ریشتری ساعت ۰۴:۱۷ بامداد خسارت‌های زیادی به ساختمان‌ها وارد شد و تیم‌های نجات و جستجو در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که در زیر آوارها گرفتار شده‌اند.

این حادثه مرگبار واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملت‌های سوریه و ترکیه ابراز همدردی کرده‌اند و در این راستا کمک‌هایی نیز به دو کشور شده است.
https://irna.ir/xjLNgY

**جنگ تجاری ترانس آتلانتیک؛ انتقاد اروپا از کاخ سفید

قانونگذاران و گروه های تجاری اروپا پس از اقدام جدید کاخ سفید در زمینه گسترش سرمایه گذاری در فناوری سبز محصولات داخلی، بشدت از آن انتقاد کرده و از واشنگتن خواستند از اقدامات انفرادی با هدف صرفا تامین منافع خود خودداری کند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

روزنامه فایننشال تایمز نوشت: حمایت آمریکا از شارژر خودروهای برقی ساخت آمریکا که به تازگی توسط دولت این کشور رونمایی شد، پس از تصویب قانون کاهش تورم به ارزش ۳۶۹ میلیارد دلار در آگوست (مرداد) گذشته صورت می گیرد که صدها میلیارد دلار در قالب یارانه و اعتبارات مالیاتی برای فناوری سبز تولید شده در آمریکا اختصاص می دهد.
لوئیزا سانتوس معاون مدیر کل شرکت بیزنس یوروپ که نمایندگی شرکت های تجاری در سراسر اتحادیه اروپا را برعهده دارد، در این زمینه گفت: مهم ترین شریک تجاری ما (آمریکا) بر اساس منافع خود تصمیم گیری می کند. آنها به این اقدام خود ادامه می دهند اما از ما می خواهند از آمریکا در اختلافاتش با چین حمایت کنیم.
سخنگوی شرکت دیجیتال یوروپ نیز که نمایندگی بخش فناوری قاره اروپا را برعهده دارد، تازه ترین حمایت آمریکا از تولیدات داخلی در این کشور را اقدامی که قبلا نیز شبیه آن مشاهده شده است، توصیف کرد. سیسیلیا بونفلد داهل مدیر این شرکت نیز گفت مسیر رسیدن به اهداف آب و هوایی مشترک ما از طریق خرید بیشتر تولیدات آمریکایی نیست بلکه به اقدامات و استانداردهای مشترک نیاز هست.

کمیسیون اروپا اعلام کرده که به دنبال مذاکره با آمریکا در مورد یارانه ها خواهد بود. سخنگوی کمیسیون اروپا هفته گذشته گفت: ما باید به دنبال هم افزایی باشیم و برای جلوگیری از موانع تجاری در روابط ترانس آتلانتیک تلاش کنیم.

وی گفت این کمیسیون به ابراز نگرانی ها درباره تبعیض های تجاری با همتایان امریکا ادامه خواهد داد.

تازه ترین بسته حمایت از محصولات داخلی آمریکا، بخشی از قانون زیرساخت ها در این کشور، شامل سرمایه گذاری ۷.۵ میلیارد دلاری دولت در شارژر خودروهای برقی، ۱۰ میلیارد دلار در حمل و نقل پاک و بیش از ۷ میلیارد دلار در قطعات باتری خودروهای برقی، مواد معدنی حیاتی و مواد خام خواهد بود.

کاخ سفید هفته گذشته این حمایت را «ابزاری برای گسترش تولیدات داخلی» توصیف کرد.

در حالی که گروه های تجاری و قانونگذاران اروپایی تکرار اقدامات واشنگتن در تمایل نداشتن برای مشورت با شرکای بزرگ تجاری خود در حوزه یارانه های انرژی سبز را مورد انتقاد شدید قرار داده اند، برخی از شرکت های اروپایی که عملیات گسترده تری در آمریکا دارند از آن استقبال کرده اند.

شرکت بزرگ فناوری ABB مستقر در سوئیس، که یکی از تولیدکنندگان پیشرو شارژرهای الکتریکی در اروپا است و ایالات متحده را بزرگترین بازار خود می داند، در این زمینه ابراز امیدواری کرده که تصمیم جدید آمریکا برای این شرکت سودمند باشد.

شرکت تولید کننده مواد شیمیایی آلمان موسوم به BASF نیز که بیش از ۱۶ هزار کارگر را در بیش از ۱۵۰ منطقه در آمریکای شمالی استخدام کرده، گفت که به فرصت های موجود در چارچوب قانون کاهش تورم و قانون زیرساخت ها توجه دارد.

بروکسل تاکنون تهدید کرده به سازمان تجارت جهانی شکایت خواهد کرد. مقررات این سازمان، بر اساس قانون کاهش تورم، ارتباط حمایت دولتی با تولید داخلی را ممنوع می کند. مقام های اروپایی همچنین مدعی اند که آمریکا تلاش می کند شرکت ها را از اتحادیه اروپا دور کند. شرکت آلمانی BASF گفته که حدود ۱۵ درصد از هزینه های سرمایه ای خود را طی چهار سال آینده در آمریکای شمالی صرف خواهد کرد.

اقدام جدید آمریکا همچنین سؤالاتی را درباره تشکیل شورای تجارت و فناوری (TTC) برانگیخته است. این شورا ۱۸ ماه پیش برای هماهنگ کردن قوانین بین آمریکا و اروپا ایجاد شد.

این شورا برغم اینکه جینا ریمتندو وزیر تجارت، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه و کاترین تای نماینده تجاری آمریکا از طرف واشنگتن در آن حضور دارند و والدیس دامبروسکیس و مارگرت وستاگر کمیسیونرهای تجارت و رقابت اتحادیه اروپا، از طرف اروپا عضو آن هستند، نتایج چندانی نداشته است.

هفته گذشته کمیسیون اروپا اعلام کرد: اتحادیه اروپا و آمریکا باید با یکدیگر همکاری کنند تا زنجیره تامین انعطاف پذیر را ارتقا دهند و از گذار به اقتصادهای بر پایه کاهش کربن در هر دو سوی آتلانتیک (اقیانوس اطلس) حمایت کنند. این یکی از اهداف اصلی همکاری ما با ایالات متحده در شورای تجارت و فناوری است.

گروه های تجاری در اروپا همچنین علاقه مند هستند که شورای تجارت و فناوری نقش مهم تری در شکل دهی به روابط تجاری آمریکا و اروپا ایفا کند.

سخنگوی شرکت دیجیتال یوروپ در این زمینه گفت: ما شورایی برای بحث درباره این مسائل و همسویی با متحدان خود داریم. بیایید از آن استفاده کنیم یا آن را رها کنیم.

https://irna.ir/xjLNgw

**کاروان کمک های مردم لبنان و حزب الله وارد حلب شد

۲۷ کامیون و تریلی حامل کمک های مردم لبنان و حزب الله در قالب کاروانی امروز (یک شنبه) وارد شهر حلب شد و مورد استقبال استاندار این شهر قرار گرفت.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

این کاروان شامل صدها تن انواع مواد غذایی و دیگر مایحتاج مردم زلزله زده شمال غرب سوریه است که در اثر زلزله اخیر این کشور آسیب های فراوانی دیده اند.

چند روز پیش نیز یک کاروان کمک های مردم لبنان و حزب الله به لاذقیه رسید و این چندمین کاروان کمک های حزب الله و مردم لبنان به زلزله زدگان سوریه می باشد.

نیروهای حزب الله لبنان در کنار ارسال انواع کمک ها به مردم زلزله زده سوریه از همان ابتدای وقوع این حادثه به یاری آسیب دیدگان این زازله مهیب شتافتند و با بسیج امکانات خود انواع کمک ها را تاکنون به آنها ارایه داده اند.

مردم لبنان و حزب الله در حالی کمک های خود را برای مردم زلزله زده سوریه ارسال کرده اند که این کشور نزدیک به چهار سال می باشد که در محاصره شدید و ظالمانه آمریکا قرار دارد و مردم لبنان روزگار سختی می گذرانند، ولی اخلاق کریمانه آنها حتی در دوران سختی نیز فراموش نمی شود.
روز گذشته (شنبه) نیز کاروان کمک های مردم مظلوم و جنگ زده یمن به عنوان فقیر ترین کشور عربی راهی استان لاذقیه در شمال غرب سوریه شد.

حشدالشعبی و مردم عراق نیز تاکنون کمک های زیادی به مردم زلزله زده سوریه کرده اند. هم اکنون گروه های متخصص حشدالشعبی در زمینه های مختلف در حال امداد رسانی به زلزله زدگان سوریه می باشد.

https://irna.ir/xjLNjb

**سوریه اقدام فوری بین المللی علیه حملات رژیم صهیونیستی را خواستار شد

وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای در واکنش به حمله بامداد امروز یکشنبه رژیم صهیونیستی به دمشق خواستار اقدام فوری بین‌المللی علیه حملات مداوم رژیم اشغالگر به خاک این کشور شد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

در بیانیه وزارت خارجه سوریه در این باره آمده است: این حملات در حالی صورت گرفت که سوریه در حال مداوای زخم‌های خود و دفن شهدا و همچنین دریافت پیامهای تسلیت و حمایت بشردوستانه و بین‌المللی بود.

وزارت خارجه سوریه تاکید کرد: این تجاوز در چارچوب هدف قرار دادن اهداف غیرنظامی سوریه ، از جمله خانه‌ها، مراکز خدماتی ، فرودگاه ها و بنادر سوریه توسط رژیم اشرائیل قرار می‌گیرد.

این وزارتخانه در ادامه بیانیه خود آورده است: سوریه انتظار دارد که دبیرخانه کل سازمان ملل و شورای امنیت حملات و جنایات اسرائیل را محکوم کرده و اقدامات لازم را برای جلوگیری از تکرار آنها و بازخواست و مجازات عاملان آن انجام دهد.

بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی بامداد امروز (یکشنبه) چندین منطقه مسکونی و نظامی در داخل و اطراف دمشق پایتخت سوریه را هدف قرار دادند که در اثر آن شماری از مردم و نظامیان سوری به شهادت رسیدند.

پدافند هوایی و پدافند موشکی ارتش سوریه چندین راکت را رهگیری کردند.
https://irna.ir/xjLNjF

**نتانیاهو مدعی حمله ایران به نفتکش متعلق به صهیونیستها شد
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با طرح اتهامات بی‌پایه و اساس تلاش کرد تا جمهوری اسلامی ایران را مسئول به گفته خود حمله اخیر به یک نفتکش متعلق به صهیونیستها در خلیج فارس معرفی کند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته یک نفتکش این رژیم را در خلیج فارس هدف قرار داده است.

شبکه تلویزیونی صهیونیستی "کان" جمعه شب مدعی شد که یک کشتی تجاری رژیم صهیونیستی در آب‌های خلیج فارس هدف حمله قرار گرفته است.

این شبکه صهیونیست ادعا کرد که یکی از کشتی‌های «ایال عوفر»، میلیاردر صهیونیست هفته گذشته مورد حمله قرار گرفت و این کشتی با نام CAMPO SQUARE متعلق به شرکت کشتیرانی «زودیاک» تحت مالکیت «ایال عوفر» بوده است.

به گفته این شبکه صهیونیست، این حمله تلفات جانی در پی نداشته است.

https://irna.ir/xjLNjH

**چرایی شکست رژیم صهیونیستی در جذب آمریکای لاتین

زیست روزهای تلخ استعمار گذشته و هراس از تکرار سرنوشت دردناک فلسطین در آینده، از جمله عواملی است که آمریکای لاتین را در هوشیاری کامل در قبال اقدامات رژیم صهیونیستی قرار داده است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

چهار کشور آمریکای لاتین (آرژانتین، برزیل، شیلی و مکزیک) جمعه شب در بیانیه مشترکی نسبت به گسترش شهرک‌سازی‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری ابراز نگرانی و مخالف خود را با این اقدام رژیم آپارتاید تل‌آویو اعلام کردند.

این کشورها تاکید کردند گسترش شهرک‌سازی‌های صهیونیست‌ها، بر خلاف قوانین بین‌الملل است و از تشکیلات خودگردان و رژیم صهونیستی خواستند تا گفت‌وگوهای خود را از سرگرفته و از تشدید درگیری‌ها خودداری کنند.

پیشینه

سال ۲۰۱۰ میلادی، لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری برزیل در سفر به کرانه باختری اشغالی، از بازدید مقبره تئودور هرتزل، بنیان گذار مکتب صهیونیسم خودداری کرد و در مقابل، تاج گلی بر مقبره یاسر عرفات رئیس پیشین تشکیلات خودگردان فلسطین گذاشت؛ اقدام علنی لولا داسیلوا معنایی غیر از آشکار شدن احساسات ضداسرائیلی که برای دهه‌ها در آمریکای لاتین نهفته بود، نداشت.

واکنش‌های شدید ضداسرائیلی در منطقه آمریکای لاتین چندان تعجب‌آور نیست. بزرگترین دیاسپورای فلسطینی خارج از جهان عرب در آمریکای لاتین است: شیلی با بیش از ۵۰۰ هزار نفر، بزرگترین میزبان فلسطینی‌ها خارج از جهان عرب است. ده ها هزار نفر دیگر در سراسر این قاره پراکنده هستند. اکثریت قریب به اتفاق فلسطینی‌های ساکن در آمریکای لاتین مسیحی هستند، اما آن‌ها با آرمان ملی‌گرایی فلسطینی همدردی می‌کنند.

آمریکای لاتین از دیرباز پایگاه چپ‌گرایی بوده و یکی از نقاط اشتراک مخالفان رژیم صهیونیستی در این منطقه، این جریان ایدئولوژیک بوده است: از چه گوارا و کاستروها تا واعظان «الهیات رهایی‌بخش». کوبا، نقطه اوج کمونیسم آمریکای لاتین، در سال ۱۹۷۳، همزمان با جنگ یوم کیپور (جنگ اکتبر یا جنگ یوم کیپور یا جنگ اعراب و اسرائیل، جنگی بود که از ششم تا بیست‌وپنجم اکتبر ۱۹۷۳ میان سوریه و مصر با ارتش غاصب صهیونیستی اتفاق افتاد)، روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل قطع کرد. در دهه ۱۹۷۰، احساسات ضدآمریکایی، که در آمریکای لاتین بسیار رایج بود، به اسرائیل نیز سرایت کرد و بسیاری آن را تنها زائده اقدامات آمریکا می‌دانستند.

ابتکار دوستان اسرائیل (Friends of Israel Initiative) سازمانی بود که در سال ۲۰۱۱ با هدف تغییر این رویکرد ضد اسرائیلی تاسیس شد اما چنان که شواهد نشان داد، کارزار این نهاد در آمریکای لاتین با شکست مواجه شد. در گزارش آمریکای لاتین در مقابل اسرائیل (América Latina frente a Israel/۲۰۱۴) آمده است: این سازمان به تازگی نامه‌ای منتشر کرده است که دیپلماسی اخیر ضداسرائیلی آمریکای لاتین را زیر سوال می‌برد: اگر به رسانه‌های آمریکای لاتین در سه هفته گذشته نگاه کنید، همه چیز علیه اسرائیل بوده است.

اهمیت موضوع

تحلیل رفتار و روحیه ضداسرائیلی آمریکای لاتین را می‌توان از دو منظر بررسی کرد: نخست اینکه آمریکای لاتین با تجربه تاریخ استعمار، با رنج‌ها و دردهای فلسطینیان به عنوان ساکنان اصلی اراضی اشغالی همذات‌پنداری می‌کند. دوم، نگرانی این منطقه از دچار شدن به سرنوشتی مشترک با مردم فلسطین، سبب شده تا از محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین خودداری نکنند.

در گزارش استعمار در قرن ۲۱ (Colonizar en el siglo XXI) آمده است: اسرائیل به اشغال غیرقانونی سرزمین فلسطین از طریق شهرک‌سازی‌هایی که به صورت عمده متعصبان صهیونیست در آن زندگی می‌کنند، ادامه می‌دهد. همزمان با استعمار دائمی اسرائیل در اراضی فلسطینی، اگرچه پرونده‌های شواهد مبنی بر نقض قوانین بین‌المللی مرتکب شده توسط اسرائیل در دفاتر سازمان ملل انباشته شده است، اما در حال حاضر هیچ رهبر یا رئیس سازمان بین‌المللی حاضر به مقابله با تل آویو نیست. نه تنها اراده‌ای برای مقابله با تل‌آویو وجود ندارد بلکه اصلا حاضر به اجرای حق مشروع فلسطینیان برای سکونت در سرزمین خود نیستند.

در مقاله صهیونیست در آمریکای لاتین (Sionismo en América Latina) آمده است: تئودور هرتزل در کتاب خود به نام دولت یهودی (۱۸۹۵) دو سرزمین را برای تشکیل دولت اسرائیل پیشنهاد کرد: فلسطین و آرژانتین. در این کتاب، هرتزل بر ساختار و شکل‌گیری یک کشور پراکنده یهودیان تمرکز داشت و به جای خاورمیانه و فلسطین، بر آمریکای لاتین و آرژانتین تمرکز داشت. او کوشید تا قوم پراکنده یهود را در سرزمینی اسکان دهد و برای آن‌ها جایی بیابد و دولتی تشکیل دهد، بی توجه به عواقب تلخ این مهاجرت و اشغال برای مردم آن سرزمین‌ها. حال تصور می‌کنیم که اگر اسرائیل در آمریکای لاتین تشکیل می‌شد، چه بر سر این قاره بزرگ می‌آمد. این فرضیه را می‌توان از طریق بررسی وضعیت کنونی خاورمیانه و مردم فلسطین تأیید کرد: جنگ و خونریزی، آوارگی ساکنان اصلی فلسطین، تشدید بحران تبعیض نژادی و اسرائیل مجهز به بمب‌های اتمی، واقعیت‌هایی است که بی تردید در آمریکای لاتین در جریان بود.

در حال حاضر، صهیونیست‌ها اگرچه فلسطین را به عنوان مرکز حضور و فعالیت خود انتخاب کرده‌اند، اما همچنان چشم طمع به آمریکای لاتین دارند. آنها برای ارضای تجاوزهای خود و اجرای خواسته تئودور هرتزل، به دنبال یافتن قلمرویی در آمریکای لاتین هستند و برای این هدف، منطقه پاتاگونیا را در مرز آرژانتین و شیلی به عنوان بخشی از نقشه بزرگ خود انتخاب کرده‌اند. «کشوری یهودی در آرژانتین، کشوری با مساحت بسیار زیاد، جمعیت کم و آب‌وهوای معتدل. این یکی از جایگزین‌هایی بود که در پایان قرن نوزدهم توسط بنیانگذار صهیونیسم ارائه شد».

روزنامه محلی آرژانتینی (La Nación) در مقاله‌ای در سال ۲۰۰۳ نوشت: شکی نیست که اسرائیلی‌ها در سرتاسر پاتاگونیا وجود دارند و در نهایت ممکن است اسرائیل جدیدی بین آرژانتین و شیلی ایجاد کنند.

آرژانتین در حال حاضر بزرگ‌ترین کشور میزبان جامعه یهودیان است مهاجرت گسترده این افراد به این کشور را می‌توان نخستین گام‌ها برای تشکیل سرزمین دوم اشغال شده توسط صهیونیست‌ها دانست.

حضور رژیم صهیونیستی در آمریکای لاتین فقط محدود به خرید زمین نیست. به گزارش روزنامه دیجیتال ایتالیایی InsidOver (مارس ۲۰۲۱)، شبکه‌های مافیایی اسرائیل به کشورهای آمریکای لاتین سرایت کرده و اکنون از مکزیک تا آرژانتین نفوذ کرده است. زمان دقیق ورود این مافیا به آمریکای لاتین که در زمینه‌های مواد مخدر، فساد و فحشا، پولشویی و قتل فعالیت می‌کند، مشخص نیست اما اولین بار توسط پلیس کلمبیا در ۱۳ دسامبر ۲۰۲۰ شناسایی شد.

ارزیابی

سفر چه گوارا به غزه در سال 1959 را شاید بتوان از نخستین نشانه‌های تبدیل استعمار صهیونیستی فلسطین از یک درگیری منطقه‌ای به مبارزه جهانی علیه استعمار دانست. چه گوارا به عنوان یک رهبر جهانی در مبارزه با امپریالیسم و استعمار، رهبران جهان را بر آن داشت تا عواقب ویرانگر پاکسازی قومی فلسطین را که به وضوح در اردوگاه‌های آوارگان غزه نشان داده شد، مشاهده کنند.

از این رو، با در نظر گرفتن اقدامات صهیونیست‌ها علیه فلسطینیان، ادعای ناروایی نیست که روزی سرنوشت فلسطین، گریبانگیر آمریکای لاتین شود. روزی که صهیونیست‌ها با حمایت استعمارگران انگلیسی، سرزمین مردم فلسطین را خریداری کردند، فلسطینی‌ها هرگز باور نمی‌کردند که روزی باید برای دفاع از سرزمین‌های دیگر خود بجنگند و با خونشان از خانه‌های خود دفاع کنند.

نویسنده یادداشت «صهیونیست در آمریکای لاتین» تاکید می‌کند: اسرائیل مانند کووید-۱۹ است که وارد هر سرزمینی شود، عواقبی جز زیان و خسارت نخواهد داشت. مردم آمریکای لاتین باید هوشیار باشند تا به سرنوشت خاورمیانه که امروز در تب‌وتاب آتش و جنگ و خون می‌سوزد، دچار نشوند.

در شرایطی که ایالات متحده و اروپا با پیامدهای سال‌ها سیاست‌های اقتصادی ضعیف، تاثیرات پساکرونا و عواقب جنگ اوکراین مواجه هستند، روابط رژیم صهیونیستی با بازارهای رو به رشد آمریکای مرکزی و جنوبی در سایه اختلاف نظرهای سیاسی قرار گرفته است.

بیانیه آمریکای لاتین در محکوم کردن شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی از سوی چهار کشور آرژانتین، برزیل، شیلی و مکزیک، به عنوان اقتصادهای برتر آمریکای لاتین، پیام روشنی از موضع‌گیری و رصد دقیق اقدامات ضدانسانی و غیر قابل چشم‌پوشی صهیونیست‌ها علیه فلسطین توسط اقتصادهای برتر آمریکای لاتین است.

روزنامه «لا ترسرا» شیلی پیشتر در گزارشی نوشت: شیوع جهانی بیماری کرونا در حالی مردم جهان را از عادت‌های روزمره زندگی عادی خود دور ساخت و ایشان را در وضعیتی غیرمعمول، شوکه‌کننده و نابسامان قرار داد که تجربه این شرایط برای مردمانی صبور در گوشه‌ای از این جهان ناآرام موضوع تازه ای نیست؛ فلسطین. مردم فلسطین سالهاست که تحت تاثیر اشغال نظامی رژیم صهیونیستی در حبس و قرنطینه به سر می‌برند.

در نهایت اینکه، پیروزی فلسطین بر رژیم صهیونیستی نیازمند مقاومتی است که در زنان و مردان فلسطینی به وفور یافت می‌شود و آمریکای لاتین، وظیفه خود می‌داند در قبال این ظلم آشکار، حمایت از این ایدئولوژی تا براندازی کامل رژیم متخاصم صهیونیست را ابراز کند.

https://irna.ir/xjLNfk

**تکرار مواضع ضدایرانی آمریکا توسط بلینکن در گفتگو با سی‌ بی ‌اس

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا با اشاره به نقش پر رنگ ایران در سراسر منطقه طی سال‌های گذشته و ضمن ابراز نگرانی نسبت به گسترش روابط نظامی تهران- مسکو، مدعی شد که اکنون شاهد گسترش فعالیت‌های ایران به دیگر نقاط جهان هستیم.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

بلینکن در گفتگو با شبکه خبری سی‌ بی‌ اس این مساله را یک نگرانی واقعی توصیف کرد و مدعی شد که ایران مخالفان خود را در خارج به ویژه آمریکا هدف قرار می‌دهد.

وزیر خارجه آمریکا بار دیگر در راستای ادعاهای گذشته در مورد ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین که از سوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی بارها رد شده است، مدعی شد: شاهد بودیم که ایران پهپادهایی ارائه می‌دهد که روسیه در اوکراین برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی و کشتن غیرنظامیان استفاده می‌کند.
وی با ادعای اینکه این روند برای چندین ماه ادامه داشته، افزود: در راستای بر ملا کردن آن، اقدام و تحریم علیه آن کار کرده‌ایم.
بلینکن با اشاره به تقویت روابط بین ایران و روسیه که وی آن را «مُضر» و باعث «نگرانی» خواند، ادعا کرد: این در واقع یک مسیر دو طرفه است. نه تنها ایران تجهیزات به روسیه می‌دهد بلکه روسیه نیز تجهیزات نظامی به ایران که به نظر شامل جنگنده‌های پیشرفته است، ارائه می‌کند.
وی ادامه داد: این چیزی است که به نظر می رسد ممکن است اتفاق بیفتد که اگر ایران به این فناوری دست یابد، تبدیل به تهدید بزرگتری می‌شود. بنابراین این چیزی است که ما با متحدان و شرکایمان در سراسر جهان در مورد آن صحبت کرده‌ایم.

جزئیات دیدار با دیپلمات چین

وزیر خارجه آمریکا همچنین در مورد جزئیات صحبت‌های خود با وانگ یی دیپلمات ارشد چین بیان کرد: برای او کاملاً روشن کردم که ارسال بالون نظارتی چین بر فراز ایالات متحده، نقض حاکمیت ما، نقض قوانین بین المللی، غیرقابل قبول است و هرگز نباید دوباره تکرار شود.
بلینکن اضافه کرد که آنها در مورد اهمیت داشتن خطوط ارتباطی از جمله به لحاظ نظامی صحبت کردند.

ادعا در مورد تلفات نیروهای روس و توانمندی هوایی کی‌یف

بلینکن همچنین در مورد اینکه روسیه از چند درصد از نیروهای نظامی خود استفاده کرده و چقدر تلفات داشته، مدعی شد که ۹۰ الی ۹۷ درصد از نیروهای زمینی روسیه تاکنون در این جنگ به کار گرفته شده‌اند که غیرعادی است. وی ادعا کرد که تلفات روسیه هولناک بوده و آمارهای رسمی نشان دهنده مجموع ۲۰۰ هزار کشته و زخمی است.
وی در مورد قابلیت‌های دفاع هوایی اوکراین ادعا کرد که آنها در ساقط کردن هواپیماهای روسیه موفق عمل کردند و تا به امروز دفاع‌های هوایی اوکراین تهدیدی برای جنگنده‌هایی بوده که روسیه در واقعیت آنها را به پرواز در نیاورده است.
بلینکن در پاسخ به این سوال که آیا سیاست واشنگتن در قبال دادن چراغ سبز به کشورهای دیگر برای ارسال جنگنده‌های آمریکایی به اوکراین تغییر می‌کند، بیان کرد که ایالات متحده تلاش دارد اوکراین چیزی که نیاز دارد را داشته باشد تا با چالش‌های پیش رو مواجه شود.
وزیر خارجه آمریکا بار دیگر بر آموزش نیروهای اوکراینی برای استفاده از تسلیحات پیشرفته تاکید کرد و گفت که باید اطمینان حاصل کرد که آنها ظرفیت آن را حفظ کنند، زیرا اگر آنها آموزش استفاده از آن را نبینند، استفاده مطلوبی برای آنها نخواهد داشت.

https://irna.ir/xjLNk9

**الشرق الاوسط: بشار اسد به عمان و امارات می رود

روزنامه سعودی الشرق الاوسط امروز یکشنبه نوشته است که بشار اسد رئیس جمهوری سوریه قرار است به کشورهای عمان و امارات سفر کند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

روزنامه سعودی الشرق الاوسط در گزارشی درباره وقوع زلزله در سوریه و تماس های کشورهای مختلف با دولت سوریه برای کمک به زلزله زدگان نوشت: زلزله باعث خروج (وضعیت) از رکود شده است. آن دسته از کشورهای عربی که (روابط با دولت سوریه) را عادی سازی کرده اند یا می خواهند آن را عادی سازی کنند، وقوع زلزله را عاملی برای تسریع گام های خود در این زمینه از طریق تماس های تلفنی (با دمشق) یا انجام دیدارها دیده اند.

این روزنامه بدون اشاره به منابع خود افزود: این تماس ها و دیدارها شامل دیدار بشار اسد در ساعات آینده از شهر مسقط پایتخت عمان و سپس امارات خواهد بود.

هنوز دستگاهها و مقامات کشورهای ذیرط شامل سوریه، عمان و امارات درباره این خبر روزنامه سعودی الشرق الاوسط و صحت و سقم آن اظهارنظر رسمی نکرده اند.

https://irna.ir/xjLNkn

**مقاومت فلسطین: در کنار ملت سوریه علیه تجاوزگری صهیونیستها هستیم

گروه های مقاومت فلسطین تجاوزگری جدید رژیم صهیونیستی به سوریه را به شدت محکوم و بر ایستادگی خود در کنار ملت و ارتش سوریه برای مقابله با این رژیم و تروریست ها تاکید کردند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیه ای تجاوزگری رژیم صهیونیستی به مناطقی در دمشق را که منجر به شهادت و مجروح شدن تعدادی از شهروندان سوری شد، به شدت محکوم کرد.

جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد که این تجاوزگری نشان دهنده حقد و کینه صهیونیست ها و تلاش آنها برای افزایش رنج و درد ملت سوریه است.

این جنبش خاطرنشان کرد که برای مقابله با توطئه های رژیم صهیونیستی در کنار سوریه می ایستد.

جنبش حماس نیز در بیانیه جداگانه ای تجاوزگری نظامی رژیم صهیونیستی به سوریه را به شدت محکوم کرد.

این جنبش تاکید کرد که حضور نیروهای اشغالگر صهیونیستی در خاک فلسطین خطری برای امت اسلامی و صلح و امنیت منطقه است.

جنبش حماس خاطرنشان کرد که رژیم صهیونیستی شر مطلق است و جز با قدرت و مقاومت نمی توان با آن مقابله کرد تا بطور کامل از خاک و مقدسات ما بیرون رانده شود.

کمیته های مقاومت فلسطین نیز در بیانیه ای تاکید کرد که تجاوزگری نظامی رژیم صهیونیستی به سوریه همزمان با زلزله ویرانگر اخیر بار دیگر چهره جنایتکارانه این رژیم را نشان داد.

کمیته های مقاومت فلسطین همچنین خواستار اتحاد و همبستگی ملت های عربی و اسلامی برای مقابله با دشمن صهیونیستی شدند.

جبهه خلق برای آزادی فلسطین نیز در بیانیه ای ضمن محکوم کردن این تجاوز صهیونیستها به سوریه اعلام کرد: این جنایت درحالی انجام شد که مردم سوریه هنوز پیامدهای زلزله ویرانگر اخیر را پشت سر نگذاشته اند.

این جبهه فلسطینی خاطرنشان کرد که این امر نشان دهنده خوی تجاوزگری و نژادپرستی رژیم صهیونیستی است.

جبهه خلق برای آزادی فلسطین در ادامه بر ایستادگی خود در کنار ملت و ارتش سوریه برای مقابله با تروریست ها و رژیم صهیونیستی تاکید کرد.

بر اساس این گزارش، بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی بامداد امروز (یکشنبه) چندین منطقه مسکونی و نظامی در داخل و اطراف دمشق پایتخت سوریه را هدف قرار دادند که در اثر آن شماری از مردم و نظامیان سوری به شهادت رسیدند.

https://irna.ir/xjLNkW

**سفر رییس‌جمهوری به پکن مهمترین گام در جهت اجرای قرارداد همکاری‌های جامع بود

سفیر جمهوری اسلامی ایران درپکن با بیان اینکه تشریفات ممتاز برای استقبال از آیت‌الله سیدابراهیم رییسی در سفر به چین در طول دو دهه گذشته بی‌سابقه بود، گفت: این سفر مهمترین گام در جهت اجرای قرارداد همکاری‌های جامع بیست‌وپنج ساله ایران و چین بود.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

محمد کشاورززاده، سفیر جمهوری اسلامی ایران در پکن در گفت‌وگو با ایرنا درباره دیدار رسمی آیت الله سیدابراهیم رئیسی از جمهوری خلق چین اظهار داشت: رییس جمهوری به دعوت آقای شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در صدر هیاتی عالیرتبه در روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن ماه بازدید رسمی از این کشور داشتند. این دیدار در این سطح و با چنین تشریفات ممتازی در دو دهه گذشته بی سابقه بود.

وی با بیان اینکه وزرای امورخارجه، نفت، کشاورزی، اقتصاد، مسکن، رئیس کل بانک مرکزی و همچنین رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و چین، رییس جمهوری را در این سفر همراهی می کردند، افزود: دکتر رئیسی علاوه بر دیدار با شی جین پینگ، دبیرکل حزب حاکم چین و رئیس جمهور این کشور، با «لی که چیانگ»، نخست وزیر و «لی جن شو»، رئیس کنگره ملی خلق چین نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. در این سفر موضوعات مختلف همکاری های دوجانبه بین مقامات دو کشور به بحث و گفت‌وگو گذاشته شد.

سفیر ایران در پکن اعلام کرد: در این سفر توافقات گسترده شامل بیست سند همکاری در حوزه‌های مختلف از جمله توسعه زیرساخت، انرژی، مسکن و رسانه بین دو کشور به امضا رسید. نمایندگان بخش خصوصی نیز در این سفر هیات رسمی را همراهی می‌کردند که برنامه‌های متنوعی از جمله دیدار با فعالین اقتصادی و شرکت‌های معظم چینی برای آنان تنظیم و برگزار شد.

کشاورززاده گفت: این سفر را می‌توان مهمترین گام در جهت اجرای قرارداد همکاری‌های جامع بیست و پنج ساله میان دو کشور دانست. علاوه بر دیدارهای رئیس جمهوری، وزرای همراه، رئیس کل بانک مرکزی، معاونین وزیر و رئیس گروه دوستی پارلمانی نیز در برنامه های کاری فشرده علاوه بر دیدارهای جداگانه با همتایان خود، با شرکت‌های بزرگ چینی، فعالین اقتصادی، مقامات بانکی و ... دیدار و مذاکره کردند.

وی اظهار داشت: دیدار و سخنرانی دکتر رییسی در دانشگاه پکن و اعطای مقام استادی افتخاری به ایشان از دیگر برنامه‌های سفر بود که بازتاب گسترده‌ای در فضای مجازی چین داشت. آیت الله رئیسی همچین با حضور و بازدید از مسجد «دونگ سی»، ضمن اقامه نماز مغرب و عشا با مسلمانان این کشور دیدار و گفتگو کردند و از آخرین وضعیت مسلمانان در این کشور مطلع شدند. این بازدید توجه بسیاری از افکار عمومی چین در فضای مجازی را به خود جلب کرد.

سفیر ایران در چین خاطرنشان کرد: دیدار با ایرانیان ارجمند چین نیز آخرین برنامه سفر بود که در این دیدار چهار تن از نخبگان ایرانی مقیم چین مطالبی از همکاری‌های علمی و اقتصادی خدمت آقای رئیس‌جمهور ارائه کردند که مورد استقبال و توجه ایشان قرار گرفت.

وی افزود: مقاله رییس جمهوری با عنوان «دوستان قدیمی، بهترین شرکای آینده روشن» که در روزنامه مردم که پرتیراژترین روزنامه چین است، منتشر و با استقبال عظیم خوانندگان روبرو شد. روزنامه مردم در روز بعد نیز همچون بسیاری از نشریات دیگر چینی سفر رئیس جمهور ایران را در صفحه نخست خود منتشر کرد.

این دیپلمات ایرانی اعلام کرد: مصاحبه اختصاصی رئیس جمهوری با تلویزیون سراسری چین نیز انجام پذیرفت و قرار است فردا پخش شود. به طور کلی سفر بازتاب مطبوعاتی گسترده‌ای در رسانه‌های سراسری چین داشت از جمله اینکه تصویر رییس جمهوری در صفحه اول روزنامه مردم منتشر شد.

کشاورززاده اظهار داشت: امیدواریم با پیگیری های انجام شده درخصوص قراردادهای همکاری دوجانبه امضا شده و توافقات صورت پذیرفته میان مقامات دو کشور سطح همکاری‌های دو کشور ارتقا یافته و قدم مثبتی در جهت اعتلای ایران اسلامی برداشته شود.

https://irna.ir/xjLNkL

**جدیدترین تصاویر خبرنگار ایرنا از محل حمله هوایی رژیم اسرائیل به دمشق

خبرنگار ایرنا در دمشق پایتخت سوریه با حضور در محل حمله هوایی بامداد امروز دوشنبه هواپیماهای ارتش رژیم صهیونیستی به این شهر، تصاویر جدیدی تهیه کرده که نشان از خوی جنایتکارانه صهیونیستها و اقدام آنها در حمله به شهروندان عادی و غیرنظامی سوریه در دل یک منطقه مسکونی دارد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

حمله بامداد امروز (یک شنبه) بمب افکن های رژیم صهیونیستی به سوریه در دو مرحله انجام شد؛ حمله اول داخل و اطراف دمشق را هدف قرار داد و حمله دوم نیز شهر "شهبا" در استان سویدای سوریه را هدف حمله هوایی قرار داد.

حمله بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی به دمشق به غیر از منطقه مسکونی "کفرسوسه" که ساختمان های نخست وزیری و وزارت خارجه سوریه نیز در آن قرار دارند، چندین سایت نظامی در دمشق و حومه آن را هدف قرار داد.

https://irna.ir/xjLNm6

**مسکو تهاجم هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه را محکوم کرد

مسکو حمله های هوایی رژیم صهیونیستی به دمشق پایتخت سوریه و حومه آن را نقض آشکار قانون بین المللی توسط تل آویو خواند و به شدت محکوم کرد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

ارتش سوریه اعلام کرده است که در حمله جنگنده های نیروی هوایی اسرائیل به دمشق و نواحی اطراف آن، دستکم پنج تن جان خود را از دست داده اند.

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد: ما به شدت کاربرد بی رحمانه زور توسط اسرائیل را که نقض فاحش قوانین بین المللی است، محکوم کرده و از اسرائیل می خواهیم تحریکات مسلحانه را علیه سوریه متوقف کرده و از اقداماتی که ممکن است پیامدهای خطرناکی برای سراسر این منطقه داشته باشد، خودداری کند.

بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی بامداد امروز (یکشنبه) چندین منطقه مسکونی و نظامی در داخل و اطراف دمشق پایتخت سوریه را هدف قرار دادند که در اثر آن شماری از مردم و نظامیان سوری به شهادت رسیدند. پدافند هوایی و موشکی ارتش سوریه چندین راکت را رهگیری و سرنگون کرده اند.

براساس این گزارش، این حملات به محله های مسکونی سوریه هم زمان با اعزام امدادگران، کارکنان درمانی و کمک های انسانی از روسیه و دیگر کشورها به سوریه در پی زمین لرزه های ویرانگر هفته گذشته در این کشور عربی رخ داده است.

https://irna.ir/xjLMbP

**پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات رئیس جمهور آذربایجان درباره حادثه حمله به سفارت آن کشور در تهران گفت: بهتر است از هرگونه پیش داوری، سیاسی سازی و تبلیغاتی کردن موضوع اجتناب شود.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

ناصر کنعانی روز یکشنبه همچنین افزود: طرح رسانه‌ای تفسیرهای غیرحقوقی از این حادثه، اقدامی سازنده در مسیر پیگیری حقوقی و قضایی پرونده نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: همانطور که بارها توسط مسؤلان ذیربط جمهوری اسلامی ایران تاکید شد پرونده در حال طی مراحل قانونی خود است و آنچه اطلاع رسانی شد، براساس اظهارات صریح ضارب است و طبیعتا همه ابعاد این رخداد تلخ در حال بررسی و رسیدگی دقیق و کارشناسانه است.

کنعانی ادامه داد: همانگونه که در پیام‌های دیپلماتیک و تماس‌های مقامات ارشد سیاسی و قضایی دو کشور بیان شد که جمهوری اسلامی ایران آماده است تا نتایج تحقیقات را در اختیار طرف آذربایجانی قرار دهد و اطمینان داریم در فضای همکاری و اتخاذ رویکرد سازنده، در خصوص همه ابهامات و سؤالاتی که در ذهن مسئولان جمهوری آذربایجان است، پاسخ لازم را دریافت خواهند کرد.

https://irna.ir/xjLNmp
**اتحادیه آفریقا: اصلا از اسرائیل برای نشست آدیس‌آبابا دعوت نکرده بودیم

به دنبال اخراج هیأت رژیم صهیونیستی از نشست اتحادیه افریقا در «آدیس آبابا»، کمیسیون این اتحادیه هرگونه دعوت از نماینده این رژیم برای حضور در این نشست را رد کرد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

«ایبا کالوندو» سخنگوی رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا در واکنش به توییت فعالان و روزنامه‌نگاران در این باره تاکید کرد که اتحادیه آفریقا هیچ دعوت یا مجوزی برای حضور نماینده اشغالگران اسرائیلی در نشست در آدیس آبابا صادر نکرده است.

وی در اشاره به اقدام غیرقانونی و خارج از پروتکل رژیم صهیونیستی برای حضور در نشست سران اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا تأکید کرد که حادثه تلاش برای حضور نماینده اشغالگران در نشست سران اتحادیه آفریقا، در روند بررسی نامزدی این رژیم اسرائیل برای عضویت در این اتحادیه مورد توجه قرار خواهد گرفت.

سی و ششمین نشست سران اتحادیه آفریقا درحالی در آدیس آبابا برگزار شد که پیش از برگزاری برخی از کشورها خواستار لغو عضویت رژیم صهیونیستی به عنوان عضو ناظر در آن شده بودند.

دبیرخانه اتحادیه آفریقا پیش از برگزاری نشست با فشارهای الجزایر و آفریقای جنوبی، دعوت خود از رژیم صهیونیستی برای شرکت در این نشست را پس گرفته بود.

با این حال هیات رژیم صهیونیستی در میانه‌های جلسه به صورت مخفیانه وارد سالن شد که با اعتراض برخی از اعضا و توسط نیروهای انتظامات به خارج از سالن محل برگزاری نشست اخراج شد.

سی و ششمین نشست سران اتحادیه آفریقا روز شنبه با شعار"تسریع در ایجاد منطقه آزاد تجاری آفریقا" آغاز به کار کرد.

https://irna.ir/xjLNkY

**لاپید: اصلاحات قضایی کابینه، آمریکا را وحشت‌زده کرده است

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در سخنانی با انتقاد مجدد از طرح اصلاحات قضایی کابینه این رژیم نسبت به تیرگی روابط میان واشنگتن و و رژیم اشغالگر در پی این اقدامات ابراز نگرانی کرد و گفت: واشنگتن از آنچه اینجا اتفاق می‌افتد وحشت زده و مبهوت است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

یائیر لاپید نخست وزیر سابق صهیونیستی و رئیس فعلی اپوزیسیون این رژیم با هشدار نسبت به طرح اصلاحات قضایی کابینت تندرو این رژیم، گفت که این طرح اقتصاد و امنیت رژیم اسرائیل را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

وی اظهار داشت: "اسرائیل در حال از دست دادن آمریکا و آسیب وارد شدن به اقتصاد است." واشنگتن از آنچه اینجا اتفاق می‌افتد وحشت زده و مبهوت است و من هم همینطور.

لاپید افزود: اگر آنها (کابینه) به کاری که الان انجام می‌دهند ادامه دهند، همه چیز روی سر ما فرو می‌ریزد، بنابراین پیش از بررسی طرح اصلاحات، آن را کنار بگذارید.

وی ادامه داد: اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو تبعات زیادی را برای اسرائیل به همراه خواهد داشت که علاوه بر پیامدهای اقتصادی متضرر شدن روابط با آمریکا مهم‌ترین پیامد این اقدامات است که خطرناک‌تر از وقوع جنگ است.

ائتلاف حاکم راست افراطی به ریاست نتانیاهو از زمان روی کار آمدن یک سری اقدامات و تصمیماتی را اتخاذ کرده است که از نظر جناح اپوزیسیون و «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی باعث خواهد شد که این رژیم به سمت تشدید بحران داخلی و حتی جنگ داخلی حرکت کند.

"اسحاق هرتسوگ" رئیس‌ رژیم صهیونیستی چندی پیش با اظهار نگرانی اذعان کرد که این رژیم در چنگال یک اختلاف‌نظر بزرگ قرار دارد و ممکن است از هم بپاشد.

هرتزوگ ۲۴ بهمن ماه جاری نیز در اظهاراتی خطاب به صهیونیستها درخصوص بروز درگیری و جنگ داخلی در سایه پافشاری کابینه راستگرای نتانیاهو برای ایجاد اصلاحات قضایی در راستای محدود کردن اختیارات دستگاه قضایی این رژیم هشدار داد و گفت که همه امروز می دانند که رژیم صهیونیستی اکنون بر روی بشکه باروت است و به سمت یک درگیری و جنگ داخلی خشونت آمیز درحال حرکت است.

هرتزوگ خطاب به صهیونیست ها افزود: ما در آستانه یک جنگ داخلی هستیم و انفجار بشکه باروت نزدیک تر از هر زمان دیگری شده است و شما (برای پایان اختلافات) خواهش می کنم زیرا به اندازه کافی تهدیدات خارجی داریم و هر نوع خشونت علیه سران صهیونیست و حامیان آنها خط قرمز است.

تصمیم کابینه نتانیاهو برای تغییرات در نظام قضایی رژیم صهیونیستی هم اکنون به محور تنش های سیاسی و اختلاف نظرها بین ائتلاف حاکم و جناح اپوزیسیون منجر شده است.

اعتراضات علیه کابینه نتانیاهو روبه گسترش است و برای هفته‌های متمادی، صهیونیست‌ها به خیابان‌ها آمده‌اند تا مانع از تحقق اصلاحات قضائی مورد نظر وی شوند.

در هفته های گذشته، ده‌ها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی بودند. شب قبل نیز هزاران نفر از صهیونیست ها در اعتراض به همین اصلاحات قضایی به خیابانها آمدند. برخی منابع شمار صهیونیست های شرکت کننده را تا ۲۵۰ هزار نفر برآورد کردند.

این تظاهرات‌ها در سایه جدال شدید بین ائتلاف کابینه راست افراطی به ریاست نتانیاهو و جناح اپوزیسیون به ریاست «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی برگزار شده است.

سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو را برای تضعیف دستگاه قضایی و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری می‌دانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.

https://irna.ir/xjLNmT

**هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره کمبود گاز در زمستان آینده

فاتح بیرول رئیس آژانس بین المللی انرژی، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، با اشاره به عرضه نسبتا اندک منابع تازه گاز طبیعی مایع به بازار، هم زمان با افزایش مصرف چین، درباره کمبود احتمالی انرژی در زمستان آینده هشدار داد.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

وی با بسیار درست ارزیابی کردن تصمیم های سال گذشته دولت های اروپایی، برای تضمین عرضه انرژی، با اقداماتی مانند ساخت پایانه های بیشتر واردات ال ان جی برای جایگزینی گاز طبیعی وارداتی از خط لوله روسیه، گفت: با توجه به کاهش تقاضا به علت معتدل بودن زمستان اروپا در کنار نخستین افت مصرف چین در ۴۰ سال گذشته به علت ضعف اقتصادی این کشور، با خوش شانسی هم روبرو بوده اند.

به گفته بیرول؛ چنانچه در این زمستان، اتفاق غیرمنتظره ای رخ ندهد، می توانیم بگوئیم که از بحران جسته ایم، اما پرسش این است که در زمستان آینده چه رخ خواهد داد.

رئیس آژانس بین المللی انرژی با اشاره به پیش بینی عرضه ۲۳ میلیارد مترمعکب ال ان جی اضافه در سال جاری، گفت: چین حتی با اندک افزایش در تولید اقتصادی در پی کاهش محدودیت های همه گیری، احتمالا ۸۰ درصد این عرضه اضافی را خوهد بلعید. بنابراین حتی در صورت در اختیار داشتن پایانه های کافی برای واردات ال ان جی، گاز کافی برای خرید وجود نخواهد داشت، گذر از زمستان آتی برای اروپائیان ساده نخواهد بود، افزون بر اینکه احتمال افزایش دوباره بهای گاز نیز به وجود خواهد آمد.

به گفته بیرول، اکنون زمان اسایش خاطر و خشنودی نیست، زیرا حتی با ازسرگیری موج تازه اکتشاف و بهره برداری از میدان های تازه گاز، سال ها طول خواهد کشید که گاز تولیدی آنها وارد بازار شود. بنابراین خانوارها و شرکت ها باید به تلاش هایشان برای کاهش مصرف گاز، هم زمان با تسریع در گسترش تولید انرژی های تجدیدپذیر، ادامه دهند.

رئیس آژانس بین المللی انرژی در این مصاحبه، با هشدار به کشورهایی که تصمیم به کنار گذاشتن انرژی هسته ای گرفته اند و درخواست از آنان برای تجدیدنظر در باره بهترین هنگام برای چنین اقدامی، تمدید عمر نیروگاه های هسته ای بازمانده آلمان را تا آوریل، اقدامی در مسیر درست خواند و گفت که به همه منابع انرژی برای کمک برای گذر از زمستان آینده، نیازمند هستیم.

کلاوس مولر رئیس آژانس شبکه آلمان مسئول تنظیم بازارهای گاز و برق نیز روز یکشنبه به دویچلندفانک گفت که با توجه به نیاز به پرکردن تاسیسات خالی ذخیره سازی گاز بدون دسترسی به گاز وارداتی روسیه از خط لوله، نمی تواند کمبودهای احتمالی گاز در زمستان آینده را نادیده بگیرد.
https://irna.ir/xjLNmC

**تعویق احتمالی نشست سازشگران در مغرب

منابع رسانه صهیونیست از احتمال تعویق نشست آتی سازشگران با رژیم صهیونیستی و حضور آمریکا در مغرب در پی تحولات اخیر سرزمین‌های اشغالی خبر دادند.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

رسانه‌های صهیونیست پیشبینی کرده‌اند که دور جدید نشست «النقب» که قرار بود طی ماه مارس و در مغرب برگزار شود، به دلیل تشدید اوضاع امنیتی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین به تعویق بیفتد.

روزنامه صهیونیستی «اسرائیل الیوم» در این باره گزارش داد: پیام هایی در روزهای اخیر از سوی آمریکا و مغرب به وزارت خارجه رژیم اسرائیل در خصوص زمان و مکان این نشست رسیده است.

این روزنامه نوشت: مغرب ترس و نگرانی خود را از تشدید اوضاع امنیتی در سرزمین‌های اشغالی در ماه مبارک رمضان اعلام و نارضایتی خود را از یورش ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم اسرائیل به مسجد الاقصی ابراز کرده است.

این روزنامه همچنین آورده است که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در مورد محل برگزاری این نشست در صحرای غربی ملاحظاتی دارد، چراکه جامعه بین المللی حاکمیت مغرب بر آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

وزارتخارجه رژیم صهیونیستی نیز در این باره اعلام کرد که تاریخ نشست هنوز تعیین نشده است.

نشست نخست "نقب" در ماه مارس ۲۰۲۰ در منطقه نقب واقع در جنوب فلسطین اشغالی توسط تل آویو برگزار شد و در آن وزیران خارجه اسراییل ، مصر ، مغرب ، بحرین ، امارات و آمریکا حضور به هم رساندند و توافق کردند که این نشست به طور سالانه برگزار شود.

قرار بود که دومین دور از نشست نقب طی ماه مارس و در کشور مغرب برگزار شود.

ائتلاف حاکم راست افراطی به ریاست نتانیاهو از زمان روی کار آمدن یک سری اقدامات و تصمیماتی را اتخاذ کرده است که از نظر جناح اپوزیسیون و «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی باعث خواهد شد که این رژیم به سمت تشدید بحران داخلی و حتی جنگ داخلی حرکت کند.

اقدامات کابینه تندرو نتانیاهو همچنین اعتراض هم‌پیمان اصلی آن یعنی آمریکا را به همراه داشته است.
سفیر آمریکا در سرزمین های اشغالی در موضعگیری جدید خود که نشان از نگرانی کاخ سفید از روند تحولات در داخل سرزمین های اشغالی در سایه تنش بالا بین ائتلاف حاکم و جناح اپوزیسیون رژیم صهیونیستی دارد، گفت که کشورش از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم خواسته است تا تغییرات در نظام قضایی را متوقف کند.

در سایه این وضعیت بحرانی صهیونیستها، «تام نیدس» سفیر آمریکا در سرزمین های اشغالی در اظهاراتی گفت که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نتانیاهو را نصیحت کرده که ترمز را فشار دهد و برنامه تغییر ریشه ای نظام قضایی را متوقف کند.

سفیر آمریکا گفت: ما اکنون این کار را انجام می دهیم. همانطور که به فرزندانم می گویم به نتانیاهو هم می گوییم که از ترمز استفاده کن و صبور باشید و تلاش کنید که به توافق برسید و همه طرف ها را متحد کنید.

تصمیم کابینه نتانیاهو برای تغییرات در نظام قضایی رژیم صهیونیستی هم اکنون به محور تنش های سیاسی و اختلاف نظرها بین ائتلاف حاکم و جناح اپوزیسیون منجر شده است.

اعتراضات علیه کابینه نتانیاهو روبه گسترش است و برای هفته‌های متمادی، صهیونیست‌ها به خیابان‌ها آمده‌اند تا مانع از تحقق اصلاحات قضائی مورد نظر وی شوند.

https://irna.ir/xjLNnk
**چین برای دهمین سال متوالی بزرگترین شریک تجاری ایران باقی ماند
براساس اعلام وزارت بازرگانی چین، این کشور برای دهمین سال متوالی بزرگترین شریک تجاری ایران باقی مانده است.

از پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علی‌اف»تااحتمال تعویق انتخابات ترکیه

شو جوتینگ، سخنگوی وزارت بازرگانی چین در نشستی خبری گفت: تجارت چین و ایران در سال ۲۰۲۲ به ۱۵.۸ میلیارد دلار رسید که هفت درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران از ۲۳ بهمن ماه و در چارچوب یک سفر رسمی دولتی سه روزه به چین سفر کرد.

شو گفت: در سفر رئیس جمهور رئیسی به چین، تهران و پکن در مورد ارتقای روابط اقتصادی و تجاری دوجانبه تبادل نظر کردند و به یک سری نتایج مثبت دست یافتند.

وی افزود: در گام بعدی با همتای ایرانی خود برای اجرای توافق مهم سران دو کشور به همکاری در زمینه اقتصادی و تجاری، تعمیق همکاری‌های عمل‌گرایانه در تجارت و سایر زمینه‌ها، واردات بیشتر محصولات باکیفیت ایرانی و همکاری در ساخت ابتکار یک کمربند و یک جاده ادامه خواهیم داد.

شو اظهار داشت: چین همکاری‌های چندجانبه بین دو کشور را تحت چارچوب‌ها از جمله سازمان همکاری شانگهای تقویت خواهد کرد و انگیزه رشد جدیدی را برای تعمیق مشارکت راهبردی جامع چین و ایران تزریق خواهد کرد.

https://irna.ir/xjLNnL

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha