ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

تهران-ایرنا- تاکید رئیس جمهوری ایران برارتقای امنیت جهان درسایه تحکیم روابط تهران – پکن، اعلام کاندیداتوری نیکی هیلی با لفاظی علیه ایران، ۳۱ هزار و ۹۷۴ نفر جدیدترین آمار زلزله هولناک ترکیه و حمایت چین از عضویت ایران در «بریکس»؛ مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**رئیس جمهوری اسلامی ایران وارد پکن شد

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در صدر یک هیات عالی‌رتبه اقتصادی و سیاسی دقایقی پیش (نخستین ساعات بامداد سه شنبه به وقت تهران) وارد پکن شد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

رئیس جمهوری اسلامی ایران که به دعوت رسمی «شی جین پینگ» همتای چینی به چین سفر کرده است، وارد فرودگاه بین‌المللی پکن شد و از سوی وزیر فرهنگ و گردشگری چین مورد استقبال قرار گرفت.

آیت‌الله رئیسی تا ساعاتی دیگر در محل کنگره چین از سوی رئیس جمهور این کشور مورد استقبال رسمی قرار خواهد گرفت.

این اولین سفر رسمی دولتی رئیس جمهوری اسلامی ایران به چین پس از ۲۰ سال است.

دیدار با رئیس جمهور چین و امضای اسناد مهم همکاری‌های دوجانبه در حضور روسای جمهور دو کشور و همچنین دیدار نخست‌وزیر و رئیس کنگره ملی خلق چین با دکتر رئیسی از جمله برنامه‌های نخستین روز سفر رئیس جمهور در این سفر سه روزه است.

این دهمین سفر خارجی آیت الله رئیسی در یک سال و نیم اخیر است.

https://irna.ir/xjLLfF

**رئیس جمهوری چین: دوستی و همکاری با ایران را در هر شرایطی حفظ می‌کنیم
شی جین پینگ رئیسی جمهوری چین روز سه شنبه در ملاقات با سید ابراهیم رئیسی همتای ایرانی خود به صراحت تاکید کرد: صرف نظر از هرگونه تحولات منطقه ای و بین المللی، چین دوستی و همکاری خود با ایران را بطور استوار و تزلزل ناپذیر حفظ خواهد کرد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

گلوبال تایمز: شی جین پینگ در ملاقات با رئیسی تاکید کرد: چین صرف نظر هر گونه تحولات و تغییرات منطقه ای و بین المللی، شراکت راهبردی خود با ایران را به پیش خواهد برد.

همچنین امروز وانگ ونبین سخنگوی وزارت خارجه چین همزمان با سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران به چین پیشرفت روابط دو کشور را سازنده خواند و گفت روابط دوجانبه این دو کشور علیه هیچ کشور ثالثی نیست.

این سخنگو توسعه و پیشرفت روابط دوستانه میان چین و ایران را سازنده و به نفع مردم دو کشور و ثبات در خاورمیانه خواند.

وی در ادامه سخنانش گفت روابط دوجانبه میان ایران و چین هیچ طرف سومی را هدف قرار نمی دهد و علیه هیچ کشور ثالثی نیست.

آیین استقبال رسمی «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین از آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور اسلامی ایران، دقایقی پیش در ساختمان کنگره ملی خلق چین برگزار شد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در دهمین سفر خارجی خود در ۱۸ ماه اخیر، بامداد سه شنبه به وقت تهران وارد پکن پایتخت چین و دومین شهر بزرگ این کشور شد و در پای پرواز مورد استقبال وزیر فرهنگ و گردشگری چین قرار گرفت.

مراسم استقبال رسمی از آیت الله رئیسی ظهر امروز به وقت تهران - ساعت ۱۷ به وقت پکن - انجام شد.

https://irna.ir/xjLLxc

**واکنش گروه های مختلف فلسطینی به عملیات شهادت طلبانه شعفاط

عملیات با سلاح سرد در عملیات شهادت طلبانه در نزدیکی اردوگاه "شعفاط" در شمال شرق قدس که به کشته و زخمی شدن ۲ نظامی صهیونیست انجامید، با تمجید گروه‌های مختلف فلسطینی روبه رو شد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

سخنگوی جنبش جهاد اسلامی اسلامی در کرانه باختری از این عملیات "به عملیات مبارک قدس " نام برد که به گفته وی پاسخ عملی به جنایت‌های اشغالگران صهیونیست است.

"طارق عزالدین" در این باره گفت: درود و احترام و تکریم به قهرمانان شهر قدس و شعفاط و عاملان عملیات شهادت طلبانه باد.

وی اضافه کرد: عملیات مبارک جهاد که رژیم صهیونیستی را در قلب شهر مقدس‌مان هدف قرار داد، بیانگر اراده پولادین مردم فلسطین در قدس است.

وی افزود: این عملیات مبارک به صورت عملی در پاسخ به تجاوزات و جنایت رژیم صهیونیستی و اقدامات تروریستی آن در حق ملت فلسطین در هر نقطه از خاک ما صورت می گیرد.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)

در همین راستا، "حازم قاسم" سخنگوی جنبش حماس در این باره گفت: ضربات متوالی که جوان انقلابی فلسطینی در شهر قدس به نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست می‌زنند، پاسخی به کشتار روزانه علیه آحاد ملت فلسطین و نیز در واکنش به زیرپا گذاشتن حرمت اماکن مقدس و یورش به مسجد الاقصی است.

وی افزود: اقدامات روز افزون که از ساکنان قدس سر می زند، تأییدی بر شکست تلاش های کابینه راست گرای صهیونیستی برای توقف این انقلاب بزرگ فلسطینی است.

قاسم گفت: این انقلاب جنگ را به سود ملت فلسطین و دستیابی به حقوق قانونی آنها رقم خواهد زد.

جبهه مردمی آزادی فلسطین

جبهه مردمی آزادی فلسطین عملیات با سلاح سرد در نزدیکی ایست و بازرسی "شعفاط" در شهر قدس را که در جریان آن یک صهیونیست کشته و یک تن دیگر زخمی شد، تبریک گفت.

در بیانیه این گروه فلسطینی آمده است که این عملیات حامل پیام جدیدی از سوی ملت فلسطین است که "مقاومت علیه اشغالگران تا نابودی صهیونیست‌ها و احقاق کامل حقوق ملی شان" ادامه خواهد یافت.

این گروه فلسطینی تأکید کرد که تشدید جنایت صهیونیست‌ها علیه آحاد ملت فلسطین و تصمیمات شکست خورده آنها از جمله تصمیم دیروز کابینه کوچک امنیتی در به رسمیت شناختن ۹ کانون صهیونیست تنها عاملی برای ادامه این گونه عملیات‌ها خواهد بود.

جبهه مردمی آزادی فلسطین افزود که هیچ یک از اقدامات رژیم صهیونیستی و نیروهای امنیتی و نظامی آنها نخواهد توانست مقاومت ملت ما را متوقف و مانع از رویارویی آنها با سیاست‌های نژادپرستانه و فاشیستی کابینه تل آویو شود.

جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین

جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین نیز ضمن تمجید از افزایش عملیات با سلاح سرد علیه نظامیان صهیونیست که در پاسخ به جنایت دشمن صهیونیست صورت می‌گیرد، خواستار تشدید مقاومت در برابر اشغالگران و تعقیب شهرک نشینان در هر نقطه از خاک فلسطین شده است.

جبهه دمکراتیک فلسطین همچنین اعلام کرد که باید هزینه افرادی که خاک کشور فلسطین به مرکزیت قدس شریف را اشغال کرده اند، بالا برد.

عملیات شعفاط در شمال شرق قدس که با سلاح سرد صورت گرفت، یک نظامی صهیونیست را کشت و یک تن دیگر را نیز زخمی کرد.

این عملیات ابتدا دو زخمی برجای گذاشته بود، اما در نتیجه شدت جراحت وارده، یکی از نظامیان مجروح در عملیات شهادت طلبانه جان باخت.

بر اساس این گزارش، پلیس رژیم صهیونیستی یک نوجوان ۱۳ ساله فلسطینی را به اسم یوسف ابو الهوی به اتهام دست داشتن در حمله با سلاح سرد بازداشت کرد.

در همین حال، شبکه الجزیره گزارش داد که همزمان یک نظامی دیگر ارتش رژیم صهیونیستی بر اثر تیراندازی اشتباه یکی دیگر از نظامیان هنگام هدف قرار دادن مجری عملیات استشهادی زخمی و راهی بیمارستان شد.

در همین رابطه، کانال ۱۴ گزارش داد که هنگام عملیات بازرسی، یک فلسطینی اقدام به حمله با سلاح سرد به نظامیان صهیونیست کرد که طی این درگیری، دو نیروی پلیس اقدام به شلیک گلوله کرده که به اشتباه یک نظامی هدف گلوله قرار گرفته است.
https://irna.ir/xjLLfk
**دبیرکل ناتو عملیات توپخانه ای باخموت را نشانه ای برای حمله بزرگ به اوکراین دانست

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو عملیات سنگین توپخانه‌ای به شهر باخموت را نشانه ای برای آغاز حمله جدید و بزرگ روسیه به اوکراین خوانده است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

مقام‌های ارتش اوکراین اعلام کرده‌اند نیروهایی که چند ماه در باخموت دفاع کرده‌اند برای مقابله با حملات زمینی جدید آماده می‌شوند.

یکی از فرماندهان نظامی اوکراین دوشنبه گفت که مواضع این نیروها در باخموت تقویت شده و فقط کسانی که جایگاه نظامی دارند، اجازه ورود به این شهر در شرق اوکراین را دارند.

به گفته وی، غیرنظامیانی که قصد خروج از شهر را دارند باید زیر آتش بمباران‌ها از شهر خارج شوند.

به نوشته رویترز، باخموت یکی از اهداف اصلی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه است و تصرف آن می‌تواند یک موقعیت جدیدی در منطقه دونتسک به روسیه بدهد. تصرف این شهر همچنین یک پیروزی نادر پس از چند ماه ناکامی به شمار می‌آید.

استولتنبرگ دوشنبه در کنفرانسی خبری در بروکسل گفت: واقعیت این است که ما شاهد شروع (تهاجم روسیه) هستیم. کاری که پوتین و روسیه انجام می‌دهند این است که هزاران و هزاران نیروی بیشتر را اعزام کرده و ریسک نرخ بسیار بالای تلفات را پذیرفته‌اند.

رویترز نوشت که گروه شبه‌نظامی واگنر روسیه پیشتاز حملات به باخموت است که تاکنون دستاوردهای کوچک اما پی در پی داشته است.

ولودیمیر نازارنکو یکی از فرماندهان اوکراینی گفت که باخموت «تحت گلوله‌باران جنون‌آمیزی قرار دارد.»

وی افزود، هر چند در مرکز شهر هیچ درگیری رخ نداده است اما نیروهای اوکراینی آماده مقابله با هر حمله‌ای هستند.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که در خط مقدم درگیری‌ها چند کیلومتر پیشروی کرده است اما اشاره‌ای به محل آن نکرد.

ارتش اوکراین گزارش داد که گلوله باران روسیه در خط مقدم شدت پیدا کرده و ۱۶ روستا را در نزدیکی باخموت بمباران کرده‌اند.

اوکراین گفت که روز گذشته حملات روسیه در نزدیکی باخموت و همچنین حملات علیه خارکیف، لوهانسک و زاپوروژیا را ناکام گذاشته است.

https://irna.ir/xjLLfq

**انصارالله: آمریکا به دنبال تقویت حضور نظامی در سواحل یمن است

جنبش انصارالله یمن دوشنبه شب اعلام کرد که ایالات متحده به دنبال تقویت و تلاش برای حضور نظامی بیشتر در اطراف سواحل یمن است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

"علی القحوم" عضو دفتر سیاسی انصارالله در صفحه توئیتر خود نوشت: ادعای آمریکایی‌ها در خصوص محموله سلاح، کذب و دروغ است که به وضوح رویکرد خصمانه و جنایتکارانه و توطئه‌ها علیه یمن را تأیید می کند.

این مقام انصارالله افزود: همچنان که ادعا درخصوص این محموله سلاح بار دیگر نیات پنهان برای تشدید تنش و ادامه حمله به یمن و محاصره و رنج انسانی را ثابت کرد و بر تمام ادعاهای آنها مبنی بر تلاش واشنگتن برای تحقق صلح در یمن خط بطلان کشید.

القحوم اشاره کرد: رفتار خصمانه آمریکا در این مرحله در حال افزایش است و واشنگتن برای حضور و روانه کردن انبوه نیروی نظامی در نزدیکی سواحل یمن، باب المندب، حضرتموت، "المهره" و احداث پایگاه‌های نظامی تلاش فعالانه دارد.

القحوم آمریکا را متهم کرد که از گروهک‌های تروریستی القاعده و داعش در مناطق اشغالی توسط ائتلاف سعودی استفاده می کند.

ستاد مرکزی فرماندهی ارتش آمریکا (سنتکام) ۱۵ ژانویه (اوایل بهمن ماه) مدعی شد که به کمک نیروهای هم پیمان خود یک محموله سلاح را در خلیج عمان به در راه یمن بوده، توقیف کرده است.

https://irna.ir/xjLLfn

**مادورو در گفتگو با اسد: ونزوئلا بر ادامه کمک به زلزله‌زدگان سوریه آماده است

نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا دوشنبه شب در تماس تلفنی با "بشار اسد" همتای سوری خود، بر ادامه آمادگی کاراکاس برای کمک رسانی به زلزله‌زدگان سوریه تأکید کرده است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

در این تماس تلفنی مادورو اعلام کرد که دولت و ملت سوریه در کنار سوریه ایستاده و همبستگی خود را با دمشق اعلام می‌کنند.

مادورو بار دیگر بر آمادگی کشورش برای ادامه کمک به سوریه برای پشت سرگذاشتن پیامدهای ناشی از زمین لرزه ویرانگر تأکید کرد.

رئیس جمهوری سوریه نیز اعلام کرد که تیم‌های امداد و نجات و کمک‌های امدادی ارسال شده از ونزوئلا و از کشورهای دوست به سوریه، اثر زیادی در حمایت از تلاش دمشق برای پشت سرگذاشتن این فاجعه داشته است.

با اعلام زلزله هفت و هشت دهم ریشتری بامداد دوشنبه گذشته در شمال غرب سوریه و جنوب ترکیه، دوستان مردم سوریه از جمله ایران، ونزوئلا، روسیه و عراق باز هم به میدان آمدند و ارسال کمک های انسانی خود به این کشور را آغاز کردند، اما از غربی های مدعی حقوق بشر حتی صدایی هم بلند نشد.

زمین لرزه بزرگی بامداد دوشنبه هفته گذشته منطقه "قهرمان ماراش" در جنوب ترکیه و مرز سوریه را لرزاند.

در جریان این زمین لرزه ۷.۸ ریشتری ساعت ۰۴:۱۷ بامداد خسارت‌های زیادی به ساختمان‌ها وارده شد و تیم‌های نجات و جستجو در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که در زیر آوارها گرفتار شده‌اند.

این حادثه مرگبار واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملت‌های سوریه و ترکیه ابراز همدردی کرده‌اند و در این راستا کمک‌هایی نیز به دو کشور شده است.

https://irna.ir/xjLLfs

**آنکارا: تیم های امدادی از ۸۰ کشور در ترکیه حضور دارند

وزارت امورخارجه ترکیه دوشنبه شب اعلام کرد که تیم های امداد و نجات از ۸۰ کشور جهان در این کشور حضور دارند.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

این وزارتخانه در صفحه توئیتری خود همچنین نوشت که تاکنون آنکارا از ۱۰۰ کشور کمک دریافت کرده است.

براساس این گزارش، ۹ هزار و ۲۴۷ خارجی در عملیات جستجو و امداد و نجات در نتیجه زمین لرزه ویرانگر هفته گذشته در ترکیه حضور دارند.

وزارت امورخارجه ترکیه بدون نام بردن از کشوری خاص اعلام کرد که پنج کشور دیگر نیز قرار است تیم امدادی به این کشور اعزام کنند.

از سوی دیگر، ترکیه از وقوع یک پس لرزه شدید به قدرت ۴.۹ ریشتر در قهرمان ماراش در جنوب غرب این کشور که کانون زمین لرزه هفته گذشته بود، خبر داد.

زمین لرزه بزرگی بامداد دوشنبه هفته گذشته منطقه "قهرمان ماراش" در جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.

در جریان این زمین لرزه ۷.۸ ریشتری ساعت ۰۴:۱۷ بامداد خسارت‌های زیادی به ساختمان‌ها وارده شد و تیم‌های نجات و جستجو در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که در زیر آوارها گرفتار شده‌اند.

زمین لرزه شدید هفته گذشته در ترکیه و سوریه تاکنون جان بیش از ۳۰ هزار نفر را در این دو کشور گرفته و شمار زیادی مجروح هم بر جای گذاشته است.

این حادثه مرگبار واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملت‌های سوریه و ترکیه ابراز همدردی کرده‌اند و در این راستا کمک‌هایی نیز به دو کشور شده است.

https://irna.ir/xjLLfv

**دولت بایدن نفت بیشتری از ذخایر استراتژیک آمریکا را به فروش می رساند

بلومبرگ گزارش داد که دولت بایدن قصد دارد ۲۶ میلیون بشکه دیگر از ذخایر استراتژیک نفت (SPR)آمریکا را استخراج کند و به فروش برساند.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

بلومبرگ در گزارش دوشنبه شب نوشت: استخراج از ذخایر استراتژیک نفت آمریکا بخشی از تلاش قانون‌گذاران کنگره است که سال‌ها پیش برای سال مالی جاری تصویب شده بود.

گزارش بلومبرگ پس از آن منتشر می شود که در ماه گذشته مجلس نمایندگان آمریکا لایحه ای را با هدف محدود کردن توانایی وزارت انرژی برای بهره برداری از ذخایر استراتژیک نفت تصویب کرد، مگر اینکه اجازه داده شود زمین های فدرال بیشتری برای حفاری گاز و نفت اجاره شود.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در ماه مارس (فروردین) سال گذشته در مقابل افزایش سریع قیمت بنزین در آمریکا پس از آغاز جنگ توسط روسیه در اوکراین اجازه عرضه بیش از ۱۸۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک نفت این کشور به بازار را صادر کرده بود.

کاخ سفید همچنین در ماه گذشته به دنبال تلاش جمهوریخواهان برای محدود کردن اختیارات دولت بایدن در فروش ذخایر استراتژیک آمریکا اعلام کرد که بایدن لایحه قانونی را که اختیارات وی برای فروش نفت از ذخایر استراتژیک نفت آمریکا را محدود می‌کند، در صورت ارائه وتو خواهد کرد.
https://irna.ir/xjLLfy
**الجزیره: سوریه با بازگشایی ۲ گذرگاه برای کمک رسانی به زلزله زدگان موافقت کرد
شبکه الجزیره قطر بامداد سه‌شنبه به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که مارتین گریفیث معاون امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امور امدادی دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرده که دولت سوریه با بازگشایی ۲ گذرگاه دیگر برای ورود کمک‌های بشردوستانه موافقت کرده است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

الجزیره اعلام کرد: گریفیث به شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته است که حکومت سوریه با بازگشایی ۲ گذرگاه دیگر با ترکیه بمدت سه ماه موافقت کرده است.

هرچند که الجزیره نام این دو گذرگاه جدید را ذکر نکرد ، اما به نظر می رسد که این دو گذرگاه "باب السلامه" و "الراعی" در مرز با ترکیه باشد.

تا پیش از این، "باب الهوی" تنها گذرگاه باز در مرز ترکیه و سوریه بوده که کمک های امدادی از آن به این کشور ارسال شده است.

شورای امنیت سازمان ملل در نشست ۱۹ دی ماه خود به اتفاق آرا با تمدید ۶ ماهه باز بودن گذرگاه مرزی باب الهوی سوریه برای ارسال کمک های بشردوستانه به سوریه از طریق ترکیه موافقت کرده بود.

در حالی شمار کشته شدگان زلزله ۷.۸ ریشتری ترکیه و سوریه به بیش از ۳۰ میلیون هزار نفر رسیده که برخلاف توجه ویژه غرب برای کمک رسانی به ترکیه، مردم مصیبت زده سوری به فراموشی سپرده شده اند؛ استاندارد دوگانه ای که غرب پیشتر در قبال حقوق بشر، تروریسم و پناهندگی نیز بکار برده بود.

وضعیت اسفناک زلزله زدگان سوری در مناطق کوهستانی و سرد شمال این کشور در عین بی توجهی جهانی در حال شدت یابی است تا جایی که صدای هشدار و اعتراض صلیب سرخ را درآورده است.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به تازگی ضمن تاکید بر وخامت اوضاع انسانی در سراسر سوریه اعلام کرد، زلزله اخیر که تلفات بسیاری بر جای گذاشت به رنج و سختی‌های ۱۲ سال جنگ داخلی در این کشور افزوده است.

https://irna.ir/xjLLfB

**سازمان ملل از ورود کمک های بیشتر به شمال سوریه خبر داد

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد دوشنبه شب به وقت تهران گفت: کمک‌های بیشتری به شمال سوریه خواهد رسید و تلاش‌های مضاعفی برای رساندن آن وجود دارد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

فرحان حق معاون آنتونیوگوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در گفت وگو اختصاصی با شبکه "الجزیره" قطر، با اعلام این خبر افزود: شورای امنیت هم اکنون درحال ارزیابی میزان نیازهای ترکیه و سوریه است.

وی افزود: گذرگاه باب الهوی در مرز سوریه و ترکیه تنها گذرگاهی است که باز است و ما نیاز به گذرگاه های دیگری نیز داریم.

حق اظهار کرد: ما توضیحات لازم را در مورد عواقب زلزله ارائه می دهیم، اما منتظر تصمیمات اعضای شورای امنیت خواهیم ماند.

سخنان حق درحالی بیان می شود که شبکه الجزیره قطر بامداد سه‌شنبه به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که مارتین گریفیث معاون امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امور امدادی دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرده که دولت سوریه با بازگشایی ۲ گذرگاه دیگر برای ورود کمک‌های بشردوستانه موافقت کرده است.

هرچند که الجزیره نام این دو گذرگاه جدید را ذکر نکرد، اما به نظر می رسد که این دو گذرگاه "باب السلامه" و "الراعی" در مرز با ترکیه باشد.

تا پیش از این، "باب الهوی" تنها گذرگاه باز در مرز ترکیه و سوریه بوده که کمک های امدادی از آن به این کشور ارسال شده است.

شورای امنیت سازمان ملل در نشست ۱۹ دی ماه خود به اتفاق آرا با تمدید ۶ ماهه باز بودن گذرگاه مرزی باب الهوی سوریه برای ارسال کمک های بشردوستانه به سوریه از طریق ترکیه موافقت کرده بود.

زمین لرزه‌ای به بزرگی ۷.۸ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) بامداد روز دوشنبه جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند که براساس آخرین آمار، شمار جان باختگان این زمین لرزه در سوریه به ۵ هزار و ۷۱۴ نفر و شمار زخمی‌ها به ۷ هزار و ۳۹۶ نفر رسیده است.

https://irna.ir/xjLLfJ

**فرانسه خواستار خروج فوری شهروندانش از بلاروس شد

وزارت خارجه فرانسه از سفر شهروندان خود به بلاروس هشدار داد و از اتباع فرانسوی خواست که این کشور را فورا ترک کنند.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

وزارت خارجه فرانسه دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما در بحبوحه حملات ارتش روسیه در اوکراین و بسته شدن حریم هوایی بلاروس از شما شهروندان فرانسوی می‌خواهیم که از سفر به بلاروس خودداری کنید.

این وزارتخانه ازآن دسته از اتباع فرانسوی که در بلاروس هستند، درخواست کرد تا «با استفاده از وسایط نقلیه فورا از مرزهای بلاروس با لیتوانی، لتونی و لهستان خارج شوند.»

سفارت آمریکا در مسکو نیز دوشنبه از اتباع آمریکایی و افراد دارای تابعیت دوگانه خواست تا بدلیل «تبعات غیرقابل پیش‌بینی» مناقشه اوکراین از سفر به روسیه خودداری کنند یا اگر در روسیه هستند، فورا این کشور را ترک کنند.

در همین حال، پتر استانو سخنگوی اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی و امنیتی گفت که این اتحادیه فعلا هیچ تصمیمی درباره توصیه به شهروندان برای خروج از روسیه اتخاذ نمی‌کند.

وی افزود که کشورهای اتحادیه اروپا می‌توانند به تنهایی در این باره تصمیم‌گیری کنند.

آمریکا و برخی کشورهای اروپایی سال گذشته پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین خواستار خروج شهروندان خود از روسیه یا خودداری از سفر به آن کشور شده بودند.

آنها در ماه سپتامبر نیز بعد از اعلام بسیج عمومی برای سربازگیری در روسیه درباره سفر به آن کشور هشدار دادند.

https://irna.ir/xjLLfK

**ادعای پنتاگون: همکاریهای نظامی ایران و روسیه تبعات جدی برای خاورمیانه دارد

یک مقام ارشد پنتاگون در راستای هراس واشنگتن از تعمیق همکاری های ایران و روسیه ادعا کرد: افزایش همکاری های نظامی ایران و روسیه تبعات و پیامدهای جدی برای خاورمیانه دارد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

"دانا استراول" معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور خاورمیانه روز دوشنبه به وقت محلی در نشستی خبری مدعی شد که افزایش همکاری نظامی ایران و روسیه و انتقال غیرقانونی تسلیحات ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین که به طور فعال غیرنظامیان اوکراینی را می کشد، تبعات و پیامدهای جدی برای ثبات و امنیت خاورمیانه دارد.

این مقام پنتاگون ادعا کرد: ما شاهد هیچ تغییری در تمایل یا فعالیت ایران در زمینه انتقال سلاح به حوثی‌ها (انصارالله) نبوده‌ایم.

معاون دستیار پنتاگون بدون اشاره به دخالت های واشنگتن در منطقه و حمایت از ائتلاف سعودی در جنگ یمن مدعی شد: ما حوثی‌ها را بازیگران دارای حسن نیت برای تمدید آتش ‌بس ندیده‌ ایم و آنها حرکت‌های اصیلی در زمینه روند سیاسی انجام نداده‌اند.

استرول به رغم تکذیب ادعاهای آمریکا و غرب از سوی ایران درباره ارسال سلاح به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین ، در تداوم هراس از نفوذ منطقه ای جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که تهران می تواند نحوه استفاده از این سلاح ها در اوکراین را مشاهد و سپس با ایجاد تغییرات و اصلاح، از آنها علیه کشورهای حاشیه خلیج فارس استفاده کند.

این مقام پنتاگون در ادامه ادعاهایش افزود: ما زمان زیادی را صرف تمرکز بر مجموعه کامل تهدیدات ایران کرده ایم و نیروهای آمریکا در عراق و سوریه تحت تهدید مستمر از سوی گروههای متحد و مورد حمایت ایران قرار دارند.

"برادلی کوپر" فرمانده ناوگان پنجم و فرماندهی مرکزی نیروی دریایی ایالات متحده نیز مدعی شد همکاری آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس موجب توقیف تسلیحات ارسالی از سوی ایران شده است.

وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای از سفر چهار روزه هیات عالیرتبه واشنگتن به ریاض با محوریت تمرکز بر سه موضوع سامانه یکپارچه دفاع موشکی و هوایی، ایران و مبارزه با تروریسم خبر داد.

بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، این هیات طی سفر خود در روزهای ۱۳ تا ۱۶ فوریه (۲۳ بهمن تا ۲۶ بهمن) قرار است در نشست‌های کارگروه مشترک آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس درباره اولویت‌های مشترک بحث و تبادل نظر کند.

رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، کریستوفر لندربرگ فرستاده ویژه موقت دولت آمریکا در امور ضدتروریسم و ائتلاف ضدداعش، دانیل بنایم معاون دستیار وزیر امور خارجه آمریکا و دانا استرول معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور خاورمیانه سرپرستی هیات اعزامی کاخ سفید را به عهده دارند که شماری از مقامات نظامی و غیرنظامی واشنگتن نیز آنها را در این سفر همراهی می‌کنند.

بر اساس این گزارش، نشست‌های سه گانه این کارگروه، سه دسته از اولویت‌ها (سامانه یکپارچه دفاع موشکی و ضدهوایی و امنیت دریایی، موضوع ایران و مبارزه با تروریسم) را بررسی خواهند کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرد این نشست‌ها نشانگر تعهد مشترک آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج فارس به پیشبرد امنیت و ثبات منطقه‌ای از طریق همکاری در مجموعه‌ای از موضوعات است.

https://irna.ir/xjLLfM

**سوئیس ۸.۱ میلیارد دلار از دارایی های روسیه را مسدود کرد

دولت سوئیس اعلام کرد که ۸.۱ میلیارد دلار دارایی روسیه را تحت تحریم‌ها مسدود کرده است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

"آنتیه بارتشی" سخنگوی دبیرخانه امور اقتصادی سوئیس گفت: از اول ماه دسامبر (۱۰ آذر) ۷.۵ میلیارد فرانک سوئیس (۸.۱ میلیارد دلار) در سوئیس مسدود شده است.

براساس گزارش روزنامه سوئیسی زونتاگ زایتونگ، ارقام ارائه شده نه تنها شامل وجوه مسدود شده به دلیل تحریم ها، بلکه وجوه متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی است که در کشورهای دیگر تحریم شده اند.

با تداوم جنگ در اوکراین، سوئیس به عنوان یک کشور اروپایی، با فشار همسایگان و شهروندان خود برای ارسال تسلیحات به کی‌یف روبرو شده و در آستانه کنار گذاشتن قانون بی‌طرفی است که از سال ۱۹۰۷ تاکنون جاری است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سوئیس به‌عنوان یک کشور بی‌طرف در آستانه شکستن سنت دیرینه خود بوده وبه نظر می رسد دولت این کشور اروپایی در میانه جنگ اوکراین برای پایان ممنوعیت ارسال تسلیحات سوئیسی به کی‌یف تحت فشار قرار دارد.

براساس اصل بی طرفی سوئیس، که به سال ۱۸۱۵ میلادی باز می گردد و در سال ۱۹۰۷ به تصویب رسید، سوئیس چه مستقیم و چه غیرمستقیم هیچ تسلیحاتی برای جنگجویان حاضر در جنگ ارسال نمی کند و این کشور تحریم های جداگانه ای بر فروش تسلیحات به اوکراین و روسیه اعمال می کند.

https://irna.ir/xjLLfG

**وزیر خارجه صهیونیست برای دیدار با اردوغان راهی ترکیه می شود

پس از سفر شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر به عنوان اولین شخصیت سیاسی که پس از وقوع زمین لرزه راهی ترکیه شد، منابع خبری از سفر قریب الوقوع "الی کوهن" وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به ترکیه و دیدار وی با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه خبر می‌دهند.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

روزنامه صهیونیستی "یدیعوت آحارانوت" چاپ سرزمین‌های اشغالی در این باره نوشت که کوهن در روزهای آینده در سفر همبستگی با ترکیه و پس از وقوع زمین لرزه راهی آنکارا می شود.

براساس این گزارش، کوهن علاوه بر دیدار با اردوغان، با مولود چاووش اوغلو همتای ترک خود نیز دیدار و گفت وگو خواهد کرد.

این سفر پس از آن روی می دهد که رژیم صهیونیستی چندین تیم نجات و امداد را به بهانه کمک به ترکیه راهی این کشور کرده است.

زمین لرزه ۷.۸ ریشتری قهرمان ماراش در جنوب غرب ترکیه تاکنون جان ۳۱ هزار و ۶۴۳ نفر را در این کشور گرفته است.

https://irna.ir/xjLLfR

**دمشق: توقف موقت تحریم‌های آمریکا علیه سوریه کافی نیست

بسام صباغ نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد بامداد سه شنبه گفت:توقف جزیی و مؤقت برخی تحریم های یکجانبه تحمیلی دولت آمریکا علیه دمشق برای حل پیامدها منفی بلندمدت این تحریم‌ها کافی نخواهد بود.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

صباغ که در جلسه ویژه سازمان ملل متحد در خصوص کمک رسانی به زلزله زدگان سوریه و ترکیه سخن می گفت، افزود: بیش از ۲۵۰ هزار شهروند سوری به علت زمین لرزه آواره شده و از منزل خود فرار کرده‌اند.

وی افزود: سوریه برای تضمین ورود کمک‌های بشردوستانه به کشور، از ورود کمک‌های بشردوستانه از شمال غرب کشور و از طریق تمام گذرگاه موجود در مرز و در داخل کشور به مدت سه ماه حمایت می‌کند.

صباغ کندی ارسال کمک‌های بشردوستانه به کشورش را نتیجه تحریم‌ها و اقدامات یکجانبه آمریکا علیه دمشق دانست.

نماینده سوریه در سازمان ملل متحد تصریح کرد که نباید اجازه داد که کسانی که از زمین لرزه نبرده‌اند، از سرما، گرسنگی، کمبود دارو و نبود پناهگاه امنی جان خود را از دست بدهند.

وی تعمیر زیرساخت‌های آسیب‌دیده در نتیجه وقوع زمین لرزه شامل شبکه آبرسانی و فاضلاب، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مدارس و مراکز خدمات رسانی را برای جلوگیری از گسترش بیماری‌ها بسیار ضروری و مهم دانست.

وزارت خزانه داری آمریکا پیش از این اعلام کرد که برای چند ماه تحریم‌ها علیه سوریه را تعلیق می‌کند تا امکان انجام برخی معاملات و اقدامات برای عملیات امداد رسانی پس از زلزله مرگبار در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه فراهم شود.

تعلیق برخی تحریم‌ها از سوی آمریکا پس از آن صورت می‌گیرد که رهبران سازمان ملل و سازمان‌های امدادی بین‌المللی هشدار دادند که تحریم‌های آمریکا مانع از تلاش‌ها برای ارائه کمک‌ها به سوریه زلزله‌زده شده است.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «امروز، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری (OFAC) مجوز عمومی سوریه (GL) را صادر کرد که بمدت ۱۸۰ روز مجوز کلیه معاملات مربوط به امدادرسانی به زلزله زدگان در سوریه را می‌دهد.»

وزارت خزانه داری آمریکا در عین حال مدعی شده که دولت آمریکا مدت هاست که چندین معافیت از تحریم‌ها در سوریه اعمال کرده است تا بیشتر فعالیت‌ها در حمایت از کمک‌های بشردوستانه، از جمله در مناطق تحت کنترل دولت، توسط سازمان ملل یا سازمان‌های غیردولتی (NGO) که درگیر بحران سوریه هستند، انجام شود.

وزارت خزانه داری آمریکا همچنین اضافه کرد که این مجوز جدید شامل معافیت‌های تحریمی فعلی در سوریه برای سازمان‌های غیر دولتی، سازمان‌های بین المللی و دولت ایالات متحده می‌شود.

وزارت خزانه داری آمریکا گفت که به نظارت بر وضعیت سوریه و تعامل با کمک کنندگان بشردوستانه و شرکای کلیدی و متحدان ادامه خواهد داد تا چالش‌های نوظهوری را که ممکن است در ارائه خدمات در بحبوحه تلاش‌ها برای امدادرسانی با آنها مواجه شوند، برطرف کند.

زمین لرزه‌ ۷.۸ ریشتری دوشنبه هفته گذشته در شمال سوریه تاکنون موجب مرگ ۵ هزار و ۷۱۴ نفر و زخمی شدن ۷ هزار و ۳۹۶ نفر شده است.

https://irna.ir/xjLLfN

**پنتاگون:ماهیت اشیای هوایی ساقط شده با بالون چینی متفاوت بود/تهدید نظامی نبودند

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا (رئیس پنتاگون) اعلام کرد ماهیت اشیا هوایی ساقط شده بر فراز آسمان ایالات متحده با بالون چینی متفاوت بود.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا دوشنبه شب به وقت محلی در بدو ورود به فرودگاه بروکسل به خبرنگاران گفت اشیای هوایی ناشناسی که چند روز گذشته در آسمان آمریکای شمالی سرنگون شدند، تهدید نظامی برای اهداف روی زمین محسوب نمی‌شدند.

وزیر دفاع آمریکا برای شرکت در نهمین نشست گروه ارتباطی دفاعی اوکراین و دیدار با وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو به بلژیک سفر کرده است و سپس در نشست وزرای دفاع ناتو شرکت خواهد کرد.

لوید آستین در ادامه گفتگو با خبرنگاران در فرودگاه بروکسل،در عین حال افزود: اشیای سرنگون شده تهدیدی برای هوانوردی غیرنظامی و تهدید بالقوه‌ای برای جمع‌آوری اطلاعات بودند و به زودی جزئیات بیشتری از آنها بدست می‌آوریم.

رئیس پنتاگون گفت: به دلیل آنکه نتوانستیم ماهیت اشیای هوایی را تعیین کنیم، مجبور به اقدام اضطراری برای حفاظت از امنیت و منافع خود شدیم. هنوز قطعات اشیای هوایی سرنگون‌ شده اخیر در آسمان کانادا را پیدا نکرده‌ ایم.

ایالات متحده آمریکا در هفته گذشته چهار شئی را بر فراز آمریکای شمالی ساقط کرده است که اولین مورد آن یک بالون اطلاعاتی چینی در سواحل کارولینای جنوبی در ۴ فوریه بود.

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در نشستی خبری در کاخ سفید در مورد بالون چینی گفت: به دلایلی که همه شما درک می کنید ، ما نمی‌توانیم به طور علنی وارد جزئیات چگونگی کشف و مقابله با تلاش‌های جمع‌آوری اطلاعات از سوی کشورهای خارجی شویم. بسیاری از کارهایی که انجام داده ایم و انجام می دهیم حساس هستند.

وی ادامه داد: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا همچنین به جامعه اطلاعاتی دستور داده است تا نگاهی گسترده به پدیده اشیا هوایی ناشناس در آسمان آمریکا داشته باشند. بایدن اولین جلسه اطلاعاتی را که به این پدیده اختصاص داشت، در ژوئن ۲۰۲۱ برگزار کرد.

این مقام ارشد کاخ سفید افزود: ما تشخیص داده ایم که چین یک برنامه بالون برای جمع‌آوری اطلاعات دارد که به ارتش این کشور ارتباط دارد. این برنامه در دولت پیشین آمریکا فعال بود اما آنها آن را تشخیص ندادند. ما این برنامه و بالون را شناسایی و پیگیری کردیم. به دقت آن را مطالعه کرده ایم تا از آن تجربه کسب کنیم.

کربی تصریح کرد: ما می دانیم که این بالون های نظارتی چین از دهها کشور در چندین قاره در سراسر جهان، از جمله برخی از نزدیک ترین متحدان و شرکای ما عبور کرده اند. براساس ارزیابی ما, این بالون ها قابلیت های محدودی دارند. برای بایدن هیچ مسئولیتی بالاتر از امنیت و ایمنی مردم آمریکا نیست.

این مقام ارشد کاخ سفید ادامه داد: ما شک نداریم که سیستم بالون برای نظارت طراحی شده ، این یک ابزار اطلاعاتی است.

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در عین حال در واکنش به اظهارات مقامات چینی گفت: هیچ هواپیمای جاسوسی آمریکا در حریم هوایی چین وجود ندارد.

مقامات آمریکایی روز پنجشنبه به وقت محلی دوم فوریه (۱۳ بهمن ماه) برای نخستین بار بصورت علنی اعلام کردند که ایالات متحده در حال ردیابی یک بالون نظارتی مشکوک چین بوده که برای چند روز بر فراز حریم هوایی این کشور مشاهده شده است.

نخستین پیامد کشف و شناسایی بالون اطلاعاتی چین بر فراز حریم هوایی ایالات متحده، تعویق سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به پکن بود.

سرانجام عصر شنبه به وقت محلی، چهارم فوریه (۱۵ بهمن ماه) ارتش آمریکا بالون چینی را که باعث افزایش تنش میان واشنگتن - پکن شده بود، با جنگنده اف ۲۲ در سواحل کارولینا سرنگون کرد.

https://irna.ir/xjLLfT

**گوترش: از تصمیم اسد در بازگشایی۲ گذرگاه مرزی دیگر سوریه استقبال می‌کنم

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد از تصمیم بشار اسد رئیس جمهور سوریه برای باز شدن دو گذرگاه مرزی دیگر برای کمک به زلزله زدگان این کشور استقبال می کنم.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد شامگاه دوشنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: از تصمیم بشار اسد برای باز کردن دو گذرگاه "باب السلام" و "الراعی"ترکیه جهت کمک‌رسانی به زلزله ‌زدگان در شمال غرب سوریه به مدت سه ماه استقبال می کند.

گوترش تصریح کرد، از آنجایی که تلفات زلزله ۶ فوریه همچنان در حال افزایش است، امداد رسانی به میلیون ها نفر از مردم آسیب دیده بسیار ضروری است.

پیش از این، دبیرکل سازمان ملل در پاسخ به سوال خبرنگاران در نیویورک مبنی بر اینکه آیا نیاز به بازگشایی نقاط مرزی بیشتر برای کمک به سوریه وجود دارد؟ گفته بود: اکنون زمان سیاسی کاری و ایجاد اختلاف نیست. مشخص است ما به حمایت گسترده نیاز داریم و خوشحال خواهم شد که شورای امنیت برای ایجاد نقاط مرزی بیشتر به توافق برسد.

وی تصریح کرد: ما همچنین نیاز داریم ظرفیت خود برای ارائه کمک به ادلب از دمشق را افزایش دهیم.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست ۱۹ دی ماه خود در نیویورک، به اتفاق آرا با تمدید ۶ ماهه باز بودن گذرگاه مرزی باب الهوی سوریه برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به سوریه از طریق ترکیه موافقت کرد.

بر اساس این بیانیه، اکنون علاوه بر گذرگاه مرزی باب الهوی، گذرگاههای باب السلامه و الراعی نیز برای کمک به زلزله زدگان سوریه به مدت سه ماه بازگشایی شده اند.

زمین لرزه‌ای به بزرگی ۷.۸ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) بامداد دوشنبه بامداد ۱۷ بهمن جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند که براساس آخرین آمار، شمار جان باختگان این زمین لرزه همچنان در حال افزایش است.

اعلام این تصمیم سوریه، در حالی است که برخی منابع خبری مدعی هستند که بازگشایی این دو گذرگاه به تصویب قطعنامه ای با ۹ رای اعضای شورای امنیت بدون وتوی روسیه نیاز دارد اما دیمیتری پولیانسکی معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل به خبرنگاران در نیویورک گفت که نیازی به تصویب قطعنامه نیست زیرا تصمیم مستقل دولت سوریه است.

بسام صباغ، سفیر سوریه در سازمان ملل متحد نیز در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه سوریه از ارسال کمک های بشردوستانه از طریق تمام نقاط ممکن استقبال می کند، گفت که سوریه به مدت سه ماه از بازگشایی این گذرگاهها حمایت خواهد کرد.

او به خبرنگاران گفت که نیازی به قطعنامه شورای امنیت نیست زیرا توافقی میان سوریه و سازمان ملل است.

وضعیت اسفناک زلزله زدگان سوری در مناطق کوهستانی و سرد شمال این کشور در عین بی توجهی جهانی در حال شدت یابی است تا جایی که صدای هشدار و اعتراض صلیب سرخ را درآورده است.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به تازگی ضمن تاکید بر وخامت اوضاع انسانی در سراسر سوریه اعلام کرد، زلزله اخیر که تلفات بسیاری بر جای گذاشت به رنج و سختی‌های ۱۲ سال جنگ داخلی در این کشور افزوده است.

https://irna.ir/xjLLfY

**رقابت خطرناک اروپا با کشورهای کم‌درآمد برای تامین انرژی

کنفرانس مونیخ در گزارشی اعلام کرد که اروپا برای تامین انرژی با کشورهای کم‌درآمد رقابت می‌کند؛ مساله‌ای که ممکن است به مناقشه منجر شود.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

کنفرانس مونیخ در گزارشی که دوشنبه منتشر کرد، نوشت: در حالی که اروپا به دنبال جایگزین کردن گاز روسیه است، سعی زیادی برای تامین گاز طبیعی مایع (ال.ان.جی) کرده و در این زمینه از کشورهای آسیایی پیشی گرفته است.

این گزارش افزود: اقدامات اروپا باعث کمبود انرژی و بحران گسترده قطعی برق در کشورهایی مانند پاکستان و بنگلادش شده است.

کنفرانس امنیتی مونیخ هشدار داد: افزایش بهای انرژی در کشورهای کم‌درآمد عاملی کلیدی در افزایش ناامنی غذایی فقر شدید خصوصا در کشورهای جنوب صحرای آفریقاست.

این گزارش افزود: بازارها در سال‌های آتی پرتنش خواهند بود و تلاش برای تامین سوخت ادامه خواهد داشت. این مساله خطر ایجاد اختلاف میان اروپا و کشورهای کم‌درآمد را در پی دارد و منجر به تضعیف جبهه جهانی علیه تهاجم روسیه می‌شود.

صدها سیاستمدار از سراسر دنیا قرار است از ۱۷ تا ۱۹ فوریه (۲۷ تا ۳۰ بهمن) در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت کنند.

مقام‌های دولت روسیه به این کنفرانس دعوت نشده‌اند اما «کریستوف هیوسگن» رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که «نمایندگان جامعه مدنی روسیه» دعوت شده‌اند.

کنفرانس مونیخ در سال ۱۹۶۲ توسط «اوالد فون کلایست» روزنامه‌نگار آلمانی پایه‌گذاری شد. هدف وی برگزاری «دیدار میان نمایندگان دفاعی» کشورهای عضو ناتو بود.

سیاستمداران، افسران نظامی کشورهای مرکز و شرق اروپا و همچنین نمایندگان تجاری نیز از سال ۱۹۹۹ در این کنفرانس شرکت می‌کنند.

https://irna.ir/xjLLg۴

**سخنگوی کاخ سفید: نشانه‌ای از فعالیت فرا زمینی بر فراز آسمان آمریکا وجود ندارد

پس از آنکه ارتش امریکا سه شئی هوایی ناشناس را بر فراز اسمان این کشور پس از بالون چینی، سرنگون کرد، سخنگوی کاخ سفید گفت که نشانه ای از فعالیت فرا زمینی در حریم هوایی ایالات متحده آمریکا وجود ندارد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در کاخ سفید در واشنگتن گفت که هیچ نشانه ای از فعالیت فرازمینی بر فراز حریم هوایی آمریکا وجود ندارد.

کارین ژان پی یر، سخنگوی کاخ سفید افزود: می‌خواهم به مردم آمریکا بگویم که هیچ نشانه ای از فعالیت های فرازمینی یا موجودات فضایی بر فراز آمریکا وجود ندارد.

وی تصریح کرد: می‌دانیم که نگرانی‌ها و سوالاتی در این خصوص وجود دارد اما خیر، هیچ نشانه‌ای از فضایی ‌ها یا فعالیت فرازمینی در حوادث اخیر وجود ندارد.

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز گفت که اطلاعات مربوط به این اشیا هنوز در حال جمع‌آوری است.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا دوشنبه شب به وقت محلی در بدو ورود به فرودگاه بروکسل به خبرنگاران گفت اشیای هوایی ناشناسی که چند روز گذشته در آسمان آمریکای شمالی سرنگون شدند، تهدید نظامی برای اهداف روی زمین محسوب نمی‌شدند.

وزیر دفاع آمریکا برای شرکت در نهمین نشست گروه ارتباطی دفاعی اوکراین و دیدار با وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو به بلژیک سفر کرده است و سپس در نشست وزرای دفاع ناتو شرکت خواهد کرد.

لوید آستین در ادامه گفتگو با خبرنگاران در فرودگاه بروکسل،در عین حال افزود: اشیای سرنگون شده تهدیدی برای هوانوردی غیرنظامی و تهدید بالقوه‌ای برای جمع‌آوری اطلاعات بودند و به زودی جزئیات بیشتری از آنها بدست می‌آوریم.

رئیس پنتاگون گفت: به دلیل آنکه نتوانستیم ماهیت اشیای هوایی را تعیین کنیم، مجبور به اقدام اضطراری برای حفاظت از امنیت و منافع خود شدیم. هنوز قطعات اشیای هوایی سرنگون‌ شده اخیر در آسمان کانادا را پیدا نکرده‌ ایم.

ایالات متحده آمریکا در هفته گذشته چهار شئی را بر فراز آمریکای شمالی ساقط کرده است که اولین مورد آن یک بالون اطلاعاتی چینی در سواحل کارولینای جنوبی در ۴ فوریه بود.

مقامات آمریکایی روز پنجشنبه به وقت محلی دوم فوریه (۱۳ بهمن ماه) برای نخستین بار بصورت علنی اعلام کردند که ایالات متحده در حال ردیابی یک بالون نظارتی مشکوک چین بوده که برای چند روز بر فراز حریم هوایی این کشور مشاهده شده است.

نخستین پیامد کشف و شناسایی بالون اطلاعاتی چین بر فراز حریم هوایی ایالات متحده، تعویق سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به پکن بود.

سرانجام عصر شنبه به وقت محلی، چهارم فوریه (۱۵ بهمن ماه) ارتش آمریکا بالون چینی را که باعث افزایش تنش میان واشنگتن - پکن شده بود، با جنگنده اف ۲۲ در سواحل کارولینا سرنگون کرد.

https://irna.ir/xjLLg۷

**عربستان: از ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم سوریه حمایت می‌کنیم

فیصل بن فرحان وزیر امورخارجه عربستان دوشنبه شب گفت که کشورش از انتقال کمک‌های بشردوستانه برای ملت سوریه حمایت می کند.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

فرحان گفت که فاجعه زمین لرزه مستلزم پاسخ مناسب همه کشورها به آن است.

وی که به مرکز اتحادیه اروپا در بروکسل رفته است، همچنین گفت: از تمام طرف‌ها می خواهیم که برای اطمینان از رسیدن کمک‌ها به تمام مناطق سوریه همکاری کنند.

وزیر امورخارجه عربستان گفت: تا جایی که در توان داریم برای رسیدن کمک‌ها به تمام مناطق در داخل سوریه تلاش می کنیم.

وی اضافه کرد: از همه طرف ها می خواهیم که براساس آنچه که در جلسه دوم با "جوزپ بورل" مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بحث و گفت وگو شد، کمک‌ها به سوریه ارائه شود.

از سوی دیگر، بورل مدعی شد که تحریم‌های اعمال شده اتحادیه اروپا علیه حکومت سوریه، حمایت بشردوستانه و کمک‌های غذایی و تجهیزات پزشکی به این کشور را تحت الشعاع قرار نخواهد داد.

مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادعا کرد: تحریم‌های تحمیلی تنها حکومت سوریه و هواداران آن را شامل می شود و اتحادیه اروپا مدت‌هاست که در کنار ملت سوریه ایستاده و از جمله نخستین نهادهایی بوده که به این ملت کمک کرده است.

بورل افزود: از هیچ کوششی برای حمایت از مناطق زلزله زده سوریه دریغ نخواهیم کرد و کمک‌های بیشتری [به این مناطق] ارائه می کنیم.

عربستان همچنین از ورود نخستین کاروان کمک‌های این کشور به شهر "جندیرس" در شمال غرب سوریه خبر داد، منطقه‌ای که محل سکونت گروه‌های مسلح مخالف دولت مرکزی سوریه است.

سخنان بن فرحان درحالی روی می دهد که رئیس سازمان هواپیمایی سوریه شنبه شب از موافقت کشورش با فرود هواپیمای حامل کمک های عربستان در دمشق خبر داده است.

باسم منصور گفت که هلال احمر عربستان اجازه فرود هواپیمای کمک‌ها در فرودگاه دمشق را درخواست کرد که با آن موافقت شد.

از این کمک‌ها شاید بتوان به عنوان آماده سازی عربستان برای ازسرگیری تدریجی روابط با سوریه تعبیر کرد.

با شروع بحران سوریه در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱)، عربستان و شماری دیگر از کشورهای عربی در صف حامیان اصلی گروه‌های مخالف اسد قرار گرفت و درهای سفارتخانه‌های خود را در دمشق بستند و روابط خود را با سوریه قطع کردند.

https://irna.ir/xjLLfW

**واشنگتن پست: آمریکا بسته نظامی بزرگ دیگری به اوکراین اختصاص می‌دهد
واشنگتن پست سه‌شنبه گزارش داد که آمریکا قصد دارد هفته آینده اختصاص یک بسته نظامی بزرگ دیگر به اوکراین و تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه اعلام کند.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

این روزنامه آمریکایی افزود که دولت و کنگره ایالات متحده درباره اختصاص ۱۰ میلیارد دلار کمک مستقیم به اوکراین همکاری می‌کنند.

در حالی که اولین سالگرد جنگ اوکراین نزدیک می‌شود، مقام‌های آمریکا به رهبران اوکراین گفته‌اند که آنها با لحظه حساسی برای تغییر روند جنگ مواجه هستند.

به نوشته واشنگتن پست، مقام‌های آمریکایی همزمان با ارسال تسلیحات و کمک‌های دیگر از ایالات متحده و شرکای آنها به اوکراین، مسئولان کی‌یف را تحت فشار قرار داده‌اند تا دستاورهای مهمی در میدان جنگ کسب کنند.

این روزنامه افزود: مقام‌های دولت بایدن می‌گویند که بسته‌های کمکی اخیر کنگره و متحدان آمریکا بهترین فرصت را برای کی‌یف ایجاد کرده است تا مسیر جنگ را تغییر دهد.

برخی از مقام‌های آمریکایی خاطرنشان کردند که هر گونه بسته کمکی به اوکراین از حمایت دوحزبی برخوردار بود و کاخ سفید و کنگره بیشتر از چیزی که اوکراین می‌خواست به آن کشور ارائه دادند؛ اما این مساله در دوره‌ای جریان داشت که سنا و مجلس نمایندگان آمریکا تحت کنترل دموکرات‌ها بود.

اما امروز مجلس نمایندگان تحت کنترل جمهوریخواهانی قرار گرفته است که وعده داده‌اند حمایت ها از اوکراین را کاهش دهند.

این در حالی است که علاقه طولانی مدت اروپا به حمایت مالی از جنگ اوکراین در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
https://irna.ir/xjLLgj
**پکن: روابط ایران و چین در دوره ریاست رئیسی و شی، شتاب خوبی داشته است

همزمان با نخستین سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به چین، سخنگوی وزارت امور خارجه کشور میزبان تاکید کرد که در دوره ریاست رئیسی و شی جینپینگ، روابط دو کشور شتاب خوبی داشته و تحکیم و توسعه روابط دوجانبه، اراده و انتخاب راهبردی هر دو طرف است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در راس یک هیات عالی رتبه اقتصادی-تجاری-سیاسی در نخستین ساعات بامداد امروز(سه شنبه ۲۵ بهمن) وارد پکن شد.

دیدار با رئیس جمهور چین و امضای اسناد مهم همکاری‌های دوجانبه در حضور روسای جمهور دو کشور و همچنین دیدار نخست‌وزیر و رئیس کنگره ملی خلق چین با دکتر رئیسی از جمله برنامه‌های نخستین روز سفر رئیس جمهور در این سفر سه روزه است.

این دهمین سفر خارجی آیت الله رئیسی در یک سال و نیم اخیر است.

وانگ ونبین سخنگوی وزارت امور خارجه چین ساعاتی پیش در نشستی خبری در خصوص سفر رئیسی به پکن گفت: چین و ایران از دوستی سنتی برخوردارند. تحکیم و توسعه روابط، اراده انتخاب راهبردی هر دو طرف است.

این سخنگو اظهار داشت:در سال‌های اخیر، روابط دو کشور چین و ایران تحت ریاست شی جینپینگ و رئیسی، روابط دو کشور از شتاب و رشد خوبی برخوردار بوده است که اعتماد متقابل سیاسی قوی‌تر، پیشرفت پایدار در همکاری‌های عملی در زمینه‌های مختلف، و ارتباطات و هماهنگی صحیح در عرصه های بین‌المللی و منطقه‌ای را نشان می‌دهد.

وانگ ونبین تاکید کرد: چین مشتاق همکاری با ایران است تا از این سفر به عنوان فرصتی برای پیشرفت بیشتر در مشارکت راهبردی جامع دو کشور استفاده کند و نقش سازنده ای در تقویت همبستگی و همکاری بین کشورهای خاورمیانه و ارتقای امنیت و ثبات منطقه ایفا کند.

وی افزود: این سفر اولین سفر رئیسی به چین پس از تصدی مسئولیت ریاست جمهوری ایران است. در این سفر، رئیس جمهور شی جینپینگ با هدف توسعه روابط دوجانبه و تبادل نظر در مورد مسائل منطقه ای و بین المللی مورد علاقه دو طرف، با همتای ایرانی خود ملاقات و گفت و گو خواهد کرد . لی کچیانگ نخست وزیر و لی ژانشو رئیس کمتیه کنگره خلق چین نیز به ترتیب با رئیس جمهوری ایران دیدار خواهند کرد.

https://irna.ir/xjLLgp

**چین از عضویت ایران در «بریکس» حمایت می‌کند
شبکه خبری الجزیره در گزارشی پیرامون سفر رئیسی به چین، آن را نخستین سفر رسمی یک رئیس‌جمهوری ایران به پکن در ۲۰ سال گذشته توصیف کرد و نوشت که چین به همراه روسیه از خواسته تهران برای عضویت در گروه اقتصادهای نوظهور دنیا «بریکس» حمایت می‌کند.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

آیت‌الله سیدابراهیم رییسی رییس‌جمهور ایران در نخستین ساعات بامداد امروز (سه شنبه) در صدر یک هیات بلندپایه اقتصادی-تجاریی-سیاسی وارد پکن شد.

سفر جاری رییسی به چین، اولین سفر رسمی یک رییس‌جمهور ایران به چین به عنوان یکی از برترین قدرتهای اقتصادی جهان در طول ۲۰ سال گذشته است.
الجزیره نوشت: رییسی و شی جینپینگ روسای جمهور دو کشور در ماه سپتامبر سال گذشته در حاشیه اجلاس رهبران کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای در سمرقند ازبکستان با یکدیگر دیدار کرده بودند و پکن در آن زمان از خواسته ایران برای عضویت کامل در این سازمان حمایت کرد.

رئیسی جمهوری ایران در یادداشتی که پیش از انجام این سفر رسمی، در روزنامه مردم چین منتشر شد، بر توسعه روابط دوجانبه تاکید کرد. رئیسی علاوه بر اینکه قرار است مذاکرات دوجانبه‌ای را با شی جین پینگ داشته باشد بلکه قرار است در جریان امضای چندین سند همکاری با پکن در کنار همتای چینی خود نیز حضور داشته باشد.

محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رییس جمهور ایران روز یکشنبه اعلام کرد که هدف اصلی از این سفر «نهایی کردن مکانیزم عملیاتی» توافقنامه جامع همکاری‌های ۲۵ ساله ایران و چین است که در سال ۲۰۲۱ به امضا رسید.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در اوایل سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که این توافقنامه وارد مرحله اجرایی شده است اما هیچ قرارداد یا پروژه مهمی در این زمینه اعلام نشد زیرا که ایران همچنان تحت تحریم‌های سنگین آمریکا قرار دارد.

براساس گزارش الجزیره، به گفته یکی از مقامات ایرانی در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی، چین حدود ۱۶۲ میلیون دلار در نخستین سال ریاست جمهوری ابراهیم رییسی در ایران سرمایه‌گذاری کرد. چین همچنان اولین شریک تجاری ایران است و آمارهای گمرک ایران نشان می‌دهد که در ۱۰ ماهه نخست سال جاری شمسی، ایران ۱۲.۶ میلیارد دلار کالا به این کشور صادر و ۱۲.۷ میلیارد دلار نیز کالا از این غول اقتصادی وارد کرده است.

الجزیره در گزارش خود نوشت که با وجود تحریم‌های آمریکا علیه ایران، چین همچنان به تجارت با ایران و خرید نفت از این کشور ادامه می‌دهد اما آمار دقیق واردات آن مشخص نیست. با این حال شماری از شرکت‌هایی که اطلاعات (تولید نفت و مسیر نفتکش‌ها) را رصد می‌کنند، می‌گویند که صادرات نفت ایران به چین در ۲ ماهه پایانی سال ۲۰۲۲ افزایشی جهشی داشته و در آغاز سال ۲۰۲۳ نیز صادرات نفت ایران قوی بوده است.

الجزیره نوشت:علاوه بر این، چین نیز در کنار روسیه، حمایت خود را از خواسته ایران برای پیوستن به گروه قدرتمند بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی نشان داده است.
توافق هسته‌ای

الجزیره در بخشی دیگر از این گزارش نوشت: چین همچنین یکی از امضاکنندگان توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران است؛ توافقی که روسیه، آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان هم آن را امضا کرده بودند. آمریکا در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد.

به گزارش الجزیره، علی باقری مذاکره کننده اصلی ایران در مذاکرات احیای برجام نیز از جمله اعضای حاضر در هیات بلندپایه سیاسی رییس‌جمهوری ایران در سفر به چین است. باقری در حال مذاکره با کشورهای غربی با هدف احیای برجام است. این مذاکرات که از اوایل سال ۲۰۲۱ آغاز شده ولی هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.

الجزیره حضور علی باقری در هیات همراه رییس‌جمهور را نشانه ای از احتمال مذاکره در خصوص برجام با مقامات چینی توصیف کرد. آمریکا با ادعای اینکه ایران پهپاد در اختیار روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین قرار می‌دهد و نیز با مطرح کردن ادعاهایی در حمایت از اغتشاشات در ایران، این ادعاها را بهانه قرار داده و می‌گوید که مذاکره برای احیای برجام در شرایط فعلی اولویتی ندارد.

تهران اما واشنگتن را متهم به دورویی کرده و می‌گوید که تبادل پیام بین دو کشور از طریق واسطه‌ها در جریان است تا از این طریق، توافق هسته‌ای احیا شود.

https://irna.ir/xjLL۷H

**واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران به چین

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر در راستای سیاست ایران هراسی واشنگتن و نگرانی ایالات متحده از تحکیم روابط تهران با دیگر کشورها مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران چالش هایی برای نظام بین الملل ایجاد می‌کند که واشنگتن را نگران می‌سازد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی در واکنش به آغاز دیدار رسمی آیت الله رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران از چین به رغم آنکه گفت درباره اهداف این سفر صحبتی نمی کند و آن را به طرفین واگذار کرد اما با تکرار ادعاهای واشنگتن افزود: چندی پیش آمریکا تلاشی هماهنگ برای تعامل با چین در مورد برنامه هسته ای ایران انجام داد، زیرا ما آن را چالشی برای هر دو کشور می دانیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: روابط دوجانبه ما با چین پیچیده است. این پیچیده ترین و احتمالاً مهمترین رابطه دوجانبه ما با هر کشوری است. این رابطه جنبه های مختلفی دارد که در درجه اول رقابتی است. جنبه هایی وجود دارد که بالقوه متعارض هستند، به همین دلیل است که ما بر حفظ خطوط ارتباطی با چین باز تمرکز کردیم.

ند پرایس ادعا کرد، اما موضوعاتی وجود دارند که ظرفیت همکاری میان آمریکا و چین داشته و دو کشور در این زمینه منافع مشترک دارند. در مورد ایران، همکاری با چین در چارچوب ۱+۵ دقیقاً به این دلیل بود که برنامه هسته ای ایران چالشی برای آمریکا و چین است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد، ایران برای سیستم بین المللی چالش‌های دیگری نیز ایجاد می کند که بر چین نیز تاثیر می گذارند. این چالش‌های ایران، آمریکا را نیز شدت نگران می‌کند.

این مقام دولت بایدن در راستای سیاست های ایران هراسی و چین هراسی خود مدعی شد: هر کشوری باید ماهیت رابطه خود با چین را تعیین کند. اما وقتی صحبت از ایران به میان می‌آید، ما معتقدیم مهم است که سایر جهان اعلام کند که پیشرفت‌های هسته‌ای ایران، تلاش‌های این کشور برای صدور تروریسم و تاثیر گذاری بد در سراسر منطقه وفراتر از آن، مورد قبول نیست و جهان از آن حمایت نمی کند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره سفر هیات آمریکایی به ریاست رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به ریاض برای شرکت در نشست‌های کارگروه شورای همکاری خلیج فارس از ۱۳ تا ۱۶ فوریه (۲۴ بهمن تا ۲۷ بهمن ماه) نیز گفت: این هیات که راب مالی ریاست آن را برعهده دارد با نمایندگان دولت‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس و دبیرکل این شورا برای بحث درباره اولویت‌های مشترک ما دیدار خواهند کرد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا درباره محورهای این نشست گفت: سه کارگروه وجود دارد که یکی از آنها بر دفاع یکپارچه هوایی و موشکی و امنیت دریایی تمرکز دارد.

وی مدعی شد: کارگروهی نیز بر ایران و چالش‌هایی که این کشور ایجاد می‌کند متمرکز است و کارگروه سومی نیز وجود دارد که بر مبارزه با تروریسم متمرکز است . بنابراین هیأت آمریکایی در تمامی این کارگروهها مشارکت خواهد داشت.

وی درباره نشست ضدایرانی در دانشگاه جورج تاون واشنگتن نیز با حمایت از آن مدعی شد: هیچ کس از جمله دولت ایالات متحده نمی‌تواند ادعا کند که از طرف مردم داخل ایران صحبت می‌کند. فقط ایرانی ها می‌توانند این کار را انجام دهند. البته وظیفه ما این است که به آنها گوش دهیم و به هر طریقی که می‌توانیم از آنها حمایت کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه دولت بایدن مدعی شد: ما همچنین از نزدیک به سخنان رهبران جامعه دیاسپورا (دور از وطن) گوش می‌دهیم. ما می‌خواهیم نظرات و دیدگاههای آنها را بشنویم زیرا می‌دانیم که اقوام نزدیک بسیاری از آنها در ایران به سرمی ‌برند.

وی درباره ادعای روزنامه انگلیسی گاردین مبنی بر ارسال محموله جدید پهپادهای ایرانی با قایق و هواپیمای دولتی به روسیه نیز با بیان اینکه در جایگاهی نیست که آن گزارش را تأیید کند، ادعاهای واشنگتن را تکرار و مدعی شد: از اواسط سال گذشته درباره روابط رو به گسترش نظامی و امنیتی میان ایران و روسیه هشدار داده بودیم که تنها یکطرفه نیست که‌ ایران فناوری پهپادی به روسیه ارائه کند بلکه یک دو طرفه است و روسیه نیز کالاهایی را که ایران به آن نیاز دارد و می‌خواهد برای سرویس‌های نظامی و امنیتی خود داشته باشد، فراهم می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه ادعاهای ضد ایرانی افزود: در حال انجام اقدامات لازم برای مقابله با این رابطه و مقابله با انتقال فناوری هستیم و از اختیارات خود برای تأثیرگذاری خوب استفاده و این ارتباط را آشکار کرده‌ایم.

پرایس با اذعان ادامه سیاست فشار حداکثری علیه تهران اظهار کرد: به تشویق کشورهای جهان برای حفظ تمرکز بر این موضوع ادامه می دهیم تا بعنوان کشورهای مسول در سراسر جهان برای مقابله با تهدیدی عمیق برای مردم اوکراین و همچنین یک رابطه امنیتی که ظرفیت تهدید برای مردم فراتر از اوکراین را دارد، هر کاری که می توانیم انجام دهیم.

رئیس‌ جمهوری اسلامی‌ ایران در صدر هیأتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی و به دعوت رسمی «شی جین پینگ» همتای چینی خود به پکن سفر کرده است که در فرودگاه بین المللی این شهر، مورد استقبال وزیر فرهنگ و گردشگری چین قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در دهمین سفر خارجی خود در ۱۸ ماه اخیر بامداد سه شنبه به وقت تهران وارد پکن پایتخت چین و دومین شهر بزرگ این کشور شد که هدف اصلی سفر رئیس جمهور ایران اقتصادی، سیاسی و راهبردی است.

رئیس جمهور شهریور ماه امسال و در هشتمین سفر خارجی خود به اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند با همتای چینی دیدار و گفت و گو کرده بود که در این نشست دوجانبه، «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به طور رسمی از رئیس جمهور ایران برای سفر به پکن دعوت کرد.

معاون‌سیاسی دفتر رئیس‌جمهور، سفر رئیس‌جمهور را نخستین سفر دولتی به چین در دو دهه گذشته عنوان کرد و گفت که این سفر با آداب کامل تشریفات انجام می‌شود که نشان از توجه میزبان است.

محمد جمشیدی راهبرد دولت جمهوری اسلامی را سیاست همگرایی اقتصادی با تمرکز بر حوزه آسیا عنوان کرد که مورد توجه ویژه جدی است.

پیش از سفر رئیس جمهور به این کشور، در ۲۲ آذر ماه امسال نشست «همکاری‌های جامع ایران و چین» با حضور محمد مخبر معاون اول رییس جمهور ایران و هو چون هوآ معاون نخست وزیر چین در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد که محور اصلی آن راهکار افزایش روند اجرای برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله ایران و چین بود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی ایران در آن نشست گفته بود که ۱۶ تفاهم در نشست مشترک بین مقامات عالی دو کشور در حوزه ایران و چین نهایی و قرار شد اقدامات اجرایی آن هم در حوزه انرژی، سرمایه گذاری مشترک و تعاملات مالی و ارزی و بانکی بین دوکشور و هم در طرح های استراتژیکی در حوزه ترانزیت و زیر ساختی در دستور کار جزئیات آن قرار گیرد تا در دیدار بعدی رئیسان جمهور دو کشور به تصویب برسد.

https://irna.ir/xjLLgz

**سفری برای تقویت روابط تهران-پکن و کمک به مذاکرات رفع تحریم‌ها

مقامات رسمی و کارشناسان چینی معتقدند سفر جاری ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به چین، علاوه بر کمک به تقویت روابط دوجانبه به عنوان هدف اصلی این سفر، تجلی حمایت متقابل و قوی دو کشور از یکدیگر در عرصه های مختلف است و می تواند فرصتی برای کمک به روند مذاکرات رفع تحریم‌ها باشد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در صدر یک هیات عالی رتبه اقتصادی-تجاری-سیاسی در نخستین ساعات بامداد امروز(سه شنبه ۲۵ بهمن) وارد پکن شد.

روزنامه چینی چاینا دیلی در گزارشی در خصوص سفر جاری رئیسی به پکن نوشت: با آغاز سفر رییس جمهوری ایران به پکن، رئیس جمهور چین، شی جینپینگ با رییسی درباره موضوع های مورد علاقه دو طرف گفتگو خواهد کرد و دو طرف مسیر توسعه آینده روابط دوجانبه را در این سفر ترسیم خواهند ضمن اینکه درباره موضوع های منطقه ای و بین المللی هم تبادل نظر خواهند داشت.

رئیس جمهور ایران در این سفر با لی کچیانگ نخست وزیر و لی ژانشو رئیس کمیته دائمی کنگره ملی خلق نیز دیدار می‌کند.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین ساعاتی پیش در یک نشست خبری گفت: روابط چین و ایران مبتنی بر دوستی سنتی است و تقویت و توسعه روابط، اراده و انتخاب راهبردی هر دو طرف است.

این سخنگو تاکید کرد که چین مشتاقانه منتظر همکاری با تهران است و سعی دارد تا از سفر رئیسی به پکن به عنوان فرصتی برای تلاش برای پیشرفت بیشتر در مشارکت راهبردی جامع چین و ایران استفاده کند.

وی افزود: دو کشور همچنین به دنبال نقش های سازنده در تقویت وحدت و همکاری میان کشورهای خاورمیانه و تسهیل امنیت و ثبات منطقه هستند.

بر اساس آمار اداره کل گمرک چین، تجارت چین با ایران در ۹ ماهه سال گذشته به ۱۲.۳۲ میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸ درصد رشد داشته است.

این گزارش با اشاره به یادداشت رییس‌جمهوری ایران در روزنامه مردم چین، تقویت روابط ایران و چین و را مهمترین هدف این سفر دانست.

لی شائوسیان، مدیر مؤسسه تحقیقاتی چینی و عربی دانشگاه نینگ شیا، گفت: چین و ایران سابقه طولانی در روابط دوستانه دارند و شرکای طبیعی هستند که از منافع اصلی یکدیگر حمایت می کنند.

وی افزود: ایران کشوری ایده آل در خاورمیانه برای پیشبرد طرح کمربند و جاده است و همکاری با چین برای توسعه اقتصادی ایران کلیدی است.

کارشناسان چینی خاطرنشان کردند: پیشبرد مذاکرات برای ازسرگیری برجام نیز در دستور کار سفر رئیس جمهور ایران به پکن است.

ما شیائولین، محقق صاحب نام مطالعات خاورمیانه و مدیترانه در دانشگاه ژجیانگ، گفت: چشم انداز کنونی توافق هسته ای ایران با تحریم ها و حملات لفظی ایالات متحده ضعیف شده است.

وی به رسانه‌های چینی گفت: موضع ثابت چین در این موضوع، رد تلاش‌ها برای سیاسی کردن توافق هسته ای و تمرکز بر مذاکرات است و دیدار آتی بین شی و رئیسی ممکن است امید بیشتری به ازسرگیری مذاکرات بر سر توافق به همراه داشته باشد.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در گفتگو با خبرنگاران خاطرنشان کرد که دو کشور ایران و چین، ارتباطات و هماهنگی خوبی در امور بین المللی و منطقه ای داشته اند.

https://irna.ir/xjLLgq

**رسانه چینی: ایران مسیری ایده‌آل برای طرح «کمربند-راه» است

روزنامه چینی چاینا دیلی روز سه شنبه و همزمان با نخستین روز از سفر رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پکن، در گزارشی درخصوص این سفر، به نقل از یک کارشناس چینی نوشت ایران کشوری ایده آل در منطقه خاورمیانه برای پیشبرد پروژه کمربند - راه چین است .

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در صدر یک هیات عالی رتبه اقتصادی-تجاری-سیاسی در نخستین ساعات بامداد امروز(سه شنبه ۲۵ بهمن) وارد پکن شد.

به گزارش روزنامه چاینا دیلی، کارشناسان معتقدند ایران کشوری ایده آل در خاورمیانه برای پیشبرد پروژه کمربند و جاده چین است و متقابلا، همکاری با چین کلیدی برای توسعه اقتصادی ایران است.

این روزنامه در بخشی از گزارش خود همچنین به یادداشت اخیر سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در روزنامه مردم چین که قبل سفرش به پکن منتشر شد، به نقل از این یادداشت نوشت: ایران همواره سیاست های تقویت روابط با چین را حفظ می کند و هیچ تغییری در شرایط منطقه ای و بین المللی تاثیری بر روابط دوجانبه دو کشور نخواهد گذاشت. رشد اقتصادی چین و سرمایه گذاری این کشور به نفع مردم چین و دیگر کشورهاست و ما از هرگونه نوآوری که از سوی چین برای بهبود صلح جهانی، امنیت و توسعه استقبال می کنیم.

روزنامه چاینا دیلی همچنین تاکید کرد که انتظار می رود سفر رئیسی جمهوری اسلامی ایران به چین منجر به تقویت و استحکام بیش از پیش روابط شود.

وانگ ونبین سخنگوی وزارت امورخارجه چین روز گذشته اعلام کرد روابط چین و ایران برپایه دوستی سنتی و تحکیم و توسعه روابط راهبردی مشترک دو طرف است. پکن بدنبال همکاری با تهران است و این سفر را فرصت مناسبی برای پیشرفت روابط جامع و شراکت استراتژیک می داند.

چاینا دیلی در گزارش خود همچنین آورده است که گفت وگو در خصوص توافق هسته ای ایران و کمک به پیشبرد روند مذاکرات هسته ای، بخشی از برنامه سفر سیدابراهیم رئیسی و هیات همراه به چین خواهد بود.

سفر جاری آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پکن بنا به دعوت رسمی همتای چینی خود، بطور گسترده در کانون توجه رسانه های جهان قرار گرفته است؛ موضوعی که حکایت از اهمیت این رویداد نه تنها در عرصه روابط دوجانبه و دوستانه دوکشور، بلکه در عرصه منطقه ای و بین المللی دارد.

https://irna.ir/xjLLgD

**طولانی شدن جنگ و ناتوانی ناتو در تامین مهمات اوکراین

دبیرکل سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هشدار داد که آهنگ تولید مهمات در کشورهای عضو این پیمان پاسخگوی نیاز ارتش اوکراین نیست. همین امر سوالاتی را درمورد آینده جنگ اوکراین که به یکسالگی خود نزدیک می شود و احتمال کمبود مهمات مطرح کرده است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو معتقد است که استفاده ارتش اوکراین از مهمات بیش از توان تولید کارخانه‌های اروپایی و شمال آمریکاست.

یکی از کشورهای ناتو عنوان می‌کند که کشورهای متحدی که به اوکراین سلاح می‌رسانند هنوز ذخایر دارند، اما سازندگان اکنون باید درک کنند که سفارش‌ها و قراردادهای مهم و بلندمدت خواهند داشت و می‌توانند نرخ‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها را افزایش دهند.

به اعتقاد دبیرکل ناتو، این مساله از آن جهت اهمیت دارد که «در حقیقت حمله بهاری ارتش روسیه آغاز شده است». وی اعلام کرد: آنچه روسیه امروز در حال انجام آن است، اعزام هزاران هزار سرباز بیشتر به جبهه‌ها و پذیرفتن تلفات احتمالی بسیار سنگین برای اعمال فشار بیشتر بر اوکراین است.

استولتنبرگ افزود: روسیه تلاش می‌کند فقدان کیفیت نظامی را با افزایش کمیت جبران کند. این امر برای من اهمیت زمانبندی را خاطر نشان می‌کند. تجهیز اوکراین به سلاح های بیشتر ضروری است. هر چه سریع‌تر بتوانیم سلاح، مهمات، قطعات یدکی، سوخت را به جبهه اوکراین برسانیم، جان‌های بیشتری را نجات می‌دهیم.

دبیرکل ناتو در عین حال تاکید کرده است که از تلاش‌ها برای یافتن راه‌حلی صلح‌آمیز و مذاکره در مورد این درگیری حمایت می‌کند.

استفاده بسیار زیاد از مهمات در جنگ اوکراین

کشورهای عضو ناتو سربازان اوکراینی بیشتری را آموزش خواهند داد تا عادتی را که از دوران اتحاد جماهیر شوروی در استفاده بیش از حد مهمات در ارتش اوکراین وجود دارد از بین ببرند. آمار قابل اعتماد در مورد میزان مهمات استفاده شده در دسترس نیست، اما میزان مصرف در هر دو طرف در یک درگیری طولانی بسیار بالا است؛ جنگی که گاهی در سنگرها با نبردهای بی وقفه توپخانه‌ای در جریان است.

به گفته یک منبع نظامی فرانسوی، روس‌ها در ماه ژوئیه (تیر/ مرداد) روزانه ۵۰ هزار خمپاره شلیک کرده‌اند و این تعداد در جبهه اوکراین به ۶ هزار قبضه می‌رسد. اما میزان استفاده ارتش اوکراین از مهمات در ضد حمله‌های اواخر اوت (شهریور) افزایش یافت.

تارنمای رادیو فرانسه نوشت: ارتش اوکراین برای مقاومت در برابر حملاتی که در هفته‌های آتی انتظار آن می‌رود، به مهمات بیشتری نیاز دارد. اما در حقیقت کی‌یف همیشه سلاح بیشتری را مطالبه می‌کند. اوکراین به تازگی وعده‌هایی را برای تامین تانک‌های سنگین از منابع غربی دریافت کرده است اما همچنان امیدوار است بتواند تجهیزات دفاع زمین به هوا و هواپیماهای جنگی بیشتری تحویل بگیرد که غربی‌ها تمایلی به این خواسته نشان نمی‌دهند.
https://irna.ir/xjLLhn

**عملیات امداد و نجات زلزله زدگان در سه استان ترکیه پایان یافت
عملیات امداد و نجات و جستجوی اجساد و افراد زنده در زیر آوار زلزله مهیب دوشنبه هفته گذشته در سه استان آدانا، شانلی اورفا و کیلیس ترکیه پایان یافت.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

زلزله ۷.۷ و ۷.۶ سحرگاه روز دوشنبه هفته گذشته در ۱۰ استان قهرمان‌مارش، کیلیس، دیاربکر، آدانا، عثمانیه، غازی آنتپ، شانلی‌اورفا، آدیامان، مالاتیا و هاتای در مناطق جنوبی ترکیه خسارت سنگینی جانی و مالی بر جای گذاشت که عملیات امداد و نجات آن همچنان ادامه دارد.

عملیات امداد و نجات زلزله زدگان با حضور نیروهای اعزامی داخلی و خارجی طی هشت روز گذشته در همه این ۱۰ استان ادامه داشته و عملیات امداد و نجات در سه استان آدانا، شانلی اورفا و کیلیس ترکیه که آسیب کمتری دیده بودند، به پایان رسیده است.

واحد کئریشچی وزیر کشاورزی و جنگلداری با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی توئیتر اعلام کرد: عملیات جستجو و نجات زلزله زدگان در استان آدانا تکمیل شده و درجریان عملیات امداد و نجات، ۳۴ نفر به صورت زنده از آوارهای این شهر خارج شده‌اند و جسد ۴۱۸ شهروندان جان باخته نیز از زیر آوار بیرون آورده شده است.

وزیر خزانه داری و دارایی نیز از اتمام عملیات جستجو و نجات زلزله زدگان در استان شانلی‌اورفا خبر داد و گفت: فعالیت تیم‌های عملیات جستجو و نجات در شانلی‌اورفا به پایان رسیده و آنها به سایر مناطق زلزله زده اعزام شدند.

نورالدین نباتی بیان کرد: ۱۷۰ شهروند ساکن در این استان به علت زلزله جان خود را از دست دادند و سه هزار و ۴۲۳ نفر از افراد زخمی نیز از زیر آوار نجات داده شدند.

وی با اشاره به ارزیابی خسارت زلزله در این استان از سوی کارشناسان، از تخریب و خسارت شدید به ۱۲ هزار و ۱۷۲ ساختمان در استان شانلی اورفای ترکیه در پی این زلزله خبر داد.

یونس سزر رئیس مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد) نیز از پایان عملیات جستجو و نجات زلزله زدگان در استان کیلیس در جنوب ترکیه خبر داد و گفت: در پی این حادثه، ۲۲ نفر از ساکنان استان کیلیس جان خود را از دست دادند و ۴۶۶ نفر از افراد مجروح نیز از زیر آوار نجات یافته و تحت مداوا قرار گرفتند.

زمین لرزه بزرگی در ساعت ۰۴:۱۷ دقیقه بامداد دوشنبه هفته گذشته جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.

در جریان این زمین لرزه ۷.۸ دهم در مقیاس امواج درونی زمین(ریشتر) خسارت‌های زیادی به ساختمان‌ها وارد شد که تیم‌های نجات و جستجو طی هشت روز گذشته در حال آواربرداری و نجات کسانی هستند که زیر آوار گرفتار شده‌اند.

شمار جانباختگان زلزله اخیر ترکیه که از آن به عنوان «فاجعه قرن» یاد می شود، به ۳۱ هزار و ۶۴۳ نفر رسیده است.

بنا به اعلام مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد) در یک مصاحبه زنده تلویزیونی اعلام کرد: ۱۵۸ هزار و ۱۶۵ نفر از مصدومان و زلزله‌زدگان ۱۰ استان جنوبی ترکیه به سایر مناطق ترکیه منتقل شده‌اند.

«یونس سزر» رئیس این مرکز از به کارگیری ۲۳۸ هزار و ۴۵۹ نیروی امداد و نجات، آتش نشانی، پلیس، درمان و پشتیبانی داخلی و خارجی در مناطق زلزله زده ترکیه خبر داد و اظهار کرد: هم اکنون ۹ هزار ۷۹۳ نفر نیروی امداد و نجات از کشورهای مختلف در منطقه زلزله زده ترکیه مشغول عملیات هستند.

وی افزود: برای عملیات امداد و نجات و مدیریت بحران زلزله در جنوب ترکیه، ۷۶ فروند هواپیما، ۱۷۰ فروند بالگرد، ۲۶ فروند کشتی، ۴۵ پهپاد کوچک و ۹ پهپاد بزرگ به همراه ۱۲ هزار و ۳۲۲ دستگاه ماشین آلات شامل بیل مکانیکی، تراکتور، جرثقیل، بولدوزر، کامیون، کامیون آب، تریلر، گریدر، کامیون یدک کش و تجهیزات ساختمانی فعال است.

وی از اسکان بیش از ۱۵۵ هزار نفر از زلزله زدگان در چادرهای موقت خبر داد و گفت: تاکنون بیش از ۲۰۶ هزار چادر، حدود ۲ میلیون و ۷۳ هزار تخته پتو در بین زلزله زدگان جنوب ترکیه توزیع شده و علاوه بر این، ۳۳۴ آشپزخانه سیار، ۸۶ وسیله نقلیه پذیرایی، ۳۳ تنور سیار و ۲۵۲ خودروی خدماتی نیز در مناطق زلزله زده ۱۰ استان فعال شده است.

سزر همچنین با اشاره به اعزام ۲ هزار و ۵۵۲ نیروی روانشناس و مددکار اجتماعی با ۳۸۴ دستگاه خودرو به مناطق زلزله زده برای خدمات حمایتی روانی و اجتماعی، افزود: خسارت زلزله در ۱۰ استان جنوبی ترکیه و حجم تخریب آن در مساحت ۵۰ کیلومتری خط زلزله بسیار عمیق و زیاد است.
https://irna.ir/xjLLj۹

**گلوبال تایمز: سفر رئیسی به چین خنثی کننده توطئه‌های غرب علیه تهران و پکن است
تارنمای روزنامه گلوبال تایمز چین در سرمقاله‌ای با عنوان «رئیسی خوش آمدی/ ایران و چین بی اعتنا به رویکردهای آمریکا و غرب» ، سفر جاری رئیس جمهوری اسلامی ایران به چین را حائز اهمیت فراوان برای دو کشور دانسته و آن را گامی موثر در جهت خنثی سازی توطئه های آمریکا و غرب علیه کشورهای مستقل می داند.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

سید ابراهیم رئیسی بنا به دعوت رسمی «شی جینپینگ» همتای چینی خود ، در صدر یک هیات عالی‌رتبه اقتصادی و سیاسی بامداد امروز سه شنبه وارد پکن شد.

بر اساس گزارش گلوبال تایمز چین، این سفر برای دو کشور هم از منظر روابط دو جانبه و هم از منظر بین المللی از اهمیت بسیار فراوانی برخوردار است.

بنظر می رسد در جریان سفر سه روزه رئیس جمهوری ایران به چین تعداد زیادی اسناد همکاری میان دو کشور امضا شود.

به استناد این گزارش خبری، شی در دیدار با رییس جمهوری ایران در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند در سال گذشته میلادی خاطرنشان کرد چین به روابط پکن و تهران از منظری راهبردی و بلند مدت می نگرد.

دولت ایران نیز بر این باور است که این سفر دارای اهمیت اقتصادی، سیاسی و راهبردی فراوانی خواهد بود.

چین و ایران به عنوان دو تمدن باستانی به ترتیب به عنوان قدرتهای برتر صنعتی و تولیدکنندگان انرژی در جهان به شمار می آیند. این دو کشور از نظر اقتصادی بسیار مکمل یکدیگر هستند و هر دو تمایل زیادی برای توسعه همکاری دارند. از دیگر سو، نیازهای توسعه دو کشور در بسیاری از زمینه ها با یکدیگر سازگاری دارد.

همچنین سالهاست که چین بزرگترین شریک تجاری ایران است و جمهوری اسلامی یکی از مهمترین بازارهای پیمانکاری پروژه های خارج از کشور چین به شمار می آید.

از دیگر سو، ایران یک کشور مهم در روند توسعه طرح «یک کمربند-یک جاده» به شمار می آید. همچین چین شریک هدف رویکرد "نگاه به شرق" ایران است.

بر اساس این گزارش، توسعه روابط میان چین و ایران از نوعی نیروی محرکه درون زا و قوی برخوردار است. به عبارت دیگر در شرایطی که ایران تحت تحریمهای شدید آمریکا قرار دارد و از دیگر سو، چین هدف اصلی سرکوب استراتژیک ایالات متحده است، توسعه روابط میان تهران و پکن می تواند تلاشهای واشنگتن برای منزوی کردن ایران و چین را خنثی کند.

تعمیق همکاری چین و ایران می تواند تقلاها و توطئه های غرب علیه این دو کشور را خنثی کند.

همچنین چین و ایران از سیاست های خارجی مستقل حمایت می کنند و قاطعانه از اصل عدم دخالت در امور داخلی در مناسبت های بین المللی دفاع می کنند.

جهان امروز دستخوش تغییرات فراوانی شده است. از دیگر سو، سیستم بین المللی موجود تحت رهبری آمریکا، در حال اجرای طرح هایی برای بهره برداری از کشورهای در حال توسعه و نوظهور است.

اکنون واشنگتن از افزایش نفوذ کشورهای در حال توسعه رضایت کافی ندارد و می کوشد به نفع منافع خود، سیستم بین المللی جدید را مورد بازسازی قرار دهد. این در حالیست که کشورهای غیر غربی در برابر این اقدام آمریکا مقاومت می کنند.

در طول جنگ سرد بسیاری از کشورهای در حال توسعه، حاضر به پیوستن به بلوکهای غربی نشدند و جنبش عدم تعهد را با هدف دستیابی به استقلال آغاز کردند.

امروزه دو سوم اعضای سازمان ملل متحد عضو جنبش عدم تعهد و حدود ۵۵ درصد از جمعیت جهان در کشورهای جنبش عدم تعهد زندگی می کنند.

این در شرایطی است که غرب که تشکیل چنین جنبشی را در تضاد با منافع خود می بیند، لذا عمدا می کوشد چنین ائتلاف جهانی را به چالش بکشد.

چین یک از شرکای اصلی جنبش عدم تعهد به شمار می آید و بر این باور است که سرنوشت شمار زیادی از کشورهای در حال توسعه با یکدیگر گره خورده است.
https://irna.ir/xjLLh۷

**۱۲ هزار زلزله زده سوری در کمپ های ایران اسکان داده شدند
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در حلب اعلام کرد: ۱۲ هزار زلزله زده سوری حلب در ۹ کمپ ایجاد شده از سوی جمهوری اسلامی ایران در این شهر اسکان داده شدند و ما در حال خدمت رسانی به آنها هستیم.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

"سلمان نواب نوری" سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در حلب در گفت و گو با ایرنا با اشاره به این که هم اکنون ۱۷۲ مرکز اسکان از سوی دولت سوریه و کشورهای کمک کننده به مردم زلزله زده این کشور در حلب ایجاد شده، افزود: هم اکنون ۱۸۰ هزار نفر از شهروندان زلزله زده سوری در این مراکز اسکان اضطراری داده شده اند.

وی با بیان این که هم اکنون اوضاع شهر حلب پس از گذشت یک هفته از زلزله شدید بهتر شده و به سمت آرامش می رود، بیان داشت: با گذشت هفت روز از زلزله حلب برخی از مردم این شهر هنوز استرس تخریب خانه های خود را دارند.

نواب نوری با اشاره به این که روزانه ۲۲ هزار غذای گرم در آشپزخانه وابسته به این کنسولگری طبخ و در کنار چهار هزار وعده غذایی سرد در بین آسیب دیدگان زلزله توذیع می شود، گفت: قسمتی از غذاهای پتخته شده در میان افراد حاضر در ۹ کمپ ایرانی توزیع و بخشی نیز تحویل استانداری حلب شده و این استانداری آن غذاها را در برخی دیگر از کمپ های ایجاد شده توزیع می کند.

وی درخصوص آخرین وضعیت آواربرداری مناطق زلزله زده شهر حلب نیز گفت: هم اکنون کار آواربرداری تمامی ۵۶ ساختمان تخریب شده حلب به اتمام رسیده است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در حلب درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به زلزله زدگان این شهر هم اظهار داشت: با حضور گروه های امدادرسانی دیگر کشورها در شهر حلب خصوصا نیروهای حشد الشعبی عراق که با تجهیزات خوبی وارد این شهر شده و به استانداری حلب وصل شده اند، با ارایه خدمات خوب، کار امدادرسانی بحمدلله خب به پیش می رود.

در اثر زلزله هفت و هشت دهم ریشتری بامداد دوشنه (۱۷ بهمن ماه) شمال غرب سوریه علاوه بر خسارت های زیاد در پنج استان شمال غرب سوریه، تعداد زیادی نیز کشته شده اند.

زلزله شهر حلب ۵۰۰ کشته و ۷۵۰ مصدوم بستری دارد.
https://irna.ir/xjLLh۴

**زاخارووا: فاصله‌گرفتن از مسکو، به زیان بلگراد خواهد بود

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در اظهاراتی با اشاره به افزایش فشار غرب بر صربستان برای فاصله گرفتن از روسیه، هرگونه انتخاب بلگراد به نفع اروپا و متحدانش را برای این کشور مضر دانست.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

«ماریا زاخارووا» درخصوص نزدیک شدن صربستان به روسیه گفت که این کشور ارزش مشارکت با روسیه را درک می کند و در صورت تغییر مسیر به نفع غرب این انتخاب به ضرر بلگراد خواهد بود.

وی تاکید کرد که فرستادگان واشنگتن، بروکسل (اتحادیه روپا) و دیگر پایتخت های غربی به معنای واقعی کلمه، هر روز فشار بی رحمانه ای بر مقام های صرب اعمال می کنند.

زاخارووا با بیان اینکه منافع ملی ابزار چانه زنی نیست، بلگراد ارزش ذاتی مشارکت راهبردی با روسیه را درک می کند و به همین دلیل از هرگونه اقدام عملی که به روابط ما ضربه بزند، خودداری می کند، افزود: به صورت منطقی هم یک انتخاب متفاوت به ناچار صدمات جبران ناپذیری برای صربستان به همراه خواهد داشت.

صربستان که به طور رسمی به دنبال عضویت در اتحادیه اروپا است، بارها درخواست‌ها برای همسویی با سیاست‌های خارجی این بلوک از جمله پیوستن به تحریم‌های بین المللی علیه مسکو به دلیل جنگ در اوکراین را رد کرده است. اما «الکساندر ووچیچ» رئیس جمهوری صربستان که همواره متحد «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود شناخته شده، به تازگی اظهار نظرهایی در مورد دونباس و کریمه کرده که برخی از آن به عنوان زمزمه های جدایی بلگراد از مسکو تعبیر کرده اند.
https://irna.ir/xjLLkh
**اسنودن: هدف اخبار مرتبط با اشیای پرنده در آمریکا، گمراه کردن خبرنگاران است
«ادوارد اسنودن» افشاگر اسناد و کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا، شناسایی و انهدام اشیای پرنده ناشناخته بر فراز آمریکای شمالی را اقدامی طراحی‌شده با هدف گمراه‌سازی خبرنگاران از بررسی سایر مسائل از جمله خرابکاری و انفجار خطوط لوله نورد استریم دانست.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

ادوارد اسنودن در پیام توییتری پس از آنکه فرمانده پدافند هوایی آمریکای شمالی روز گذشته گفته بود «تا پایان روند تحقیقات، ارتش آمریکا هیچ احتمالی حتی فرازمینی بودن این اشیاء پرنده ناشناخته را رد نمی‌کند»، نوشت: این اجسام فرا زمینی نیستند. آرزو می‌کنم فرا زمینی بودند اما نیستند.

وی سپس ادامه داد: این [شناسایی سه شیء پرنده ناشناخته دیگر بر فراز آسمان آمریکای شمالی]، همان ایجاد «وحشت مهندسی‌شده» قدیمی است؛ یک «دردسر جذاب» تضمین کننده مشغول شدن خبرنگاران حوزه امنیت ملی (natsec) به تحقیق درباره موضوع «بالون چرند» به جای پرداختن به مسائلی از جمله «بودجه و یا بمب گذاری‌ها (نورد استریم)» خواهد بود.

در ۸ فوریه ۲۰۲۳ (۱۹ بهمن ۱۴۰۱)، سیمور هرش روزنامه‌نگار معروف آمریکایی در یک افشاگری اعلام کرد آمریکا عامل انفجار خط لوله نورد استریم برای انتقال گاز روسیه به اروپا بود. بر این اساس،‌ وی پس از تحقیقات دریافته است که غواصان نیروی دریایی آمریکا سال گذشته برای تخریب خطوط لوله گاز نورد استریم بمب کار گذاشته‌اند.

در مقاله هرش آمده است: به گفته یک مقام آگاه، در ژوئن گذشته (خرداد/تیر)، غواصان نیروی دریایی که تحت پوشش یک رزمایش گسترده ناتو موسوم به بالتاپس ۲۲ فعالیت می کردند، مواد منفجره کنترل از راه دور را کار گذاشتند و سه ماه بعد، سه خط لوله از چهار خط لوله نورد استریم را نابود کردند.

روزنامه‌نگار تحقیقی ۸۵ ساله آمریکایی که سابقه افشاگری در جنگ ویتنام و در خصوص زندان ابوغریب را دارد، در این افشاگری گفته که انفجار به دستور جو بایدن رییس‌جمهور آمریکا و بوسیله سیا ( سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) انجام شده است.

در این میان، در طول هفته گذشته و پس از شناسایی و سرنگونی بالون چینی بر فراز آسمان آمریکا در میانه بهمن ماه، فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی (NORAD) سه مورد شیء ناشناخته دیگر را نیز ثبت، شناسایی و منهدم کرد.

بنابر اظهارات مقام‌های آمریکایی، هر سه شیء از بالون چینی کوچک‌تر بوده و در ارتفاع پایین‌تری پرواز می‌کردند، همچنین از نظر ظاهری نیز به بالون چینی شباهتی نداشته‌اند.

روز گذشته،‌ گِلن ون هرک ژنرال نیروی هوایی آمریکا که وظیفه حفاظت از حریم هوایی این کشور را بر عهده دارد، به خبرنگاران گفته بود: ارتش آمریکا تاکنون قادر به شناسایی منشاء و ماهیت سه شیء اخیر ساقط شده و اینکه چگونه در آسمان معلق می‌مانند، نبوده است.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا فرض وجود موجودات فرازمینی را رد کرده‌اید یا خیر؟»، گفت: هنوز هیچ احتمالی را رد نکرده‌ایم.

https://irna.ir/xjLLhm

**سفیر ایران در مسکو با دستیار ویژه رئیس‌جمهوری روسیه دیدار کرد

در دیدار سفیر ایران در روسیه با دستیار ویژه رئیس‌جمهور این کشور، آخرین وضعیت اجرای پروژه‌های مشترک تهران و مسکو مورد بررسی قرار گرفت.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

در دیدار کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه با ایگور لویتین دستیار ویژه رئیس جمهوری روسیه، دو طرف ضمن اشاره به فراهم شدن مقدمات اجرای پروژه کریدور شمال-جنوب، اظهار امیدواری کردند که با مشارکت جدی دو کشور، اجرای این پروژه مهم و اثرگذار تسریع شود.

در این دیدار که دیروز (دوشنبه ۲۴ بهمن ماه) برگزار شد، سفیر کشورمان گفت در همین راستا، ایران از حضور روسیه برای ایجاد و تکمیل زیرساخت‌ها در حوزه حمل‌ونقل و ترانزیت استقبال می‌کند.

لویتین نیز ضمن اشاره به تعاملات گسترده میان دو کشور بر آمادگی روسیه برای ساخت راه آهن رشت - آستارا تاکید کرد.

https://irna.ir/xjLLnv

**سفر آیت الله رئیسی به چین؛ راهبردی و اقتصادی/ نگاه نگران آمریکا به مذکرات در پکن

تحلیلگر عرب مسائل بین المللی سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به چین را "راهبردی، سیاسی و اقتصادی" و در راستای اجرایی شدن برنامه مشارکت جامع راهبردی دو کشور توصیف کرد و گفت که آمریکا با نگرانی به این سفر چشم دوخته و ارتقای روابط تهران و پکن را مغایر با سیاست های خود می داند.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران بامداد امروز به وقت تهران در صدر یک هیات عالی‌رتبه اقتصادی و سیاسی به دعوت رسمی «شی جینپینگ» همتای چینی خود وارد پکن شد و از سوی وزیر فرهنگ و گردشگری چین مورد استقبال قرار گرفت.

دیدار با رئیس جمهور چین و امضای اسناد مهم همکاری‌های دوجانبه در حضور روسای جمهور دو کشور و همچنین دیدار نخست‌وزیر و رئیس کنگره ملی خلق چین با دکتر رئیسی از جمله برنامه‌های نخستین روز سفر رئیس جمهور در این سفر سه روزه است.

«نور علی» نویسنده و تحلیلگر عرب در گزارشی در روزنامه رای الیوم سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی به پکن را "راهبردی، سیاسی و اقتصادی" توصیف کرد و نوشت: سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به چین راهبردی، سیاسی و اقتصادی است و در جریان آن برنامه مشارکت جامع راهبردی بین دو کشور اجرایی خواهد شد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران این سفر را در راستای تضعیف سلطه گری آمریکا در منطقه می داند.

این تحلیلگر جهان عرب با اشاره به نگرانی آمریکا از تقویت روابط ایران و چین برای مقابله با سلطه گری آمریکا در جهان نوشت: آمریکا سفر رئیس جمهوری ایران به چین را تهدیدی برای سیاست های خود می داند.

به گفته این تحلیلگر، سفر آیت الله رئیسی به چین مهمترین گام در مسیر نزدیکی روابط بین پکن و تهران است چرا که شاهد اجرایی شدن برنامه مشارکت جامع راهبردی خواهد شد.

این گزارش با اشاره به اینکه وزیران خارجه ایران و چین در ۲۷ ماه مارس سال ۲۰۲۱ میلادی سند برنامه مشارکت جامع راهبردی به مبلغ ۴۰۰ میلیارد دلار را امضا کردند، افزود: این برنامه شامل همکاری های اقتصادی و فرهنگی دوجانبه است و براساس آن، ایران وارد طرح یک کمربند - یک جاده می شود.

به نوشته این تحلیگر عرب، برنامه مشارکت جامع راهبردی ناخرسندی آمریکا را به همراه داشته است و واشنگتن با نگرانی به ارتقای سطح همکاری بین تهران و پکن نگاه می کند و آن را چالشی برای سیاست های خود در خاورمیانه می بینید.

https://irna.ir/xjLLnk

**وزیر کشاورزی زیمبابوه: نیاز به ۲۰ هزار دستگاه تراکتور داریم
وزیر کشاورزی، شیلات، آب، اقلیم و توسعه روستایی جمهوری زیمبابوه با اعلام نیاز کشورش به ۲۰ هزار دستگاه تراکتور، کود کشاورزی و سموم را از دیگر نیازهای کشاورزی این کشور عنوان کرد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

«انکسیوس جونگو ماسوکا» روز سه شنبه در ابتدای ورود در فرودگاه تبریز افزود: مکانیزاسیون کشاورزی و شیلات از دیگر نیازهای کشاورزی زیمبابوه است.

وی به منظور دیدار با مسئولان بخش کشاورزی استان آذربایجان شرقی و بازدید از تعدادی از واحدهای تولیدی بخش کشاورزی این استان وارد فرودگاه شهید مدنی تبریز شد.

وی ضمن دیدار با استاندار آذربایجان شرقی از شرکت تراکتورسازی ایران در تبریز و چند واحد تولیدی بخش کشاورزی بازدید خواهد کرد.
زیمبابوه با نام رسمی جمهوری زیمبابوه کشوری محصور در خشکی واقع در جنوب آفریقا است. این کشور با ۱۵ میلیون نفر جمعیت، پایتخت و بزرگترین شهر آن هراره است.

کشاورزی، دو سوم نیروی کار را در بردارد، تنباکو، نیشکر، ذرت، پنبه و گندم بخشی از صادرات زیمباوه هستند و منابع طبیعی آن شامل زغال سنگ، طلا، پنبه نسوز و نیکل می شود.

تولید ناخالص داخلی این کشور افریقایی در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۷ میلیارد دلار آمریکا بوده است. محصولات وارداتی این کشور شامل ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، محصولات کارخانه‌ای، مواد دارویی، سوخت می‌شود.

وزیر شیلات، آب، اقلیم و توسعه روستایی جمهوری زیمبابوه روز گذشته با وزیر جهاد کشاورزی کشورمان در تهران دیدار و گفت و گو کرد.

زیمبابوه با نام رسمی جمهوری زیمبابوه کشوری محصور در خشکی واقع در جنوب آفریقا است. این کشور با ۱۵ میلیون نفر جمعیت، پایتخت و بزرگترین شهر آن هراره است.

کشاورزی، دو سوم نیروی کار را در بردارد، تنباکو، نیشکر، ذرت، پنبه و گندم بخشی از صادرات زیمباوه می باشد و منابع طبیعی آن شامل زغال سنگ، طلا، پنبه نسوز و نیکل می شود.

تولید ناخالص داخلی این کشور افریقایی در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۷ میلیارد دلار آمریکا بوده است، محصولات وارداتی این کشور شامل ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، محصولات کارخانه‌ای، مواد دارویی، سوخت می‌ باشد.

وزیر شیلات، آب، اقلیم و توسعه روستایی جمهوری زیمبابوه روز گذشته با وزیر جهاد کشاورزی کشورمان در تهران دیدار و گفت و گو کرد.

https://irna.ir/xjLLnr

**گلوبال تایمز: همکاری ایران و چین زمینه ساز توسعه دیپلماسی پایدار

تارنمای روزنامه گلوبال تایمز چین در گزارشی به سفر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران به چین پرداخته و تاکید کرده است این سفر زمینه را برای توسعه همکاری دو دوست دیرینه بیش از پیش فراهم خواهد کرد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

تهران و پکن می کوشند روابط دوجانبه را در چارچوب طرح «یک کمربند-یک جاده» توسعه دهند.

دو کشور با سفر رییس جمهور شی به ایران در نخستین روهای سال ۲۰۱۶میلادی، یک همکاری استراتژیک جامع برقرار کردند. از آن تاریخ تا کنون دو طرف کوشیده اند همکاری های خود را در در چارچوب طرح «یک کمربند-یک جاده» گسترش دهند.

پیش بینی می شود سفر رئیس جمهوری ایران به چین بیش از پیش زمینه را برای تقویت روابط دو کشور فراهم آورد.

پیش تر، رییس جمهور ایران از چین برای تلاش برای عضویت جمهوری اسلامی در سازمان همکاری شانگهای تشکر کرده بود.

بر اساس این گزارش، عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، زمینه را برای افزایش نفوذ این کشور فراهم می آورد. از دیگر سو، ورود تهران به سازمان همکاری شانگهای می تواند این امکان را برای تهران فراهم آورد تا در منطقه اوراسیا نقش آفرینی بهتری داشته باشد.

در بیان چرایی اهمیت توسعه همکاری ایران با چین می توان گفت، پکن در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی کند و بیشتر خواستار توسعه همکاری است تا تنش آفرینی و رویارویی با کشورهای دیگر.

بر اساس این گزارش، پکن هنگام مواجهه با اختلافات منطقه ای مذاکرات صلح را ترویج می دهد و همیشه به دنبال آرام کردن اوضاع است ...

یکی از مواردی که اغلب در چین اعلام می شود این مساله است که ما نمی توانیم همسایگان خود را انتخاب کنیم اما می توانیم راهی را برای همراهی با آنها انتخاب کنیم و راه درست این همراهی از طریق احترام متقابل و همزیستی صلح طلبانه فراهم خواهد شد. چین همیشه کوشیده است مشکلات را از طریق گفتگو حل و فصل کند.

از دیگر s از دیگر سو، از زمانیکه موضوع «یک کمربند-یک جاده» در سال ۲۰۱۳ میلادی مطرح شد، زمینه برای توسعه همکاری چین و خاورمیانه بیش از پیش مطرح شد. بر این اساس چین توسعه را کلید حل بسیاری از مشکلات می داند و در عین حال از این توسعه برای ترویج حل برخی از موضوعات مناقشه برانگیز استفاده می کند.

چین و خاورمیانه از منظر تاریخ و فرهنگ نیز از شباهت های زیادی برخوردارند. به عبارت دیگر دو طرف دارای فرهنگ و تاریخ بسیار غنی و کهن برخورداند.

در عصر جدید، دو طرف کوشیده اند مسیر مدرن سازی را پیش برند و از تقلید کورکورانه غرب خودداری کرده اند.

در مقایسه با افزایش نفوذ چین در خاورمیانه، نفوذ آمریکا در منطقه رو به افول گذاشته است. واشنگتن با مشارکت در چندین جنگ در منطقه و دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه روز به روز در حال کاهش نفوذ و محبوبیت خود در منطقه خاورمیانه است.

همچنین آمریکا کوشیده است به منظور تامین منافع خود در منطقه عدالت و قوانین بین المللی را نقض کند، در نتیجه اعتبار واشنگتن در خاورمیانه رو به کاهش نهاده است و مردم منطقه به ایالات متحده بی اعتماد شده اند.

در پایان این گزارش آمده است: کشورهای خاورمیانه اکنون به دنبال تنوع بخشیدن به توسعه روابط دیپلماتیک خود با سایر کشورهای منطقه و توسعه روابط با قدرت های خارجی مانند چین و اروپا هستند. از این منظر تقویت روابط دوجانبه بین چین و کشورهای خاورمیانه از جمله ایران برای ساختن جهانی چندقطبی عاری از هژمونی غرب از اهمیت فراوانی برخوردار است.
https://irna.ir/xjLLmd

**چگونه آمریکا با تحریم کوبا می‌تواند از دموکراسی و آزادی صحبت کند؟
رئیس‌جمهوری مکزیک با تاکید بر اینکه تحریم اقتصادی آمریکا علیه کوبا نقض حقوق بشر مردم این کشور است، در انتقادی طعنه‌آمیز گفت: (آمریکایی‌ها) چگونه می‌توانند از دموکراسی و آزادی صحبت کنند؟

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس‌جمهوری مکزیک تصریح کرد: اگر چه اکثریت کشورهای عضو سازمان ملل متحد مخالف تحریم‌های واشنگتن علیه هاوانا هستند، حقیقت این است که هیچ کاری نمی‌توان انجام داد.

وی افزود: هر بار که مجمعی در سازمان ملل تشکیل می‌شود، موضوع تحریم کوبا توسط همه کشورها به رای گذاشته می‌شود و تقریبا همه آن‌ها رای مخالف یا ممتنع می‌دهند. به عبارت دیگر، اکثریت قریب به اتفاق کشورها مخالف تحریم کوبا هستند اما آنچه اغلب اتفاق می‌افتد این است که با وتوی یک کشور، دیگر نمی‌توان کاری انجام داد و به این ترتیب برای سال‌های متمادی این روند ادامه دارد.

اوبرادور تاکید کرد: مهم است که این مسئله به عنوان موضوع اساسی حقوق بشر و بدون تردید، نقض آشکار حقوق بشر یک ملت در نظر گرفته شود.

رئیس‌جمهوری مکزیک با زیر سوال بردن تصمیم‌های قدرت‌های بزرگ خاطر نشان کرد آنچه واشنگتن به دنبال آن است، وادار کردن کوبایی‌ها به شورش علیه دولت خود به دلیل کمبودهای ناشی از تحریم اقتصادی آمریکا است.

اوبرادور گفت: این چیزی است که آن‌ها به دنبال آن هستند.

وی با بیان اینکه این رویکرد و رفتار آمریکا در اعمال تحریم، «بر خلاف آزادی‌ها است» گفت: این مسئله توهین به مجسمه آزادی، علیه کرامت‌های انسانی است...این امر به جای کمک به وجهه ایالات متحده (در جهان)، با کمال احترام می‌گویم، بر آن تاثیر می‌گذارد. چطور می‌توانید از دموکراسی، از آزادی‌ها صحبت کنید، وقتی اینطور رفتار می‌کنید؟

رئیس‌جمهوری مکزیک در دیدار اخیر خود با میگل دیاز کانل همتای کوبایی خود اعلام کرد که فراتر از محکوم‌کردن‌های سالانه تحریم‌های کوبا در سازمان ملل، هدایت یک جنبش بین‌المللی علیه تحریم‌های اقتصادی واشنگتن علیه هاوانا را به عهده خواهد گرفت.

مقام‌های کوبایی بارها تحریم‌های آمریکا را که با هدف تحمیل مشکلات و کمبودهای اقتصادی و براندازی نظام حاکم اعمال شده‌، محکوم کرده‌اند. دولت کوبا همچنین هشدار داده است که اقدامات قهری یکجانبه، جمعیت غیرنظامی و مردم عادی را در معرض خطر قرار می‌دهد.

طبق اعلام دولت کوبا، مجموع خسارت‌های انباشته تحریم‌های آمریکا، بالغ بر ۱۴۴.۴۱۳ میلیون دلار است و مانع بزرگی در مسیر برخورداری از حقوق اولیه مردم این جزیره محسوب می‌شود.

https://irna.ir/xjLLkM

**مولداوی روسیه را به تلاش برای کودتا در این کشور متهم کرد
رییس جمهوری مولداوی در اظهاراتی مدعی شد که سرویس‌ اطلاعاتی این کشور از طرح روسیه برای اجرای کودتا در مولداوی مطلع شده است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

مایا ساندو در جمع خبرنگاران با طرح این ادعا، گفت: تلاش کرملین برای ایجاد خشونت در مولدوای بی ثمر خواهد بود. هدف اصلی ما تامین امنیت مردم و کشور است.

رییس جمهوری مولداوی در این نشست خبری در تشریح جزئیات ادعای خود، افزود: این برنامه طراحی شده اقداماتی از جمله خرابکاری، اعمال خشونت‌آمیز، حمله به ساختمان‌های دولتی و گروگان‌گیری توسط نظامیان آموزش دیده‌ در ظاهر شهروندان عادی را شامل می‌شود.

به گفته ساندو، افرادی که به دنبال راه‌اندازی اعتراض‌ها با هدف تغییر دولت مشروع مولداوی به یک دولت نامشروع هستند، توسط فدراسیون روسیه هدایت می‌شوند تا روند پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا را مختل کنند.

وی تصریح کرد که این افراد از کشورهای مختلف از جمله روسیه، بلاروس، صربستان و مونته‌نگرو وارد مولداوی شده‌اند.

این گزارش می‌افزاید: دولت مولداوی مدت‌ها است که روسیه را به تحریک ناآرامی‌ها در این کشور، از جمله اعتراضات در کیشیناو پایتخت مولداوی متهم می‌کند.

ساندو، هفته گذشته و در پی استعفای دولت حاکم که حامی پیوستن مولداوی به اتحادیه اروپا بود، تدابیر امنیتی در این کشور را افزایش داد.

در همین رابطه، وی روز دوشنبه از پارلمان مولداوی خواست تا پیش‌نویس قوانین با هدف تقویت و تجهیز سرویس‌ اطلاعاتی و امنیتی و دفتر دادستانی این کشور به ابزارهای موردنیاز برای مقابله مؤثرتر با خطرات احتمالی را تصویب کنند.

در این میان، ولودیمیر زلنسکی رییس‌جمهوری اوکراین در نشست روز پنجشنبه شورای اروپا مدعی شد کی‌یف، طرح روسیه برای تخریب مولداوی را رهگیری کرده است.

اظهارات رییس جمهوری مولداوی درحالی مطرح می‌شود که او با هدف ادامه حرکت این کشور در مسیر پیوستن به اتحادیه اروپا، روز جمعه و ساعاتی پس از استعفای دولت پیشین، یک نخست وزیر جدید را نامزد و معرفی کرد.

بنابراین گزارش، ژوئن گذشته (خرداد/تیر)، درخواست مولداوی و اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا با موافقت اعضای این اتحادیه به وضعیت «نامزد عضویت» تغییر کرد.

https://irna.ir/xjLLkW

**بحران مهاجرت؛ مرز شمالی چالش جدید وزارت امنیت داخلی آمریکا

روزنامه واشنگتن تایمز نوشت: مرز شمالی آمریکا با افزایش مهاجرت غیرقانونی از کانادا به این کشور، به چالش جدیدی برای وزارت امنیت داخلی این کشور تبدیل شده است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

واشنگتن تایمز افزود: با وجودی که ماه گذشته (ژانویه) دمای هوا در مرز آمریکا و کانادا به زیر صفر رسید، سرعت مهاجرت غیرقانونی در این منطقه شتاب گرفت، زیرا افراد از مناطق کمتر محافظت شده در مرز شمالی به این منطقه هجوم آوردند.

بخش سوانتون گشت مرزی که مناطق نیوهمپشایر، ورمونت و شمالی ترین منطقه نیویورک را پوشش می‌دهد و عموماً فعال‌ترین منطقه در شمال آمریکا است، روز دوشنبه اعلام کرد که در سطح بی سابقه ای با مواردی از عبور غیرقانونی از مرز کانادا به آمریکا مواجه شده است.

بر اساس این گزارش، شمار مهاجران غیرقانونی بازداشت شده در این منطقه در ماه ژانویه گذشته بیشتر از مجموع افراد بازداشتی در مجموع ۱۲ ماه ژانویه قبلی بوده است. افراد بازداشت شده خانواده هایی همراه با نوزادان را نسز شامل بوده اند.

چند روز قبل اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا اطلاعاتی را منتشر کرد که نشان می داد در حالی که اوضاع در مرز جنوبی آمریکا با وجود ادامه آشفتگی ها تا حدی از وضعیت فاجعه بار خارج شده است، مرز شمالی این کشور همچنان از نظر مهاجرت غیرقانونی در سطح بی سابقه ای قرار دارد.

ماموران گشت مرزی بخش سوانتون فقط در ماه ژانویه ۳۶۷ مهاجر غیرقانونی را دستگیر کردند. شمار افراد بازداشت شده از آغاز سال مالی ۲۰۲۳ که از اول اکتبر آغاز شده است به ۱۵۰۰ نفر رسیده است که تا همین جا هم بیشتر از تعداد بازداشتی ها در کل سال ۲۰۲۲ در این بخش است.

به غیر از بخش سوانتون، در سراسر مرز شمالی آمریکا نیز ماموران گشت مرزی تاکنون ۲ هزار و ۲۰۰ مهاجر غیرقانونی را از ابتدای سال مالی کنونی بازداشت کرده اند که تقریبا با کل سال گذشته برابری می کند.

اداره گمرگ و حفاظت مرزی آمریکا با افزودن افرادی که بدون مجوز در بنادر این کشور حضور داشته اند، بیش از ۱۳ هزار مواجهه با مهاجران غیرقانونی را ثبت کرده است. کانادایی‌ها بیشترین تعداد را تشکیل می‌دهند، اما اتباع هندی با نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در ماه گذشته در رتبه دوم قرار دارند.

به نوشته واشنگتن تایمز، برای برخی از مهاجران غیرقانونی، نفوذ به خاک آمریکا از مرز شمالی آسان تر از مرز جنوبی است.

بخش سوانتون، فعال ترین بخش در میان مناطق شمالی گشت مرزی آمریکا است و بخش بلین (Blaine) در غرب ایالت واشنگتن، از لحاظ مهاجرت غیرقانونی دومین بخش فعال محسوب می شود. این دو منطقه در مجموع سه چهارم فعالیت های غیرقانونی را شامل شدند و هر دو افزایش ۹ برابری را در سال جاری نسبت به همین زمان در سال ۲۰۲۲ گزارش کرده اند.

با این حال گفته می شود تعداد مهاجران غیرقانونی در این مرزها به نسبت مرز جنوبی آمریکا اندک است.

در مرز جنوبی شمار مهاجران غیرقانونی هر ماه به جز ماه ژانویه از ۲۰۰ هزار نفر فراتر رفته است.

دولت جو بایدن مدعی است که در نهایت برای کنترل مهاجرت مرزی به راه حلی شامل یک برنامه جدید دست یافته است که به ۳۰ هزار مهاجر در ماه از کشورهای ونزوئلا، هائیتی، کوبا و نیکاراگوئه از طریق یک طرح آزادی مشروط اجازه ورود می دهد و در عین حال افرادی که خارج از این برنامه وارد شوند با سختگیری بیشتری مواجه می شوند.

در ماه ژانویه بازداشت مهاجران غیرقانونی این چهار کشور توسط نیروهای گشت مرزی در مرز جنوبی از بیش از ۸۴ هزار نفر در دسامبر (آذر/دی) به کمتر از ۱۲ هزار نفر رسید.

بایدن در سخنرانی اخیر خود در کنگره از قانونگذاران آمریکایی خواست به تامین مالی طرح او برای حفاظت از مرزها کمک کنند.

https://irna.ir/xjLLnR

**آنکارا: اجازه بروز موج جدید مهاجرت را نخواهیم داد

معاون اول رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که دولت متبوعش اجازه ایجاد موج جدید مهاجرت از جنوب این کشور و شمال سوریه را پس از زلزله اخیر نخواهد داد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

«فوآد اوکتای» اخبار منتشر شده از طریق شبکه‌های اجتماعی در خصوص ایجاد موج جدید مهاجرت را غیرواقعی خواند و گفت: ترکیه تمام اقدامات احتیاطی را در این زمینه انجام داده است.

وی ایجاد موج مهاجرت از سوریه به سمت ترکیه را در پی زلزله اخیر، دور از ذهن خواند و افزود: مرزهای ترکیه کاملا امن و تحت کنترل است و آنکارا هرگز اجازه ایجاد موج جدید از مهاجرت را نخواهد داد.

معاون اول رئیس جمهوری ترکیه اظهار کرد: با کسانی که چنین اطلاعات نادرستی را منتشر ‌کنند، در چارچوب قانون اطلاع‌رسانی کذب و همچنین بر اساس مفاد قانون وضعیت فوق‌العاده تصویب شده اخیر، برخورد خواهد شد.

وی همچنین انتشار برخی اخبار در مورد نبود امنیت در مناطق زلزله زده ترکیه را کذب خواند و ادامه داد: اکنون بیش از ۱۳۰ هزار نفر نیروی پشتیبانی، پلیس و امدادگر در مناطق زلزله زده این کشور فعال هستند و علاوه بر این، استانداران و وزرای دولت ترکیه در منطقه حضور دارند و اجازه بروز ناامنی را نخواهند داد.

اوکتای در تشریح اقدامات انجام شده برای مدیریت بحران زلزله نیز، از ایجاد ۲۵۷ شهرک چادری در ۱۰ استان زلزله زده ترکیه خبر داد و اضافه کرد: با ایجاد زیرساخت و امکانات لازم برای تامین غذای ۲.۲ میلیون نفر، مشکلی در زمینه تامین تغذیه زلزله زدگان وجود ندارد و لوازم ضروری از جمله پتو و چادر به میزان نیاز از داخل و خارج تامین شده است.

وی همچنین با اشاره به آماده سازی زیرساخت لازم برای ایجاد شهرک اسکان زلزله زدگان با ظرفیت ۲۷ هزار کانکس برای اسکان ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر در ۱۰ استان زلزله زده گفت: بیش از ۱۰ هزار کانکس در حال ارسال به این مناطق است و علاوه بر این، قطر نیز ارسال ۱۰ هزار کانکس به مناطق زلزله زده را آغاز کرده است.

معاون اول رئیس‌جمهوری ترکیه ارزیابی خسارت وارده به مناطق زلزله‌زده را بسیار مهم خواند و افزود: کار ارزیابی میزان خسارت تا یک هفته آینده کامل می‌شود و پس از آن و تا پایان این ماه میلادی، عملیات ساخت و ساز اقامتگاه‌های دائمی نیز شروع خواهد شد تا زلزله‌زدگان طبق وعده داده شده، در مدت یک سال در منازل ساخته شده اسکان یابند.

وی اضافه کرد: پرداخت کمک مالی ۱۰ هزار لیره‌ای (حدود ۵۰۰ یورو) دولت ترکیه به خانواده های زلزله زده، ارتباط مستقیمی با ارزیابی خسارت مالی وارده دارد و این کار بلافاصله پس از پایان ارزیابی خسارت آغاز خواهد شد.

اوکتای گفت: پرداخت این کمک دولت در سه گروه خانه‌های تخریب شده، خانه‌های در حال تخریب غیرقابل سکونت و خانه‌های با آسیب متوسط انجام خواهد شد، علاوه بر پرداخت ۱۵ هزار لیره هزینه جا به جایی برای هر خانوار، کمک هزینه ماهانه اجاره به میزان پنج هزار لیره برای هر فرد صاحب خانه و ۲ هزار لیره برای هر خانواده اجاره‌نشین زلزله‌زده پرداخت خواهد شد.

وی از ایجاد ۲۵۰ محل برای تامین اقلام و مایحتاج عمومی به منظور دسترسی آسان به کمک‌های غیرنقدی ارسالی خبر داد و افزود: هم‌اکنون همه شبکه حمل و نقل هوایی، زمینی و خطوط برق، گاز و ارتباطات تلفنی و اینترنت در مناطق زلزله زده برقرار شده و روند امور این مناطق به تدریج در حال بازگشت به حالت عادی است.

معاون اول رئیس جمهوری ترکیه از ایجاد امکان ارتباط رایگان یک ماهه تلفنی در مناطق زلزله‌زده جنوب این کشور خبر داد و گفت: کمک‌های نقدی به اندازه کمک‌های غیرنقدی اهمیت دارد و ترکیه از بسیاری از نقاط جهان در حال دریافت کمک‌های مالی بین‌المللی است و همه این کمک‌های دریافتی، فقط در مناطق زلزله‌زده و برای مدیریت این بحران هزینه خواهد شد.

شمار جانباختگان زلزله اخیر ترکیه که از آن به عنوان «فاجعه قرن» یاد می شود، به ۳۱ هزار و ۶۴۳ نفر رسیده است.

بنا به اعلام مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد)، ۱۵۸ هزار و ۱۶۵ نفر از مصدومان و زلزله‌زدگان ۱۰ استان جنوبی ترکیه به سایر مناطق ترکیه منتقل شده‌اند.

https://irna.ir/xjLLnm

**رسانه روسی: سفر رئیسی به پکن نشان دهنده روبط قوی ایران و چین است

رسانه روسی «آر بی سی» روسیه نوشت: سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران به پکن و دیدار وی با شی جین پینگ، نشان دهنده روابط قوی تر بین دو کشور در میانه تشدید تنش ها با ایالات متحده است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

سفر رئیسی به چین را یک سیگنال در بحبوحه تشدید تنش با آمریکا خواند و نوشت: سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران به پکن و دیدار وی با شی جینپینگ، نشان دهنده روابط قوی بین دو کشور است.

هر دو کشور روابط پرتنشی با ایالات متحده دارند و روابط تجاری آنها در سال های اخیر به طور قابل توجهی گسترش یافته است.

این رسانه روسی می افزاید که ایران در حال تقویت روابط خود با روسیه است که "چین آن را یک شریک استراتژیک می داند".

این رسانه تصریح کرد: آخرین باری که رئیسی و شی جینپینگ شخصاً در سپتامبر(شهریور) در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند ملاقات کردند. رئیس جمهوری چین تاکید کرده است که هر دو کشور "به دوستی سنتی متعهد هستند و روابط دوجانبه با تغییرات در وضعیت بین المللی آزمایش شده است. " شی همچنین اعلام کرد که طرف چینی از ایران در حفاظت از حاکمیت ملی حمایت می کند و مایل است مشترکاً از اصل عدم مداخله در امور داخلی دفاع کند. رئیسی در واکنش به تعهد قاطع تهران به «تقویت همکاری ها و تماس ها با چین در همه زمینه ها و سطوح» اعلام کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در صدر یک هیات عالی رتبه اقتصادی-تجاری-سیاسی در نخستین ساعات بامداد امروز(سه شنبه ۲۵ بهمن) وارد پکن شد.

روزنامه چینی چاینا دیلی در گزارشی در خصوص سفر جاری رئیسی به پکن نوشت: با آغاز سفر رییس جمهوری ایران به پکن، رئیس جمهور چین، شی جینپینگ با رییسی درباره موضوع های مورد علاقه دو طرف گفتگو خواهد کرد و دو طرف مسیر توسعه آینده روابط دوجانبه را در این سفر ترسیم خواهند ضمن اینکه درباره موضوع های منطقه ای و بین المللی هم تبادل نظر خواهند داشت.

رئیس جمهور ایران در این سفر با لی کچیانگ نخست وزیر و لی ژانشو رئیس کمیته دائمی کنگره ملی خلق نیز دیدار می‌کند.

https://irna.ir/xjLLn۸

**رویارویی غرب با چین و روسیه در آب‌های قطبی

فرماندهان ارشد نیروی دریایی آمریکا، انگلیس، نروژ و یک مقام شورای امنیت ملی آمریکا به تازگی در نشست اندیشکده ویلسون شرکت کرده و توافق کردند که با توجه به تقویت حضور نظامی روسیه و اهداف فراتجاری چین در آب‌های نزدیک به قطب شمال، حضور نیروی دریایی کشورهای غربی در این منطقه اهمیت فزاینده‌ای دارد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

تارنمای موسسه نیروی دریایی آمریکا دیروز (۲۴ بهمن) نوشت که دریاسالار دانیل دویر (Daniel Dwyer)، فرمانده ناوگان دوم نیروی دریایی آمریکا، گفت که ثبات پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در اقیانوس اطلس شمالی و قطب شمال از سال ۲۰۱۲ که کرملین دوباره زیردریایی های حامل موشک های بالستیک را در این آب ها مستقر کرد، دستخوش تغییر شد.

دویر که آبهای مدار راس السرطان تا قطب شمال در حیطه فرماندهی اوست، گفت که حتی قبل از تهاجم سال گذشته به اوکراین، اولویت های روسیه برای قطب شمال و زمانی که یک فرماندهی راهبردی را برای ناوگان شمالی تعیین کرد، بسیار روشن شد. از آن زمان، کرملین به سرعت تأسیسات دریایی را برای موشک های بالستیک، زیردریایی های تهاجمی، کشتی های جنگی، ۱۴ فرودگاه برای بمب افکن ها و جنگنده های دوربرد و تأسیسات زمینی برای سربازان و تفنگداران دریایی در شبه جزیره کولا و اطراف آن ایجاد کرد.

روسیه همچنین فرودگاه ها، بنادر و پادگان های جدیدی را در امتداد مسیر دریایی شمالی بهسازی و یا احداث کرده است.

دریاسالار داریل کادل (Daryl Caudle)، فرمانده ناوگان های نیروی دریایی آمریکا نیز گفت که چین به ایجاد جاده ابریشم قطبی برای تجارت خارجی خود علاقه مند بوده، شش کاوشگر را برای مطالعات علمی به منطقه اعزام کرده و سرمایه گذاری در زیرساخت های روسیه، تولید انرژی و استخراج مواد معدنی در امتداد مسیر دریایی شمالی را دو برابر کرده است.

وی خاطرنشان کرد: کشتی های چینی ۱۰ میلیون تن محموله را در این مسیر که روز به روز از انجماد آبهای آن کاسته می شود، جابجا کرده اند.

اعضای این نشست هم عقیده بودند که هر دو کشور تهدیدی برای آزادی کشتیرانی در منطقه هستند. به عنوان مثال، برخی از شرکت کنندگان این نشست به خواسته روسیه اشاره کردند که از تمامی کشتی‌ های این مسیر می خواهد تا ۴۵ روز پیش از عبور برنامه خود را اطلاع داده، هزینه ای را پرداخت کرده و با اسکورت دو یخ ‌شکن و حضور دو ناوبر روس موافقت کنند.

کریس کافرون (Chris Kofron)، مسئول امور روسیه در شورای امنیت ملی آمریکا گفت که واشنگتن آب های قطب شمال را مشاع می داند. در بستر دریا لوله های نفت و گاز سراسر اروپای شمالی و کابل های بسیار مهمی قرار دارد که داده های مالی، تجاری و امنیتی را بین قاره ها مخابره می کند.

دریاسالار آنتونی ریمینگتون (Anthony Rimington)، دستیار رئیس ستاد نیروی دریایی انگلیس نیز گفت: در پاسخ به افزایش اهمیت امنیت قطب شمال و اقیانوس اطلس شمالی، لندن نیازها و نقش های خود را بازبینی کرده است.

وی به موقعیت استراتژیک انگلیس در محور گرینلند-ایسلند-انگلیس [GIUK] که کشتی های جنگی و زیردریایی های روسی از میان آن برای رسیدن به اقیانوس اطلس و کابل های موجود در بستر آن استفاده می کنند، اشاره کرد.

او گفت: اولویت نخست نیروی دریایی انگلیس حفظ برتری عملیاتی در اقیانوس اطلس شمالی است.

ریمینگتون آبهای شمال اقیانوس اطلس را «حیاط خلوت» نامید و از حضور یک کشتی ناظر بر بستر دریا برای محافظت از کابل ها و انتقال داده ها به آمریکای شمالی خبر داد. وی افزود که شناور دوم نیز در حال ساخت است.

با این حال، افزایش حضور آمریکا در آب های قطب شمال به کندی پیش می رود. لاندی گفت تحویل یخ شکن جدید در حال ساخت این کشور «ممکن است تا سال های ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷ عقب بیفتد». قرار بود که این شناور در سال ۲۰۲۵ تحویل داده شود.

https://irna.ir/xjLLq۷

**هیات آمریکایی به پاکستان سفر می‌کند

«درک چولت» رایزن وزارت خارجه آمریکا به پاکستان قرار است در راس هیاتی امروز سه شنبه (۲۵ بهمن ماه) با هدف احیای روابط واشنگتن و پاکستان که در دوران نخست وزیری عمران خان رو به تیرگی گذاشته بود، به پاکستان سفر کند.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

وزارت خارحه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد، هیات آمریکایی قرار است از امروز (۲۵ بهمن ماه) تا شنبه آینده (۲۹ بهمن ماه) به بنگلادش و پاکستان سفر کند و با مقام‌های ارشد دولت، اعضای جامعه مدنی و رهبران تجاری دو کشور مذکور دیدار و گفت‌وگو کند ...

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود همچنین آورده است: هیات آمریکایی همچنین بار دیگر بر همکاری امنیتی قوی بین دو کشور در این سفر به پاکستان تاکید خواهند کرد.

عمران خان که در دی-بهمن) سال گذشته میلادی و با رای عدم اعتماد پارلمان از قدرت برکنار شد، خود را به عنوان نخست وزیر پاکستان که مخالف سیاستهای آمریکاست معرفی کرده بود. به زعم عمران خان، دولت واشنگتن نقش مهمی را در برکناری‌اش در ۲۰۲۲ ایفا کرده است.

این در حالیست که واشنگتن و شورای امنیت ملی پاکستان، نهادی متشکل از مقام‌های ارشد نظامی و مدنی این کشور اتهامات وارده از سوی عمران خان را تگذیب می کنند. پس از برکناری عمران خان، شهباز شریف بر مسند قدرت نشست ...

بر اساس این گزارش، سفر هیات آمریکایی به پاکستان در حالی صورت می‌گیرد که اقتصاد ۳۵۰ میلیارد دلاری پاکستان هنوز به واسطه وقوع سیل های ویرانگر در سال گذشته میلادی در حال احیا است.

به استناد گزارشهای خبری، دستکم ۱۷۰۰ تن در سیل سال گذشته در پاکستان جان خود را از دست دادند.

https://irna.ir/xjLLq۴
**«رئیسی» در ساختمان کنگره ملی خلق چین مورد استقبال رسمی «شی جین پینگ» قرار گرفت

آیین استقبال رسمی «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین از آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور اسلامی ایران، دقایقی پیش در ساختمان کنگره ملی خلق چین برگزار شد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در دهمین سفر خارجی خود در ۱۸ ماه اخیر، بامداد سه شنبه به وقت تهران وارد پکن پایتخت چین و دومین شهر بزرگ این کشور شد و در پای پرواز مورد استقبال وزیر فرهنگ و گردشگری چین قرار گرفت.

مراسم استقبال رسمی از آیت الله رئیسی ظهر امروز به وقت تهران - ساعت ۱۷ به وقت پکن - انجام شد.

شلیک ۲۱ گلوله توپ به افتخار رئیس جمهوری اسلامی ایران

هنگام ورود آیت‌الله رئیسی به ساختمان کنگره مارش خوش‌آمد گویی توسط سه نفر از اعضای گارد احترام نواخته شد و در ادامه به افتخار رئیس جمهور اسلامی ایران و هیات عالیرتبه همراه ۲۱ گلوله توپ شلیک شد.

در ادامه پس از قرار گرفتن آیت‌الله رئیسی و شی جین پینگ روسای جمهور ایران و چین، در جایگاه رسمی، سرود ملی دو کشور نواخته شد و سپس رئیسان جمهور ایران و چین از یگان تشریفات حاضر در مراسم سان دیدند. همچنین با استقرار مجدد سران دو کشور در جایگاه رسمی همچنین گارد احترام از مقابل آیت الله رئیسی و جی پینگ رژه رفتند.

پس از گرفتن عکس یادگاری رئیسان جمهور ایران و چین، اعضای هیات های عالیرتبه دو کشور معرفی شدند و بلافاصله پس از مراسم استقبال رسمی مذاکرات دوجانبه هیات‌های عالرتبه دو کشور برگزار شد.

پس از این نشست اسناد مهم همکاری‌های دوجانبه میان ایران و چین در حضور روسای جمهور به امضای مقامات دو کشور می رسد.

رئیس جمهور شهریور ماه امسال و در هشتمین سفر خارجی خود به اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند با همتای چینی دیدار و گفت و گو کرده بود که در این نشست دوجانبه، «شی جین پینگ» به طور رسمی از رئیس جمهور ایران برای سفر به پکن دعوت کرد.

معاون‌سیاسی دفتر رئیس‌جمهور، سفر رئیس‌جمهور را نخستین سفر دولتی به چین در دو دهه گذشته عنوان کرد و گفت که این سفر با آداب کامل تشریفات انجام می‌شود که نشان از توجه میزبان است.

محمد جمشیدی راهبرد دولت جمهوری اسلامی را سیاست همگرایی اقتصادی با تمرکز بر حوزه آسیا عنوان کرد که مورد توجه ویژه جدی است.

هدف اصلی سفر رئیس جمهور ایران به چین اقتصادی، سیاسی و راهبردی است.

پیش از سفر رئیس جمهور به این کشور، در ۲۲ آذر ماه امسال نشست «همکاری‌های جامع ایران و چین» با حضور محمد مخبر معاون اول رییس جمهور ایران و هو چون هوآ معاون نخست وزیر چین در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد که محور اصلی آن راهکار افزایش روند اجرای برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله ایران و چین بود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی ایران در آن نشست گفته بود که ۱۶ تفاهم در نشست مشترک بین مقامات عالی دو کشور در حوزه ایران و چین نهایی و قرار شد اقدامات اجرایی آن هم در حوزه انرژی، سرمایه گذاری مشترک و تعاملات مالی و ارزی و بانکی بین دوکشور و هم در طرح های استراتژیکی در حوزه ترانزیت و زیر ساختی در دستور کار جزئیات آن قرار گیرد تا در دیدار بعدی رئیسان جمهور دو کشور به تصویب برسد.

سید احسان خاندوزی این را هم اضافه کرده بود که اقدامات اجرایی در حوزه نفت و گاز و سرمایه گذاری و همچنین همکاری در زمینه حوزه های استراتژیک در دستور کار اجرایی این نشست قرار گرفت تا نتایج توافق آن در دیدار بعدی رئیسان جمهور دو کشور به تصویب برسد و با توجه به اینکه اراده سیاسی و اقتصادی دو کشور و با وجود فشارهای تحریمی و بین المللی، زمینه برای ارتقاء ظرفیت‌های همکاری وجود دارد به طوری که وضعیت تجاری پکن و تهران در ۹ ماه اخیر ۲۰ درصد افزایش داشته است.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور هم ۱۹ بهمن ماه و در آستانه سفر آیت‌الله‌رئیسی به کشور چین اعلام کرد که وزارتخانه‌ها توافق‌نامه‌های مهمی برای همکاری با کشور چین آماده کرده‌اند که در این سفر به امضا دو کشور می رسد.

به گفته محمد حسینی ایران و چین در حوزه‌های گوناگون شامل حوزه‌های انرژی، اقتصاد و در دوره کنونی کشاورزی همکاری داشته باشند که در سفر رئیس‌جمهور به کشور چین نهایی خواهد شد.

برنامه های رئیس جمهور در پکن

آیت الله رئیسی نخستین میهمان ارشد رئیس جمهور چین در سال نو چینی است و پس از آیین استقبال رسمی و مذاکرات هیات‌های عالی‌رتبه دو کشور، مراسم امضای اسناد همکاری، در حضور رئیسان جمهور برگزار می‌شود.

همچنین این دیدار در حالی انجام می شود که تهران- پکن گام‌های بلندی برای اجرای برنامه جامع مشترک ۲۵ ساله ایران و چین برداشته‌اند و سطح مناسبات سیاسی و اقتصادی دو کشور در عالی‌ترین سطوح قرار دارد.

چین بزرگترین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود و بر اساس آمار ۱۰ ماهه گمرک ایران، این کشور با ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار مقصد اصلی صادرات ایران بوده و در مقابل کشورمان نیز در این مدت ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار واردات از چین داشته است.

حضور در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و چین، دیدار با ایرانیان مقیم این کشور و نشست و گفت‌وگو با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چین از دیگر برنامه‌های آقای رئیس‌جمهور در سفر سه روزه خود به این کشور است.

آیت‌الله رئیسی در ۱۸ ماه اخیر به ۹کشور سفر کرد که مقصد نخستین سفر خارجی وی به بیست و یکمین دوره اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در ۲۶ شهریور ماه ١۴٠٠ به میزبانی دوشنبه در تاجیکستان و آخرین سفر وی ۲۰ مهرماه برای حضور در اجلاس سیکا به میزبانی قزاقستان بود.

حضور در اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز به میزبانی قطر، سفر به مسکو با دعوت رسمی همتای روس و سفر به عمان با دعوت «هیثم بن طارق آل سعید»، اجلاس ‌سران سازمان همکاری‌ اقتصادی (اکو) به میزبانی ترکمنستان، نشست سران کشورهای ساحلی دریای خزر در ترکمنستان، اجلاس شانگهای به میزبانی سمرقند، حضور در مجمع عمومی سازمان ملل مقصدهای وششمین نشست سران کشورهای عضو کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (سیکا)، دومین تا نهمین سفرهای خارجی آیت‌الله رئیسی در این مدت بوده است.
https://irna.ir/xjLKTs

**ملاقات روسای جمهوری ایران و چین امروز برگزار می شود
خبرگزاری رسمی دولت چین(شینهوا) دقایقی پیش اعلام کرد ملاقات و گفت و گوهای روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین امروز(سه شنبه) و در محل «تالار بزرگ خلق» به عنوان اصلی ترین محل انجام مراسم های تشریفات حکومت جمهوری خلق چین انجام خواهد شد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

شی جینپینگ رئیس جمهوری چین بعد از ظهر امروز سه شنبه و همزمان با اولین روز کاری از سفر رسمی و سه روزه سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پکن، در محل تالار بزرگ خلق میزبان همتای ایرانی خود خواهد بود.

پیش از آغاز ملاقات و گفت و گوهای سران دو کشور، شی جینپینگ در محل تالار بزرگ خلق، بطور رسمی از سیدابراهیم رئیسی استقبال کرد.
https://irna.ir/xjLLs۷
**رویارویی همزمان آمریکا با روسیه و چین؛ جنگ سرد در دو جبهه
سی‌ان‌ان نوشت: آمریکا اکنون همزمان در دو جبهه با روسیه و چین درگیر است. مبارزه در یک جنگ سرد به اندازه کافی بد بود؛ درگیری همزمان در دو جنگ غیرممکن است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

شبکه خبری سی‌ان‌ان افزود: با گذشت دو سال از ریاست جمهوری جو بایدن، آمریکا اکنون به طور همزمان با بحران های دیپلماتیک و امنیت ملی در مقابل مسکو به عنوان ابرقدرت رقیب خود در قرن بیستم، و رقیب اصلی خود در قرن ۲۱ یعنی چین مواجه است.

همزمان با جنگ اوکراین که به نخستین سالگرد خونین خود نزدیک می شود، ماجرای بالون جاسوسی، اولین نشانه های محسوس چالش های جدید از سوی پکن را به بسیاری از آمریکایی ها نشان داد و لحظات حساسی را در ژئوپلتیک جهان رقم زد.

دوران کنونی که در آن رقابت قدرت‌های بزرگ احیا شده است و در دو دهه گذشته، که صرف جنگ با تروریسم و جنگ های خاورمیانه شد، به نظر دور می رسید- بر مسئولیت‌های بزرگی که بر دوش رئیس‌جمهور آمریکا است، تاکید دارد؛ کسی که مدعیست جهان بینی او در دهه ۱۹۷۰ و در دوران جنگ سرد بین آمریکا و شوروی سابق شکل گرفته است.

به گزارش این رسانه، این دوران خطرناک این هفته با گردهمایی مقام های سیاست خارجی و دفاعی غربی و کارشناسان در کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ (۲۸ تا ۳۰ بهمن) تجلی می یابد. انتظار می رود جنگ اوکراین موضوع اصلی این کنفرانس را تشکیل دهد. اما این رویداد همچنین به عرصه ای برای رقابت بین آمریکا و چین تبدیل شده است. وزارت خارجه آمریکا با توجه به انتشار جزییاتی درباره برنامه جهانی بالون جاسوسی چین اعلام کرده قرار نیست دیداری بین آنتونی بلینیکن وزیر خارجه آمریکا و وانگ یی همتای چینی او رخ دهد.

این بحران دیپلماتیک مضاعف همچنین نشان می دهد که در آمریکا سیاست ها چگونه بشدت دو قطبی شده اند و این امر می تواند بر سیاست برون مرزی و داخلی این کشور برای پیگیری اهداف خود تاثیر گذارد. انتقاد جمهوریخواهان از شکست بایدن در سرنگونی بالون جاسوسی قبل از حرکت آن بر فراز آمریکا و اشیاء پرنده ناشناخته متعاقب آن، نشان می دهد که از نظر بسیاری از اعضای حزب جمهوریخواه، مسائل اساسی ژئوپلتیکی تنها بهانه دیگری برای تسویه حساب های حزبی است.

این گزارش می افزاید: بسیاری از کارشناسان سیاست خارجی آمریکا ممکن است استفاده از اصطلاح جنگ سرد درباره رویارویی کنونی واشنگتن با مسکو و پکن خودداری کنند. آمریکا اکنون درگیر کشمکش اقتصادی، سیاسی و ایدئولوژیک با اتحاد جماهیر شوروی (سابق) -که از اواخر دهه ۱۹۴۰ تا پایان ۱۹۸۰ طول کشید- نیست. همچنین برای جلوگیری از درگیری بین آمریکا و چین که می تواند جهان را به جنگ بکشاند، هنوز فرصت هست. ضمن آن که اقتصادهای چین و آمریکا در هم تنیده شده اند و آمریکا و چین، انگیزه های زیادی برای جلوگیری از تشدید اختلافات شان دارند که می تواند در هر گونه درگیری مسلحانه، هزینه اقتصادی هنگفتی برای دو طرف داشته باشد.

این رسانه افزود: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، جنگ اوکراین را تلاشی برای بازگرداندن نفوذ این کشور بر اوکراین و ناکام گذاشتن آرزوهایش برای پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو قلمداد می کند. حمله او به اوکراین، رفع مناقشه ارضی پس از جنگ سرد در اروپا را در هم شکست.

این در حالیست که بایدن از افزایش خطرات بزرگی که در دوران جنگ سرد حاکم بود، ابایی ندارد. او میلیاردها دلار تسلیحات آمریکایی را به یک درگیری نیابتی فرستاده است که آن را «آزمونی برای اعصار» تعریف کرده است. وی در نطق اخیر خود در کنگره آن را آزمونی برای آمریکا و جهان توصیف کرد.

به نوشته سی ان ان، رویارویی آمریکا با چین به شکل فزاینده ای بر سر ارزش ها و سایه جنگ بین دو کشوری است که می خواهند نقش اصلی را در منطقه آسیا اقیانوسیه ایفا کنند. در حالی که آمریکا از تضمین پایبندی پکن به مقررات تجاری، اقتصادی، ادعاهای ارضی، تردد آزاد کشتی ها و مسائل نظامی صحبت می کند، سران چین آن را تلاشی برای محدود کردن افزایش قدرت برحق خود بر اساس قوانین بین المللی قلمداد می کنند که در رابطه با غرب سوگیرانه عمل می کند.

بایدن، که بیشتر سیاست خارجی خود را بر اساس این فرضیه ترسیم کرده که مساله استراتژیک اصلی در قرن حاضر، چالش پکن خواهد بود، بارها تاکید کرده است که خواهان «رقابت، نه درگیری» با چین است. اما او همچنین قاطعانه گفته است که ایالات متحده آنچه را که آرزوهای چین می داند به چالش خواهد کشید.

سی ان ان خاطرنشان کرد: فضای سیاسی کنونی جهان که به طور فزاینده ای متشنج می شود، به صورت قابل توجهی در سیاست داخلی آمریکا نمود یافته است. این امر به تلاش جمهوری خواهان به ویژه در رابطه با بالون چینی دامن می زند. جمهوریخواهان تلاش می کنند که در آستانه رقابت های انتخاباتی ۲۰۲۴ در آمریکا نشان دهند که بایدن فرماندهی ضعیف در مقابل چالش های جهانی است.

براساس این گزارش به نظر می رسد این فشار در واشنگتن، فضای سیاسی را که دولت بایدن در مواجهه با تهدیدات جهانی در اختیار دارد، محدود می کند. به عنوان مثال، با توجه به این که نشانه ای دال بر پشیمانی چینی ها درخصوص تنش بر سر بالون چینی وجود ندارد، برنامه‌ریزی مجدد سفر به پکن، که برای سرپوش گذاشتن بر تنش های بین دو کشور مهم خواهد بود، خطر سیاسی بزرگی برای بلینکین خواهد بود.

به نوشته این رسانه، واضح است که اتهام بایدن مبنی بر ضعف در عملکرد او، موضوع اصلی را در رقابت های ۲۰۲۴ تشکیل خواهد داد. بایدن، مانند هر رئیس‌جمهور دیگری باید انتقاد از رهبری جهانی خود را بپذیرد و خروج آشفته نیروهای آمریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱، همچنان به عنوان لکه ننگی از وی باقی خواهد ماند.
https://irna.ir/xjLLrF

**سند همکاری ۲۵ ساله؛ معیاری مهم در روابط ایران و چین

یک استاد دانشگاه بین المللی شانگهای چین و کارشناس حوزه خاورمیانه و ایران معتقد است اجرایی شدن سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین معیاری مهم در روابط دو جانبه است و اهمیت آن در مناسبات دو کشور ، تعیین کننده و به وضوح روشن است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

پرفسور «فن هونگدا» استاد بخش مطالعات خاورمیانه دانشگاه بین المللی شانگهای در یادداشتی اختصاصی برای ایرنا به مناسبت سفر جاری سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به چین، نوشت:

رئیس جمهوری ایران به دعوت شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به پکن سفر کرد. به عنوان یک استاد دانشگاه بین المللی شانگهای در حوزه مطالعات خاورمیانه که سالهاست از نزدیک روابط دو کشور را دنبال می کنم، از این سفر خشنودم. دیدار میان روسای جمهوری و سران کشورها اغلب منجر به بهبود روابط بین المللی می شود و من معتقدم سفر ابراهیم رئیسی به پکن نیز از این قائده مستثنی نیست.
اکنون برای ایران و چین ضروری است تا به تبادل نظر بپردازند، گرچه دو کشور سند همکاری ۲۵ ساله را در سال ۲۰۲۱ امضا کردنداما بدلیل همه گیری ویروس کرونا و مسائل دیگر اجرایی شدن این توافق هنوز موجب رضایت دو طرف نشده است. لازم است دو کشور بر روی توافق های عملی و ملموس برای آینده این سند همکاری تمرکز کنند.

من معتقدم طی سفر رئیس جمهوری ایران به چین دو کشور به نتایج بهتری در اجرایی کردن سند همکاری ۲۵ ساله بویژه در زمینه همکاری اقتصادی و تبادل فرهنگی خواهند رسید. به شکل کلی اجرایی شدن این سند معیاری در روابط ایران و چین است و اهمیت آن در روابط دوجانبه پرواضح است.

با توجه به روند تحولات بین المللی در سالهای اخیر، همکاری بیشتر میان ایران و چین یک ضرورت است. چرا که چند قطبی شدن جهان به روندی تبدیل شده که به اجماع بیشتر کشورها از جمله ایران و چین نیاز است. هر دو کشور از سوی قدرت های جهانی به عنوان چالشگران مهمی در نظم بین المللی موجود مورد توجه قرار دارند و به همین دلیل برخی قدرتهای جهانی اقداماتی برای مهار ایران و چین انجام داده اند. در مواجهه با چنین شرایطی، چین و ایران نیز تمایل فوری به همکاری و پیشرفت مشترک در شکلگیری این نظم جدید بین المللی دارند.

باوجود این که هر دو کشور خواستار تقویت روابط دوجانبه هستند، اما به نظر می رسد هر دو کشور هنوز راهی مناسب برای تحقق خواسته هایشان پیدا نکردند. از زمان امضای سند همکاری ۲۵ ساله در سال ۲۰۲۱ پیشرفتی در روابط چین و ایران بوجود نیامده است. اگر بخواهیم بی پرده صحبت کنیم، باید گفت موانعی در مسیر گسترش روابط دو کشور وجود دارد. دو طرف بیش از پیش نیازمند تقویت اعتماد متقابل هستند و این مهم را نمی تواند نادیده گرفت.

بنابراین برای پیشرفت در روند روابط دوجانبه، همکاری در زمینه های اقتصادی،تجاری و سیاسی حائز اهمیت است. ایران و چین باید به تقویت تبادلات فرهنگی و مردمی بپردازند.

خوشبختانه سیاستگذاران چین و ایران متوجه این موضوع شده اند. برای توسعه روابط خارجی در سال های اخیر چین به شدت از پیوندهای مردم و یادگیری مشترک میان تمدن ها طرفداری می کند. همچنین در تاریخ ۱۳ فوریه ( ۲۴ بهمن) رئیس جمهوری ایران در مقاله ای با عنوان " دوستان قدیمی بهترین شرکا برای همکاری آینده " در روزنامه مردم به عنوان بزرگترین روزنامه چین نوشت دولت ایران قاطعانه از تبادلات غیردولتی، همکاری میان دانشگاه ها و توسعه گردشگری میان چین و ایران حمایت می کند.

در پایان معتقدم دو کشور ایران و چین با تمدن و تاریخ کهن و غنی، سابقه خوبی در روابط دوجانبه دارند و آرزو می کنم دو کشور با همکاری یکدیگر، فصلی بهتر را در مسیر دوستی خود در آینده رقم بزنند.
https://irna.ir/xjLLhT
**پکن: روابط ایران و چین علیه هیچ طرف ثالثی نیست
وانگ ونبین سخنگوی وزارت خارجه چین همزمان با سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران به چین پیشرفت روابط دو کشور را سازنده خواند و گفت روابط دوجانبه این دو کشور علیه هیچ کشور ثالثی نیست.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

وانگ ونبین سخنگوی این وزارتخانه همزمان با سفر ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران به پکن، توسعه و پیشرفت روابط دوستانه میان چین و ایران را سازنده و به نفع مردم دو کشور و ثبات در خاورمیانه خواند.

وی در ادامه سخنانش گفت روابط دوجانبه میان ایران و چین هیچ طرف سومی را هدف قرار نمی دهد و علیه هیچ کشور ثالثی نیست.

آیین استقبال رسمی «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین از آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور اسلامی ایران، دقایقی پیش در ساختمان کنگره ملی خلق چین برگزار شد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در دهمین سفر خارجی خود در ۱۸ ماه اخیر، بامداد سه شنبه به وقت تهران وارد پکن پایتخت چین و دومین شهر بزرگ این کشور شد و در پای پرواز مورد استقبال وزیر فرهنگ و گردشگری چین قرار گرفت.

مراسم استقبال رسمی از آیت الله رئیسی ظهر امروز به وقت تهران - ساعت ۱۷ به وقت پکن - انجام شد.
https://irna.ir/xjLLtj
**نماینده چین: خواهان لغو فوری تحریم‌ سوریه هستیم/ پکن حامی چندجانبه گرایی است
«ژانگ جون» نماینده دائم چین در سازمان ملل خواستار لغو فوری تحریم های یکجانبه علیه سوریه شد و بر حمایت کشورش از چندجانبه گرایی در سطح بین الملل تاکید کرد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

خبرگزاری شینهوا امروز (سه شنبه) به نقل از «ژانگ جون» نماینده دائم چین در سازمان ملل اضافه کرد: تحریم‌های یکجانبه پایه‌های اقتصادی و ظرفیت توسعه کشورهای آسیب دیده ماننده سوریه را از بین می‌برد و بسیاری از کودکان را از حق توسعه و بقا که از مهمترین حقوق آن‌ها است را محروم می‌کند.

وی که در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تاثیر درگیری‌های مسلحانه و زلزله بر کودکان سوری سخن می‌گفت با اشاره به این واقعیت تلخ، افزود: تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه موجب کمبود شدید ماشین آلات و تجهیزات سنگین و ادوات برای جستجو و نجات زلزله زدگان در سوریه شده و این نگرانی بزرگ را ایجاد کرده است که ممکن است بسیاری از کودکان گرفتار در زیر آوار به دلیل‌عدم امدادرسانی زودهنگام یا اقدام ناکافی برای نجات، جان باخته باشند.

نماینده دائم چین در سازمان ملل گفت: ما از کشورهای ذیربط می‌خواهیم که همه تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی خود را فورا و بدون قید و شرط لغو کنند و در دامن زدن به بلایای طبیعی دخالت نکنند و امید زنده ماندن کودکان سوری را از بین نبرند و از مواضع سیاسی ریاکارانه خود دست بردارند.

ژانگ با بیان اینکه «کودکان بی‌گناه‌ترین و آسیب پذیرترین گروه قربانیان درگیری‌های مسلحانه هستند» تاکید کرد که پیشگیری از درگیری و حل آن باید هدف اولیه و نهایی برای حمایت از این گروه (کودکان) باشد.

وی بر لزوم پیدا کردن راه حل‌های سیاسی برای حل اختلافات و همچنین انجام اقدامات هدفنمند و با حسن نیت بر اساس اصول منشور سازمان ملل متحد و حمایت از چندجانبه گرایی و ترویج گفت وگو تاکید کرد.

نماینده دائم چین در سازمان ملل با بیان اینکه حاکمیت قانون باید توجیه اساسی برای پیشگیری [ از درگیری های مسلحانه ] را شکل دهد، افزود: حمایت از رشد و بالندگی کودکان باید جهت کلی تلاش ما باشد.

وی افزود: به منظور جلوگیری موثر از نقض حقوق کودکان، ما باید روح حاکمیت قانون را تقویت کنیم و در درگیری‌های مسلحانه الزامات حقوق بین الملل درباره حمایت از کودکان را اجرا کنیم.

ژانگ از کشوری که نمی‌خواهد کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل تصویب شود، انتقاد کرد.

آمریکا تنها کشوری است که نمی‌خواهد کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل تصویب شود.

زمین لرزه بزرگی بامداد دوشنبه هفته گذشته جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.

در جریان این زمین لرزه ۷.۸ ریشتری ساعت ۰۴:۱۷ بامداد خسارت‌های زیادی به ساختمان‌ها وارده شد و تیم‌های نجات و جستجو در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که در زیر آوارها گرفتار شده‌اند.

این حادثه مرگبار واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملت‌های سوریه و ترکیه ابراز همدردی کرده‌اند و در این راستا کمک‌هایی نیز به دو کشور شده است.
https://irna.ir/xjLLtq

**نماینده مجلس انگلیس: رژیم آل‌خلیفه باید موازین حقوق بشری را رعایت کند
نماینده مجلس انگلیس هم زمان با دوازدهمین سالگرد قیام مردم بحرین علیه رژیم آل‌خلیفه تصریح کرد که روابط لندن با منامه باید مشروط به رعایت موازین حقوق بشری توسط رژیم آل‌خلیفه باشد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

« کلاودیا وب» نماینده منطقه «لستر ایست» در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در لندن رژیم بحرین را نظامی «مستبد» توصیف کرد که «مردم خود را به‌صورت خودسرانه حبس و کسانی را که معترض هستند سرکوب می‌کند» وی گفت اما دولت انگلیس به این جنایات اهمیت نمی‌دهد.

این قانون‌گذار انگلیسی با بیان اینکه نقض حقوق بشر و خشونت در بحرین باید خاتمه یابد افزود: دولت انگلیس باید منامه را پاسخگو بداند و از طریق دیپلماسی اطمینان حاصل کند که تجارت و سایر روابط دوجانبه با این کشور مشروط به رعایت حقوق بشر در این کشور است.

وی اضافه کرد:‌جامعه جهانی نمی‌تواند دربرابر خشونت‌های روزانه رژیم بحرین سکوت کند و باید صدای خود را به عناصر رژیم آل‌خلیفه برساند. به همین خاطر من به‌عنوان نماینده مجلس مراتب اعتراضم را در حمایت از جوامع بحرینی که مورد ظلم واقع شده‌اند اعلام می‌کنم.

وب ادامه داد: در شرایط نبود دمکراسی در بحرین ما باید در کنار مردم این کشور بایستیم. آن‌ها در این کشور استبداد را تجربه می‌کنند و این وضعیت نمی‌تواند ادامه یابد.

این قانون گذار انگلیسی تصریح کرد که دولت لندن باید با صدای بلند به وضعیت حقوق بشر در بحرین اعتراض کند و «با کسانی که دربرابر دمکراسی ایستاده‌اند، تمامیت‌خواه و سرکوبگر هستند مخالفت کند و در کنار مردم بایستد»

این درحالیست که انگلیس در روزهای اخیر میزبان هیاتی بلندپایه از بحرین بوده و طرفین درباره توسعه روابط دوجانبه بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

طارق احمد معاون وزیر امور خارجه انگلیس روز یکشنبه میزبان وزیر خارجه بحرین بود و دیروز (دوشنبه) هم با هیات پارلمانی این کشور ملاقات کرد. وی با سازنده خواندن این جلسات گفت که درباره مسائل امنیت منطقه، توسعه روابط تجاری و سرمایه‌گذاری، رایزنی صورت گرفت.

در همین پیوند مخالفان رژیم آل‌خلیفه تجمعاتی را مقابل وزارت امور خارجه انگلیس و سفارت بحرین برگزار کردند. آن‌ها هفته پیش نیز نشستی را به مناسبت دوازدهمین سالگرد قیام مردم بحرین برگزار و برلزوم تشدید تلاش‌ها برای پاسخگویی و تحریم عاملان جنایات حقوق بشری در این کشور تاکید کردند.

در این جلسه که با حضور اندیشمندان، صاحب‌نظران، فعالان حقوق بشری و شماری از نمایندگان مجلس انگلیس در پارلمان این کشور برگزار شد، سخنرانان ضمن برشمردن جنایات حقوق‌بشری رژیم آل خلیفه خواستار توقف حمایت‌های دولت لندن از منامه شدند.

بحرین از ۱۴ فوریه ۲۰۱۱ تاکنون صحنه قیام مردمی علیه رژیم آل خلیفه است و طی این مدت بیش از ۱۱ هزار شهروند بحرینی به اتهام های واهی بازداشت و از شمار زیادی از مخالفان سلب تابعیت شده است.

بحرینی‌ها از ۱۲ سال پیش علیه درد و رنج‌هایی که دهه‌ها به دوش کشیده‌، قیام خود را آغاز کردند، اما هربار با فجیع‌ترین شکل سرکوب و با قتل و کشتار از سوی نظامیان آل خلیفه مواجه شده‌اند. سازمان عفو بین‌الملل پیشتر در بیانیه‌ای اعلام کرد که بی‌عدالتی برنامه ریزی شده در این کشور شدت گرفته، به طوری که ظلم سیاسی تمام فضاها برای آزادی بیان را مسدود کرده است.
https://irna.ir/xjLLvS
**دیپلمات پاکستانی: سفر رئیسی پیام صریح مخالفت با یکجانبه‌گرایی است
سفیر سابق پاکستان در چین گفت: سفر آیت‌الله رئیسی رئیس جمهوری ایران به چین پیام صریح به جهان در مخالفت با یکجانبه‌گرایی و بیانگر عمق روابط و همسویی تهران-پکن است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

«مسعود خالد» که به طولانی ترین سفر پاکستان در چین معروف است، روز سه‌شنبه طی گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا در اسلام‌آباد اظهار داشت: هیچ شکی نیست که طرف‌های برجام از جمله آمریکایی‌ها این بازدید مهم را رصد می‌کنند زیرا آنان همچنان درگیر چگونگی احیای توافق هسته‌ای با ایران هستند.

وی که از دیماه ۹۱ تا خرداد ۹۸ به عنوان سفیر پاکستان در پکن حضور داشت، با اشاره به سابقه روابط دیرینه ایران و چین و موضع مشترک آنان در تقویت چندجانبه گرایی در جهان، گفت: سنت یکجانبه گرایی به شدت روابط بین کشورها و اوضاع منطقه را تحت تاثیر قرار داده و یکی از اهداف سفر رئیس جمهوری ایران به چین نیز مخالفت صریح با هرگونه اقدامات علیه روند چندجانبه گرایی تلقی می‌شود.

مسعود خالد افزود: سفر کنونی آقای رئیسی با توجه به قرارداد ۲۵ ساله همکاری‌های راهبردی ایران و چین، بسیار حائز اهمیت است و در این برهه حساس بیانگر عزم قوی دو کشور برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و ارتباطات منطقه‌ای می‌باشد.

وی اظهار داشت: طبیعتا تحریم‌های ضدایرانی تبعاتی را بر همکاری‌های منطقه‌ای و بین المللی با این کشور می‌گذارد با این حال چینی‌ها مشتاق به توسعه روابط به طرف ایرانی هستند.

این دیپلمات کهنه کار پاکستانی تاکید کرد که سفر هیات بلندپایه ایران به چین تاثیرات مثبتی بر امنیت و ثبات منطقه‌ای خواهد داشت و با توجه به سفر اخیر رییس جمهوری چین به برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس، پکن می تواند از نفوذ خود برای کمک به اختلافات در غرب آسیا و حل مسائل خاورمیانه استفاده نماید.

وی افزود: گسترش روابط با اعضای جامعه بین‌الملل حق مشروع و مستقل هر کشوری است و رئیس جمهوری ایران نیز در راستای تامین منافع این کشور و همکاری با شرکای خود تصمیم به انجام سفر مهم به چین گرفته که قطعا دستاوردهای بزرگی را برای هر دو کشور خواهد داشت.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در پاسخ به دعوت رسمی «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین در راس هیاتی بلندپایه سیاسی و اقتصادی و برای دیدار رسمی سه روزه، بامداد سه‌شنبه به وقت تهران، وارد پکن شد.

چین بزرگترین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود؛ بر اساس آمار ۱۰ ماهه گمرک ایران، این کشور با ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار مقصد اصلی صادرات ایران بوده است؛ در مقابل کشورمان نیز در این مدت ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار واردات از چین داشته است.

https://irna.ir/xjLLw۷

**ناتو تقویت کمک‌های نظامی به اوکراین را خواستار شد
همزمان با نزدیک شدن سالگرد حمله روسیه به اوکراین و نگرانی‌ها درباره افزایش فشار حملات مسکو، دبیرکل ناتو روز سه‌شنبه از تمام کشورهای حامی کی‌یف خواست تا مهمات و تسلیحات بیشتری به اوکراین ارسال کنند.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

ینس استولتنبرگ در اظهاراتی در مقر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل، افزود: هیچ نشانه‌ای از تمایل و آمادگی ولادیمیر پوتین [رییس جمهوری روسیه] برای دستیابی به صلح مشاهده نمی‌شود.

وی با طرح این ادعا که مسکو درحال آماده‌سازی برای حمله جدید و گسترده است، از اعضای ناتو و شرکای آن‌ها خواست تا علاوه بر ارسال مهمات بیشتر،‌ کمک‌های نظامی که تاکنون وعده کرده‌اند را به سرعت در اختیار اوکراین قرار دهند.

استولتنبرگ با اذعان به این که حمایت‌ها از اوکراین در ماه‌های گذشته دچار تحول و تکامل شده است، درباره امکان تامین جنگنده‌های هوایی برای کی‌یف، تاکید کرد که در حال حاضر ارسال این جنگنده‌ها مهمترین مساله در مورد تحولات اوکراین نیست.

به گفته دبیرکل ناتو، وزرای دفاع این ائتلاف قرار است امروز (سه شنبه) درباره نحوه افزایش تولید مهمات به منظور تامین نیاز اوکراین و تکمیل ذخایر تسلیحاتی داخلی کشورهای عضو گفت‌وگو کنند.

وی پیشتر عملیات سنگین توپخانه‌ای به شهر باخموت را نشانه‌ای از آغاز حمله جدید و بزرگ روسیه به اوکراین خوانده بود.
https://irna.ir/xjLLwt

**تارنمای اروپایی: جنگ اوکراین نقشه جغرافیای سیاسی جهان را تغییر داد
تارنمای اروپایی یورواکتیو نوشت: جنگ اوکراین بخش‌هایی از نظم جهانی را متزلزل کرده و با تغییر نقشه ژئوپلتیک جهان به تشکیل بلوک‌های جدیدی منجر شده که از زمان جنگ سرد مشاهده نشده بود.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

یورواکتیو افزود: جنگ اوکراین درگیری ها و رویارویی ها و در عین حال تمایل کشورها را برای تشکیل بلوک های جدید با محوریت واشنگتن و پکن تشدید کرده است.

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ماه دسامبر (آذر/دی) گفت: جهان به دنیای چندقطبی بی‌نظمی تبدیل شده که در آن همه چیز سلاح است: انرژی، داده‌ها، زیرساخت‌ها، مهاجرت. جغرافیای سیاسی (ژئوپلیتیک) یک کلمه حیاتی است، همه چیز ژئوپلیتیک است.

یورواکتیو افزود: آسیای مرکزی، قفقاز، بالکان، آفریقا و آسیا-اقیانوسیه، صحنه‌های نبرد بین قدرت‌هایی مانند چین، اتحادیه اروپا، روسیه و ترکیه برای اعمال نفوذ بوده‌اند؛ نفوذی که چه از طریق تامین مالی پروژه‌های زیربنایی یا از راه انعقاد قراردادهای تجاری، نظامی یا دیپلماتیک اعمال شده است.

جنگ اوکراین اوضاع را متزلزل تر، سلطه روسیه بر جمهوری های سابق شوری درآسیای میانه را تضعیف کرده و نقش جدیدی برای ترکیه به عنوان میانجی ایجاد کرده است.

به نوشته این رسانه اروپایی، چین مجبور است جنگ اوکراین را با توجه به اهداف راهبردی بلندمدت خود برای تبدیل شدن به قدرت پیشرو در جهان تا سال ۲۰۴۹ در نظر بگیرد. اگرچه پکن از مسکو حمایت کرده اما از اقداماتی که ممکن است باعث آزردگی غرب شود، اجتناب کرده است.

آلیس اکمن (Alice Ekman) تحلیلگر مسائل آسیا در موسسه مطالعات امنیتی اتحادیه اروپا در این زمینه گفت: چین از روسیه فاصله نگرفته بلکه روابط نزدیک خود با این کشور را تحکیم کرده است. حمایت ممکن است شامل همسویی کامل نباشد. چین در سطح واشنگتن به اوکراین کمک نکرده است. باید حقایق را دید: روابط اقتصادی این کشور تقویت شده است.

دستگاه های اطلاعاتی استونی نیز در گزارش ماه جاری خود خاطرنشان کردند که هنوز زود است که خودداری رئیس جمهوری چین در حمایت از پوتین در جنگ اوکراین را نشانه ای از فاصله گرفتن آن از روسیه قلمداد کنیم.

این رسانه درباره اهمیت جنگ اوکراین برای اروپا نوشت: برای اتحادیه اروپا این جنگ فرصتی است تا نشان دهد که می تواند به عنوان نقش آفرین کلیدی عمل کند. در عین حال چنین تصوری که اروپا در جایگاهی ضعیف تر نسبت به آمریکا قرار دارد، خطری برای اتحادیه اروپا محسوب می شود.

یکی از تصمیم گیرندگان ارشد اروپایی که خواست نامش فاش نشود، به یورواکتیو گفت: اروپا در این جنگ چندان بد عمل نکرده و از خود انعطاف نشان داده است. این اتحادیه از همان ابتدای جنگ توانایی خود را برای واکنش سریع با حمایت نظامی، کمک به پناهندگان و کاهش وابستگی انرژی به روسیه نشان داده است.

آگاته دمارایس (Agathe Demarais) اقتصاددان و کارشناس درباره تشکیل بلوک های جدید بعد از جنگ اوکراین گفت: واضح است که دو بلوک تشکیل شده است؛ یکی آمریکایی و دیگری بلوک چین همراه با متحدانش و روسیه.

پیر رازو (Pierre Razou) رئیس اندیشکده فرانسوی FMES در این زمینه گفت: رهبران اروپایی که در حال حاضر در حمایت از کی یف با واشنگتن متحد شده اند، می خواهند روابط خود را با ایالات متحده تقویت کنند، اما این احتمال را هم در نظر دارند که اگر یک نامزد انزواطلب مدعی ورود به کاخ سفید باشد، ممکن است برای یک یا دو دوره سیاسی تنها بمانند.

با توجه به این که اروپایی ها آینده ای در خارج از چتر حمایت امنیتی آمریکا و ناتو نمی بینند، این اتحادیه به دنبال حوزه های دیگری برای کاهش وابستگی به سوخت روسیه است که اکنون به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.

چرخش آمریکا به سمت چین

باراک اوباما رئیس جمهوری وقت آمریکا در سال ۲۰۰۹ گفت که روابط آمریکا و چین قرن ۲۱ را شکل خواهد داد که این اظهارات سلب توجه واشنگتن از آتلانتیک به اقیانوس آرام را نشان می داد.

اما حمله روسیه به اوکراین نشان می دهد که رها شدن از اروپا ممکن است چندان برای بایدن آسان نباشد.

برتران توژوز (Bertrand Toujouse) فرمانده ارتش فرانسه گفت: روسیه از چرخش آمریکا به سمت چین جلوگیری می‌کند. آمریکا باید سریعا این مساله اروپایی را حل کند.

ضربه به جهانی شدن

این رسانه جنگ اوکراین را با توجه به تحریم های غرب علیه روسیه ضربه ای به روند جهانی شدن ارزیابی کرد و نوشت: در بخش انرژی که روسیه وزنه مهمی محسوب می شود، تحریم های گروه هفت و اتحادیه اروپا صادرات نفتی این کشور را محدود کرده است.

پاتریک پویان مدیر اجرایی شرکت توتال در این زمینه گفت: وقتی سقف قیمت تعیین می شود و دو خریدار اصلی شامل چین و هند می توانند نفت روسیه را با قیمت متفاوتی خریداری کنند، قیمت جهانی نفت چه مفهومی دارد؟ این موضوعی جدید است که در سال ۲۰۲۳ آن را تجربه می کنیم.

قدرت‌های بزرگ در حال نقض اصول تجارت آزاد در حوزه های دیگری هستند، مانند محدودیت‌های آمریکا در فروش تراشه‌های کامپیوتری خاص به چین، یا تعلیق صادرات گندم هند. همه این اقدامات در حالی انجام می شود که همه گیری کرونا به زنجیره های تامین جهانی ضربه زده است.

این رسانه همچنین نوشت: جنگ اوکراین در هزینه های غذا، سوخت و مسکن تاثیر داشته است که سه نیاز اصلی بشر را از کشورهای در حال توسعه در آفریقا گرفته تا اروپا را تشکیل می دهند.

این تاثیر بر کشورهای آفریقایی و خاورمیانه که مقادیر زیادی غذا وارد می کنند و همچنین کشورهای فقیر در سراسر جهان که آزادی مالی کمتری دارند، بیشتر بوده است.

https://irna.ir/xjLLxG

**«اسلوبالیزیشن»؛ عصر جدید تجارت جهانی با رشد منطقه‌ای شدن
طبق اعلام صندوق بین‌المللی پول، روند جهانی‌شدن (Globalization) که در سال ۱۸۷۰ میلادی آغاز شد، با پشت سر گذاشتن پنج دوره، در عصر «اسلوبالیزیشن» یا کند شدن (slowbalization) تجارت جهانی به نفع منطقه‌ای شدن (Regionalization) تجارت به سر می‌برد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

۲۰۰ سال گذشته برای جهان به طور کلی و به ویژه برای غرب، سال‌های پر تلاطمی بوده است. فراتر از دو جنگ جهانی و سایر درگیری‌های بزرگ که به طور قطعی گذشته و حال را رقم زده‌اند، در طول آن دو قرن، اقتصاد جهشی عظیم داشته است و این روند با انقلاب صنعتی آغاز شد. این چرخش کوپرنیکی، اگرچه در ابتدا برای کارگران بسیار سخت بود، اما به میلیون‌ها نفر اجازه داد تا از وضعیت فقر رها شوند و کشورها در حوزه‌هایی که دارای مزایای نسبی هستند، متخصص شوند. همه اینها تا حد زیادی به لطف رشد تجارت بین‌المللی امکان پذیر شده است.

پیشرفت‌هایی که در حمل‌ونقل در آن سال‌ها تجربه شد، «فاصله» بین اقتصادها و مناطق را کاهش داد و تبادل کالا را به امری سودآور و امکان‌پذیر تبدیل کرد. (تا پیش از این دوره، محصولات فاسد شدنی یا بسیار سنگین نمی‌توانستند حمل‌ونقل شوند). با وجود همه این موارد، تجارت بین‌الملل و تحولات آن از آن زمان تاکنون خطی نبوده و به‌نظر نمی‌رسد که در آینده نیز با وجود منافعی که در پی دارد، خطی باشد. گواه این فقدان روند خطی بودن، دوره جدیدی است که تجارت بین‌الملل با قدرت بیشتری در آن وارد می‌شود، مرحله‌ای که به نظر می‌رسد همزمان با پایان فراجهانی‌شدن (Hyper-globalization)، عصری که اقتصاددانان صندوق بین‌المللی پول آن را کندی‌سازی (slowbalization) نامیده‌اند، متولد شده است.

صندوق بین المللی پول پیشتر یادداشتی را منتشر کرد که در آن به تحلیل پنج دوره تجارت بین المللی از سال ۱۸۷۰ تا به امروز پرداخته است. بر اساس این مطلب، جهانی شدن به پنج دوره تقسیم شده است: ۱۸۷۰-۱۹۱۴ (انقلاب صنعتی)، ۱۹۱۴-۱۹۴۵ (جنگ‌ها و حمایت‌گرایی)، ۱۹۴۵-۱۹۸۰ (نرخ ارز ثابت-برتون وودز)، ۱۹۸۰. -۲۰۰۸ (آزادسازی بزرگ یا فراجهانی‌شدن) و ۲۰۰۸ تا امروز (اسلوبالیزیشن/ آهسته‌سازی).

وقتی صحبت از جهانی‌شدن می‌شود، این تصور به وجود می‌آید که این موضوع، پدیده‌ای است که تنها در چند سال اخیر با ما همراه بوده است؛ حال آنکه، طبق اطلاعات صندوق بین‌المللی پول، می‌توان گفت که نخستین دوره جهانی‌شدن در سال ۱۸۸۰، ۱۴۰ سال پیش، اتفاق افتاد.

صنعتی شدن یا انقلاب صنعتی دوم (۱۸۷۰-۱۹۱۴): عصر صنعتی شدن دوره‌ای بود که در آن استاندارد طلا، تجارت جهانی را که تحت سلطه آرژانتین، استرالیا، کانادا، اروپا (بلژیک در این دوره برجسته بود) و ایالات متحده بود، تسهیل کرد. پیشرفت‌های حمل‌ونقل ویژگی بارز این دوره است؛ مسئله‌ای که هزینه‌های تجاری را کاهش داد و حجم کالاها را بین کشورها افزایش داد.

چنان که در کتابچه راهنمای تاریخ اقتصادی آمده است: وقتی امروز از جهانی‌شدن صحبت می‌کنیم، (به عنوان فرآیندی که فقط بر اقتصاد تأثیر نمی‌گذارد) شاید نمی‌دانیم که پیشرفته‌ترین مرحله از یک روند گسترش تدریجی مدارهای گردش ایده‌ها، مردم، کالاها، سرمایه (و البته تسلیحات)، از زمان‌های بسیار دور شروع شده‌ است. اما اگر دوره‌ای شایسته نام جهانی‌شدن اول باشد، نیمه دوم قرن نوزدهم است که تا آستانه جنگ جهانی اول به طول انجامید و در طول این دهه‌ها افزایش چشمگیر جریان کالا، سرمایه و مردم اتفاق افتاد.

در این متن آمده است: استاندارد طلا و به ویژه، نوآوری‌های فنی جای خود را به نخستین دوره جهانی‌شدن داد. به لطف این پیشرفت‌ها، خطوط راه‌آهن بزرگی ساخته شدند که ابتدا کشورها و بعدتر، کل مناطق را به هم متصل کرد. همچنین موتور بخار و بهبود در ناوبری، امکان حمل‌ونقل مقدار بیشتری از کالا را در مدت زمان کوتاه‌تری فراهم کرد.

جنگ ها و حمایت گرایی (۱۹۱۴-۱۹۴۵): در این دوره، دو جنگ جهانی و انقلاب روسیه اتفاق افتاد، دوره ای پرتلاطم که جریان‌های تجاری را کاهش داد، به ملی‌گرایی دامن زد و ترمز جهانی شدن را کشید. کارشناسان صندوق بین‌المللی پول معتقدند: دوران بین‌جنگ‌ها به دلیل درگیری‌های بین‌المللی و افزایش حمایت‌گرایی شاهد بازگشت چشمگیر جهانی‌شدن بود. با وجود فشار جامعه ملل برای همکاری چندجانبه، تجارت در میانه موانع تجاری و شکست استاندارد طلا در بلوک‌های پولی، منطقه‌ای شد.

نرخ های ارز ثابت-برتون وودز (۱۹۴۵-۱۹۸۰): دوره برتون وودز، (توافقنامه‌ها و قطعنامه‌های کنفرانس پولی و مالی سازمان ملل متحد که در شهر برتون وودز در نیوهمپشایر برای پایان دادن به حمایت‌گرایی و تلاش برای ایجاد یک سیاست تجارت آزادتر برگزار شد)، با معرفی آمریکا به عنوان قدرت اقتصادی مسلط با دلار ظهور کرد و این کشور، سیستمی را با سایر نرخ‌های مبادله مرتبط با «پول سبز» خود تقویت کرد.

کارشناسان صندوق بین‌المللی پول تاکید کردند: بازیابی پس از جنگ و آزادسازی به گسترش سریع تجارت در اروپا، ژاپن و اقتصادهای در حال توسعه دامن زد و بسیاری از کشورها کنترل سرمایه را کاهش دادند. با این حال، سیاست‌های مالی و پولی انبساطی ایالات متحده که به موجب هزینه‌های اجتماعی و نظامی تشدید شده بود، در نهایت سیستم را ناپایدار کرد. ایالات متحده در اوایل دهه ۱۹۷۰ به قابلیت تبدیل دلار- طلا پایان داد و بسیاری از کشورها به نرخ‌های ارز شناور روی آوردند.

آزادسازی بزرگ (۱۹۸۰-۲۰۰۸): دوره آزادسازی باعث حذف تدریجی موانع تجاری در چین و دیگر اقتصادهای بزرگ نوظهور و همکاری اقتصادی بین‌المللی بی‌سابقه، از جمله ادغام بلوک شوروی سابق منجر شد. آزادسازی همچنین منجر به رشد بیشتر تجارت شد. سازمان تجارت جهانی که در سال ۱۹۹۵ ایجاد شد، به ناظر چندجانبه جدید توافقنامه‌های تجاری، مذاکرات و حل‌وفصل اختلافات تبدیل شد. جریان سرمایه فرامرزی افزایش یافت و پیچیدگی و پیوستگی سیستم مالی جهانی را افزایش داد.

در این دوره، سازمان تجارت جهانی از طریق نشست‌های مختلف (اروگوئه، دوحه...) برای کاهش تعرفه‌ها و به طور کلی بهبود شرایط تجارت بین المللی گام برداشته و بخش بزرگی از جهان را در این فرآیند جهانی شدن ادغام کرد؛ این مسئله باعث شد تا میلیون‌ها نفر از وضعیت فقر خارج شوند. در این دوره، آزاد بودن تجارت جهانی (واردات به علاوه صادرات) به بالاترین حد خود رسید و به صورت پیوسته از ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی فراتر رفت. در حالی که اکنون، جهانی‌شدن در بهترین حالت دچار رکود شده (و نه معکوس شدن)، به نظر می‌رسد فرآیند جهانی‌شدن در این دوره به اوج خود رسیده باشد.

اسلوبالیزیشن/ آهسته‌سازی (۲۰۰۸-تاکنون) : آهسته‌شدن یا کندشدن فرآیند جهانی‌شدن پس از بحران مالی جهانی رخ داده است. ویژگی‌های بارز این دوره، کندی طولانی‌مدت سرعت اصلاحات و گشایش تجارت و تضعیف حمایت سیاسی از تجارت آزاد در میانه تنش‌های ژئوپلیتیکی رو به رشد است. رقابت بر سر تعرفه‌ها بین ایالات متحده و چین، شکست چندین قرارداد تجارت آزاد که در حال مذاکره بود یا جنگ در اوکراین، مسائلی است که جهانی شدن را کند کرده است.

آنچه تا به امروز شاهد هستیم اینکه به جای آزادسازی تجارت جهانی، رکود و منطقه‌ای شدن هر چه بیشتر در حال رخ دادن است. جهانی‌شدن با کنار گذاشتن عنصر جهانی، به پدیده‌ای منطقه‌ای در حال تغییر است. تجارت بین مناطق مختلف جهان در حالی رو به تضعیف است که این روند به شکل داخلی، در حال تقویت است؛ بین کشورهای اروپایی، آمریکای لاتین، مناطق مشخصی از آسیا...

جهان منطقه‌ای شده

بر اساس تحلیل جدید پژوهش مورگان استنلی، یک مدل بسیار کمتر جهانی و سطحی‌تر در حال ظهور است، که بیشتر بر تجارت بین بازیگران منطقه‌ای و متحدان متمرکز است و با تغییر از چند قدرت اقتصادی جهانی به مراکز متعدد سیاسی و اقتصادی شناخته می‌شود. بر اساس این تحلیل، اگر چه اثرات کامل اسلوبالیزیشن سال‌ها طول می‌کشد تا آشکار شود، این روند در حال حاضر در جریان است. کشورهایی مانند مکزیک، هند، ویتنام و ترکیه می‌توانند ذینفع‌های این شرایط باشند. همچنین حوزه‌هایی مانند دفاعی و امنیت سایبری، در این فرآیند، کلیدی خواهند بود.

کارشناسان صندوق بین‌المللی پول تاکید کردند که حتی قبل از همه‌گیری کووید-۱۹، ترکیبی از روندها مانند تغییر ترجیحات مصرف‌کنندگان، قدرت خرید بیشتر در بازارهای نوظهور و ظهور تعرفه‌ها، افزایش تردید در سرمایه‌گذاری خارجی و حساسیت بیشتر به امنیت ملی در تجارت فناوری مشهود بود؛ همه این تحولات، برای کاهش سرعت جهانی‌شدن و حتی معکوس کردن آن، دست به دست هم دادند.

در سال ۲۰۲۲ و سال جاری (۲۰۲۳)، جنگ بین روسیه و اوکراین و تأثیر آن بر زنجیره‌های تأمین کالاها، «تله‌ها» یا خطرات وابستگی متقابل اقتصادی را به وضوح آشکار کرد و به بحث‌ها در مورد انتقال تولید به مکان‌های نزدیک‌تر یا دست‌کم، به اقتصادهای متحد و شریک یا از نظر فرهنگی بسیار نزدیک دامن زده است.

پابلو اِرناندز، رئیس بانک اسپانیا هفته گذشته طی سخنانی به این موضوع اشاره کرد و اذعان داشت که جهانی شدن گرفتار غل‌وزنجیر شده است. وی تاکید کرد: در بحبوحه درگیری‌های شدید ژئوپلیتیکی، دولت‌ها و شرکت‌ها در تلاش هستند تا این موارد را کاهش دهند. بدیهی است که هنوز خیلی زود است که بدانیم این تلاش‌ها چگونه و تا چه اندازه بر روند جهانی‌شدن تأثیر می‌گذارند، اما به نظر می‌رسد که این تلاش‌ها از وابستگی به متنوع‌سازی، از کارایی به امنیت، و از جهانی‌شدن به منطقه‌ای شدن در حال تغییر است.

این اقتصاددان اسپانیایی خاطر نشان کرد: شرکت‌ها وابستگی خود را به تامین‌کنندگان خاص کاهش می‌دهند و به دنبال تنوع بیشتر هستند که این مسئله می‌تواند برای کاهش تاثیر شوک‌های عرضه جهانی بسیار مفید باشد. همچنین شرکت‌ها از سیستم‌های مدیریت زنجیره تامین «به موقع» (just in time) به سیستم‌های مدیریت زنجیره تأمین «در صورت لزوم» (just in case) حرکت کردند. به عبارت دیگر، به نظر می رسد که حداقل در زمان حاضر، تمایل بیشتر در جهت تنوع بیشتر (از نظر تامین‌کنندگان و تقاضای نهایی، داخلی و خارجی) بوده و این متنوع‌سازی در واقع ممکن است ثبات بیشتر و نوسانات کمتر در اقتصاد کلان ایجاد کند.

وی افزود کشورها (از جمله چین و ایالات متحده) شروع به اولویت دادن به امنیت بر کارایی (بهینه‌سازیِ استفاده از منابع) کرده‌اند، علاوه بر آن شروع به تقویت زنجیره‌های منطقه‌ای در برابر زنجیره‌های جهانی کرده‌اند.

در نهایت اینکه، این دوره جدید در راه بوده و این یک تغییر پارادایم است که در حال حاضر نیز در حال وقوع است و در کوتاه مدت، بازگشتی وجود ندارد.

https://irna.ir/xjLLwk

**۲۵ سال نوسازی و بازسازی

کسب منافع اقتصادی، یکی از مهم‌ترین محورهای سفر سه روزه رئیس جمهور به چین است. بر اساس آنچه کارشناسان می‌گویند، نوسازی و بازسازی صنایع ایران، یکی از امتیازات اقتصادی است که می‌تواند نصیب ایران شود.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران
https://irna.ir/xjLLzV

**حریم هوایی مولداوی بسته شد
«ایر مولدووا» شرکت هواپیمایی جمهوری کوچک مولداوی در شرق اروپا، روز سه شنبه اعلام کرد که حریم هوایی این کشور به صورت موقت بسته شده است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

این بیانیه هم زمان با اوج گیری تنش ها میان این جمهوری پیشین اتحاد شوروی و روسیه در حاشیه جنگ اوکراین منتشر شده که با مولداوی هم مرز است.

این شرکت در صفحه خود در شبکه اجتماعی فیسبوک نوشت: مسافران گرامی از این لحظه، حریم هوایی جمهوری مولداوی بسته شده و ما در انتظار ازسرگیری پروازها هستیم.

مسکو روز سه شنبه با رد ادعاهای روز گذشته مایا ساندو رئیس جمهوری مولداوی در باره توطئه روسیه برای سرنگونی دولت او، مقام های مولداوی را به تلاش برای انحراف و دورکردن افکار و اذهان همگانی شهروندانش از مشکلات داخلی، متهم کرد.

ساندو گفته بود که در این توطئه ادعایی، حمله به ساختمان های دولتی، گروگانگیری و دیگر اقدامات خشن توسط گروه های خرابکار برای قرار دادن این کشور در اختیار مسکو و منحرف کردن امیدها و تلاش هایش برای پیوستن به اتحادیه اروپا، گنجانده شده بود.

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه پیشتر تصمیم سران اتحادیه اروپا را برای پذیرش اوکراین و مولداوی به عنوان نامزدهای عضویت، تلاشی برای تجاوز به حوزه نفوذ روسیه در کشورهای مستقل مشترک المنافع مستقل (CIS) متشکل از جمهوری های سابق اتحاد شوروی خواند و هشدار داد که این اقدام پیامدهای منفی خواهد داشت.

https://irna.ir/xjLLBp

**کرملین: مداخله ناتو در جنگ اوکراین روز به روز بیشتر می‌شود
کاخ کرملین روز سه شنبه هشدار داد که ائتلاف نظامی ناتو به فرماندهی آمریکا که خصومت خود را نسبت به روسیه همه روزه به نمایش می گذارد، به صورت روزافزونی در جنگ اوکراین مداخله می کند.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

سرگئی پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه افزود: ناتو به عنوان سازمان متخاصم برای ما، نه تنها همه روزه دشمنی خود را اثبات می کند، بلکه حداکثر تلاش خود را برای شفاف و آشکارسازی مداخله خود در درگیری های اوکراین، تا حدامکان به کار می بندد.

مسکو می گوید که تحویل جنگ افزار کشورهای عضو ناتو به کی یف، افزون بر طولانی کردن این درگیری، احتمال اوج گیری بیشتر تنش ها را بالا می برد، اما کی یف و هم پیمانان غربی اش، تحویل جنگ افزار پیشرفته را به اوکراین برای کمک به دفاع از خود در برابر نیروهای روسیه، دارای اهمیت بسیار زیادی ارزیابی می کنند.

ینس استولتنبرگ دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هشدار داد که آهنگ تولید مهمات در کشورهای عضو این پیمان پاسخگوی نیاز ارتش اوکراین نیست. همین امر سوالاتی را درمورد آینده جنگ اوکراین که به یکسالگی خود نزدیک می شود و احتمال کمبود مهمات مطرح کرده است.

به باور او، میزان استفاده ارتش اوکراین از مهمات، بیش از توان تولید کارخانه‌های اروپایی و شمال آمریکاست و اهمیت این مساله از آن جهت است که «در حقیقت حمله بهاری ارتش روسیه آغاز شده است».

استولتنبرگ افزود: روسیه تلاش می‌کند فقدان کیفیت نظامی را با افزایش کمیت جبران کند. این امر برای من اهمیت زمانبندی را خاطر نشان می‌کند. تجهیز اوکراین به سلاح های بیشتر ضروری است. هر چه سریع‌تر بتوانیم سلاح، مهمات، قطعات یدکی، سوخت را به جبهه اوکراین برسانیم، جان‌های بیشتری را نجات می‌دهیم.

دبیرکل ناتو در عین حال تاکید کرده است که از تلاش‌ها برای یافتن راه‌حلی صلح‌آمیز و مذاکره در مورد این درگیری حمایت می‌کند.

تارنمای رادیو فرانسه نوشت: ارتش اوکراین برای مقاومت در برابر حملاتی که در هفته‌های آتی انتظار آن می‌رود، به مهمات بیشتری نیاز دارد. اما در حقیقت کی‌یف همیشه سلاح بیشتری را مطالبه می‌کند. اوکراین به تازگی وعده‌هایی را برای تامین تانک‌های سنگین از منابع غربی دریافت کرده است اما همچنان امیدوار است بتواند تجهیزات دفاع زمین به هوا و هواپیماهای جنگی بیشتری تحویل بگیرد که غربی‌ها تمایلی به این خواسته نشان نمی‌دهند.

https://irna.ir/xjLLz۴

**وزیر صهیونیست: با آمریکا دوست هستیم اما اختلافات هم داریم

وزیر تندرو دارایی کابینه رژیم صهیونیستی مواضع وزارت خارجه آمریکا علیه تصمیم کابینه این رژیم برای موافقت با ۹ کانون شهرک سازی صهیونیستها در کرانه باختری را محکوم کرد و گفت که اختلافات میان دو طرف ادامه خواهد داشت.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

بزالل اسموتریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در این باره اظهار داشت: "ما (آمریکا و رژیم صهیونیستی) منافع مشترکی داریم و علاوه بر این، علایق و منافع خود را به آمریکایی‌ها منتقل می‌کنیم. دولت آمریکا می‌داند که کابینه اسرائیل مصمم به شهرک سازی است."

وی در واکنش به مخالفت آمریکا با اقدام مذکور کابینه رژیم صهیونیستی نیز افزود: "میان دو دوست نیز اختلافاتی وجود دارد و این اختلافات به همین روش ادامه خواهد یافت."

اسموتریچ ادامه داد: تصمیم کابینه برای مشروعیت بخشی به کانون های شهرکی یک اقدام درست و مثبت بود و ما به این حد بسنده نخواهیم کرد.

شهرک سازی‌های غیرقانونی رژیم صهیونیستی صدای متحد و حامی اش، آمریکا را هم درآورده و مقامات آمریکایی در این زمینه ابراز نگرانی کرده اند.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا از تصمیم رژیم اسرائیل برای پیشبرد شهرک سازی و ساخت نزدیک به ۱۰ هزار واحد خانه مسکونی جدید و آغاز روند قانونی کردن ۹ پاسگاه در کرانه باختری به شدت نگران است.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی افزود: ما به شدت با چنین اقدامات یکجانبه‌ای که تنش‌ها را تشدید می‌کند و چشم‌انداز راه‌حل «دو دولتی» از طریق مذاکره را تضعیف می‌کند، مخالف هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: مانند دولت‌های پیشین آمریکا، دموکرات ها و جمهوری خواهان به شدت با چنین اقدامات یکجانبه‌ای که تنش‌ها را تشدید می‌کند و چشم‌انداز راه حل "دو دولتی" از طریق مذاکره را تضعیف می‌کند، مخالفند.

روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» یکشنبه گزارش داد که جلسه کابینه امنیتی این رژیم برگزار و در این جلسه با قانونی کردن ۹ شهرک از ۷۷ شهرک غیرقانونی که «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی صهیونیستی درخواست قانونی کردن آنها را داده بود، موافقت شد.

بر اساس این گزارش، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی در کنار قانونی کردن ۹ تجمع شهرک‌نشینی در کرانه باختری، با برق‌کشی و آب‌رسانی به ده‌ها شهرک دیگر و برنامه‌ریزی برای احداث هزاران واحد مسکونی جدید برای صهیونیست‌ها در شهرک‌های واقع در کرانه باختری موافقت کرده است.

همچنین کابینه صهیونیستی با گسترش عملیات امنیتی علیه فلسطینیان در قدس اشغالی موافقت کرده است. فلسطینی ها اخیرا در پاسخ به جنایات های روزانه رژیم صهیونیستی علیه خود در عملیاتی در شمال قدس سه صهیونیست را کشته و ۲ نفر دیگر را زخمی کردند.
https://irna.ir/xjLLzX
**۳۱ هزار و ۹۷۴ نفر؛ جدیدترین آمار زلزله هولناک ترکیه

رئیس مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد) در جدیدترین آمار خود از افزایش شمار قربانیان زلزله دوشنبه هفته گذشته این کشور به ۳۱ هزار و ۹۷۴ نفر خبر داد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

یونس سزر در مصاحبه با خبرنگاران در نهمین روز از وقوع زلزله در مناطق جنوبی ترکیه با اعلام این خبر افزود: عملیات جستجو و نجات در زیر آوار ماندگان با دقت ادامه دارد و در دویست و یکمین ساعت پس از وقع این حادثه تلخ، یک فرد جوان زنده از زیر آوار بیرون کشیده شده و تحت مداوا قرار گرفت.

پیشتر رئیس جمهور ترکیه گفت که زلزله‌ اخیر در منطقه‌ای به وسعت ۵۰۰ کیلومتر در ۱۰ استان که محل سکونت و زندگی ۱۳.۵ میلیون شهروند ترکیه بود، اتفاق افتاد و متأسفانه ویرانی‌های زیادی به بار آورد.

بنا به اعلام رسانه‌های ترکیه، امروز ۲۶ نفر دیگر از افراد مظنون در ارتباط با نقص ایمنی ساختمان‌های ویران شده در زلزله مالاتیا بازداشت شدند.

خبر دیگر درباره زلزله حاکی است که الکساندر کورنکوف وزیر شرایط اضطراری روسیه اعلام کرد که تیم‌های جستجو و نجات روسیه در مناطق آسیب‌دیده از زمین‌لرزه‌های ترکیه و سوریه کار خود را به پایان رسانده‌اند.

زمین لرزه بزرگی در ساعت ۰۴:۱۷ دقیقه بامداد دوشنبه هفته گذشته جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.

در جریان این زمین لرزه ۷.۸ دهم در مقیاس امواج درونی زمین(ریشتر) خسارت‌های زیادی به ساختمان‌ها وارد شد که تیم‌های نجات و جستجو طی هشت روز گذشته در حال آواربرداری و نجات کسانی هستند که زیر آوار گرفتار شده‌اند.

وزیر شهرسازی، محیط زیست و تغییرات اقلیم ترکیه نیز امروز اعلام کرد که در جریان زلزله روز دوشنبه هفته گذشته، بیش از ۱۹۰ هزار واحد مسکونی و تجاری تخریب شده و یا به شدت آسیب دیده است.
https://irna.ir/xjLLyy

**اسد: در برخورد با وضعیت انسانی در سوریه، توجه به زیرساخت‌ها مهم است
رئیس جمهور سوریه امروز در گفت‌وگو با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ بر اهمیت توجه به زیرساخت‌ها و سایر بخش‌ها مانند بهداشت و ارتباطات در برخورد با وضعیت انسانی در سوریه تأکید کرد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

بشار اسد امروز سه‌شنبه در دیدار با «میریانا ایگر» رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ بر تمایل دمشق برای کمک رسانی به همه مناطق برای امداد رسانی به آسیب دیدگان تأکید کرد و گفت که توجه به زیرساخت ها و سایر بخش ها مانند بهداشت و ارتباطات در برخورد با وضعیت انسانی در سوریه مهم است؛ زیرا آنها مکمل یکدیگر هستند و مستقیماً بر شرایط انسانی و زندگی مردم سوریه تأثیر می گذارند.

به گزارش سانا، میریانا ایگر در دیدار با رئیس جمهور سوریه گفت که صلیب سرخ در تلاش است تا نیازهای اساسی مردم سوریه را تامین کند و همه چیز لازم را برای کمک به آنها برای غلبه بر شرایط سختی که در اثر زلزله در معرض آن قرار دارد، فراهم کند.

ایگر افزود: این سازمان تمام تلاش‌ها برای گسترش دامنه عملیات‌های بشردوستانه در سراسر سوریه انجام می دهد و از همکاری دولت و هلال احمر سوریه در این زمینه قدردانی می‌کند.

دیروز دوشنبه مارتین گریفیس معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امور امدادی و هیئت همراه وی، در دمشق با بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.

بشار اسد در این دیدار بر ضرورت ارسال کمک های فوری به کل مناطق سوریه از جمله مناطق اشغالی و تحت کنترل گروه های تروریستی مسلح تأکید کرد.

رئیس جمهور سوریه همچنین بر اهمیت تمرکز تلاش‌های بین المللی برای کمک به بازسازی زیرساخت‌ها در سوریه تأکید کرد و آنرا یک ضرورت حیاتی برای زندگی مردم سوریه و بازگشت پناهندگان سوری به شهرها و مناطق خود برشمرد.

گریفیس هم به پاسخگویی سریع دولت سوریه و اقدامات امدادی آن اشاره و تأکید کرد که سازمان ملل برای حمایت از عملیات امدادی و تامین نیازهای سوری‌ها تلاش می‌کند.

زمین لرزه بزرگی بامداد دوشنبه هفته گذشته منطقه "قهرمان ماراش" در جنوب ترکیه و مرز سوریه را لرزاند.

در جریان این زمین لرزه ۷.۸ ریشتری ساعت ۰۴:۱۷ بامداد خسارت‌های زیادی به ساختمان‌ها وارده شد و تیم‌های نجات و جستجو در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که در زیر آوارها گرفتار شده‌اند.

این حادثه مرگبار واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملت‌های سوریه و ترکیه ابراز همدردی کرده‌اند و در این راستا کمک‌هایی نیز به دو کشور شده است.

https://irna.ir/xjLLDw
**نیکی هیلی با لفاظی علیه ایران نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد

نیکی هیلی جمهوری‌خواه تندرو و نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل روز سه‌شنبه در پیامی ویدئویی با لفاظی علیه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا نامزد خواهد شد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

نیکی هیلی سیاستمدار ۵۱ ساله هندی تبار آمریکایی که سابقه دو بار فرماندار کارولینای جنوبی را دارد و در دولت دونالد ترامپ به عنوان نماینده آمریکا در سازمان ملل بود ، با انتشار پیام ویدئویی رسما نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ اعلام کرد.

این سیاستمدار تندروی آمریکایی گفت:دولت واشنگتن بارها ما را ناامید کرده است. زمان آن فرا رسیده است که نسل جدیدی از رهبری مسئولیت های مالی را بر عهده گیرند، مرزهای آمریکا را ایمن کنند وغرور و هدف ما را تقویت کنند.

هیلی که دختر یک مهاجر هندی است، به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل در دولت تندروی ترامپ خدمت کرده و اولین نامزد جمهوری خواه است که پس از ترامپ وارد رقابت های انتخاباتی آمریکا می شود.

وی در اظهارات خود به تجربه سیاست خارجی خود هنگام فعالیت به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل اشاره کرد و گفت که "بدی ها را به چشم دیده است."

این سیاستمدار تندروی آمریکایی ادعا کرد:برخی به گذشته ما به عنوان شاهدی بر بد بودن اصول بنیادین آمریکا نگاه می کنند. آنها می گویند وعده آزادی واهی است. برخی فکر می کنند ایده های ما نه تنها اشتباه، بلکه نژادپرستانه و شیطانی هستند. این کاملا دروغ است.

هیلی در راستای سیاست ایران هراسی و چین هراسی و در تداوم دخالت در امور داخلی تهران مدعی شد: من بدی را دیده ام. چین نسل کشی می کند. ایران مردم خود را به خاطر به چالش کشیدن دولت می کشد. زمانی که زنی به شما می‌گوید به آتش کشیدن فرزندش توسط سربازان را مشاهده کرده است، همه چیز روشن می شود. حتی در بدترین روز زندگی‌مان، زندگی ما در آمریکا یک نعمت است.

وی با انتشار تصاویر شی جین پینگ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری چین و آمریکا نیز گفت: چین و روسیه در حال تاخت و تاز هستند و همه آنها فکر می‌کنند که امکان قلدری کردن علیه ما وجود دارد. من قلدرها را تحمل نمی‌کنم. وقتی که شما به آنها ضربه متقابل بزنید، به آنها آسیب بیشتری وارد خواهد شد. من نیکی هستم و برای ریاست جمهوری نامزد می‌شوم.

هیی همچنین درباره وضعیت داخلی آمریکا با انتقاد از دولت بایدن گفت: جمهوری‌خواهان از مجموع آرای مردمی در هشت انتخابات مردمی اخیر ریاست جمهوری، در هفت انتخابات شکست خوردند. این موضوع باید تغییر یابد. کارنامه جو بایدن، افتضاح است اما این نباید باعث شگفتی ما شود. دستگاه حاکم بارها و بارها ما را ناکام و مقهور کرده است.

این سیاستمدار جمهوریخواه افزود: اکنون زمان یک نسل جدید از رهبری است تا مسئولیت مالی را بار دیگر مستقر کند، مرزهایمان را امن و کشورمان را تقویت کند و غرورمان را تقویت ببخشد.

هیلی در حالی که در ویدئوی او تصاویر از بایدن، کامالا هریس معاون بایدن و نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان و برنی سندرز منتشر شد، افزود: برخی از افراد به آمریکا نگاه و آسیب پذیری مشاهده می‌کنند. سوسیالیست‌های چپگرا فرصت را برای بازنویسی کردن تاریخ مهیا می‌بینند.
https://irna.ir/xjLLDD
**النُجَباء:توطئه برای انتقال نفت ارزان از عراق به اسرائیل/حملات را متوقف نمی‌کنیم

سخنگوی جنبش النُجَباء عراق، طرح لوله‌کشی نفتی از بندر بصره عراق تا بندر عقبه اردن را توطئه‌ای در راستای تزریق انرژی زیر قیمت بازار به رژیم صهیونیستی دانست و گفت که عملیات ضداشغالگری در خاک عراق همچنان ادامه می‌یابد.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

«نصر الشَمَّری» سخنگوی رسمی جنبش مقاومت اسلامی النُجَباء طی یک کنفرانس زنده با حضور کارشناسان و خبرنگاران در توضیح دلایل مخالفت گروه‌های مقاومت با احداث مسیر نفتی بصره - عقبه اظهار داشت: عراق پایانه‌هایی برای انتقال نفت به ترکیه، حوزه خلیج فارس و سایر کشورها در اختیار دارد و لذا معتقدیم که هدف از اصرار بر احداث این خط لوله، رساندن انرژی ارزان به رژیم صهیونیستی است.

وی که از طریق «توییتر اسپیس» سخن می‌گفت، در همین زمینه خاطرنشان ساخت: همه می‌دانیم که مصر و اردن، نفت ما را می‌گیرند و زیر قیمت بازار به اسرائیل می‌فروشند؛ معامله‌ای که مشابه آن از مسیر اقلیم کردستان نیز جریان دارد. عواید این داد و ستد برای کشتار فرزندان ملت عرب در فلسطین، لبنان و سوریه استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دولت عراق هنوز نتوانسته توجیه قابل قبولی برای طرح یادشده ارائه دهد، تأکید کرد: با توجه به سوءاستفاده رژیم صهیونیستی و هم‌پیمانانش، باید به‌دقت بررسی و معلوم شود که کارکرد خط لوله بصره – عقبه چیست و چه منفعتی برای کشور دارد؟

سخنگوی النُجَباء در بخش دیگری از کنفرانس، هرگونه توافق آتش‌بس میان گروه‌های مقاومت و اشغالگران آمریکایی را تکذیب کرد و افزود: به چه دلیلی باید آتش‌بس اعلام کنیم؟ آیا آن‌ها رویکرد خود را تغییر داده و اعلام کرده‌اند که از کشور خارج خواهند شد؟ اگر گروهی یا کسی چنین توافقی انجام داده، ما این کار را نکرده‌ایم.

الشَمَّری با اعلام تداوم عملیات ضداشغالگری تا خروج آخرین سرباز بیگانه، اضافه کرد: ما در همین روزهای اخیر مواضع و پایگاه‌های آمریکا را هدف قرار دادیم و از هر گروهی که به آن‌ها حمله کند با افتخار پشتیبانی خواهیم کرد. حتی اگر کسی یک سنگ هم به سمت دشمن پرتاب کند، ما دست و پایش را می‌بوسیم.

https://irna.ir/xjLLDK

**آیت‌الله رئیسی: تحکیم روابط تهران - پکن در ارتقای امنیت جهان مؤثر است

رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار همتای چینی خود، دو کشور را دوستان روزهای سخت دانست و تأکید کرد: تحکیم پیوند و دوستی‌ تهران - پکن در امنیت منطقه و جهان موثر است.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در دیدار با «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین با تاکید بر ضرورت گسترش مناسبات دو کشور در زمینه‌های مختلف اقتصادی، تجاری، علمی، فناوری و فرهنگی، اجرای سند جامع مشارکت راهبردی میان ایران و چین را اقدامی مهم در جهت تثبیت صلح و ثبات در منطقه دانست.

رئیس جمهور سفر هیات‌های اقتصادی و سیاسی دو کشور به پایتخت‌های یکدیگر و مذاکرات صورت گرفته بین طرفین را در گسترش مناسبات مهم و موثر توصیف کرد و افزود: با وجود مخالفت دشمنان جمهوری اسلامی ایران و چین با تحکیم و گسترش روابط دو کشور، این روابط با مدیریت مطلوب طرفین گام‌های بلندی را طی کرده است.

آیت‌الله رئیسی در این دیدار همچنین با بیان اینکه ایران و چین دوستان روزهای سخت هستند و دوستی در روزهای سخت، تسریع و تسهیل کننده پیوندها در ایام دیگر است، افزود: تحکیم این پیوندها و دوستی‌ها در امنیت منطقه و جهان موثر است.

رئیس جمهور در ادامه با استقبال از تاکید رئیس جمهور چین بر احترام به تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران و همچنین مقابله با یکجانبه‌گرایی در نظام بین‌الملل، بر لزوم مقابله با دخالت بیگانگان در نقاط مختلف جهان تاکید کرد.

آیت الله رئیسی همچنین با قدردانی از نقش مثبت و سازنده چین در گفتگوهای رفع تحریم، به پیمان‌شکنی آمریکایی‌ها و بدعهدی کشورهای اروپایی در عمل به تعهدات اشاره کرد و گفت: غربی‌ها یک بار دیگر در مورد جمهوری اسلامی ایران گرفتار محاسبه غلط شدند غافل از اینکه ایران اسلامی و ملت رشید آن بالنده‌تر و مطمئن‌تر از هر زمان دیگری در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران مصمم به گسترش روابط دو کشور با رویکرد احترام متقابل است، تصریح کرد: توسعه روابط ایران و چین رو به جلو بوده است، اما آنچه انجام شده با آنچه که باید انجام می‌پذیرفته فاصله دارد و برای جبران این عقب‌ماندگی باید گام‌های بلندتری برداشت.

آیت‌الله رئیسی همچنین ضمن استقبال از ابتکار رئیس جمهور چین در ارائه طرح "کمربند-راه" آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای اجرایی شدن این طرح را اعلام کرد.

تاکید بر گسترش همکاری‌های دو کشور در حوزه کشاورزی، ‌خودرو سازی، معدن، گردشگری و همچنین فعال‌تر شدن کمیسیون‌های مشترک اقتصادی، از دیگر محورهای سخنان رئیس جمهور در دیدار با رئیس جمهور چین بود.

آیت الله رئیسی در پایان ضمن تمجید از همکاری چین در مقابله با همه‌گیری کرونا پیش از تولید واکسن در ایران گفت‌: خوشبختانه امروز جمهوری اسلامی ایران با تولید ۶ واکسن کرونا نه تنها به خودکفایی در این زمینه رسیده بلکه به یکی از معدود صادرکنندگان آن نیز تبدیل شده است.

رئیس‌جمهور چین: غرب همچنان بر رویکرد غلط دوران جنگ سرد اصرار دارد

در این دیدار «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین نیز با اشاره به روند رو به توسعه روابط ایران چین، اجرای سند جامع مشارکت راهبردی میان دو کشور را در تعمیق و گسترش روابط دو کشور بسیار موثر دانست و گفت: چین قاطعانه معتقد به توسعه روابط با ایران است.

رئیس جمهور چین در ادامه با انتقاد از اعمال یکجانبه‌گرایی و رفتارهای زورمدارانه کشورهای غربی در صحنه بین‌الملل افزود: متاسفانه این کشورها همچنان بر رویکرد غلط دوران جنگ سرد اصرار دارند و همین موجب آسیب دیدن هنجارهای بین‌المللی و صلح و امنیت جهانی شده است.

شی جین پینگ ضمن حمایت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، بر لزوم مقابله با یکجانبه‌گرایی، دخالت بیگانگان و تهدید امنیت و ثبات در منطقه و جهان تاکید کرد.

رئیس جمهور چین در بخش دیگری از سخنان خود در این دیدار از اعلام آمادگی دولت چین برای حمایت از شرکت‌هایی که تمایل به سرمایه‌گذاری در ایران دارند، خبر داد و گفت: دولت چین همچنین برای توسعه همکاری‌ها در زمینه تجارت و ترانزیت و مناسبات فرهنگی با ایران آمادگی کامل دارد.

شی جین پینگ در ادامه با قدردانی از مواضع و اقدامات جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با تروریسم، بر ضرورت اجرایی شدن هر چه سریع‌تر توافق هسته‌ای به عنوان یکی از دستاوردهای چند جانبه‌گرایی برای حل و فصل اختلافات تاکید کرد.
https://irna.ir/xjLLDH

**سازمان ملل به دنبال جمع آوری کمک ۳۹۷ میلیون دلاری برای زلزله زدگان سوریه

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد: سازمان ملل امروز یک درخواست کمک بشردوستانه ۳۹۷ میلیون دلاری برای مردم زلزله‌زده سوریه را آغاز می‌کند که در ۳ ماه آینده ادامه خواهد داشت.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران در نیویورک گفت ما در مراحل پایانی یک درخواست مشابه برای ترکیه هستیم.

گوترش تصریح کرد: سازمان ملل متحد بلافاصله پس از وقوع زلزله سوریه, ۵۰ میلیون دلار از صندوق مرکزی واکنش اضطراری به این کشور اختصاص داد. اما نیازها فراوان است. این درخواست تمام سیستم سازمان ملل متحد و شرکای بشردوستانه آن را گرد هم می آورد و به تامین کمک های ضروری و حیاتی برای نزدیک به ۵ میلیون سوری از جمله سرپناه، مراقبت های بهداشتی، غذا و حفاظت, کمک خواهد کرد.
https://irna.ir/xjLLF۴
**هشدار برای حملات هکری به زیرساخت‌های اروپا
یک سازمان دیده‌بان سایبری در اروپا گفته است که امکان حملات هکری علیه زیرساخت‌های اتحادیه اروپا هر روز بیشتر می‌شود.

ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

سازمان دیده بان ریسک سیستمی اتحادیه اروپا (ESRB) روز سه شنبه اعلام کرد، کشورهای اتحادیه اروپا باید دفاع خود را در برابر حملات سایبری به زیرساخت های مالی خود افزایش دهند زیرا جنگ در اوکراین خطر هکرهای خارجی را افزایش داده است.

به گفته این سازمان کشورهای اروپایی تا کنون در مقابل حملات فیزیکی از زیرساخت‌های خود حفاظت کرده اند ولی هنوز اقدامات بیشتری برای دفاع این کشورها در جنگ سایبری باید تدارک دیده شود.

سازمان مذکور در گزارشی اعلام کرد: جنگ در اوکراین، چشم‌انداز ژئوپلیتیک گسترده‌تر و استفاده فزاینده از حملات هکرها به طور قابل‌توجهی تهدید سایبری را افزایش داده است. خطر حملات سایبری علیه سیستم مالی اتحادیه اروپا از سوی هکرهای دولتی در حال افزایش است.

کمیسیون اروپا در ماه اکتبر بعد از حمله به خط لوله نورد استریم پیشنهاد افزایش تدابیری برای حفاظت از زیرساخت های حیاتی کشورهای اروپایی را ارائه کرد و بسیاری از کشورهای اروپایی در حال تقویت امنیت زیرساخت‌های خود هستند.
https://irna.ir/xjLLDS

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha