به گزارش ایرنا، «یوسف یوسفی» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: این سرشماری در مناطق تحت حفاظت استان مرکزی، با هدف برآورد جمعیت حیاتوحش، بررسی وضعیت حفاظتی گونههای تحت حفاظت، اطلاع از زاد و ولد حیاتوحش و مقایسه آمار جمعیتی نسبت به سالهای قبل انجام میشود.
وی بیان کرد: روش سرشماری زمستانه حیات وحش این استان به صورت مشاهده مستقیم است و تیمهای سرشماری کننده در گروههای ۲ یا سه نفره در مسیرهای مشخص در زیستگاههای حیات وحش حرکت میکنند و گونههای مشاهده شده را در فرمهای مربوطه ثبت میکنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: این سرشماری، با حضور محیطبانان هر منطقه، کارشناسان حیات وحش و کارکنان اجرایی یگان حفاظت محیط زیست، متخصیصن و جمعی از دوستداران حیات وحش صورت میگیرد.
یوسفی اظهار داشت: پس از انجام کار میدانی و ثبت مشاهدات در فرمهای مربوطه، اطلاعات جمعآوری میشود و پس از جمع بندی نهایی، میزان حداقل گونههای مذکور با توجه به اطلاعات به دست آمده در سرشماری سنوات گذشته، تجزیه و تحلیل کارشناسی میشود و نتایج به دست آمده از این تحلیلها در مدیریت و حفاظت گونهها مورد استفاده قرار میگیرد.
استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی را دارد و تاکنون ۳۶۳ گونه جانوری شامل ۶۵ گونه پستاندار، ۲۲۲ گونه پرنده، ۵۵ گونه خزنده، چهارگونه دوزیست، ۱۷ گونه ماهی بومی و یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
نظر شما