۱۱ آبان ۱۴۰۱، ۱۲:۳۸
کد خبرنگار: 5369
کد خبر: 84930667
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

باسیل: حزب الله نبود؛ توافق ترسیم مرز آبی انجام نمی شد/ به دیدار بشار اسد می روم

تهران- ایرنا- رئیس جریان ملی آزاد لبنان با تاکید بر اینکه اگر حزب الله نبود، توافق ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی انجام نمی شد، گفت که قصد دارد تا با سفر به دمشق، با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه دیدار کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، جبران باسیل رئیس جریان ملی آزاد در گفت وگو با شبکه "الجدید" این کشور اظهار داشت: اگر حزب الله نبود؛ توافق ترسیم مرزهای دریایی با اسرائیل انجام نمی شد.

وی افزود: در زمان ریاست جمهوری میشل عون در عملیات «فجر الجرود» (عملیات علیه تروریست های تکفیری) و تعیین مرزهای دریایی (بین لبنان و فلسطین اشغالی) استراتژی دفاعی اجرا شد زیرا دولت طرح را داد و حزب الله از آن حمایت و به آن پایبند ماند.

باسیل خاطرنشان کرد: کشور قطر در پشت پرده در پرونده ترسیم مرزهای دریایی نقش مثبت ایفا می کرد و در ایجاد فضای سیاسی مناسب سهیم بود و  من نگران این مساله بودم که رژیم صهیونیستی قصدی برای اجرای توافق ندارد.

وی گفت: ما دائما بر دو تهدید متکی بودیم؛ اولی دیپلماتیک و از طریق (پافشاری و طرح) موضوع خط ۲۹ و دومی نظامی و از طریق پهپادها و نقش حزب الله.

استقبال از طرح نبیه بری برای گفت وگوی ملی

رئیس جریان ملی آزاد لبنان وی درخصوص دعوت نبیه بری رئیس پارلمان لبنان برای انجام گفت وگو میان طرف های لبنانی گفت: ما از انجام گفت وگو میان طرف های لبنانی حمایت می کنیم اما نمی توانم نزد کسی بروم که به من دشنام بگوید و این موضوع باید حل شود.

باسیل خاطرنشان کرد که این ارتش بود که خط ۲۳ را ترسیم و از چند سال پیش آن را در سازمان ملل ثبت کرد و ترسیم بلوک ها نیز در راس این امر بود.

به دیدار بشار اسد خواهم رفت

وی درخصوص سفرش به دمشق تاکید کرد: نمی دانم کی به سوریه سفر خواهم کرد و درحال تدارک برنامه ای هستیم که سزاوار این سفر باشد و در این سفر با بشار اسد، رئیس جمهور این کشور دیدار خواهیم داشت.

جبران باسیل گفت: سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان یک ایده راهبردی را مطرح کرد؛ مبنی بر اینکه آنها به من و سلیمان فرنجیه رئیس جریان «المرده» اعتماد دارند و چیزی از  من نخواست.

حامی نامزد توافقی ریاست جمهوری هستم

رئیس جریان ملی آزاد لبنان در پایان گفت: من نامزد ریاست جمهوری نیستم و موافق ایده انتخاب توافقی رئیس جمهور هستم، عدم تایید فرنجیه (برای نامزدی تصدی این پست)از جانب ما اساسا مشهور است و من دعوت به توافق بر سر نامزد ثالثی دارم.

دوران ریاست جمهوری ۶ ساله میشل عون بر لبنان روز دوشنبه (۹ آبان ماه) به پایان رسید.

او که از طیف نزدیک به مقاومت موسوم به ۸ مارس به ریاست جمهوری رسیده بود در طی این سال‌ها به دلیل حمایت از مقاومت شدیدترین فشارهای داخلی و بین المللی را متحمل شد اما حاضر نشد که از حمایت از مقاومت خودداری کند.

پارلمان لبنان با وجود برگزاری ۴ جلسه در انتخاب رئیس جمهور جدید ناکام مانده است.

توافق همه گروه‌های لبنانی برای انتخاب رئیس جمهوری جدید ضروری است و در هفته‌های اخیر برخی کشورها مانند عربستان و آمریکا با دخالت در امور داخلی لبنان مانع از کمتر شدن اختلافات بین گروه‌های سیاسی شده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha