به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات ایران در این مراسم با بیان اینکه این پروژه یکی از پروژههای اولویت داری است که سال گذشته کلید خورد، افزود: بحث توسعه خدمات مرکز ملی تبادل اطلاعات را دنبال میکنیم و معتقدیم اشتراک گذاری داده ها میان دستگاهها عامل جلوگیری از فساد در کشور است.
«جواد موحد» اظهار داشت: حوزه هوشمندسازی فرآیندها به عنوان یکی از ارکان اصلی در پیشگیری از وقوع جرم جلوگیری از فساد دستگاهها شناخته شده است.
وی یادآوری کرد: بخشی از مشکلاتی که اکنون در کشور وجود دارد مانند ارایه خدمات و مجوزها، بهره برداری غیرمجاز از آبهای زیرزمینی با رویکرد فناوری قابل حل است.
معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات ایران عنوان کرد: در دولت هوشمند مبنای ما بر حکمرانی دادهها است و در تلاشیم نقش عامل انسانی را در فرآیندهای اداری به حداقل برسانیم و اصلاح فرآیندها نیز یکی از عوامل کلیدی است.
موحد در ادامه با بیان اینکه معتقدیم اشتراک گذاری داده بین دستگاههای اجرایی یکی از عوامل اصلی در جلوگیری از فساد است، افزود: امسال تعداد سرویسهای اشتراک گذاری داده ها در دستگاههای اجرایی حدود ۱۰۰ درصد افزایش یافت که بیش از ۲.۵ میلیارد تراکنش تبادل داده بین دستگاهها ثبت شده است.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از خدماتی که در دولت الکترونیک به دنبال آن هستیم، پنجره واحد ملی خدمات دولت هوشمند است تا بتوانیم دولت را به شکل یک درگاه در اختیار مردم قرار دهیم تا مردم بتوانند از خدمات دولت دوسویه استفاده کنند.
موحد گفت: همه دستگاهها ملزم به ارایه خدمات به صورت الکترونیکی شدند. در استان کرمانشاه این پنجره واحد در حوزه خدمات محلی شکل نگرفته است که امیدواریم این امر هرچه زودتر اجرایی شود.
معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات ایران در پایان عنوان کرد: با استقرار این سامانه که در ۶ استان کشور تا به حال بیش از ۱۵ هزار تغییر اراضی شناسایی شده که بیش از هزار و ۷۰۰ تغییر آن تخلف بوده است که مساحت این تخلفات ۲۳۴ هکتار است.
مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه نیز در این مراسم گفت: براساس سیاستهای قوه قضاییه که بخش عمده آن متبلور در سند تحول قضایی است، امروزه طراحی برنامه های پیشگیرانه براساس استانداردهای تثبیت شده انجام میشود و در سه حوزه پیشگیری فرهنگی، پیشگیری وضعی و پیشگیریهای قضایی تلاش میشود با اجتناب از بخشی نگری و تمرکزگرایی به سمت سویی برویم که با اشتراک گذاری داده ها و توان سرمایه های انسانی بتوانیم بخشی از مشکلات را حل کنیم.
«حسین پورمند» افزود: در چند سال اخیر در حوزه آسیب های اجتمامی اعم از اعتیاد، طلاق و حاشیه نشینی برنامه های مختلفی که بسیاری از آنها نتیجه بخش بوده تعریف و اجرا کردیم.
وی تاکید کرد: اهمیت زمین اعم از آب، خاک، جنگل و منابع طبیعی بر هیچکس پوشیده نیست و فرصت سیاست های آزمون و خطا نداریم. باتوجه به تاریخ، تهاجم های داخلی و اتفاق هایی که سودجویان انجام دادند مضرتر از تهاجم های خارجی بوده است.
مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: سیاست های قوه قضاییه به دنبال این است که با اقدامات پیشگیرانه و با تعریف علل به وحود آمدن جرایم پرکاربرد، دعاوی و اختلافات پرتکرار را آسیب شناسی و به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از بوجود آمدن اینها است. در این راستا استفاده از فناوری های نوین و شرکت های دانش بنیان جزو اولویت های قوه قضاییه است.
وی تصریح کرد: در استانهایی که این سامانه ایجاد شده تقریبا هشت هزار رکورد را ثبت کرده و باعث شده در نیمه اول امسال جرایم در حوزه زمین کاهش محصوصی داشته باشد. سال گذشته در محاکم دادگستری بالغ بر ۳۵ هزار پرونده در زمینه تغییر کاربری ثبت شده، اگر اقدام پیشگیرانه انجام دهیم همه میتوانیم در کارکرد این سامانه ذی نفع باشیم.
پورمند گفت: این سامانه هرگونه تغییر و تحول اعم از دیوارکشی، خاکبرداری و تخریب محیط زیست را ثبت میکند و انتظار داریم سامانه بتواند با پالایش اولیه براساس شاخصهای مربوط به هوش مصنوعی، حوزه مربوط به آن تخلف را تشخیص دهد و به مدیر مربوطه ارجاع دهد.
وی در پایان عنوان کرد: با راهاندازی سامانه مدیریت پنجره واحد اعلام نظر شخصی در صدور مجوزها کمتر خواد شد که این امر باعث افزایش رضایتمندی مردم و سرمایه اجتماعی خواهد شد.
نظر شما