آیین بزرگداشت عمان سامانی از مفاخر ادبی چهارمحال و بختیاری برگزار می‌شود

شهرکرد - ایرنا - سرپرست دانشگاه شهرکرد با اشاره به اینکه آیین بزرگداشت عمان سامانی از مفاخر ادبی و شاعران آیینی چهارمحال و بختیاری همزمان با محرم امسال در شهرهای شهرکرد و سامان برگزار می‌شود، گفت: راه‌اندازی بنیاد دائمی این شاعر برجسته در دانشگاه شهرکرد نیز در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، یاسر پیرعلی عصر چهارشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری گفت: با هماهنگی انجام شده میان رادیو فرهنگ و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آیین‌های بزرگداشت مفاخر استان‌ها به میزبانی دانشگاه‌های سراسری برگزار می‌شود که بر این اساس، دانشگاه شهرکرد در محرم امسال میزبان آیین بزرگداشت عمان سامانی است.

وی با بیان اینکه این آیین همزمان با محرم امسال در روزهای ۱۲ و ۱۳ مرداد در شهرهای شهرکرد و سامان برگزار می‌شود، تصریح کرد: شب شعر عاشورایی با حضور جمعی از شعرای ملی و استانی در شهر سامان، برپایی نشست علمی پژوهشی پیرامون بررسی آثار و اثرات عمان سامانی در حوزه ادبیات فارسی و برگزاری آیین بزرگداشت این شاعر آیینی در دانشگاه شهرکرد از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده برای معرفی هر چه بهتر این شخصیت ادبی به شمار می‌رود.

پیرعلی یادآور شد: با توجه به جایگاه اشعار این شاعر آیینی در غنا بخشی به فرهنگ عاشورایی بناست بنیاد عمان سامانی به صورت دائم در دانشگاه شهرکرد راه‌اندازی شود.

وی همچنین به تشکیل ستاد استانی برای برپایی هر چه بهتر آیین بزرگداشت عمان سامانی اشاره کرد و اظهار داشت: دستگاه‌های فرهنگی و مرتبط می‌توانند طرح‌ها و دیدگاه‌های خود را برای برگزاری این آیین و برپایی آیین‌های مشابه ویژه دیگر مفاخر استانی به ستاد استانی اعلام کنند.

به گزارش ایرنا، میرزا نورﷲ بن میرزا عبدﷲ بن عبدالوهاب چهارمحالی اصفهانی ملقب به تاج الشعراء مشهور به عمان سامانی از شاعران معروف شهر سامان در استان چهارمحال و بختیاری است.

وی از شاعران صاحب‌نام و پرآوازه سال‌های ۱۲۵۸ تا ۱۳۲۲ قمری به شمار می‌رود که نیاکان او همه از دری سرایان، پارسی‌گویان و آذری سرایان اعصار خود بوده‌اند، پدرش میرزا عبدالله متخلص به «ذره» مؤلف «جامع الانساب» و جدش میرزا عبدالوهاب سامانی متخلص به«قطره» و عمویش میرزا لطف‌الله متخلص به «دریا» همگی از شاعران عهد ناصری بودند که در دانش‌های دیگر نیز دستی داشتند.

از آثار عمان سامانی می‌توان به گنجینة الاسرار و مخزن الدرّر اشاره کرد که گنجینة الاسرار به گفته بسیاری از صاحب‌نظران، شاهکار عمان در ادبیات فارسی است.

نقل است که جنازه عمان را در مسجد جامع سامان به خاک سپردند و بعدها به نجف اشرف و دار الاسلام انتقال دادند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha