کنترل فرسایش‌بادی با ایجاد پوشش گیاهی بومی برای کشور حیاتی است

سمنان- ایرنا-مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان‌منابع‌طبیعی‌وآبخیزداری‌ کشور گفت: ایجاد پوشش گیاهی با استفاده از گونه‌های بومی و استفاده از درختچه ها و گونه های بوته‌ای به دلیل سازگاری با محیط در کنترل فرسایش بادی ضروری است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، وحید جعفریان روز یکشنبه در نشست تخصصی بیابان به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی در سالن شهید نقاشیان اداره کل منابع طبیعی استان سمنان با حضور کارشناسان و اساتید دانشگاه کویر شناسی ، مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان، بیان کرد: افزایش پوشش گیاهی اقدامی موثر برای کنترل کانون طوفان‌های ماسه‌ای و گرد و غبار  و راهکاری مناسب برای ایجاد شرایط مواجهه با پیامدهای خشکسالی است.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: گونه‌های بومی به دلیل قابلیت و ظرفیت‌های موثر در برابر خشکسالی‌، گزینه مناسبی برای حمایت و تکثیر در مناطق بیابانی است.

 جعفریان با اشاره به همکاری بخش‌های تحقیقاتی و دانشگاهی برای ایجاد بقای گونه‌های گیاهی در مناطق مختلف در استفاده از گونه های بوته ای بومی تصریح کرد: با توجه به شعار روز بیابان زدایی امسال "عبور از خشکسالی با مشارکت همگانی " مقابله با بیابان زایی با هم‌سویی،هماهنگی و هم‌افزایی و دستگاه های اجرایی و مردم برای فرار از خشکسالی ضرورت دارد.

وی بیان کرد: بیابان‌زایی یا تخریب سرزمین مقوله‌ای متفاوت از واژه بیابان است. بیابان یک ماهیت طبیعی دارد و یک اکوسیستم از اکوسیستم‌های موجود در طبیعت است که گیاهان و شرایط حیاتی خاص خود، کالاها و خدمات خاص و منحصر به  فردی را به جامعه بشری ارائه می‌دهد.

جعفریان گفت: تا کنون همکاری موثری با بخش‌های تحقیقاتی و دانشگاهی برای ایجاد بقای گونه‌های گیاهی متعددی که در مناطق مختلف وجود دارد صورت گرفته و در سیاست‌های اجرایی متنوع کردن گونه‌های گیاهی با تاکید بر گونه‌های بوته‌ای و با تاکید بر استفاده از گونه‌های بومی در دستور کار است.

وی درباره تفاوت پدیده بیابان‌زایی با بیابان افزود: بیابان‌زایی اشاره بر موضوع سوء مدیریت دارد.چرا که عرصه‌ای با قابلیت‌های بسیار به دلیل سوء مدیریت و عوامل انسانی، فاقد جلوه‌های حیاتی شده و ظاهری شبیه به یک منطقه بیابانی پیدا کرده است. این عرصه در ماهیت با اکوسیستم بیابان متفاوت است.

جعفریان ادامه داد:با توجه به اینکه ایران در منطقه خشک و نیمه‌خشک قرار دارد برخی مواقع خشکسالی را با شدت بیشتری تجربه می‌کند و باید بتوانیم فرایندهای سازگاری و تاب‌آوری در مقابله با اثرات خشکسالی را تقویت کنیم که به هماهنگی بخش‌های مختلف و دستگاه‌های اجرایی مختلف نیازمند است.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری درباره پیامدهای خشکسالی افزود: یکی از پیامدهای خشکسالی افزایش گرد و غبار است که نه تنها در محدوده  ایران بلکه رخ می دهد یک ماهیت منطقه‌ای دارد و چالش‌ها و مشکلاتی را ایجاد می‌کند که می‌تواند چندین کشور را در برگیرد و راه حل های مواجهه با گرد و غبار هم حتما نیازمند مشارکت موثر چند کشور و مشارکت‌های منطقه‌ای است.

به گزارش ایرنا، حدود ۵۳۵ هزار و ۱۷۳ هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی شناخته شده در استان سمنان سالانه معادل ۳۲۰ میلیارد ریال به زیرساخت‌ها خسارت می‌زند.

از وسعت ۹.۷ میلیون هکتاری استان سمنان بالغ بر یک میلیون و ۳۷۰ هزار هکتار شامل ۱۹ منطقه تحت تأثیر فرسایش بادی قرار دارد. حدود ۵۵ درصد از وسعت استان سمنان مناطق بیابانی و نیمه بیابانی است./

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha