محمدرضا کشاورزیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به پیشبینی اداره هواشناسی مبنی بر افزایش دما و وزش بادهای گرم طی روزهای آینده، افزود: در این تغییر آب و هوایی احتمال وقوع حریق در مراتع و جنگلها افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه اقدامهای پیشگیرانه در دستور کار است، تصریح کرد: تمامی نیروهای این اداره به ویژه واکنش سریع با امکانات مرتبط با اطفای حریق تا پایان فصل تابستان در آماده باش کامل هستند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود ادامه داد: شهروندان و طبیعت دوستان نکات ایمنی و مراقبتهای لازم در پیشگیری از وقوع آتش سوزی در شرایط گرمای هوا را رعایت کرده و از روشن کردن آتش، رها کردن سیگار و چوب کبریت و همچنین آتش زدن درختان خشک و همچنین استفاده از هرگونه وسیله قابل اشتعال در طبیعت اجتناب کنند.
کشاورزیان با اشاره به اینکه شهر مجن و سه روستای ابر، چهارباغ و تاش دارای پایگاه اطفای حریق مردمی هستند، ابراز داشت: این چهار پایگاه به لوازم اطفای حریق مجهز هستند.
وی با بیان اینکه کلاسهای آموزش اطفای حریق برای همیاران طبیعت برگزار شد، اظهار داشت: بیش از یک هزار نفر از همیاران طبیعت در کلاسهای آموزشی این اداره شرکت کردند.
وی ادامه داد: در همین راستا روز دوشنبه ۲۳ خردادماه در ۶ روستای منطقه گلستان، چهارباغ و نمدمال کلاسهای آموزشی اطفاء و پیشگیری از حریق برگزار میشود.
کشاورزیان تصریح کرد: کارشناسان این اداره با شماره تلفن ۱۵۰۴ در تمام طول شبانه روز آماده دریافت گزارشهای مردمی در خصوص حریق و تخلفات احتمالی در عرصههای منابع طبیعی این شهرستان هستند.
به گفته وی، سال گذشته چهار مورد حریق در عرصههای منابع طبیعی این شهرستان رخ داد که سه میلیارد و ۱۹۴ میلیون ریال خسارت به دنبال داشت.
به گزارش ایرنا، از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.
وسعت مراتع و عرصه های بیابانی شهرستان شاهرود به ترتیب حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار است.
نظر شما