برداشت چریش از عرصه‌های طبیعی خراسان شمالی ممنوع شد

بجنورد- ایرنا- برداشت گیاه خوراکی «چریش» از عرصه‌های منابع طبیعی خراسان شمالی، برای دومین سال پیاپی ممنوع شد و افراد تنها می‌توانند به اندازه نیاز خود این گیاه خودروی خوراکی را جمع‌آوری کنند.

مسوول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی روز شنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هرگونه بهره برداری و استفاده خانگی از این گیاه در مقادیر بالا تخلف است، گفت: جمع آوری بیش از ۳ کیلوگرم از گیاه چریش به عنوان قاچاق محسوب شده و با متخلفان برخورد قانونی می شود.

علیرضا احمدی اسکویی افزود: البته رویش گیاه چریش هنوز در عرصه های منابع طبیعی استان دست نداده است اما با گرمای تدریجی هوا این اتفاق خواهد افتاد.

وی گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی و نسبتا سرد استان، رویش این گونه گیاهی از فروردین ماه آغاز می شود و چریشی که پیش از آن در بازار عرضه و خرید و فروش می شود، از استان های همجوار برداشت و وارد استان می شود.  

وی با بیان اینکه امسال نیز مانند سال گذشته برخی گیاهان دارویی با ممنوعیت برداشت مواجه هستند، اظهار داشت: چریش یکی از این گونه های گیاهی است که با توجه به برداشت بی رویه آن در سال های گذشته و تنک شدن عرصه های رویشی این گونه خودرو، برداشت آن ممنوع شده است.

احمدی اسکویی از برداشت کنندگان محلی که چریش را برای مصرف خوراکی خود جمع آوری می کنند خواست تا دقت لازم را در هنگام برداشت داشته و به رویشگاه های این گیاه آسیب وارد نکنند.
وی خاطرنشان کرد: انتظار می رود شهروندان هرگونه تعرض به طبیعت از جمله برداشت غیرمجاز گیاهان دارویی و خوراکی مانند چریش، تخریب و تصرف اراضی ملی و آتش سوزی جنگل ها و مراتع منطقه را به شماره تلفن ۱۵۰۴ (امداد جنگل و مرتع) اطلاع دهند.

وی افزود: به قطع و یقین نمی توان میزان برداشت چریش از سطح منابع طبیعی استان را برآورد کرد زیرا در همه عرصه های منابع طبیعی این استان چریش می روید.
چریش نوعی گیاه خودروی خوراکی است که هرساله در فصل بهار در خراسان شمالی علاقه مندان زیادی را برای جمع آوری به دامنه کوه ها و طبیعت منطقه می کشاند.

این گیاه در فصل بهار در همه سبزی فروشی ها و میوه فروشی های این استان عرضه می شود و مردم خراسان شمالی به ویژه روستاییان با استفاده از این گیاه آشی موسوم به آش چریش و نانی به نام نان چریشی تهیه می‌کنند.

آش چریشی مخلوطی از حبوبات، بلغور و گیاه چریش است و نان چریشی نیز با استفاده از خمیر، زردچوبه، سیب زمینی، پیاز، روغن حیوانی و گیاه چریش در تنور پخته می‌شود.
گیاه چریش در خراسان شمالی به لحاظ شرایط اقلیمی آن بخصوص در مناطق شمالی در منطقه گلول شیروان، راز و جرگلان، ارتفاعات اسدلی و کوه شاه جهان اسفراین، سالوک، کوه بهار، قزلق و شوقان جاجرم و مناطقی از شهرستان مانه و سملقان می‌روید.

در فصل بهار در خراسان شمالی نزدیک به ۵۰ نوع گیاه خوراکی و دارویی برداشت و عرضه می شود.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha