۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۹:۲۹
کد خبر: 83366541
T T
۰ نفر
نشست فوق العاده اتحادیه عرب برای حل بحران مالی فلسطین برگزار شد

تهران - ایرنا - وزرای اقتصاد اتحادیه عرب روز یکشنبه برای کمک به حل بحران مالی فلسطین و مقابله با فشارهای اقتصادی رژیم صهیونیستی در قاهره نشست فوق العاده برگزار کردند.

به گزارش شبکه خبری "روسیا الیوم"، «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب در این نشست تاکید کرد که ایجاد یک شبکه مالی برای کمک به فلسطین از نشست ۲۰۱۲ بغداد تا امروز مورد توجه بوده و امروز ضروری است که به صورت ماهیانه ۱۰۰ میلیون دلار به فلسطین کمک شود.

دبیرکل اتحادیه عرب افزود: ارسال کمک های مالی به فلسطین برای عبور از بحران ها با توجه به کسری بودجه این کشور به میزان ۷۰۰ میلیون دلار و کم شدن محل درآمدهای مالیاتی آن به میزان ۷۰ درصد بسیار ضروری است.

بر اساس پروتکل اقتصادی پاریس که در سال ۱۹۹۴ میان فلسطین و رژیم صهیونیستی به امضا رسید، تل آویو مالیات بر کالاهایی که از گذرگاه های اراضی اشغالی انتقال می یابند را جمع آوری و ماهیانه به تشکیلات خودگردان تحویل می داد.

اما اسرائیل از اواخر سال گذشته میلادی به بهانه اختصاص حقوق ماهیانه از محل این درآمدها به خانواده‌های اسیران و شهدای فلسطینی از سوی تشکیلات خودگردان، تصمیم گرفت بخشی از این پول را کسر کند.

تشکیلات خودگردان فلسطین در اعتراض به این اقدام تل آویو از دریافت مابقی درآمدهای مالیاتی صرف نظر کرد.

دریافت درآمدهای مالیاتی حدود ۷۰ درصد از بودجه تشکیلات خودگردان را تشکیل می داد که عدم دریافت آن از بهمن ماه گذشته، این تشکیلات فلسطینی را برای پرداخت حقوق کارمندان و اداره امور دچار مشکلات اساسی کرده است.

دبیرکل اتحادیه عرب در نشست امروز قاهره همچنین از تصمیم تشکیلات خودگردان برای عدم دریافت درآمدهای مالیاتی از اسرائیل حمایت کرد و بار دیگر از کشورهای عربی خواست با حمایت های مالی خود از فلسطین این کشور را برای عبور از مشکلات اقتصادی خود کمک کنند.

«شکری بشاره» وزیر اقتصاد و دارایی فلسطین که در این نشست حضور داشت با وخیم خواندن اوضاع اقتصادی کشورش از همتایان خود خواست با تامین شبکه مالی به ارزش ۱۵۵ میلیون دلار از فلسطین در برابر بحران های اقتصادی حمایت کنند.

بشاره همچنین با اشاره به برگزاری قریب الوقوع نشست بحرین که به عنوان فاز اقتصادی طرح آمریکایی موسوم به «معامله قرن» شناخته می شود گفت: ما نیازی به این نشست برای ساختن کشورمان نداریم. این تلاش ها که گفته می شود برای پویایی اقتصاد و ایجاد صلح انجام می شود، همگی دروغین است.

نشست بحرین که اولین مرحله اجرای معامله قرن خواهد بود، قرار است در ۲۵ و ۲۶ ژوئن (۴ و ۵ تیر) در منامه برگزار شود. جذب سرمایه گذاری در اراضی فلسطین و اعطای وام‌های کم سود به فلسطین از اهداف آن عنوان شده است.

این کنفرانس از سوی گروه‌های مقاومت و تشکیلات خودگردان فلسطین تحریم شده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha