سمنان مهد درختان كهنسال تاریخی برای ثبت در فهرست ملی است

سمنان - ایرنا - مسوول دفتر ثبت و تعیین حریم آثار فرهنگی و تاریخی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: نقاط مختلف استان مهد درختان كهنسال و منحصر به فرد تاریخی با قابلیت ثبت در فهرست میراث طبیعی كشور است.

هانی رستگاران روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اكنون 10 درخت كهنسال تاریخی در استان سمنان شامل چهار درخت در شهرستان دامغان، سه درخت در شهرستان مهدیشهر و سه درخت در میامی با تصمیم شورای ثبت میراث طبیعی كشور به ثبت ملی رسیده است.
وی تاكید كرد: در استان سمنان تعداد درختان دارای ارزش تاریخی قابل توجه است و برای مثال در شهرستان میامی 200 درخت دارای شرایط ثبت در فهرست آثار طبیعی ملی شناسایی شده است.
مسوول دفتر ثبت و تعیین حریم آثار فرهنگی و تاریخی اداره كل میراث فرهنگی استان سمنان ادامه داد: به دلیل زیاد بودن تعداد درختان تاریخی در استان سمنان، ثبت این درختان اولویت بندی شده و به تدریج انجام می شود.
رستگاران، درخت كهنسال چنار سوخته در روستای «صح» شهرستان دامغان را یكی از آثار ثبت ملی شده عنوان كرد و افزود: بخشی از این درخت سوخته و بخشی از آن بعد از گذشت چند صد سال باقی مانده و سبز است.
وی، درخت گردوی كهنسال تویه دروار در شهرستان دامغان را از دیگر درختان ثبت شده در فهرست آثار طبیعی مطرح و اضافه كرد: این درخت با قدمت 400 ساله در كنار رودخانه همچنان در حال رشد است.
رستگاران، درخت ارس 400 ساله در دیباج و چنار كهنسال در امیریه شهرستان دامغان، درخت چنار كهنسال امامزاده یحیی(ع) و گردوی كهنسال كمان رستم در شهمیرزاد را از دیگر درختان ثبت شده در فهرست آثار طبیعی كشور برشمرد و افزود: درخت چنار دوقلوی چاشم در شهرستان مهدیشهر و سه درخت چنار در كنار كاروانسرای میامی با قدمت 700 ساله دیگر آثار طبیعی استان سمنان است كه در فهرست میراث طبیعی كشور به ثبت رسیده است.
مسوول دفتر ثبت و تعیین حریم آثار فرهنگی و تاریخی اداره كل میراث فرهنگی استان سمنان گفت: سمنان دارای ظرفیت های زیادی در حوزه آثار طبیعی است و حفظ این آثار نیازمند مشاركت مردم و مسوولان است.
به گزارش ایرنا، استان سمنان دارای بیش از یكهزار و 147 اثر تاریخی، طبیعی، فرهنگی و معنوی شناسایی شده است و تا كنون بیش از 700 اثر به ثبت ملی رسیده است.
7342/6103