تنبیه متجاوز؛ نکات و ابعاد
در نخستین دقایق بامداد یکشنبه ۲۶ فروردین، با رسانهای شدن شروع عملیات جمهوری اسلامی ایران برای تنبیه رژیم متجاوز صهیونیستی با عنوان «عملیات وعده صادق» و شلیک بیش از یکصد فروند موشک کروز و بالستیک و پرتاب بیش از ۲۰۰ پهپاد انتحاری شاهد ۱۳۶، نگاه داخلی و خارجی به چگونگی پاسخ ایران علیه صهیونیستها متمرکز شد.
این عملیات پاسخی به حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه بود. عصر دوشنبه سیزدهم فروردین، رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق حمله کرد که بر اثر آن این ساختمان به طور کامل تخریب شد و هفت تن از نیروهای مستشاری ایران از جمله سرداران «محمدرضا زاهدی» و «محمدهادی حاج رحیمی» به شهادت رسیدند. همان زمان ایران به صراحت اعلام کرد این جنایت بدون پاسخ نخواهد ماند و رژیم صهیونیستی از ارتکاب آن پشیمان خواهد شد.
در همین رابطه، «امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل و «ونسا فریزر» سفیر و نماینده دائم مالت که ریاست دورهای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (آوریل) را برعهده دارد، اعلام کرد: اقدام نظامی ایران در اجرای حق ذاتی کشورمان برای دفاع از خود بود که ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد به صراحت آمده و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی این رژیم در یکم آوریل(۱۳فروردین) به کنسولگری ایران در سوریه که در تناقض کامل با ماده ۲ بند ۴ منشور است، صورت گرفت.
بلافاصله پس از شروع پاسخ ایران به اسرائیل در بامداد امروز، تحلیلها و دیدگاههای مختلفی در داخل و خارج از کشور از سوی سیاستگذاران، رسانهها و ... درباره واکنش نظامی ایران مطرح شد. اداره کل پژوهش ایرنا در همین زمینه در پروندهای، به واکاوی نکات و ابعاد پاسخ کوبنده ایران به رژیم صهیونیستی پرداخته است.