دکتر موسیالرضا شبیهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تبریک ۱۲ شهریور روز بهورز اظهار کرد: هزار و ۱۴۷ بهورز شامل ۷۷۲ زن و ۳۷۵ مرد در ۵۹۴ خانه بهداشت روستایی استان گلستان مشغول ارائه خدمت هستند.
وی مهمترین رویکرد در جذب بهورزان را بومیگزینی دانست و گفت: اولویت جذب بهورز حفظ بومی گزینی در روستا است چرا که نسبت به فرهنگ و آداب و رسوم منطقه خود آشنا بوده و قادر به برقراری ارتباط بهتری با مردم هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان افزود: بهورزان به عنوان سربازان خط مقدم نظام سلامت در خانههای بهداشت مسوولیت ارائه مراقبتهای قبل از بارداری، زمان بارداری، زایمان، مراقب نوزاد، کودک، نوجوان، جوان، افراد میانسال و سالمندان و همچنین مشاوره فرزندآوری با رویکرد جوانی جمعیت را برعهده دارند.
شبیهی گفت: با افتتاح مرکز آموزش بهورز کلاله در هفته دولت، تعداد این مراکز با رویکرد جذب، تربیت و بازآموزی برنامههای سلامت در استان به عدد هفت رسید.
وی ادامه داد: در صورتی که مدرک تحصیلی استخدامی برای بهورزان کارشناسی مرتبط مانند مامایی، پرستاری، بهداشت عمومی و بهداشت محیط باشد دوره آموزشی آنان در این مراکز حداکثر ۶ ماهه است و در صورت داشتن مدرک دیپلم دوره آموزشی آنان ۲ ساله خواهد بود و بعد از پایان موفق دوره به عنوان بهورز در خانههای بهداشت روستایی مشغول به کار میشوند.
وی یکی از اهداف نظام سلامت را دسترسی افراد به خدمات بهداشتی دانست و گفت: سه خانه بهداشت عشایری در شهرستانهای مراوهتپه و گنبدکاووس فعال است و چهار بهورز زن و مرد به صورت دورهای ۶ ماه از سال در این استان و ۶ ماه در خراسان شمالی به جامعه عشایری خدمات بهداشتی لازم را ارائه میدهند.
به گزارش ایرنا، گلستان با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت یکی از سه استان شمالی کشور شناخته میشود.
نظر شما