۳ خرداد ۱۴۰۳، ۱۲:۲۱
کد خبرنگار: 2203
کد خبر: 85486832
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

همدلی اهل تسنن و تشیع در فراق شهید جمهور

۳ خرداد ۱۴۰۳، ۱۲:۲۱
کد خبر: 85486832
همدلی اهل تسنن و تشیع در فراق شهید جمهور

بیرجند - ایرنا - آسمانی شدن آیت الله رئیسی در کنار اینکه غم سنگین و ملی است اما باعث نوعی وفاق و همدلی در جامعه نیز شده که نمونه آن را در مراسم تشییع پیکر شهید جمهور در خراسان جنوبی دیدیم.

به گزارش ایرنا، استان خراسان جنوبی و شهر بیرجند پس از آذربایجان شرقی، قم و تهران روز پنجشنبه سوم خرداد میزبان پیکر شهدای خدمت و به نوعی صاحب عزا بود چرا که آیت الله سید ابراهیم رئیسی از سال ۱۳۸۵ و انتخابات چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری طی ادوار چهارم، پنجم و ششم با آرای بالا منتخب مردم این استان شد.

خراسان جنوبی از استان‌های دارالتقریب است؛ جایی که وحدت شیعه و سنی آن زبانزد خاص و عام شده و اهل تسنن در مقاطع مختلف همراه و همدل با اهل تشیع به صحنه آمدند.

آیت‌ الله سید ابراهیم رئیسی در دوران سه سال ریاست‌ جمهوری با سفرهای متعدد به نقاط مختلف کشور از جمله خراسان جنوبی منشأ خدمات بسیاری به ویژه در مناطق مرزی و محروم شد که از نگاه شیعه و سنی دور نمانده است.

امروز خراسان جنوبی برای آخرین بار میزبان رئیس جمهور شهید بود و در میان انبوه جمعیت هزاران نفری که برای وداع با شهید خدمت به میدان جانبازان و خیابان پاسداران بیرجند آمده بودند، اهل سنت استان‌های خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان حتی اتباع کشور افغانستان هم در کنار اقشار مختلف مردم حضور داشتند.

اهل تسنن ۱۰ درصد جمعیت خراسان جنوبی را تشکیل می‌دهند که اکثر آنان در شهرستان‌های مرزی درمیان، نهبندان و زیرکوه ساکن هستند.

همدلی اهل تسنن و تشیع در فراق شهید جمهور

یکی از مهاجران افغانستان ساکن خراسان جنوبی به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با هدف برادری، دوستی و اسلام وظیفه خود دانستیم با هم کیشان خود در این مراسم شرکت کنم.

ملا احمد زمانی با بیان اینکه آیت‌ الله رئیسی مرد مجاهد و مسلمان خوبی بود افزود: شیعه و سنی برای این شهید خدمت هیچ فرقی نداشت و تبعیض قائل نمی‌شد.

وی بیان کرد: همانطور که بارها آیت‌ الله رئیسی هم تاکید کرده بود، شیعه و سنی همه برادر هستیم و ما وظیفه خود دانستیم در مراسم وداع شرکت کنیم، امیدواریم این وحدت برای همیشه در دنیا حفظ شود.

یکی از اتباع افغانستان هم گفت: رئیس جمهور را دوست داشتیم چون علاوه بر کارهای زیادی که برای مردم ایران کرد به کشورهای همسایه چون افغانستان هم توجه داشت.

وی افزود: زمانی که رئیس جمهور ایران مرز را آزاد کرد برای ما کار بزرگی کرد به همین خاطر وظیفه دانستیم در مراسم شرکت کنیم.

همدلی اهل تسنن و تشیع در فراق شهید جمهور

حضور هزاران نفری قشرهای مختلف مردم خراسان جنوبی و استان‌های همجوار در مراسم تشییع و وداع با شهیدان خدمت در بیرجند گویای این واقعیت است که رفتن مردان بزرگ هم دارای خیر و برکات از جمله تقویت وحدت و انسجام است.

یکی از مباحثی که آیت‌ الله رئیسی عموما در سفرهای استانی به خصوص استان‌های مرزی و دارای مذاهب مختلف مورد تاکید قرار می‌داد، حفظ وحدت شیعه و سنی بود و سال ۱۴۰۰ سفرهای استانی خود را از خوزستان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی آغاز کرد.

شهید جمهور در سومین سفر به خراسان جنوبی همزمان با ۱۵ شهریور ۱۴۰۲ و اربعین حسینی در اجتماع پرشور مردم شهرستان درمیان حاضر شد و از اتحاد و انسجام مثال‌زدنی اهل سنت و تشیع در این استان به‌ ویژه منطقه مرزی درمیان تمجید کرد.

همدلی اهل تسنن و تشیع در فراق شهید جمهور

آیت‌ الله رئیسی گفت: بنده به عنوان یک طلبه و شما علمای اهل تسنن و تشیع و همه ملت ایران وظیفه داریم مراقب تلاش‌های دشمنان برای اختلاف‌افکنی باشیم و هیچ کس کلام، سخن یا رفتاری نداشته باشد که باعث تفرقه و اختلاف شود.

وی یاور رهبر، سرباز ولایت و خادم مردم بود که اخلاصش باعث شد تا در روز میلاد امام رضا (ع) به فیض شهادت برسد و نامش در تاریخ ایران ماندگار شود.

پیکر رئیس جمهور شهید پس از تشییع تاریخی در شهرهای تبریز، قم و تهران روز پنجشنبه سوم خرداد در آغوش مردم خراسان جنوبی قرار گرفت تا مردم دیار خاوران میزبان آخرین سفر استانی شهید خدمت باشند.

همانطور که مسئولان عنوان کردند علت انتخاب بیرجند برای مراسم وداع و تشییع این است که آیت‌ الله رئیسی علاوه بر سه دوره نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری، به این استان تعلق خاطر داشت و آن را بارها در سخنانش مطرح کرده بود، مردم خراسان جنوبی نیز به خادم ملت، علاقه و ارادت خاصی دارند.

آیت الله سید ابراهیم رئیس‌الساداتی متولد ۲۳ آذر ۱۳۳۹ شهر مقدس مشهد است که هشتمین رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران و نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری بود و در دوران ریاست جمهوری چهار بار به این استان سفر کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha