۹۵ درصد نیاز غذایی مردم در داخل ایران تولید می‌شود

اردبیل- ایرنا- مدیرکل آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: بیش از ۹۵ درصد نیازهای غذایی کشور با تلاش جهادگران عرصه کشاورزی و اهتمام مسئولان مرتبط در داخل کشور تامین و تولید می‌شود.

به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا، حسین آهنی در جلسه مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: با توجه به خوداتکایی و خودکفایی در تولید اغلب نیازها و محصولات کشاورزی، تحریم‌های بیگانگان هیچ تاثیری بر روند زندگی جامعه ایران اسلامی ندارد.

وی افزود: دشمنان ایران اسلامی تمامی تلاش خود را به کار بسته‌اند تا کشور ما را از لحاظ کشاورزی به بیگانگان وابسته بکنند ولی تلاش‌های ۴۰ ساله آنها به ثمر ننشسته و شاهدیم که بسیاری از نیازهای مردم از داخل تامین می‌شود.

محصولات کشاوزی ایران به ۳۷ کشور جهان صادر می‌شود

مدیرکل آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به صادرات مازاد محصولات کشاورزی ایران به ۳۷ کشور جهان، اظهار کرد: ایران در عرصه تولید مواد غذایی و خوراکی با تولید ۱۳۵ میلیون تن انواع محصولات غذایی اعم از زراعی، باغی و دامی شرایط بسیار خوبی در عدم وابستگی به خارج دارد.

وی با تاکید بر ضرورت ساماندهی آمار و اطلاعات دقیق در حوزه کشاورزی و حرکت به سوی مباحث دانش‌بنیان بیان کرد: آمار و اطلاعات درست و دقیق، برنامه‌ریزی و مدیریت سه حلقه مهم توسعه به شمار می‌رود.

آهنی اضافه کرد: در عصر ارتباطات، جمع‌آوری اطلاعات و داده‌ها باید به روز باشد و چرا که بدون آمار و اطلاعات دقیق و درست، برنامه‌ریزی ممکن نیست و بدون برنامه‌ریزی هم اهداف توسعه تحقق نمی‌یابد.

سامانه آماری وزارت جهاد کشاورزی باید از بستر سنتی خارج شود

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این جلسه گفت: بقای یک سازمان وابسته به آمار و اطلاعات دقیق و درست است و بر همین اساس پیشرفت در بخش کشاورزی منوط به این تهیه و در دسترس بودن این آمار و اطلاعات است.

محمدصادق حاجی محمدی توسعه پایدار را نتیجه تهیه و تحلیل درست آمار دانست و افزود: سامانه آماری وزارت جهاد کشاورزی می‌بایست از بستر سنتی و کلیشه‌ای خارج شده و با یکپارچه سازی سامانه‌ای، توانمند و کارآمد شود.

مدیر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان اردبیل هم گفت: در طرح جهش تولید در دیم‌زارهای استان اردبیل، تعداد ۱۳۰ کارشناس بخش خصوصی فعال هستند که ۷۲ نفر از کارشناسان زبده و کاربلد نیز این افراد را در ارائه خدمات و مشاوره فنی همراهی می‌کنند.

مهدی افتخاری با اشاره به اجرای این طرح برای سومین سال متوالی در استان اردبیل، هدف از اجرای این طرح را معرفی ایده‌های نو، اجرای پروژه‌های مهم از جمله کشت مستقیم، حفظ بقایای گیاهی، کشت عمود بر شیب، تبدیل آیش زرد به سبز، رعایت تراکم بوته و میزان بذر مصرفی، مصرف کودهای پایه به خصوص کود ازت در زمان کاشت و توصیه کشت گیاهان جدید در سیستم تناوبی گندم، استفاده بهینه از نزولات جوی، افزایش ذخیره رطوبت خاک و بهبود حاصلخیزی خاک در سال‌های آتی جهت تولید پایدار محصولات در اراضی دیم و افزایش عملکرد در واحد سطح و اقتصادی کردن کشت دیم‌زارها ذکر کرد.

به گزارش ایرنا، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.

۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربری‌هاست.

استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور دارد.

۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha