۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۲:۴۷
کد خبر: 85470055
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سرانه مصرف لبنیات در قزوین یک چهارم سبد مطلوب غذایی است

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۲:۴۷
کد خبر: 85470055
سرانه مصرف لبنیات در قزوین یک چهارم سبد مطلوب غذایی است

قزوین - ایرنا - مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: سرانه مصرف شیر و لبنیات در استان یک چهارم سبد مطلوب غذایی خانوار است.

عطیه رزازی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شهروندان عادی باید بین ۲ تا سه واحد و گروه مادران باردار و شیرده و نوجوانان باید تا چهار واحد در طول روز لبنیات مصرف کنند.

وی با بیان اینکه آنزیم حذف کننده لاکتوز در بدن بعضی از انسان ها کم بوده و با خوردن شیر و لبینات دچار دل پیچه می شوند، تصریح کرد: در چنین شرایطی افراد از خوردن این محصولات جلوگیری می کنند، چه بسا کودکانی که از ۲ تا ۱۲ سالگی بسیار کمتر شیر مصرف می‌کنند و پس از مصرف دوباره لبنیات در سن ۱۲ سالگی، به علت نبود آنزیم مورد نیاز در بدن دچار عوارض گوارشی می شوند.

رزازی ادامه داد: اگر افراد در دوران کودکی مصرف لبنیات را از نصف استکان شیر شروع کنند، بعد از یک ماه به صورت متداول بدن آنها به مصرف عادت کرده و دچار عوارض گوارشی نخواهند شد.

این مسوول با بیان اینکه متاسفانه بعضی‌ها معتقدند که طب سنتی به دلیل سردی شیر، مصرف آن را توصیه نمی کند، یادآور شد: طبق طب ایرانی که تلفیقی از علم روز دنیا و سنتی است، همه مواد غذایی یک مصلح (اصلاح کننده) در کنارشان دارند که با مصرف این اصلاح کننده بمی‌توانند از حذف آن در سبد غذایی جلوگیری کنند.

به گفته وی، بسیاری از مشکلات پوکی استخوان به تغذیه نادرست بر می گردد و فروش مکمل ها و درمان بیماری های استخوانی باعث دور شدن افراد از لبنیات و رو آوردن به قرص های مکمل می شود، اما طبق طب تغذیه و علوم دنیا کلسیم های مورد نیاز باید ابتدا از طریق مواد غذایی سالم تغذیه شود و در نهایت کمبودها را از طریق مکمل‌ها جبران کند.

سرانه مصرف لبینات در قزوین یک چهارم سبد مطلوب غذایی است

این مسوول ادامه داد: تمام شرکت‌های تولید لبنیاتی تحت نظارت هستند، اما مردم بر اساس طعم شیر کیفیت آن را قضاوت می کنند و طمع چربی شیر را یک لبنیات با کیفیت در نظر می گیرند، در حالی که شیر مرغوب بدون چربی است و وجود چربی جذب کلسیم را مختل می‌کند.

رزازی یادآور شد: اگر لبنیات به صورت ساده در کارخانه تهیه شود، هیچ ماده افزودنی ندارد و از کیفیت قابل قبولی برخوردار است، اما اگر این محصول به تولید شیرکاکائو و شیرموز کارخانه ای منجر شود، حتما طعم دهنده و شکر به آن افزوده شده و خلوص آن را تغییر می‌دهد.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین به مصرف لبینات در بین دانش آموزان استان پرداخت و خاطرنشان کرد: بعد از پنج سال که شیر مدارس به دلیل مشکلات مالی قطع شده بود، طبق تفاهم نامه وزارت بهداشت و آموزش و پرورش شیر مدارس دوباره به صورت رایگان توزیع می شود، اما مهم تر از توزیع شیر در مدارس، فرهنگ مصرف استفاده از شیر و لبینات است تا دانش آموزان به طور مرتب به عنوان یک عادت غذایی آن را در نظر داشته باشند، چرا که هیچ جایگزینی برای جذب کلسیم و ویتامین به جز مصرف شیر و لبنیات وجود ندارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha