تحول دولت در روستاهای خراسان‌شمالی با اجرای طرح فیبرنوری

بجنورد- ایرنا- اجرای طرح فیبر نوری (FTTH) دولت سیزدهم در روستاهای خراسان شمالی در اولویت قرار گرفت و تاکنون ۲۰۰ کیلومتر آن اجرا و ۸۰۰ کیلومتر دیگر نیز بر اساس تفاهم نامه ای با سپاه استان در حال اجرا است.

به گزارش ایرنا، سیاست دولت مردمی در همان ابتدای کار توجه به مناطق محروم، کمتر برخوردار و دورافتاده بود و روستاها از نقاطی محسوب می شوند که در تیررس محرومیت زدایی قرار داشتند و تلاش زیادی برای کاهش شکاف دیجیتالی بین شهر و روستا است.

طرح فیبر نوری (FTTH) یکی از روش‌های دسترسی به اینترنت ثابت است که دریچه تکنولوژی را به روستاها باز می کند و در این طرح به جای تمام یا بخشی از کابل مسی از کابل‌های فیبر نوری بهره می‌برد و توسعه شبکه فیبرنوری و ایجاد زیرساخت ارتباطی مناسب و دسترسی مردم به ارتباطات پرسرعت، با کیفیت و امن از اهداف اصلی اجرای این طرح است.

خراسان شمالی از جمله استان هایی است که ۴۴ درصد مردم آن ساکن روستاها هستند و خدمات روستایی در این خطه از شمالشرق کشور در اولویت قرار دارد و اجرای طرح فیبر نوری در این استان با ۲۰۰ کیلومتر در دولت سیزدهم و امضای تفاهم نامه ۸۰۰ کیلومتر با سپاه آینده روشنی را برای روستاهای استان ترسیم می کند.

تحول دولت در روستاهای خراسان‌شمالی با اجرای طرح فیبرنوری

اجرای ۲۰۰ کیلومتر فیبرنوری در دولت سیزدهم

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان‌شمالی پیشتر در این خصوص به ایران اظهار کرد: ۲۰۰ کیلومتر فیبر نوری در دولت سیزدهم از محل خدمات اجباری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (USO ) سال ۱۴۰۲ در مناطق روستایی استان اجرا شد.

سیدعلی مرتضوی افزود: افزایش پهنای باند ارتباطی، ایجاد بستر خدمات رسانی تلفن ثابت، ارایه بهتر خدمات الکترونیک دولت و ایجاد اتوبان خدمات ارتباطی در روستاها از اهداف اجرای طرح فیبر نوری روستایی در خراسان شمالی است.

۲۰۰ کیلومتر فیبرنوری در روستاهای خراسان شمالی در دولت سیزدهم اجرا شد. وی افزود: شبکه فیبر تنها فناوری است که حجم بالای ترافیک داده ها را پشتیبانی می کند زیرا که کابل‌های فیبر نوری اندازه کوچکی دارند و موجب صرفه جویی در فضای اشغال شده در مسیر کابل کشی می‌شوند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان‌شمالی تصریح کرد: فیبر نوری شرایط عالی را برای شبکه مخابراتی ایجاد می‌کند و افراد از تمام خدماتی که بر بستر اینترنت نیز ارایه می‌شود، استفاده می کنند.

مرتضوی با اشاره به ابلاغ احداث و ارتقا ۱۳ سایت جدید تلفن همراه در خراسان شمالی، گفت: با احداث هشت سایت جدید و ارتقا تکنولوژی پنج سایت تلفن همراه، ۱۴ روستای دیگر استان از اینترنت پرسرعت سیار بهره مند می شود.

وی افزود: ۱۲۵ روستای خراسان شمالی طی عملکرد دولت با احداث سایت تلفن همراه و نصب تکنولوژی فورجی (۴G) از اینترنت پرسرعت بهره‌مند شدند.

به گفته مرتضوی؛ پوشش اینترنت پرسرعت در روستاهای استان اکنون به ۹۵ درصد رسیده است.

تحول دولت در روستاهای خراسان‌شمالی با اجرای طرح فیبرنوری

امضای ۸۰۰ کیلومتر تفاهم نامه جدید

مسوول بسیج سازندگی سپاه حضرت جوادالائمه(ع) خراسان شمالی نیز در خصوص خدمات انجام شده به روستاهای استان گفت: طبق تفاهم نامه بسیج سازندگی سپاه استان و مخابرات همکاری دوجانبه ای در زمینه توسعه ارتباطات و اجرای ۸۰۰ کیلومتر فیبر نوری منعقد شد.

سرهنگ مجتبی مداحی اظهار کرد: این طرح با هدف بهره مندی ساکنان روستاها از اینترنت پرسرعت در راستای محرومیت زدایی و پیشگیری از مهاجرت ساکنان روستاها اجرا می شود و در مرحله نخست ۲۵ کیلومتر با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال در حال اجرا است و مابقی نیز در مراحل بعدی با تصویب اعتبارات مورد نیاز عملیاتی خواهد شد.

تفاهم نامه اجرای ۸۰۰ کیلومتر فیبر نوری جدید در روستاهاب خراسان شمالی امضا شد. وی تصریح کرد: این طرح در بخش گیفان مابین روستای قتلیش و قزلقان شهرستان بجنورد در حال اجرا است.

به گزارش ایرنا، ضریب نفوذ اینترنت ثابت و سیار در استان ۱۴۰.۳۳ درصد است و بیش از یک میلیون و ۲۲۹ هزار مشترک اینترنت ثابت و سیار در این خطه وجود دارد.

خراسان شمالی از لحاظ بافت جمعیتی شرایط ویژه ای دارد و ۴۴ درصد از اقوام کرد، ترک، لر و ترکمن در این خطه از شمالشرق کشور در ۸۴۰ روستای استان سکونت دارند و این نکته بیانگر اهمیت و نقش روستا در اقتصاد استان دارد.

مطالعات آماری سند آمایش سرزمین نشان می دهند نسبت روستاهای خالی از سکنه استان از ۲۷ درصد در سال ۸۵ به حدود ۳۶ درصد در سال ۹۵ افزایش یافته است که این به معنای رشد سرعت در روند تخلیه آبادی‌های کوچک استان است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha