استاندار کرمانشاه: یادمان‌های دفاع مقدس مردم محور باشد

کرمانشاه - ایرنا- استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه بیشتر طرح‌های فعلی یادمان‌های دفاع مقدس مناسبت محور هستند نه مردم محور، گفت: توفیق واقعی در عرصه راهیان نور با حضور و مشارکت مردم محقق خواهد شد زیرا مردم بهترین حافظ یاد و راه شهیدان هستند.

به گزارش ایرنا؛ محمدطیب صحرایی شامگاه یکشنبه در دیدار دبیر ستاد مرکزی راهیان نور که با حضور معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری و مدیرکل ستاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان در استانداری برگزار شد، افزود: مشارکت مردم در اردوهای راهیان نور فقط حضور زائران در این اردوها نیست بلکه در شهرها و مناطق مقصد راهیان نور نیز لازم است زمینه برای حضور و همراهی ساکنان و اهالی در پاسداشت یاد و خاطره شهدا مهیا باشد.

وی اظهار کرد: مردم خودشان بهترین حافظ و نگهدار راه و یاد شهیدان هستند و اگر جایگاه آنان در طراحی یادمان‌ها و اردوهای راهیان نور به خوبی دیده و تعریف شود، شاهد بالاترین تاثیر این برنامه های گرامیداشت شهدا خواهیم بود.

صحرایی مناطق عملیاتی استان از جمله مرصاد و بازی دراز را متعلق به مردم دانست و گفت: متاسفانه در طراحی اولیه یادمان مرصاد به عنوان قله یادمان‌های دفاع مقدس در استان، به بافت زندگی مردم و اهالی منطقه توجه کافی نشده بود که ما پیشنهاداتی برای اصلاح این موضوع عنوان کردیم.

استاندار کرمانشاه اضافه کرد: یادمان مرصاد می‌تواند دست کم پنج برابر وسعت فعلی گسترش پیدا کند و فرصتی برای معرفی داشته‌های با ارزش فرهنگی و معنوی و شهدای استان به میلیون‌ها زائر اربعین، ده‌ها هزار راننده کامیون ترانزیت و انبوه مسافران طول سال از این مسیر باشد.

صحرایی تاکید کرد: وقتی از توجه به جایگاه مردم در طراحی یادمان‌ها دفاع مقدس صحبت می‌کنیم یعنی در ساخت، معماری و برنامه‌های این اماکن لازم است ترجمه مردمی سازی خود را نشان دهد.

سرهنگ روح الله محمد حسین‌زاده دبیر ستاد مرکزی اربعین نیز با استقبال از ایده‌های استاندار کرمانشاه برای بازطراحی یادمان مرصاد گفت که تصویب این موضوع را در مرکز پیگیری خواهد کرد.

همچنین در این دیدار هماهنگی و برنامه‌ریزی لازم برای احداث و تکمیل یادمان‌های دفاع مقدس در شمال و غرب استان کرمانشاه انجام شد.

به گزارش ایرنا، جنگ تحمیلی با اشغال شهر قصرشیرین در ۳۱شهریور سال ۵۹ از استان کرمانشاه آغاز و با عملیات مرصاد در پنجم مرداد ماه سال ۶۷ در این استان به پایان رسید.

این استان با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۷۰۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.

بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی‌ دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول‌ الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلع‌الفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.

در این استان هشت یادمان دوران دفاع مقدس شامل یادمان بین المللی مرصاد، بازی دراز، شهید بهشتی قصرشیرین، مطلع الفجر گیلانغرب، شهدای ۲۶ مرداد پاوه، بانه‌دار شیخ صله ثلاث باباجانی، شهید شیرودی و یادمان پادگان ابوذر وجود دارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha