پویش نوروزی «چشم به راهیم» در اصفهان اجرا می‌شود

اصفهان-ایرنا- مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اصفهان گفت: پویش سراسری «چشم به راهیم» با هدف ارتقای ایمنی، کاهش حوادث رانندگی و آگاه‌سازی مسافران نوروزی، در استان اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرزاد دادخواه روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: سال گذشته هم پویشی در این زمینه برگزار شد اما پویش امسال بصورت کامل‌تر برنامه‌ریزی شده است و از روز شنبه بیست و ششم اسفند تا سیزدهم فروردین سال آینده ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد فوتی‌ها در تصادف‌های جاده‌ای، سرنشینان خودروها هستند که هیچ دخالتی در رانندگی ندارند، ادامه داد: رویکرد اصلی این پویش، تشویق سرنشینان خودروهای شخصی و حمل و نقل عمومی به استراحت در طول سفر برای رفع خستگی و کاهش سوانح رانندگی است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اصفهان اظهار داشت: این پویش بصورت متمرکز در مجتمع خدماتی رفاهی «وادی» در محور آزادراه کاشان اصفهان با برنامه‌های فرهنگی، مذهبی، هنری و آموزشی اجرا خواهد شد.

وی بیان کرد: به ازای هر ۲ ساعت رانندگی ۱۵ دقیقه استراحت، می‌تواند بسیاری از حوادث جاده‌ای را کاهش دهد و بهترین محل برای توقف و استراحت رانندگان، مجتمع‌ های خدمات رفاهی و ایستگاه‌های اجرای طرح پویش «چشم به راهیم» است.

دادخواه گفت: اشاعه و پاسداشت ارزش‌های دینی با توجه به همزمانی ماه مبارک رمضان و نوروز و افزایش جاذبه‌های جاده‌ای با برنامه‌های هنری از مهمترین اهداف این پویش در استان اصفهان است.

روکش آسفالت ۱۱۱۰ کیلومتر از راه‌های اصفهان

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اصفهان گفت: یک هزار و ۱۱۰ کیلومتر از آسفالت راه‌های شریانی، اصلی، فرعی و روستایی استان در ۲ سال گذشته روکش شد.

وی اظهار داشت: روکش آسفالت ۴۶۰ راه شریانی، ۳۵۰ کیلومتر راه اصلی و ۳۰۰ کیلومتر راه فرعی و روستایی در این مدت انجام شد.

دادخواه با بیان اینکه امسال بیش از۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای پروژه‌های راه استان اخذ شد، خاطرنشان کرد: اجرای هر کیلومتر روکش‌ آسفالت ۳۵ میلیارد ریال هزینه دارد.

وی افزود: همچنین ایجاد یک کیلومتر روشنایی و احداث راه روستایی یکصد میلیارد ریال هزینه دارد.

دادخواه افزود: هزینه‌ نگهداری و احداث راه‌ها بسیار سنگین است و این در حالیست که بهسازی و تکمیل پروژه‌ها برای ارائه خدمات مناسب به هموطنان و ارتقای کیفی و ایمنی راه‌ها نیز باید انجام شود.

وی با بیان اینکه حفظ ایمنی راه‌ها از اقدامات ویژه‌ای است که اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای انجام می‌دهد، اظهار داشت: کار راهداری در زمینه حفظ جان و مال مردم است و می‌کوشیم با رفع نقاط حادثه‌خیز و پُرتصادف، حوادث و جراحت‌های ناشی از آن کاهش دهیم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اصفهان با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ پروژه متوسط و بزرگ در استان در حال اجراست، اضافه کرد: امسال به لحاظ جذب اعتبارات یک سال استثنایی بود و توانستیم بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار و مجوز مناقصه اخذ کنیم که برخی از آنها هم‌اکنون در مرحله اجرا و مناقصه قرار دارند.

وی اضافه کرد: ۱۰ هزار میلیارد ریال پروژه راهداری امسال در اصفهان افتتاح شد و عملیات اجرایی ۱۱هزار میلیارد ریال پروژه نیز آغاز شد، همچنین در ایام دهه فجر سالجاری نیز ۷۷ پروژه کوچک و بزرگ با بیش از هشت هزار و یکصد میلیارد ریال اعتبار به بهره‌برداری رسید.

وی یادآور شد: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اصفهان در سال جاری رُتبه برتر استان را بین ۶۵ دستگاه اجرایی در زمینه تأمین اعتبار و اجرای پروژه‌ها کسب کرد، گفت: این اداره کل رُتبه برتر عملکرد را نیز بین ادارات کل استانی این سازمان در سطح کشور به خود اختصاص داد.

دادخواه گفت: پروژه‌های روکش آسفالت نیز با بیش از ۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبار از مرداد امسال‌ آغاز شد که تاکنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

به گفته وی، اجرای این پروژه‌ها بدلیل سرمای زمستان با وقفه ۲ ماهه همراه بود اما پس از تعطیلات نوروز عملیات گسترده روکش اسفالت در راه‌های استان ادامه پیدا خواهد کرد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اصفهان با اشاره به اینکه ۹۰ کیلومتر راه روستایی تا دورترین نقاط استان در ۲ سال گذشته ساخته شد، اضافه کرد: همچنین در این مدت ۲۶۲ دستگاه پل با عرض دهانه هشت متر و ۶ متر احداث شده است.

وی با اشاره به اینکه ۳۴ دستگاه زیرگذر تاکنون احداث و بهره‌برداری شده یا در حال ساخت و تکمیل است، گفت: ارتقای ایمنی ۱۳ هزار کیلومتر راه و خط‌کشی راه و تأمین روشنایی ۵۷ کیلومتر راه و ۸۰ نقطه روستایی و نصب حفاظ‌ مَفصلی و بتُنی در محورهای اصفهان - بهارستان، آزادراه معلم و آزادراه فرودگاه از دیگر اقدامات اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان در ۲ سال اخیر است.

دادخواه با اشاره به اینکه استان اصفهان رُتبه نخست حمل و نقل کالا را در کشور دارد، افزود: سال گذشته برای حمل و نقل ۵۵ میلیون تُن محموله بارنامه صادر شد که بی‌تردید امسال افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه سالانه ۹ میلیون مسافر درون و برون استانی از طریق ناوگان حمل و نقل استان جابه‌جا می‌شوند که اصفهان را در رتبه دوم کشور قرار داده است، تصریح کرد: با توجه به گستردگی اصفهان و در راستای ارتقای راه‌ها و رفع خستگی مسافران، اکنون ۶۰ مجتمع خدماتی رفاهی فعال در راه‌های استان وجود دارد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اصفهان افزود: ۱۸۰ مجتمع خدمات رفاهی نیز در راه‌های استان در حال ساخت است و تا ۲ سال آینده با سرمایه بخش خصوصی به بهره‌برداری خواهد رسید.

دادخواه گفت: متوسط عمر ماشین‌آلات سنگین راهداری استان بالای ۲۵ سال است که مناقصه تهیه یکصد دستگاه ماشین‌آلات جدید، امروز برگزار شد. ‌

به گزارش ایرنا، استان اصفهان در زمینه حمل کالا سهم ۱۰ درصدی از کل کشور را به خود اختصاص داده است و رُتبه نخست کشور را در مجموع تناژ حمل شده در اختیار دارد.

این استان دارای ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه است که بدلیل موقعیت خاص آن در مرکز بعنوان چهارراه ترانزیت بار و مسافر، رُتبه نخست حمل بار و رُتبه سوم حمل مسافر را در سطح کشور داراست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha