به گزارش ایرنا، صنعت ورزش (Sport industry ) گونهای از بازارهای اقتصادی است که در آن افراد، شرکتها، کسب و کارها و سازمانهای درگیر در تولید، تسهیل، ترویج یا سازماندهی بر فعالیتهای ورزشی متمرکز هستند.
مهدی ابراهیمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شغل ها و کسب و کارهای زیادی در صنعت ورزش وجود دارد که می توان از آنها بهعنوان فرصت بهره گرفت و شرکت های فناور و دانش بنیان زیادی را وارد این عرصه کرد.
وی با بیان اینکه کارآفرینان به این صنعت به دلیل فرصت های زیادی که دارد « اقیانوس آبی» میگویند، اظهار کرد: گام های اولیه و خوبی در چند سال اخیر بهمنظور استفاده از توانایی های شرکت های فناور و دانش بنیان در صنعت ورزش کشور برداشته شده و لازم است که سیاستگذاری و برنامهریزی های مناسب در این زمینه صورت گیرد.
این متخصص کارآفرینی اضافه کرد: زمینه هایی که شرکت های فناور و دانش بنیان می توانند در صنعت ورزش به آن ورود پیدا کنند بسیار گسترده و متنوع است مانند تجهیزات ورزشی، داروسازی، ساخت و ساز، هوش مصنوعی، طراحی اماکن و تولید منسوجات ورزشی، فناوری کمکداور ویدئویی (VAR) و چمنهای ترکیبی.
ابراهیمی تصریح کرد: یکی از تفاوت های اساسی صنعت ورزش با دیگر صنایع، این است که طرفدار دارد و به نوعی با احساسات مردم نیز در ارتباط است بنابراین بهبود و توسعه آن اهمیت بسزایی دارد.
وی با اشاره به اینکه تشکل هایی در کشور در زمینه صنعت ورزش و با هدف ارزش افزایی در سطح ملی تشکیل شده است، گفت: این تشکل ها با همکاری و هماهنگی سازمان ها و بخش خصوصی برای رفع نیازها و گسترش صنایع ورزشی در کنار توسعه ورزش قهرمانی تلاش میکنند.
ابراهیمی برخی از چالش های موجود در این زمینه را قوانین و ناهماهنگی در فضای کسب و کار دانست و افزود: لازم است فضای کسب و کار در صنایع مختلف بویژه ورزش در برنامههای بالادستی تسهیل شود تا بخش خصوصی بتواند این مسیر را ادامه دهد و سرمایهگذاری در این صنعت افزایش یابد.
اصفهان، میزبان جشنواره ملی فنآفرینی در صنعت ورزش
مسوول مرکز نوآوری و توسعه کارآفرینی ورزش دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به حرکت هایی که در زمینه توسعه اقتصاد دانش بنیان در صنعت ورزش صورت گرفته است، «نخستین جشنواره ملی سرمایهگذاری و فن آفرینی در صنعت ورزش» بهمنظور همافزایی و هماهنگی بیشتر در اجرای این سیاستها در بخشهای فناوری، تجاری و دانشگاهی کشور در اصفهان برگزار خواهد شد.
ابراهیمی افزود: این جشنواره به پیشنهاد دانشگاه اصفهان و با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارتخانه های ورزش و جوانان، صنعت، معدن و تجارت و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی و شورای عالی تشکل های ورزشی اردیبهشت سال آینده برگزار میشود.
وی، مخاطبان جشنواره ملی سرمایهگذاری و فنآفرینی در صنعت ورزش را صنعتگران ورزشی، کارآفرینان، ورزشکاران، استادان، دانشجویان، فعالان و علاقهمندان دانست و اظهار کرد: مهمترین اهداف برگزاری این رویداد، توسعه اقتصاد دانش بنیان در صنعت ورزش، فراهم کردن بازار عرضه و تقاضای فناوری، تسهیل نوآوری و ارتقای زیست بوم این بخش است.
ابراهیمی، تصریح کرد: این رویداد فرصتهای جدید تجاری، سرمایهگذاری و تحقیقاتی و زمینه حمایت های قانونی را فراهم و بهروزترین محصولات و یافتههای فناورانه و نوآورانه دانشگاهها، شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور را به جامعه ورزش معرفی میکند.
وی، برخی از برنامه های این جشنواره را رویداد ارائه نیازها و جذب ایدههای فناورانه و نمایشگاه عرضه و تقاضای فناوری اعلام و اضافه کرد: یکی از مهمترین بخشهای این جشنواره، نشست هماندیشی با مسوولان و سیاستگذاران حوزههای مختلف مرتبط با صنعت ورزش است که میتواند همافزایی و ارزشافزوده بیشتری را فراهم کند.
به گزارش ایرنا، محورهای نخستین جشنواره ملی سرمایهگذاری و فن آفرینی در صنعت ورزش شامل صنعت تعمیر و نگهداری، گردشگری و اوقات فراغت، تغذیه، دارو و مکمل های ورزشی، طراحی محیطی و اماکن ورزشی، طراحی پوشاک و منسوجات ورزشی، تجهیزات ورزشی و توانبخشی ورزشی، سلامت، سبک زندگی و ورزش شهروندی، فناوری ورزشی، هوشمند سازی، چمن و فناوری چمن ترکیبی و فناوری کمک داور ویدئویی (VAR) در ورزش است.
این رویداد سوم تا ششم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ در اصفهان برگزار میشود.
نظر شما