ارائه خدمات رایگان در ۸۴ مرکز درمانی/حمایت دولت سیزدهم از بیماران مزمن و صعب‌العلاج

تهران - ایرنا - سازمان تامین اجتماعی در بخش درمان مستقیم با ۱۱ هزار و ۵۹۳ تخت فعال در۸۴ مرکز درمانی بستری، خدمات رایگان به بیمه‌شدگان ارائه می‌دهد و دربخش درمان غیرمستقیم ۵۷ هزار و ۱۱۴ مؤسسه و مرکز شامل ۱۱۰۶ بیمارستان و مرکز جراحی محدود، ۲۱ هزار و ۷۷۳ مطب، بیش از ۱۴ هزار داروخانه و نزدیک ۲۰ هزار مرکز پاراکلینیکی و درمانگاه با این سازمان قرارداد همکاری دارند.

گروه جامعه ایرنا - سازمان تامین اجتماعی با پوشش ۷۵ درصدی بیمه‌های اجتماعی در جمعیت ۸۶ میلیون نفری امروز کشور در حالی است که پیش از پیروزی انقلاب فقط ۲۰ درصد از جمعیت ۳۵ میلیون نفری آن مقطع تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی بودند. این دستاورد بسیار بزرگ انقلاب اسلامی در حوزه اجتماعی است که عموماً در هیاهوی بوق‌های رسانه‌ای معاند، مورد غفلت قرار می‌گیرد البته براساس اصل ۲۹ قانون اساسی که اجرای کامل آن در سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ و امر شده است؛ همه مردم باید از موهبت بیمه اجتماعی و بیمه درمانی بهره‌مند شوند.

در بیمه‌های درمانی پوشش تقریباً ۱۰۰درصدی مردم با طرح دولت سیزدهم و دستور آیت الله رئیسی، محقق شده است و هر فردی هم که تاکنون زیر پوشش بیمه درمان قرار نگرفته در اولین مراجعه به مراکز درمانی و روی تخت بیمارستان باید بیمه شود و هزینه بیمه افراد فاقد تمکن مالی را هم دولت متقبل شده است.

تعداد مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی فقط در حدود ۲۰ مرکز در کل کشور بود اما امروز سازمان تأمین‌اجتماعی بالغ بر ۴۰۰ مرکز درمانی شامل ۸۰ بیمارستان چندتخصصی پیشرفته و مجهز دارد که برخی از این بیمارستان‌ها از مهم‌ترین و کیفی‌ترین بیمارستان‌های کشور هستند و توسعه خدمت در بخش درمان با شرایط قبل از انقلاب اصلاً قابل قیاس نیست.

امروز در بخش درمان تأمین‌اجتماعی روزانه بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار خدمت سرپایی و بیش از ۱۳ هزار خدمت بستری به بیمه‌شدگان ارائه می شود که این خدمات در بخش درمان مستقیم که توسعه آن مورد مطالبه بازنشستگان و نیز اولویت در این دولت است، کاملا رایگان است.

تامین اجتماعی با بیش از ۱۱ هزار تخت فعال خدمات رایگان درمانی ارائه می‌دهد

مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: این سازمان با در اختیار داشتن ۱۱ هزار و ۵۹۳ تخت فعال در ۸۴ مرکز درمانی بستری، خدمات رایگان به بیمه‌شدگان ارائه می‌دهد.

مهدی ناقوسی افزود: بخش درمان سازمان تأمین‌اجتماعی پس از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، بیشترین تعداد تخت‌های بیمارستانی را در مراکز درمانی ملکی خود برای ارائه خدمات درمانی به بیمه‌شدگان در اختیار دارد که در سال ۱۴۰۱ در مجموع تعداد بستری‌شدگان در این مراکز حدود یک میلیون نفر بوده است.

وی ادامه داد: برای تجهیز این مراکز به امکانات نوین، در سال جاری تعداد ۴۶ دستگاه آمبولانس پیشرفته خریداری شده که در مراحل نهایی تحویل به مراکز درمانی شده است همچنین نیازسنجی دستگاه‌های با تکنولوژی پیشرفته (های‌تک) نیز در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی انجام شده و سه دستگاه «ام‌آرآی»، ۱۵ دستگاه «سی‌تی‌اسکن»، یک دستگاه «سی‌تی‌آنژیو»، یک دستگاه آنژیوگرافی به همراه ۲ دستگاه سنگ‌شکن در حال تهیه است.

مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی تصریح کرد: توسعه ظرفیت‌های درمانی و عمق‌بخشی به خدمات سلامت از جمله راهبردهای تحولی مورد توجه این سازمان در دولت مردمی سیزدهم است و بخش درمان سازمان تأمین‌اجتماعی علاوه بر آن که بزرگترین خریدار راهبردی خدمات درمانی است با در اختیار داشتن شبکه‌ای گسترده از ظرفیت‌های درمانی ملکی؛ دومین تولیدکننده خدمات سلامت پس از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی محسوب می‌شود.

وی افزود: اکنون شبکه درمان ملکی یا مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی مشتمل بر ۴۰۴ مرکز درمانی ملکی در سراسر کشور است که ۸۴ مرکز شامل ۷۹ بیمارستان (۷۶ بیمارستان ملکی و ۳ بیمارستان هیات‌مدیره‌ای) و ۵ مرکز جراحی محدود و ۳۲۰ مرکز نیز خدمات سرپایی رایگان به بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین‌اجتماعی ارائه می‌دهند.

ناقوسی اضافه کرد: در برنامه توسعه بخش درمان سازمان تأمین‌اجتماعی، علاوه بر احداث مراکز جدید و توسعه ظرفیت‌های موجود، ارتقای شیفت فعالیت ۱۰ مرکز برای هر سال پیش‌بینی شده که در دو سال گذشته برای ۲۰ مرکز انجام شده است همچنین ۴۶ دستگاه آمبولانس برای استفاده در مراکز درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی خریداری شده که در مراحل نهایی تحویل به مراکز درمانی است.

وی ادامه داد: نیازسنجی دستگاه‌های با تکنولوژی پیشرفته (های‌تک) نیز در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی انجام شده و ۳ دستگاه «ام‌آرآی»، ۱۵ دستگاه «سی‌تی‌اسکن»، یک دستگاه «سی‌تی‌آنژیو»، یک دستگاه «آنژیوگرافی» به همراه دو دستگاه سنگ‌شکن در حال تهیه است که خرید ۱۴ قلم از این تجهیزات به‌صورت متمرکز توسط شرکت بازرگانی تأمین‌اجتماعی انجام خواهد شد و قراردادهای آن منعقد شده و مابقی توسط مدیریت‌های درمان استان‌ها در حال انجام فرایند خرید است.

ارائه خدمات رایگان در ۸۴ مرکز درمانی/حمایت دولت سیزدهم از بیماران مزمن و صعب‌العلاج

۷۴ درصد جمعیت کشور تحت پوشش بیمه هستند/تشکیل ۹۵ هزار پرونده زوجین نابارور

مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: تعداد کل مراجعان سرپایی به مراکز درمانی ملکی سازمان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۴۰ میلیون نفر بوده که در مقایسه با سال قبل از آن رشد ۵.۱۷ درصدی داشته است. این میزان رشد در ویزیت سرپایی پزشکان معادل ۸.۱۶ درصد و در بخش خدمات تشخیصی درمانی معادل ۲.۱۸ درصد بوده است.

وی گفت: در بخش خدمات بستری نیز کل بستری‌شدگان در مراکز ملکی سازمان در سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیون نفر بوده که نسبت به سال قبل از آن رشد ۱.۱۱ درصدی داشته است. در این سال همچنین تعداد اعمال جراحی انجام‌شده در مراکز ملکی سازمان ۴۶۹ هزار و ۸۸۷ عمل و جمع کل تعداد سزارین و زایمان طبیعی انجام شده در این مراکز نیز ۱۰۶ هزار و ۲۴۸ مورد بوده است.

ناقوسی تعداد کل مراجعات سرپایی به مراکز ملکی سازمان تأمین‌اجتماعی در ۶ ماهه ابتدای سال جاری را معادل ۶۷ میلیون و ۴۱۰ هزار نفر با رشدی ۲.۴ درصدی در تعداد ویزیت سرپایی پزشکان و تعداد کل بستری‌شدگان در این مراکز در مدت یادشده را ۴۳۳ هزار و ۴۱۸ نفر با رشدی ۷.۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل اعلام کرد و گفت: اجرای نظام ارجاع داخلی در مراکز درمانی ملکی سازمان تأمین‌اجتماعی یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که در بخش درمان مستقیم این سازمان در حال پیگیری است تا از ظرفیت این مراکز و نیز پزشکان فعال در این مراکز، استفاده حداکثری در مسیر ارائه خدمات به بیماران بیمه‌شده صورت گیرد.

وی افزود: برنامه غربالگری افراد در معرض خطر سرطان برست (پستان) و سرطان دستگاه گوارش تحتانی با هدف شناسایی زودهنگام بیماران و آغاز سریع سیر درمان پیش از جدی شدن مشکل در مراکز درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی با هماهنگی وزارت بهداشت و درمان در حال اجراست و در کنار آن با توجه به اهمیت موضوع پیشگیری، طرح استقرار کلینیک دیابت و فشار خون نیز در مراکز واجد شرایط پیگیری شده و تاکنون تعداد کلینیک‌های فعال این طرح در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی به ۲۱۰ کلینیک در پایان سه ماهه دوم سال ۱۴۰۲ رسیده است.

مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی، برنامه استانداردسازی فضای فیزیکی و تجهیزات پزشکی بلوک‌های زایمان در مراکز منتخب با رویکرد قرارگرفتن سه مرحله زایمان (آمادگی برای زایمان، زایمان و بهبودی پس از زایمان) در یک فضا را از برنامه‌های حوزه درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی معرفی کرد و گفت: با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب در زمینه فراهم آوردن بسترهای مناسب برای افزایش موالید، اجرای برنامه استانداردسازی فضای فیزیکی و تجهیزات پزشکی بلوک‌های زایمان در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی سرعت گرفته و تا پایان سال جاری این طرح در ۲۹ مرکز اجرایی خواهد شد.


وی ادامه داد: استانداردسازی بخش اورژانس بیمارستان‌های سازمان تأمین‌اجتماعی از دیگر برنامه‌های در حال پیگیری در بخش درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی است همچنین در اجرای استانداردهای ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمینه اورژانس‌های بیمارستانی، تا پایان سال ۱۴۰۱ استانداردسازی اورژانس در ۲۴ مرکز انجام شده و عملیات این طرح در ۹ مرکز دیگر در سال ۱۴۰۲ شروع شده که امیدواریم تا پایان این سال به اتمام برسد.

ناقوسی در مورد سطح کیفی خدمات مراکز درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: در ارزیابی‌های اعتباربخشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۴۰۱ بیش از ۸۸ درصد از مراکز ملکی سازمان تأمین‌اجتماعی دارای رتبه یک و یک برتر بوده‌اند و در سال جاری نیز بیمارستان‌های حضرت فاطمه (س) نجف‌آباد استان اصفهان و دکتر غرضی سیرجان استان کرمان حائز رتبه درجه یک برتر و پیامبر اعظم (ص) کرمان، شهدای کارگر یزد، امام خمینی (ره) اراک و خلیج‌فارس استان هرمزگان نامزد درجه یک برتر و عالی هستند.

مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی در مورد اقدامات انجام شده در زمینه جذب و نگهداشت پزشکان نیز گفت: در سال ۱۴۰۱ ضابطه تبدیل وضعیت پزشکان قراردادی به تصویب هیات‌مدیره و هیات‌امنای سازمان تأمین‌اجتماعی رسید و در مرحله اول در سال یادشده حدود ۵۷۰ نفر از پزشکان قراردادی، مشمول تبدیل وضعیت شدند و انتظار می‌رود با ابلاغ مصوبه جدید از هیات‌امنای سازمان و کاهش سابقه موردنیاز برای تبدیل وضعیت پزشکان متخصص، تعداد بیشتری مشمول این ضابطه شوند و شرایط بهتری در جذب و نگهداشت پزشکان متخصص در مراکز درمانی داشته باشیم. علاوه بر این، برای حل مشکلات تأمین نیروی انسانی در بخش درمان، امکان بکارگیری پزشکان متخصص بازنشسته تا سقف ۶۴ ساعت در هر ماه نیز فراهم شده تا بنا به نیاز هر مرکز، از ظرفیت‌های موجود استفاده شود.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ و با دریافت مصوبات لازم از هیات‌مدیره و هیات‌امنای سازمان، بازنگری دستورالعمل پرداخت مبتنی بر عملکرد (پرکیس) پزشکان با لحاظ نیازهای مراکز درمانی و در اولویت قرار گرفتن مناطق محروم، انجام و جهت اجرا از ابتدای سال به مدیریت‌های درمان استان‌ها ابلاغ شد که می‌تواند نقش مؤثری در ارتقای کیفی و کمی خدمات درمان و جذب و نگهداشت پزشکان و درنهایت افزایش رضایتمندی مراجعان داشته باشد.

افزایش ۱۲ درصدی تعداد مراکز طرف قرارداد تامین اجتماعی

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی از افزایش ۱۲ درصدی تعداد مراکز طرف قرارداد درمان تأمین‌اجتماعی نسبت سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: اکنون ۵۷ هزار و ۱۱۴ مؤسسه و مرکز شامل ۱۱۰۶ بیمارستان و مرکز جراحی محدود، ۲۱ هزار و ۷۷۳ مطب، بیش از ۱۴ هزار داروخانه و نزدیک ۲۰ هزار مرکز پاراکلینیکی و درمانگاه با این سازمان قرارداد همکاری دارند.

شهرام غفاری افزود: تعداد مؤسسات و مراکز تشخیصی و درمانی طرف قرارداد سازمان تأمین‌اجتماعی در سراسر کشور که خدمات درمانی به بیمه‌شدگان این سازمان ارائه می‌کنند، در سال جاری با ۱۲ درصد رشد نسبت به سال ۱۴۰۰ به ۵۷ هزار و ۱۱۴ مؤسسه و مرکز شامل ۱۱۰۶ بیمارستان و مرکز جراحی محدود، ۲۱ هزار و ۷۷۳ مطب پزشکان و دندانپزشکان مستقل، ۱۴ هزار و ۶۳۱ داروخانه، ۱۵ هزار و ۹۸۸ مرکز پاراکلینیکی و ۳۶۱۶ درمانگاه رسیده است.

وی ادامه داد: این افزایش به طور عمده ناشی از فراهم شدن امکان درخواست عقد قرارداد غیرحضوری به‌صورت مکانیزه و نیز الزام قانونی همکاری تمام ارائه‌کنندگان خدمات تشخیصی و درمانی با سازمان‌های بیمه‌گر پایه است. افزایش تعداد مراکز طرف قرارداد سازمان تأمین‌اجتماعی موجب تسهیل دسترسی بیمه‌شدگان به مراکز ارائه‌کننده خدمات سلامت و افزایش رضایتمندی بیماران و نیز ارائه‌کنندگان خدمات شده است.

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی با اشاره به این‌که خدمات درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی در دو بخش درمان مستقیم در مراکز درمانی ملکی این سازمان و درمان غیرمستقیم در قالب خرید خدمات از مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت، تأمین و ارائه می‌شود، از توسعه امکانات و ظرفیت‌ها و تعهدات حوزه درمان غیرمستقیم در سال‌های اخیر خبر داد.

وی گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بیمار بیمه‌شده در مراکز طرف قرارداد این سازمان، خدمات بستری دریافت کردند که در مقایسه با سال گذشته در حدود ۴.۸ درصد رشد داشته است.

غفاری افزود: همچنین در سال گذشته بیش از ۳۶۳ میلیون مراجعه به مراکز سرپایی طرف قرارداد صورت گرفته است که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ حدود ۱۵ درصد رشد را تجربه کرده است؛ این آمار و ارقام مؤید آن است که در سال جاری نیز به‌طور متوسط ماهانه ۳۸۰ هزار بیمار بستری و ۳۲ میلیون بیمار سرپایی به مراکز طرف قرارداد سازمان تأمین‌اجتماعی مراجعه کرده و از خدمات تشخیصی و درمانی بهره‌مند شده‌اند.

ارائه خدمات رایگان در ۸۴ مرکز درمانی/حمایت دولت سیزدهم از بیماران مزمن و صعب‌العلاج

اجرای طرح ملی نسخه الکترونیک از مهم‌ترین طرح‌های توسعه‌ای بخش سلامت

وی اجرای طرح ملی نسخه الکترونیک را از مهم‌ترین طرح‌های توسعه‌ای در بخش سلامت در سالیان اخیر معرفی کرد و گفت: از جمله اقدامات ماندگار نظام سلامت در چند سال اخیر اجرای نسخه الکترونیک است که با حمایت دولت سیزدهم، برخی نواقص اولیه آن رفع و اکنون تقریبا به‌طور کشوری در حال اجراست و تقریبا همه پزشکان طرف‌قرارداد به نسخه‌نویسی الکترونیک روی آورده‌اند.

غفاری با بیان اینکه حتی برخی از پزشکان غیرطرف‌ قرارداد بیمه‌ها هم تجویز نسخ بیماران را به‌صورت الکترونیکی انجام می‌دهند، اظهار داشت: سامانه‌های نسخه الکترونیک اکنون به یک ثبات و پایداری مناسب رسیده و زمینه را برای تشکیل پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان فراهم کرده و بستر مناسبی برای نظارت و کنترل هزینه‌ها ایجاد شده است.

مکانیزه کردن فرایند تبادل پرونده‌های بستری

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: از جمله اقدامات مهم پیگیری شده در حوزه درمان سازمان انجام می‌توان به مکانیزه کردن فرآیند تبادل پرونده‌های بستری اشاره کرد. با مکانیزه و الکترونیکی شدن تبادل اسناد بستری بیماران بین بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی طرف قرارداد و سازمان تأمین‌اجتماعی، یک گام دیگر به تشکیل و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان نزدیک تر خواهیم شد.

حمایت دولت سیزدهم از بیماران مزمن و صعب‌العلاج و تشکیل ۹۵ هزار پرونده برای زوجین نابارور

وی با اشاره به حمایت دولت سیزدهم از بیماران مزمن و صعب‌العلاج و تقبل بخش عمده‌ای از هزینه‌های بیماران مزبور از محل صندوق بیماران صعب‌العلاج که نقش مهمی در پیشگیری از هزینه‌های کمرشکن برای بیماران و خانواده‌های آنان دارد، گفت: حمایت از زوجین نابارور نیز یکی از اقدامات مهم حوزه سلامت در دولت مردمی سیزدهم است که سازمان تأمین‌اجتماعی نیز همگام با سایر سازمان‌های بیمه‌گر و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به این مهم توجه کرده و از ابتدای اجرای طرح در سال۱۴۰۰ تاکنون ۹۵ هزار پرونده برای زوجین نابارور تشکیل شده و بیش از ۶۵۶ میلیارد تومان برای درمان این گروه از بیمه‌شدگان هزینه شده است.

ارائه خدمات رایگان در ۸۴ مرکز درمانی/حمایت دولت سیزدهم از بیماران مزمن و صعب‌العلاج

پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی ویژه بیماران اوتیسم

غفاری افزود: اقدام مهم دیگری که در کشور و حوزه سلامت انجام شده است، پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی (گفتار درمانی، کاردرمانی و روان‌درمانی) ویژه بیماران اوتیسم است و سازمان تأمین‌اجتماعی در تعامل با انجمن اوتیسم کشور اقدام به عقد قرارداد با مراکز ارائه خدمات درمانی و توانبخشی کرده و اکنون همه مراکز ارائه‌کننده خدمات توانبخشی به بیماران اوتیسم که درخواست همکاری با سازمان داشته‌اند، موفق به عقد قرارداد همکاری شده‌اند.

خدمات ویژه برای بیماران خاص

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی با اشاره به خدمات ویژه در نظر گرفته شده برای بیماران خاص شامل تالاسمی، هموفیلی، پیوند کلیه، بیماران ام اس (MS) و بیماران مبتلا به سرطان در سازمان تأمین‌اجتماعی با هدف کاهش هزینه و بار مالی پرداخت از جیب این بیماران، گفت: در سال ۱۴۰۲ بسته خدمتی ویژه این گروه از بیماران بازنگری و توسعه پیدا کرد. بسته خدمات درمانی پیوند کلیه و کبد (از ابتدای سال ۱۴۰۳)، دیابت، اسکیزوفرنی، سرطان سینه و MS مورد بازبینی مجدد قرار گرفته و سازمان تأمین‌اجتماعی منطبق با آخرین دستورالعمل‌های پزشکی، خدمات دارویی و درمانی ویژه برای بیماران فوق الذکر در نظر گرفته است.

وی ادامه داد: با نشان‌دار کردن بیماران خاص و صعب‌العلاج، امکان بهره‌مندی بیماران خاص تحت پوشش سازمان تأمین‌اجتماعی از اعتبارات و حمایت‌های صندوق بیماران خاص فراهم شده که موجب کاهش هزینه‌های بیش از ۹۰۰ هزار بیمار نشان‌دارشده از طریق مشارکت در اجرای صندوق حمایتی بیماران خاص و صعب‌العلاج بر اساس حمایت‌های موجود شده است.

کاهش پرداخت از جیب بیماران

غفاری کاهش پرداخت از جیب بیماران را از جمله دغدغه‌ها و برنامه‌های جدی سازمان تأمین‌اجتماعی توصیف کرد و در مورد اقداماتی که در این زمینه انجام شده است، گفت: از جمله طرح‌هایی که با هدف کاهش پرداخت از جیب بیمه‌شدگان اجرا شده، می‌توان به طرح حفاظت مالی سازمان تأمین‌اجتماعی اشاره کرد که با اجرای این طرح فرانشیز خدمات برای همه بیمه‌شدگان با سن بیش از ۶۵ سال به‌هنگام دریافت خدمات بستری در همه بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی کشور و تمامی بیمه‌شدگان ساکن در شهرهای فاقد مراکز درمانی ملکی صفر شده است و کل هزینه درمان آنان در این بیمارستان‌ها از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی تقبل شده است.

وی افزود: همچنین بیش از ۱۳۰ قلم داروی جدید در سال‌های اخیر مورد تعهد سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفته است و با مشارکت مؤثر در اجرای طرح دارویار نیز ۳۸۸ داروی خارج از تعهد از طریق بیمه‌ به بیماران عرضه می‌شود که کمک بزرگی به کاهش پرداخت از جیب بیماران است. علاوه بر اینها ۱۰۰ درصد هزینه لوازم مصرفی پزشکی و آندوپروتزها تا سقف قیمت مندرج در سایت IMED نیز تحت پوشش سازمان قرار دارد.

مدیرکل درمان غیر مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی یادآور شد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با کمک انجمن‌های تخصصی و استفاده ازمنابع به‌روز علم پزشکی اقدام به تدوین محصولات دانشی از جمله شناسنامه و استاندارد خدمات سلامت، راهنماهای تجویز دارو و طبابت بالینی را تدوین و برای اجرا به تمامی ذینفعان این حوزه از جمله دبیرخانه شورای‌عالی بیمه سلامت و سازمان‌های بیمه‌گر پایه و تکمیلی جهت مدیریت بهینه اعتبارات و استانداردسازی خرید راهبردی ابلاغ می‌کند.

غفاری افزود: در سال ۱۴۰۲ تاکنون ۳۹ شناسنامه و استاندارد خدمت سلامت، ۱۲ راهنمای طبابت بالینی و ۳۳ راهنمای تجویز دارو به مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی استان‌ها ابلاغ شده که تقریبا همه راهنماها و استانداردهای ابلاغی، قابلیت اجرا دارد و توسط کارشناسان در بررسی اسناد پزشکی سرپایی یا بستری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ارائه خدمات رایگان در ۸۴ مرکز درمانی/حمایت دولت سیزدهم از بیماران مزمن و صعب‌العلاج

نسخه‌نویسی الکترونیک با ثبت کد رهگیری

وی تاکید کرد: با هدف اجرای نقش نظارتی در حوزه درمان اقداماتی چون اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک با ثبت کد رهگیری، انجام خدمات پاراکلینیک منوط به ارائه کد رهگیری توسط بیمار، پیاده سازی کد انحصاری برای ثبت و تأیید داروهای گران‌قیمت، راه‌اندازی سامانه کشف تخلف و تقلب در راستای نظارت و بازرسی مکانیزه، پیاده‌سازی بستر عقد قرارداد به‌صورت مکانیزه در پرتال معاونت درمان، فراهم آمدن امکان ثبت نامه و عقد قرارداد با کارشناسان مامایی و تجویز و ثبت خدمات توسط آنها، امکان ثبت‌نام کارشناسان پروانه‌دار بینایی‌سنجی و شنوایی‌سنجی در سامانه نسخه الکترونیک، ارسال برخط اطلاعات به سامانه بیمه تکمیلی، به‌روزرسانی لیست قیمتی تجهیزات پزشکی فاقد قیمت در سامانه IMED و یکسان‌سازی کدینگ دارو و خدمات پاراکلینیک بر اساس مصوبات ابلاغی وزارت بهداشت و درمان است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جامعه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha