نامزد مجلس خبرگان رهبری در گلستان: نمایندگان خبرگان نسبت به مشکلات کشور بی‌تفاوت نباشند

گرگان- ایرنا- حجت‌الاسلام «سیدمحسن طاهری» نامزد ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان گلستان معتقد است نمایندگی مردم در این مجلس بهترین فرصت برای مطالبه‌گری و حل مشکلات و تنگناهای استان است. نمایندگان مردم در مجلس خبرگان رهبری با داشتن حدنصاب ویژگی‌های مطرح شده، نمی‌توانند و نباید نسب به مسایل اساسی کشور و استان خود بی‌تفاوت باشند.

به گزارش ایرنا حجت‌الاسلام «سیدمحسن طاهری» در گفت‌وگو با ایرنا به پرسش‌هایی پیرامون کارکردهای مجلس خبرگان رهبری و اهمیت و کارکردهای این مجلس و مشکلات موجود در استان پاسخ داد.

به گزارش ایرنا، طبق فراخوانی که از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز گلستان منتشر کرده نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری می‌توانند با حضور در دفتر این خبرگزاری در گرگان و گنبدکاووس، برنامه های خود را ارایه کنند.

ایرنا: نقش، اهمیت و کارکردهای مجلس خبرگان رهبری از دیدگاه شما چیست؟

طاهری: معتقدم که حوزه علمیه باید محل تربیت خواص جبهه حق باشد و خواص بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، نقش شتاب‌دهی به حرکت در جامعه دارند و می‌توانند برای برگزاری انتخاباتی پرشور، نقش‌آفرینی کنند.

خواص کسانی هستند که با فکر، بصیرت و شناخت کامل تصمیم می‌گیرند و اقدام می‌کنند و همچنین لازم نیست که این افراد، سرشناس باشند.

نامزد مجلس خبرگان رهبری در گلستان: نمایندگان خبرگان نسبت به مشکلات کشور بی‌تفاوت نباشند

البته اگر خواص از موقعیت‌های اجتماعی برخوردار باشند، بدون شک اثرگذاری مضاعفی خواهند داشت و یکی از مهمترین موقعیت‌های اجتماعی که خواص می‌تواند در استان نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد، موقعیت نمایندگی مجلس خبرگان رهبری است.

وجود ۲ نماینده از گلستان با پشتوانه رای چندصد هزار نفری مردمی، بهترین فرصت برای حل مشکلات استان، البته براساس شناخت نمایندگان از مطالبات مردمی است.

نمایندگان مجلس خبرگان رهبری براساس وظایف تعریف شده در قانون اساسی، در خصوص عمود خیمه نظام یعنی جایگاه رهبری تصمیم می‌گیرند و این در واقع یک موقعیت ملی و فرصت استثنایی در اختیار این نمایندگان است.

رهبر باید واجد شرایطی مانند اجتهاد، فقاهت، عدالت، تقوا، شجاعت، مدیر، مدبر بودن و زمان شناس بودن باشد و بدون شک اعضای مجلس خبرگان رهبری هم باید از یک حدنصابی از این ویژگی‌ها برخوردار باشند تا بتوانند نظارت بر شرایط رهبری داشته تا در روز مبادا به درستی تصمیم‌گیری کنند.

نمایندگان مردم در مجلس خبرگان رهبری با داشتن حدنصاب ویژگی‌های مطرح شده، نمی‌توانند نسب به مسایل اساسی کشور و استان خود بی‌تفاوت باشند.

نماینده خبرگان رهبری با توجه به جایگاهی که دارد، می‌تواند نقشی مانند علمای اسبق و بزرگی همچون شهید آیت‌الله دستغیب در استان فارس یا شهید آیت‌الله صدوقی در استان یزد و حتی برخی نقش‌ها و مسوولیت‌های فعلی ملی را داشته باشند.

وقتی براساس تعریفی که رهبر معظم انقلاب از خواص ارائه دادند و ما راجع به آنان مبنی بر شتاب‌دهندگی به حرکت جامعه را قائل باشیم، بدون شک در گام دوم انقلاب، خواص جامعه به خصوص نمایندگان خبرگان می‌توانند در شتاب دادن به سرعت پیشرفت کشور و استان‌ها در ابعاد علمی، فرهنگی و اقتصادی تاثیرگذار باشند.

البته بدون یک ارتباط قوی مردمی و بدون یک ارتباط مستمر با اقشار گوناگون به خصوص جوانان، دانشگاهیان و نخبگان این نقش علمایی و تاثیرگذاری آنان حاصل نخواهد شد.

ایرنا: نمایندگان مردم در مجلس خبرگان رهبری چه نقش و جایگاهی می‌توانند در استان داشته باشند؟

طاهری: انتظارات مردم استان از نمایندگان مجلس خبرگان انتظارات خاصی است و براین است یک نماینده باید وضعیت عمومی استان خود، نقاط قوت و ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها را شناسایی کند و خوب بشناسد.

آسیب‌های اجتماعی چهره گلستان را که از یک پیشینه تاریخی و فرهنگی درخشان برخودار بوده، زشت جلوه داده است.

مردم متدین گلستان با وجود ناهنجاری‌های فرهنگی و نفوذ فرهنگ غربی و آسیب‌های اجتماعی، نسبت به آینده فرزندان خودشان نگران هستند.

ایرنا: آیا یک نماینده مجلس خبرگان رهبری می‌تواند گام موثری برای برطرف شدن این مشکلات بردارد؟ به نظر شما عامل اصلی این وضعیتی که بیان کردید چیست؟

طاهری: یکی از مهمترین عوامل این مشکلات، ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی وضعیت معیشتی مردم است.

کشاورزی نقطه قوت برای استان ما محسوب می‌شود، استفاده بیش از حد روش‌های سنتی در کشاورزی و استفاده نکردن از ظرفیت‌های اقتصادی دیگر گلستان باعث شده که امنیت درآمدی مردم این استان دچار بی‌ثباتی شود.

اگر چنانچه یک سال نزولات جوی کم شود، وضعیت بازار و درآمد مردم، آسیب جدی می‌بیند یا اگر دولتمردان در قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی نظیر گندم نگاه واقع بینانه‌ای نداشته باشند، باز هم اقتصاد مردم گلستان دچار چالش خواهد شد.

گلستان ظرفیت‌های دیگری همچون حوزه‌های صنعت گردشگری، صنایع دستی، صنایع تبدیلی و حتی صنایع راهبردی دارد، وجود منطقه آزاد اینچه‌برون و وجود راه‌آهن بین‌المللی در این منطقه می‌تواند وضعیت اقتصادی استان ما متحول کند.

براساس مطالعات مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، گلستان جزو چهار استان اول کشور در بهره‌وری از فضای مناسب کسب و کار است، اما اشتغال در این استان وضعیت مناسبی ندارد.

وجود مفاسد اقتصادی در برخی از سطوح یکی از دغدغه‌های مردم استان و کشور است، در شان نظام مقدس جمهوری اسلامی و مردم رنج‌دیده و شهیدپرور ما نیست، مردم با اهداف اجرای عدالت اجتماعی و برقراری ارزش‌های اسلامی انقلاب کردند و شهید دادند، اما ما شاهد برخی اتفاقات هستیم، البته بیشتر مسوولان ما از سلامت و پاکدستی برخوردارند اما باید با همان محدود افرادی که دچار فساد و تخلف هستند، برخورد شود.

مردم ما مسوولان ساده زیست و پاکدست را دوست دارند که نمونه آن عشق و علاقه آنان به امامین انقلاب و حتی شهید حاج قاسم سلیمانی است.

ایرنا: کلام آخر؟

طاهری: گلستان از جهاتی استان نمونه و الگو است وجود اقوام گوناگون، شیعه و سنی با اتحاد و برادری در کنار یک ظرفیت بسیار مهمی است که در این استان قرار دارد و ما باید همچون گذشته از این ظرفیت استفاده خوب کنیم.

از مردم انتظار داریم تا همچون انتخابات پیشین، در روز جمعه ۱۱ اسفند ماه حضور گسترده داشته باشند، زیرا سابقه استان ما در این مساله سابقه درخشانی است و جزو استان‌‎هایی بودیم که مردم در عرصه‌های مختلف به خصوص انقلاب حضوری چشمگیر داشتند.

حضور و مشارکت حداکثری مردم در واقع می‌تواند موفقیت‌ها و پیروزی‌های فراوانی نصیب کشور و استان کند و آرای حداکثری مردم در این انتخابات (مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری) آینده این نظام را و سرنوشت مردم را بدون شک تضمین خواهد کرد.

تبلیغات انتخاباتی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از پنج‌شنبه سوم اسفند آغاز شد و تا ۲۴ ساعت قبل از شروع اخذ رای ادامه خواهد داشت.

استان گلستان با یک میلیون و ۸۶۸ هزار و ۸۲۹ نفر جمعیت و ۱۴ شهرستان شش حوزه انتخابیه و هفت نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.

حوزه انتخابیه گرگان و آق‌قلا دو نماینده و حوزه‌های کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان، علی‌آبادکتول، رامیان و آزادشهر، گنبدکاووس و نیز حوزه انتخابیه مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه‌تپه هر کدام یک نماینده دارند.

شهرستان گنبدکاووس با افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت فقط یک کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی دارد.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری یازدهم اسفند برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha