توران پورعلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: ۳۴۰ دانش آموز دختر مقطع اول تا سوم ابتدایی این دبستان سرزمین آب و آفتاب بر اساس یک سنت دیرینه و به جا مانده از قدیم که در فهرست آثار معنوی ثبت ملی شده است با خواندن شعرهایی در ستایش خداوند و تبریک میلاد حضرت مهدی(عج) این مراسم معنوی و شاد را برگزار کردند.
وی ادامه داد: در اجرا و برگزاری این آیین معنوی دانش آموز دختر این دبستان برای سلامتی و موفقیت مردم ایران و سربلندی و سرفرازی کشور در عرصههای مختلف نیایش کردند.
مدیر دبستان دخترانه شکوفه های انقلاب قشم توضیح داد: در این مراسم دانش آموزان دختر این دبستان با زمزمه این جملات که ای کاش در این روزها که بوی عبیر یار در مدارس و کوچه و پس کوچه های بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس پیچیده است دل های زنگار گرفته مان را هر روز صبح و شام با ذکر صلوات و دعا برای فرج صیقل دهیم و خاضعانه آمدن یار را که آبی است بر آتش ظلم از درگاه ربوبی خواستار شدند.
پور علی اضافه کرد: هنگام اجرای این آیین مبارک، حوریه حاجی زاده معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان هرمزگان، حسین رنجبر گلشواری مدیر آموزش و پرورش شهرستان قشم و شماری از معاون و معلمان این دبستان نیز در کنار دانش آموزان این دبستان حضور داشتند.
آیین معنوی آردگیز گردانی که در جای جای هرمزگان به نام های «آربیز گردانی»، «هارگیس گردانی»، «هارگیز گردانی» و «حق لیلی» شناخته شده، از سال های متمادی بین مردم استان هرمزگان و به ویژه جزیره قشم رواج داشته و همزمان با شب نیمه شعبان میلاد امام زمان (عج) و روز جهانی مستضعفان برگزار می شود.
"آرد گیز" در گویش محلی همان الک است و مردم در گذشته که نانوایی وجود نداشت برای پخت نان از آرد گیز برای الک کردن آرد استفاده می کردند.
این سنت دیرینه و به جا مانده از قدیم، هر سال در شب های سیزدهم تا پانزدهم شعبان برگزار می شود و ساحل نشینان خلیج فارس در این آیین با رفتن به در خانه ها و انداختن آردگیز، کینه ها و کدورت ها را دور می ریزند و دل ها را جلا می دهند.
در این آیین گروه های آردگیز گردان که بیشتر پنج تا ۱۰ نفره هستند به در خانه ها می روند و با پنهان شدن و خواندن شعرهایی در ستایش خداوند و حضرت قائم آل محمد (عج) هدیه هایی را که از مردم می گیرند متبرک دانسته و بین بیماران و نیازمندان و خانواده ها پخش می کنند.
مردم نیز از چند روز پیش از میلاد حضرت مهدی موعود(ع) تنقلاتی مانند نخود، کشمش، قند، شیرینی و خرما تهیه و آنها را به آردگیز گردان ها هدیه می دهند.
حضرت مهدی(ع) آخرین منجی عالم بشریت در طلوع فجر نیمه شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری متولد شدند و بنا به گفته منابع مختلف این روز، روز جمعه و برابر با ۱۲ مرداد سال ۲۴۸ هجری شمسی بوده است.
ولادت و زندگی مهدی موعود(عج) از رخدادهای مهم است و ریشه در باور دینی مسلمانان دارد. اعتقاد به تولد، حیات طولانی، ظهور و امامت آن حضرت مساله ای است اساسی که نقش سرنوشت ساز و جهت بخشی را به زندگی و رفتار دین باوران داده است.
امروز یکشنبه ششم اسفندماه مصادف با نیمه شعبان، سالروز میلاد با سعادت منجی عالم بشریت، حضرت ولیعصر(عج) است.
روز نیمه شعبان در تقویم رسمی ایران تعطیل رسمی است و روز جهانی مستضعفان و روز سربازان گمنام امام زمان(عج) نام گرفته است.
شهرستان مرزی قشم با بیش از ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارای ۳۲ هزار و ۷۱۰ دانش آموز (۱۵ هزار و ۸۸۱ دختر و ۱۶ هزار و ۸۲۹ پسر) در مقاطع مختلف تحصیلی است و هم اکنون ۲۴۰ مدرسه و یکهزار و ۲۶۷ کلاس درس دارد.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما