حسن هانیزاده کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص اهمیت توافقنامه اخیر تجاری میان ایران و اتحادیه اوراسیا در شرایطی که آمریکا و غرب تحریمهای اقتصادی گستردهای را علیه ایران وضع کردهاند اظهارداشت: توافقنامه اخیر ایران و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا یکی از دستاوردهای مهم و موثر دولت سیزدهم در حوزه اقتصاد سیاسی تلقی میشود.
وی گفت: با توجه به تحریمهای ظالمانهای که طی سالهای اخیر از طریق آمریکا و برخی کشورهای اروپایی علیه ایران اعمال شده به نظر میرسد که ایران یک «سلسله تحرکات دیپلماتیک در حوزه اقتصادی برای شکستن تحریمها» انجام داده که با موفقیت کامل توأم شده است.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه «عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و حضور در بریکس» به عنوان دو قدرت مهم اقتصادی از جمله تحرکات دیپلماتیک جهت شکستن تحریمها به حساب میآیند، تصریح کرد: توافقنامه اخیر تجاری میان ایران و اتحادیه اوراسیا هم میتواند به کلی تحریمهای آمریکا و غرب را علیه ایران در آینده کمرنگ کند.
هانی زاده افزود: این شرایط نشان میدهد که جهان در عرصه اقتصادی به علاوه عرصه سیاسی و امنیتی به سمت چند قطبی شدن حرکت میکند و آمریکاییها پس از تحریمها و مواضع غیرمنصانهای که نسبت به کشورهای مختلف و به ویژه کشورهای اسلامی داشتند اکنون به شدت «دچار انزوا شدند و ابزارهای تحریم و فشار آنها ناکارآمد شده است».
وی با بیان اینکه جهان به سمت چند قطبی شدن در حال حرکت است، ادامه داد: «ایران یکی از قدرتهای اقتصادی و سیاسی جهان به حساب میآید» چرا که ابزارهای بسیار قدرتمندی در اختیار ایران است که بتواند فضای تحریمهای ظالمانه را بشکند.
این کارشناس مسائل بینالملل عنوان کرد: «دولت سیزدهم چراغ خاموش و بدون جنجال سازی رسانهای» به سمت ایجاد فضای تعامل مناسب چه در غرب آسیا و چه در عرصه جهانی حرکت میکند و این نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران در عرصههای سیاسی و همگرایی منطقهای به یک تعادل بسیار بالایی دست پیدا کرده و میتواند در آینده با هژمونی آمریکا مقابله بهتری داشته باشد.
هانی زاده در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران توانسته با «دیپلماسی معقول، هوشمندانه و غیر جنجالی فضای تعامل منطقهای را گسترش دهد» و توافقنامه اخیر میان ایران و اتحادیه اوراسیا میتواند یک کریدور مهم میان شمال، شرق و غرب آسیا ایجاد کند و ایران نیز به عنوان پل ارتباطی اقتصادی میان کشورهای مختلف جهان به حساب آید.
نظر شما