۲۳ آذر ۱۴۰۲، ۸:۲۵
کد خبر: 85320718
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

صوت| بوی گُل آمد

۲۳ آذر ۱۴۰۲، ۸:۲۵
کد خبر: 85320718
صوت| بوی گُل آمد

ساری-ایرنا- همزمان با فصل برداشت گل از نرگسزارهای مازندران به خصوص شهرستان جویبار، ‌ این روزها شاخه بریده این گل ها روانه گل فروشی های تهران شده و حاصل دسترنج و تلاش چند ماهه کشاورزان استان در ویترین فروشگاه های پایتخت نشینان رخ نمایی می کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ‌ کشت گل نرگس در مازندران از ماه تیر آغاز می شود و تا اواسط مرداد ادامه می یابد، اما شروع برداشت آن بستگی به شرایط آب و هوایی دارد و معمولا از اوایل آذر شروع شده و انتظار می رود به توجه به افزایش تولید در سطح تا اواخر بهمن ادامه یابد.

کشت گل نرگس برای بسیاری از کشاورزان مازندران کشت مکمل و یا دوم محسوب می شود. بر اساس آمارهای جهاد کشاورزی، کشاورزان نرگس کار علاوه بر فروش شاخه گل، از راه فروش پیاز گل هم سالانه درآمد کسب می کنند.
گل نرگسی که در مازندران کشت می شود به علت رطوبت بالا از نوع درشت است و ماندگاری بیشتری در مقایسه با سایر ارقام دارد.
گیاه شناسان تاکنون ۶۰ گونه گونه گل نرگس را در ۶ رنگ مختلف در جهان شناسائی کرده اند که چهار گونه آن در استان های مازندران، خوزستان و فارس در ایران کشت می شوند.

براساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی مازندران، ‌ بیشتر از ۷۰ هکتار نرگسزار در این استان وجود داردو پس از شیراز و خوزستان سومین استان در این زمینه محسوب می شود.

شهرستان های جویبار، قائمشهر و ساری در مرکز مازندران کانون کشت گل نرگس در مازندران هستند. و در این میان جویبار کانون کشت گل نرگس در مازندران است و بر اساس برآوردهای رسمی ۷۰ درصد سطح زیر کشت این گل زمستانی در جویبار است.

در حال حاضر برداشت گل از نرگسزارهای جویبار آغاز شده و روانه گلفروشی های پایتخت می شود.

بوی گُل آمد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت:‌بیشترین سطح زیرکشت گل های نرگس استان مازندران در این شهرستان قرار دارد.

عبدالله رحیمی افزود: امسال ۶۶ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان جویبار به زیر کشت گل نرگس رفته است و ۱۲۳ بهره بردار در این زمینه فعالیت دارند.

وی با اشاره به اینکه میزان تولید گل های نرگس در هر متر مربع ۱۵ شاخه است، ‌اظهار داشت:‌پارسال ۱۵ تا ۱۶میلیون شاخه گل نرگس در این شهرستان تولید و روانه بازارهای مصرف شده است.

مدیرجهاد کشاورزی مازندران گفت:‌ گل نرگس گیاهی مقاوم در برابر شرایط فیزیکی است و به همین دلیل این گل در اراضی کم بازده و داخل باغات شهرستان کشت می شود.

بوی گُل آمد

وی عنوان کرد:‌سطح زیر کشت گل نرگس در جویبار امسال نسبت به پارسال حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است و پیش بینی می شود گل های بیشتری تولید و روانه بازار شود.

رحیمی اظهار داشت:‌ غالب نرگس های تولیدشده در جویبار برای گل آرایی به گلفروشی های تهران فروخته می شود و بخش اندکی از این محصولات در بازارهای مازندران عرضه و فروخته می شود.

وی با اشاره به پایه گذاری برگزاری جشنواره گل نرگس از سالهای قبل اعلام کرد:‌ششمین دوره این جشنواره اواخر هفته آینده در "کردکلا" شهرستان جویبار برگزار می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha