ارسال پیامک به ۲۳ میلیون ایرانی در پویش ملی سلامت/غربالگری بیش از ۱۰ میلیون نفر

تهران - ایرنا- رییس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ارسال پیامک به ۲۳ میلیون نفر در کشور برای شرکت در پویش ملی سلامت با محوریت دیابت و فشارخون بالا خبر داد و گفت: ۱۰ میلیون و ۲۲۰ هزار نفر در این پویش غربالگری شدند.

به گزارش ایرنا، کوروش اعتماد روز شنبه در یک نشست خبری که در محل ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: در این پویش ۱۴۵ هزار مورد جدید مشکوک به پرفشاری خون، ۸۵ هزار مورد جدید مشکوک به دیابت، یک میلیون و ۷۸۰ هزار نفر در معرض فشارخون بالا و ۶۰۰ هزار نفر در مرحله پیش دیابت شناسایی شدند.

وی تاکید کرد: افراد غربالگری شده در پنج گروه بسته های آموزشی برای ارتقای سواد سلامت دریافت می کنند.

اعتماد، اصلاح رژیم غذایی و پیاده روی به مدت نیم ساعت در روز را در پیشگیری از ابتلا به دیابت و فشار خون بالا موثر دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی مازندران و کرمانشاه در رتبه اول اجرای این پویش ملی قرار دارند و اجرای آن ۲۰ درصد پوشش کشوری داشته است.

۱۲۶ هزار مورد مرگ به علت فشار خون بالا
رییس شبکه مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سالانه ۳۶۰ هزار مورد مرگ در کشور رخ می دهد که علت ۵۰ درصد این مرگ ها (۱۸۰ هزار مورد) بیماری‌های قلبی و عروقی ( ۱۲۶ هزار مورد مرگ ناشی از فشار خون بالا) است.

محسن بارونی تصریح کرد: باید استقبال مردم از پویش ملی سلامت و دریافت بسته های خدمت در پیشگیری از دیابت و فشار خون بالا افزایش یابد.

وی، فشار خون بالا را بیماری خاموش دانست و درباره این بیماری اظهار داشت: سکته‌های مغزی و قلبی از مواردی است که به علت فشارخون بالا رخ می‌دهند و هزینه‌های هفتگی را برای بیمار و نظام بهداشت و درمان در پی دارد.

رییس شبکه مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مشارکت ۷۰ هزار کادر درمان در پویش ملی سلامت از مردم خواست برای غربالگری دیابت و فشارخون بالا به پایگاه‌های سلامت و مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

بارونی تاکید کرد: با هر کدملی یک پرونده سلامت تشکیل و با اجرای این پویش‌ها این پرونده تکمیل می‌شود.

وی گفت: ۷۵ درصد مردم ساکن در روستاها سالانه برای دریافت خدمت به مراکز درمانی مراجعه می کنند در حالی که میزان مراجعه مردم به  مراکز درمانی در شهرها ۲۵ درصد است؛ هرچند در همه محلات، پایگاه‌های سلامت شهری وجو دارد و مردم باید به این مراکز مراجعه و بسته های خدمت را دریافت کنند.

افراد مبتلا به فشار خون بالا و دیابت تحت مراقبت قرار می‌گیرند

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز اظهار داشت: افراد شناسایی شده در قالب پرونده الکترونیک تحت مراقبت قرار می‌گیرند.

حسین فرشیدی تاکید کرد: در نتیجه اجرای پویش ملی سلامت با محوریت دیابت و پرفشاری خون، زیر ۳۰ درصد پوشش انجام شده و از مردم می خواهیم در این پویش مشارکت کنند.

وی با بیان اینکه دیابت و پرفشاری خون بیشترین تاثیر را در مرگ و میر دارد، افزود: پویش ملی سلامت با محوریت دیابت و پرفشاری خون از جمله اقدامات پیشگیرانه برای کاهش مرگ و میر در حال اجراست.

معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: دسترسی مناسب به مراکز بهداشتی و درمانی، منجر به افزایش پوشش خدمات حوزه سلامت می شود تا در نتیجه اجرای این پویش‌ها، ۱۰ سال دیگر سکته های قلبی، مغزی و قطع عضو کاهش یابد همچنین آموخته های پویش ملی سلامت در برنامه های آینده این وزارتخانه مورد استفاده قرار می گیرد.

فرشیدی افزود: در تهران و شهرهای بزرگ مراکز ثابت سلامت نیاز داریم زیرا بسیاری از آنها استیجاری هستند و دسترسی به تکنولوژی و آموزش جدید برای شبکه مدیریت بهداشت ضروریست.

به گفته وی، محتوای جدید ارائه خدمت نیز برای تقویت شبکه مدیریت بهداشت نیاز است و خود مراقبتی از برنامه های مهم در برنامه سلامت خانواده به شمار می‌آید.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جامعه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha