۵ آذر ۱۴۰۲، ۹:۳۲
کد خبرنگار: 992
کد خبر: 85302921
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

الگوی کشت در سطح ۱۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان بوشهر اجرا می‌شود

بوشهر- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: در راستای استفاده بهینه از منابع آبی و افزایش بهروری و راندمان تولید، الگوی کشت در سطح ۱۴۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان اجرا می‌شود.

به گزارش ایرنا " کبری توکلی " روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: ترویج و اصلاح الگوی کشت با تشکیل کاروان‌های ترویجی و جایگزین کردن محصولات کم آب بر، کم هزینه و پر فروش امری ضروری است.

وی افزود: باتوجه به اقلیم خشک و نیمه‌خشک ایران و کمبود منابع آبی در استانی مانند بوشهر، آب به عنوان یکی از عوامل محدودکننده تولید، نقش مهمی را در تعیین نوع فعالیت‌های زراعی در استان ایفا می‌کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر یادآورشد: آسیب‌پذیری سفره‌های آب زیرزمینی در اثر برداشت بی‌رویه از منابع آبی، اتمام پتانسیل قابل توسعه بهره‌برداری از آب‌های زیر زمینی برای مصارف کشاورزی و پایین بودن راندمان آبیاری لزوم اصلاح الگوی مصرف آب را ضروری می‌سازد.

وی گفت: تغییر الگوی کشت راهکار اساسی برای اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اضافه کرد: الگوی کاشت به معنی سهم زیرکشت و نوع محصولات مختلف زراعی در یک منطقه است و تصمیم به اینکه کدام محصول با استفاده از چه عوامل تولیدی، با چه روشی و به چه مقدار تولید شود از برنامه‌های مهم آن است.

وی بیان کرد: با تغییر الگوی کشت در مناطق مختلف استان از محصولاتی که به آب زیاد در طول دوره رشد خود نیازمند هستند به سمت محصولات با مقاومت بالاتر نسبت به کم آبی و محصولاتی که سازگاری بیشتری با شرایط اقلیمی و منطقه‌ای خشک و نیمه خشک دارند می‌توان گامی در جهت مدیریت صحیح مصرف آب و افزایش بهره وری در استان برداشت.

توکلی ادامه داد: یک الگوی مناسب کاشت باید به نحوی اجرا شود که نیازهای اولیه همه اعضا جامعه برآورده شده و حقوق آنها از بهره وری اراضی، سرمایه کافی، فرصت‌های بازاریابی تأمین و تضمین شود زیرا هرگونه تغییر در الگوی کاشت می‌تواند کل نظام اجتماعی بخش کشاورزی را تحت تأثیر قرار دهد.

وی گفت: کشت پاییزه آغاز شده است و رسالت ذاتی جهاد کشاورزی اصل ترویج و آموزش در راستای افزایش تولید و کاهش هزینه‌ها است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر یادآور شد: ترویج و اصلاح الگوی کشت با تشکیل کاروان‌های ترویجی و جایگزین کردن محصولات کم آب بر، کم هزینه و پر فروش امری ضروری است.

توکلی بیان کرد: جهش تولید در دیم زارها یعنی تولید بدون مصرف منابع زیرزمینی با تولید محصولات حبوبات، گندم، علوفه، دانه‌های روغنی، گیاهان دارویی در مناطق مستعد باعث رونق تولید محصولات جدید خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با ترویج کشت حبوبات سازگار با شرایط کشت، دانه‌های روغنی گلرنگ، کاملینا، کلزا ارقام گندم پر بازده و اصلاح شده، گیاهان دارویی، سبزی و صیفی افزون بر اقتصادی شدن فعالیت کشاورزی فرصت های شغلی جدیدی نیز ایجاد خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha