فعالیت ۲۲۰ هزار سازمان مردم نهاد در کشور/اطلس جامع تشکل‌های اجتماعی تدوین شود

تهران - ایرنا - معاون مشارکت‌های مردمی سازمان امور اجتماعی با بیان اینکه اکنون ۲۲۰ هزار سازمان و تشکل مردم نهاد در کشور فعالیت دارند، گفت: برای تشکیل سازمان‌ها و تشکل‌های مردم نهاد متناسب با نیاز کشور، نیازمند تدوین اطلس جامع تشکل‌های اجتماعی هستیم.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، محسن ولیئی روز شنبه در نشست هم‌اندیشی شبکه‌های حوزه‌های تشکل‌های مردم نهاد، افزود: نزدیک به نیمی از سازمان‌ها و تشکل‌های مردم نهاد در حوزه هیات‌ها و تشکل‌های زیر مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت می‌کنند و از این تعداد ۱۰ هزار تشکل و مرکز در حوزه وزارت کشور قرار می‌گیرد که در سطوح مختلف استانی، ملی و بین المللی فعالیت می‌کنند.

وی یادآورشد: وزارت کشور برای این تشکل‌ها که در حوزه فعالیتی مشابهی اقدام می‌کنند، شبکه‌هایی را ایجاد می‌کند و تنها این وزارتخانه می‌تواند مجوز ایجاد شبکه را بدهد و بر همین اساس شبکه‌های ۱۶ گانه‌ای که خط سیر فعالیت‌های سازمان امور اجتماعی شده بیشتر برای همگرایی، وحدت رویه و ایجاد گفتمان تجربیاتی شکل گرفته است.

ولیئی، هدف اصلی همه این تشکل‌ها را که نزدیک به ۲ میلیون نفر با آنها ارتباط دارند، ارائه خدمت به گروه‌های مختلف در جامعه دانست و اظهار کرد: امروز حمایت از مردم مظلوم غزه به عنوان یک سمن وظیفه ماست و انتظار داریم که این سمن‌ها بیانیه ارسال و این جنایت را محکوم کنند زیرا موضوع، حمایت از مردم مظلوم است.

معاون مشارکت‌های مردمی سازمان امور اجتماعی با بیان اینکه وزارت کشور این تشکل‌ها را با هدف کمک به جامعه هدف ایجاد می‌کند، افزود: تشکل‌های مردم نهاد ۲ وظیفه خدمت‌رسانی و مطالبه‌گری مسائل مردمی را بر عهده دارند؛ در هر حوزه‌ای که ممکن است مطالبه‌ای ایجاد شود، تشکل‌ها می‌توانند به نمایندگی از مردم پیگیر آن باشند.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات تشکل‌های مردم نهاد در ۲۹ آبان اشاره و خاطرنشان کرد: فرایند ثبت‌نام داوطلبان شرکت در انتخابات از شهریور امسال آغاز شد و پس از آن ۲ نفر از هر شهرستان، ۲ نفر در هر استان و ۴ نفر در سطح ملی انتخاب می‌شوند.

ولیئی از فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان مختلف در حوزه مسائل اجتماعی خبر داد و افزود: جشنواره صنایع فعال برای شناسایی افراد فعال در حوزه مسائل اجتماعی و حمایت و تجلیل از ایده‌های برتر برگزار می‌شود.

معاون مشارکت‌های اجتماعی با اشاره به علاقه‌مندی و دغدغه افراد مختلف برای مشارکت در رفع مسائل اجتماعی گفت: نمی‌توانیم به مردم بگوییم که در چه حوزه‌ای فعالیت کنند اما با کمک سامانه دیده‌بان اجتماعی، علاقه‌مندان می‌توانند خط سیر تشکل را مشخص و بر اساس نیاز جامعه تشکیل شوند.

وی این نشست را پیش رویدادی برای بررسی نواقص سامانه دیده بان دانست تا بتوان پس از رفع کاستی‌ها، سامانه را به طور کامل‌تر رونمایی کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha