وزارت خارجه آمریکا قراردادهای بلندمدت برای اوکراین را به حالت تعلیق درآورد

نیویورک – ایرنا- متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا  گفت که واشنگتن  قراردادهای بلند مدت شامل ابتکار کمک امنیتی به اوکراین (USAI) و تامین مالی نظامی خارجی (FMF) برای اوکراین را به حالت تعلیق درآورده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران توضیح داد: «ما همچنان مقداری بودجه در اختیار داریم که می‌توانیم در کوتاه مدت به ادامه کمک‌های امنیتی به اوکراین ادامه دهیم. اما برنامه های کمک امنیتی به اوکراین (USAI) و تامین مالی نظامی خارجی (FMF) برای اوکراین به حالت تعلیق درآمده است».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: «این برنامه‌های قراردادی به ما امکان می‌دهد در درازمدت برای کمک به اوکراین قرارداد ببندیم.»

میلر گفت، وزارت امور خارجه از کنگره می خواهد که کمک های امنیتی کوتاه مدت و بلندمدت برای اوکراین را تامین کند.

همزمان، یک مقام آمریکایی اعلام کرد که آمریکا ۵.۴ میلیارد دلار بودجه برای ادامه کمک به اوکراین در اختیار دارد.

پیش از این، کارین ژان پی یر، سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد که واشنگتن با متحدان و شرکای خود در مورد ادامه تامین بودجه اوکراین تماس گرفته است.

سخنگوی کاخ سفید افزود: این ارتباطات ادامه خواهد یافت.

این در حالی است که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به کنگره این کشور هشدار داده است که برای جایگزینی تسلیحاتی که واشنگتن به اوکراین فرستاده با مشکل مواجه است و بودجه لازم در این خصوص را در اختیار ندارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، در نامه پنتاگون به رهبران کنگره آمده است که وزارت دفاع آمریکا مجبور شده تا تامین مجدد برخی از نیروها را کاهش دهد و از کنگره خواسته است تا بودجه لازمه برای اوکراین را تامین کند.

در این سند که توسط خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس منتشر شده ، مایکل مک‌کورد، کنترل‌کننده تجهیزات پنتاگون به رهبران مجلس نمایندگان و سنا گفته است که تنها ۱.۶ میلیارد دلار از ۲۵.۹ میلیارد دلار بودجه اختصاص یافته از سوی کنگره برای جایگزینی تسلیحات ارسالی به اوکراین کنگره باقی مانده است که برای تکمیل ذخایر ارتش آمریکا کافی نیست.

این ذخایر شامل میلیون‌ها گلوله توپ، راکت و موشک است که آمریکا به اوکراین ارسال کرده تا در زمینه ضدحمله اوکراین مورد استفاده قرار گیرد.

مک کورد گفت که بدون بودجه اضافی، آمریکا باید تامین تسلیحات دفاع هوایی، مهمات، پهپاد و تجهیزات نفوذی را که «اکنون حیاتی و فوری هستند، به تعویق بیاندازد. این درحالی است روسیه برای انجام یک حمله زمستانی آماده می شود.»

دولت بایدن پس از آنکه کوین مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان گفت که یک لایحه موقت برای جلوگیری از تعطیلی دولت تا ۱۷ نوامبر (۲۶ آبان) ۲۰۲۳ ارائه می دهد؛ غافلگیر شد. با تصویب این لایحه اگرچه دموکرات ها ناراضی نیستند، اما یک مشکل بزرگ وجود دارد؛ این لایحه کمک به اوکراین را شامل نمی‌شود و نبود آن ضربه ای برای دولت بایدن و ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین خواهد بود. زلنسکی هفته گذشته در دیدار با بایدن و قانون‌گذاران بار دیگر برای دفاع از کی‌یف در برابر مسکو بودجه بیشتری را درخواست کرده بود.

در این میان، دستیاران بایدن سعی دارند نبود بودجه برای اوکراین را کم اهمیت جلوه دهند. یک مقام کاخ سفید در این خصوص گفت: رئیس مجلس نمایندگان حمایت خود را از کمک به اوکراین اعلام کرده است.

بایدن نیز تاکید کرد که انتظار دارد تلاش دیگری برای تصویب کمک به اوکراین در کوتاه مدت صورت گیرد.

وی در بیانیه‌ای افزود:در حالی که رئیس‌ مجلس نمایندگان و اکثریت قاطع کنگره در حمایت از اوکراین ثابت قدم بوده‌اند، هیچ بودجه جدیدی در این توافق برای تداوم حمایت وجود ندارد. ما تحت هیچ شرایطی نمی توانیم اجازه دهیم حمایت آمریکا از اوکراین قطع شود. من انتظار دارم که رئیس مجلس به تعهد خود نسبت به مردم در این لحظه حساس پایبند باشد.

دو مقام دولت آمریکا در خصوص حذف اوکراین در بودجه پیشنهادی گفتند که کوین مک کارتی از بیم آنکه مبادا از درون حزب خود با شورش روبرو شود، نمی‌تواند آن را در لایحه بودجه دولتی لحاظ کند.

از سوی دیگر چاک شومر رهبر اکثریت دموکرات سنا، اطمینان داد که تامین مالی برای کمک به اوکراین همچنان در اولویت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha