فرآوری محصولات کشاورزی گلستان در دولت سیزدهم ۲ برابر شد

گرگان- ایرنا- مدیرکل جهادکشاورزی گلستان گفت: در ابتدای دولت سیزدهم رشد فرآوری محصولات کشاورزی این استان ۲.۷ درصد بود که این رقم با رشد 2 برابری به ۵.۴ درصد افزایش یافته است.

محمد برزعلی روز شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی گلستان افزود: هدفگذاری جهادکشاورزی برای فرآوری محصولات کشاورزی استان بیش از ۱۰ درصد است.

وی تاکید کرد: برای دستیابی به این هدفگذاری مهم، ارایه تسهیلات بانکی و جذب متقاضیان علاقمند به سرمایه‌گذاری مورد توجه و پیگیری قرار دارد.

مدیرکل جهادکشاورزی گلستان افزود: دولت سیزدهم طی ۲ سال اخیر گام‌های بلندی برای ایجاد زیرساخت کشاورزی و تولید پایدار در گلستان برداشته که نمونه بازر آن افزایش تولید گندم در شرایط خشکسالی است.

برزعلی افزود: پیش‌بینی تولید گندم گلستان برای سال زراعی جاری حدود ۳۰۰ هزار تن بود ولی با حمایت دولت سیزدهم در حوزه تولید و پیگیری مسوولان استانی در تامین به موقع نهادها و همراهی بهره‌برداران، این رقم به مرز ۷۰۰ هزار تن رسید.

مدیرکل جهادکشاورزی استان گلستان گفت: این استان بعد از یک دهه توانسته در سال های اخیر مقام نخست تولید مرغ را در میان استان‌های کشور در سال جاری به خود اختصاص دهد.
وی خاطرنشان کرد: طی ۳ ماه نخست امسال استان گلستان در جوجه‌ریزی در واحدهای پرورش مرغ، یک رکود تاریخی را به دست آورد.

به گفته وی بیشترین جوجه‌ریزی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی استان گلستان به ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه رسیده است.

وی همچنین از برنامه‌ریزی برای دستیابی به ۲۰ درصد از تولید تخم مرغ کشور در استان گلستان را از دیگر برنامه‌های مهم و در دست اجرا این اداره کل برشمرد.

فرآوری محصولات کشاورزی گلستان در دولت سیزدهم ۲ برابر شد

استان گلستان با داشتن شرابط اقلیمی مناسب یکی از قطب‌های مهم پرورش طیور در کشور به شمار می‌رود که اکنون بیش از هزار واحد پرورش در این صنعت فعالیت دارند و نقش به سزایی در تولید و تامین مرغ گوشتی، تخم مرغ و تامین خوراک طیور در کشور ایفا می‌کند.

ایجاد زنجیره تولید در حوزه لبنیات

مدیرکل جهادکشاورزی گلستان از طرح ایجاد زنجیره تولید در حوزه لبنیات این استان خبر داد و گفت: نمونه بارز اجرای این طرح در استان ایجاد دامداری صنعتی ۲ هزار و ۵۰۰ راسی است.

وی ادامه داد: با اجرای این طرح، زنجیره تولید لبنیات در استان گلستان کامل خواهد شد.

براساس داده‌های آماری دستگاه‌های مرتبط، تعدادی از واحدهای تولیدی در استان گلستان، صادر کننده محصولات لبنیات از جمله پنیر به کشورهای آسیای میانه است.

وی دامپروری قراردادی را دیگر طرح موفق و در دست اجرای دولت سیزدهم در گلستان برشمرد و گفت: در این طرح که از سال قبل به اجرا در آمده تاکنون۱۲ هزار راس دام سبک زیر پوشش دامپروری قراردادی قرار گرفته‌اند.

برزعلی سرمایه‌گذاری در تولید گیاهان دارویی و گل‌های زینتی را از دیگر برنامه‌های مهم و در دست اجرا جهادکشاورزی برشمرد.

مدیرکل جهادکشاورزی گلستان در ادامه به فعالیت خبری ایرنا در استان اشاره کرد و گفت: فعالیت این رسانه بسترمناسب ریل گذرای پیشرفت در دولت سیزدهم است.

برزعلی اظهار کرد: پیشرفت نیازمند سرمایه گذاری است که فرهنگ سازی یکی از ابعاد آن به شمار می‌رود و خبرگزاری جمهوری اسلامی در این راستا حرکت می کند.

برزعلی خاطرنشان کرد: با توجه به این که کشاورزی یکی از زیرساخت های توسعه استان گلستان به شمار می رود، در شرایط کنونی، رسانه ها به ویژه ایرنا می تواند برای فرهنگ سازی در جامعه و عملیاتی شدن سیاست ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در برنامه های ۶ و هفتم توسعه کشور در حوزه های پایداری امنیت غذایی، رعایت الگوی کشت و افزایش بهره وری آب کشاورزی نقش بسزایی ایفا کند.

گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد و در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان با ۲۲۰ هزار خانوار بهره‌بردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.

استان گلستان با این جمعیت بهره برداران کشاورزی، در تولید ۱۵ محصول راهبردی کشور شامل دانه‌های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج)، پیله‌تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha