جنگلبان‌های شاهرود از سرایت آتش‌سوزی سه هکتاری به مراتع جلوگیری کردند

شاهرود - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود گفت: مهار ۲ مورد آتش‌سوزی به مساحت سه هکتار در مراتع این شهرستان طی ماه گذشته با حضور به موقع جنگلبان‌های، مانع سرایت آتش به مناطق دیگر شد.

محمدرضا کشاورزیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، به نهم مرداد روز جهانی جنگلبان اشاره کرد و گفت: جنگلبانان در شرایط آب و هوایی سخت و گرمای شدید با امکاناتی محدود حفاظت از جنگل‌ها، مراتع و عرصه‌های منابع طبیعی را بر عهده دارند.

وی افزود: این تلاش‌گران عرصه‌های منابع طبیعی با سپر کردن جان خود، از ریشه‌ها، میراث طبیعی زمین و درختان حفاظت می‌کنند تا درختی از خانواده جنگل کم نشود و یا آتشی به جان سبزه‌ها نیفتد.

وی روز جهانی جنگلبان را به تمام تلاشگران و حافظان عرصه‌های منابع طبیعی تبریک گفت و ابراز کرد: با مهار ۲ مورد آتش‌سوزی به مساحت سه هکتار در مراتع این شهرستان طی ماه گذشته با حضور به موقع جنگلبانان، از سرایت آن به مناطق دیگر جلوگیری شد.

برگزاری ۲ مانور اطفای آتش سوزی در شاهرود

کشاورزیان از انجام ۲ مانور اطفای آتش‌سوزی در خرداد و تیرماه امسال خبر داد و گفت: این مانورها با هدف ایجاد آمادگی نیروها و همچنین استفاده از همه تجهیزات مهار آتش‌سوزی انجام شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود ادامه داد: پیاده‌روی طولانی در جنگل و مناطق صعب العبور به‌صورت گروهی در تمامی روزهای هفته به منظور شناسایی مناطق آتش گرفته احتمالی در دستور کار است.

وی از اجرای طرح جنگل‌کاری بیش از ۱۰۰ هکتار در این شهرستان خبر داد و افزود: قرق منطقه و آبیاری نهال‌ها توسط جنگلبانان در دست انجام است.

آفت‌زدایی ۵۰۰ هکتار از تاغزارهای شرق استان سمنان توسط جنگلبانان

کشاورزیان با بیان اینکه ۵۰۰ هکتار تاغزارهای منطقه رضا آباد بیارجمند و چاه جام طرود طی ۲۰ روز آفت‌زدایی شد، تصریح کرد: مبارزه با آفت ملخ کوهاندار در این تاغزارها توسط جنگلبانان منابع طبیعی و آبخیزداری به انجام رسید.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود ابراز کرد: دیدار با پیشکسوتان منابع طبیعی شهرستان به مناسبت روز ملی جنگلبان در دستور کار است.

به گزارش ایرنا، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور امروز در حاشیه «رویداد ملی سلام جنگلبان» در جمع خبرنگاران استان البرز از تهیه طرح‌های مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی خبر داد که بخش مهمی از این جنگلها در شرق استان سمنان قرار دارد.

نقی شعبانیان با بیان اینکه از سال ۱۳۹۶ تهیه این طرح آغاز شده است، افزود: بر اساس این طرح، بهره‌برداری از جنگل‌های شمال و هیرکانی کشور متوقف شده است.

جنگل هیرکانی ابر شاهرود در سال ۱۳۹۸ در فهرست آثار ملی و طبیعی ایران قرار گرفت. این جنگل از سال ۱۳۹۳ نیز به‌عنوان منطقه حفاظت‌شده محسوب شده است. گونه‌های گیاهی متنوعی در سراسر این جنگل دیده می‌شود که بیشتر آن‌ها درختان بلوط، افرا، توسکا و آزاد هستند. درختان و درختچه‌های میوه و گیاهان دارویی نیز بخش دیگر پوشش گیاهی این جنگل را تشکیل می‌دهند. خرس قهوه ای، پلنگ، گرگ، خوک وحشی، روباه، شوکا، شغال، کل و بز از حیوانات این جنگل هستند و پرندگانی مانند کبک، کبوتر جنگلی، بلدرچین، عقاب جنگلی، کرکس، فاخته، شاهین و قرقاول، در این جنگل زندگی می‌کنند.

وسعت مراتع و عرصه‌های بیابانی شهرستان شاهرود به ترتیب حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار است.

از ۹ میلیون و هفت هزار هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha