۳ تیر ۱۴۰۲، ۱۲:۰۲
کد خبر: 85149484
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استقبال ۵۷۰ شاعر از جشنواره ملی شعر نماز جمعه

۳ تیر ۱۴۰۲، ۱۲:۰۲
کد خبر: 85149484
استقبال ۵۷۰ شاعر از جشنواره ملی شعر نماز جمعه

تهران- ایرنا- دبیر اجرایی دومین جشنواره ملی شعر نماز جمعه از ارسال ۷۳۱ اثر از سوی ۵۷۳ شاعر به این جشنواره خبر داد.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا نغمه مستشار نظامی امروز شنبه سوم تیر در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی شعر نماز جمعه گفت: از میان آثار رسیده به دبیرخانه داوران ۷۰ اثر را شایسته مرحله نهایی این جشنواره دانستند.

وی کیفیت آثار رسیده را مطلوب هیات داوران دانست و گفت: استقبال شاعران مطرح، نشان از اهمیت موضوع نماز جمعه برای آنان دارد.

این شاعر جوان به استقبال برخی امامان جمعه از این جشنواره کرد و گفت: امام جمعه دلیجان ۱۰۰ رباعی و دوبیتی برای جشنواره ارسال کرده است.

مستشار نظامی با قرائت بیانیه هیات داوران گفت: حضور شاعران سایر کشورها در این جشنواره نشان از تأثیرگذاری رسانه ای جشنواره دارد.

هیات داوران این جشنواره عبارتند از علیرضا قزوه، مرتضی امیری اسفندقه و نغمه مستشار نظامی.

استقبال ۵۷۰ شاعر از جشنواره ملی شعر نماز جمعه

علیرضا قزوه دبیر علمی جشنواره ملی شعر نماز جمعه نیز با ارائه گزارشی به قرائت بیت هایی با موضوع نماز جمعه پرداخت و ابیاتی از بیدل دهلوی را خواند که زندگی انسان را به نمازی تشبیه می کند که با مرگ به خاک برمی گردد و گویی سجده نماز زندگی خود را به جا می آورد.

حجت الاسلام محمدجواد حاجی علی اکبری رئیس شورای سیاستگزاری ائمه جمعه کشور که از ابتدای این مراسم حضور داشت، در دقایق پایانی و پس از اهدای جوایز به برگزیدگان در سخنانی کوتاه با اشاره به جایگاه تاثیرگذار نماز جمعه در لایه های مختلف جامعه گفت: نماز جمعه باید دوباره دیده شود و حقیقتی که در لایه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و تربیتی آن وجود دارد، لازم است که شناخته شود. هنوز راه بسیاری مانده تا حق نماز جمعه را ادا کنیم. وقتی شعر به میدان بیاید، بقیه حوزه های هنری هم خواهد آمد و این کارها آغاز شده و امیدوارم در سایر حوزه ها نیز چنین برنامه هایی داشته باشیم.

معرفی برگزیدگان جشنواره

مجری این برنامه که مسئولیت اجرای نماز جمعه قزوین را به عهده داشت، به معرفی برگزیدگان بخش عمومی و بخش ویژه شهدای محراب پرداخت.

برگزیدگان بخش عمومی که در یک رتبه و سطح هستند، شامل رضا نیکوکار از رشت، استان گیلان، غلامرضا کافی از شیراز استان فارس، حجت الاسلام ابوالقاسم غفوری امام جمعه دلیجان، سعید یوسف نیا از تهران، جواد صفری بیدسکان از شهر سرایان، استان خراسان جنوبی و محمدحسین صفری از استان تهران  و برگزیدگان بخش ویژه شهدای محراب را رضا یزدانی از استان قم، قاسم بای از شهر رامیان، استان گلستان و محمد زارعی از شهر دلیجان استان مرکزی تشکیل می دهند و در بخش شعر نوجوان نیز طیبه شامانی از استان تهران معرفی شد.

برخی شاعران مطرح در کشور با ارائه آثاری به این جشنواره درخواست کردند تا اشعارشان در بخش مسابقه شرکت داده نشود. با این حال اشعار محمودرضا اکرامی فر و مصطفی محدثی خراسانی قابل تقدیر شناخته شد.

در این مراسم از کتاب دلدادگان جمعه، آثار برگزیده دومین جشنواره ملی شعر نماز جمعه رونمایی شد.

قبل از معرفی برگزیدگان، شاعرانی همچون اکرامی فر، کافی، مصطفی محدثی خراسانی، ایرج قنبری و عاطفه جوشقانیان اشعاری را برای حاضران در مراسم قرائت کردند.

اکرامی فر که بیشتر با شعر یا علی گفتیم و عشق آغاز شد، شناخته می شود، متولد سال ۱۳۳۸ در روستای جوشان اسفراین در خراسان شمالی است. وی دانش‌آموخته دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه تهران است وپس از اخذ دانشنامه کارشناسی ارشد خود از دانشگاه آزاد اسلامی به تاجیکستان رفت و دکترای ادبیات فارسی را در رشته مردم‌شناسی از آکادمی علوم این کشور دریافت کرد.

حجت الاسلام غفوری امام جمعه دلیجان با قرائت چند رباعی و دو بیتی گفت که این اشعار را برای حضور بیشتر مردم در مراسم عبادی سیاسی نماز جمعه سروده و برخی از این اشعار از تریبون های نماز جمعه پخش می شود.

نخستین دوره جشنواره ملی سرود با عنوان آوای آدینه با موضوعات نمازجمعه و آثار آن (امید، وحدت، ایران قوی) در سطح کشوری و با رقابت گروه‌های سرود در بخش‌های مختلف نماهنگ، اجرای زنده سرود، اجرای زنده آکاپلا (موسیقی با صدای انسان) و آرای مردمی در دو بخش دختران و پسران نوجوان و همچنین جوانان تا ۱۸ سال برگزار می‌شود.

همچنین در بخش سرود رقابتی و آکاپلا، پس از پایش اولیه گروه‌ها توسط داوران، ۳۰ گروه برتر مجوز حضور در مرحله‌ پایانی را کسب کرده و به رقابت با یکدیگر پرداختند.

جوایز درنظرگرفته شده عبارت است از دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی که در بخش نماهنگ به گروه های اول تا سوم به ترتیب ۲۵ میلیون، ۱۵ و ۱۰ میلیون تومان، بخش رقابتی سرود و آکاپلای پسران و دختران به همین میزان و بخش آرای مردمی به گروه اول، ۱۰میلیون تومان، گروه دوم، پنح میلیون تومان و گروه سوم دو میلیون تومان پرداخت خواهد شد.

این جشنواره با همکاری شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، دفتر شعر، موسیقی و سرود صدا و سیما، شبکه قرآن و معارف سیما و دفتر امام جمعه شهرستان ساوجبلاغ برگزار شد.

نخستین جشنواره ملی عکس و شعر نماز جمعه به همت ستاد نماز جمعه تهران با مشارکت مرکز سرود صدا و سیما در خرداد سال گذشته برگزار شد و از صاحبان آثار برتر از میان هزار و ۲۰۰ عکس و ۳۳۰ شعر با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل شد.

آذر سال گذشته نیز دومین جشنواره ملی شعر نماز جمعه با موضوع‌هایی همچون شهدای محراب، قرارگاه ایمان و محور وحدت برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha